Global Center for Advanced Studies (CGAS) -1o Διεθνές Συνέδριο “Η ανάδυση της Δημοκρατίας: Από τις Εξεγέρσεις στο «Συμβάν» ” (Αθήνα 16-19/07/2015) / Global Center for Advanced Studies (CGAS) – 1st Annual World Conderence: «Democracy Rising» (Athens-Greece 16-19/07/2015) / El Centro Global de Estudios Avanzados (CGAS) – 1er Congreso Internacional: “El Ascenso de la Democracia: De la Insurrección al Evento” (Atenas-Grecia 16-19/07/2015)

http://wp.me/pPn6Y-lo6

*Το συνέδριο θα είναι πρωτοποριακό, επειδή θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο καθιστώντας το έτσι ένα από τα πρώτα επιστημονικά συνέδρια παγκοσμίως που θα είναι προσβάσιμο σε όλον τον κόσμο.

**Όσοι παρακολουθήσουν στην Αθήνα: Είσοδος Ελεύθερη

***Όσοι παρακολουθήσουν από ίντερνετ: 5€ συμμετοχή

Global Center for Advanced Studies (CGAS) -1o Διεθνές Συνέδριο, 16 to 19-07-2015

Ανακοινώνει το πρώτο διεθνές συνέδριο

“Η ανάδυση της Δημοκρατίας: Από τις Εξεγέρσεις στο «Συμβάν» ”

Ημερομηνία: 16-19 Ιουλίου 2015, Αθήνα

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Αλαίν Μπαντιού, Πρόεδρος του GCAS

Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αριστείδης Μπαλτάς, Υπoυργός Παιδείας

Τάσος Κουράκης, Aναπληρωτής Υπουργός Παιδείας

Κεντρικές ομιλίες: Tariq AliMaria AristodemouBruno BosteelsJodi DeanCostas DouzinasStathis KouvelakisPaul MasonMaria NikolakakiLeo Panitch Προσκεκλημένοι ομιλητές : Athena AthanasiouAlex CallinicosAris ChatzistefanouDimitris DalakoglouCreston DavisPaolo Gerbaudo,Stathis GourgourisSigrid HackenbergDave HillSrecko HorvatAzfar HussainAthina Karatzogianni, Kostis KarpozilosTheodore Koulouris,Claudia Landolfi,Spyros Marketos, John MiliosRodrigo Guimaraes NunesNeni Panourgia,George Pleios,  Julie RescheJerome RoosGabriel SakellaridisLola SánchezHelena SheehanAngeliki SpiropoulouStavros StavridesIgor StiksKenneth Surin, Peter ThompsonGiovanni TusaKees van der Pijl,Leonidas VatikiotisChristoforos VernadakisHilary WainwrightWorkers @ Vio.Me και προσκεκλημένοι από το ΣΥΡΙΖΑ και το PODEMOS.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Screen Shot 2015-03-17 at 1.28.40 PM

Με το κεντρικό σύνθημα της Μάργκαρετ Θάτσερ «Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση», δηλώθηκε ο «πόλεμος» με τον οποίο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές συστηματικά διαβρώνουν και υπονομεύουν δημοκρατικούς και δημόσιους θεσμούς για περισσότερο από 30 χρόνια.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 κατέδειξε πως αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές προετοίμασαν το έδαφος για την άνοδο μιας ολιγαρχικής τάξης που παρέμεινε άθικτη και της οποίας τα 80 κορυφαία μέλη κατέχουν τώρα περισσότερο πλούτο από το ήμισυ του κατώτατου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

Είναι, επιπλέον, απολύτως σαφές ότι το με τον νεοφιλελευθερισμό επιταχύνθηκαν οι οξείες θεμελιακές ανισότητες και ταυτόχρονα ο κόσμος αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με αδιαμφισβήτητα αντιδημοκρατικές πολιτικές, οι οποίες επιδείνωσαν τη συνολική κατάσταση.

Χωρίς καμία εναλλακτική κάτω από αυτές τις συνθήκες, το 2011 άρχισαν να λαμβάνουν χώρα μια σειρά εξεγέρσεων από το κίνημα Occupy Wall Street, στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.

Η πρόσφατη ιστορική (εκλογική) νίκη του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει την ανάγκη να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες για το μέλλον τους και επιβάλλει τον επανακαθορισμό των ασκούμενων πολιτικών ανά τον κόσμο. Στον απόηχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και την ελπίδα που αναδύεται στον κόσμο, διοργανώνουμε ένα συνέδριο από ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές στην γενέτειρα πόλη της δημοκρατίας την Αθήνα, από τη γενέτειρα χώρα της δημοκρατίας την Ελλάδα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή διανοούμενος και ακτιβιστές, να σκεφτούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να προτείνουν εναλλακτικές στρατηγικές για τη δημοκρατία και το μέλλον της.

.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

photo (10)

 • Φεμινιστικοί αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό
 • Χώρος και Κεφαλαίο
 • Ταξικοί αγώνες στην Λατινική Αμερική
 • Αγώνες για τα Κοινά
 • Εγκλεισμός, Καπιταλισμός, Φυλή
 • Πρεκάριοι και Πρεκαριάτο
 • Οικοσοσιαλισμός, Παγκόσμια Δικαιοσύνη και Κλιματική Αλλαγή
 • Μαρξιστικές ιστορίες και θεωρίες
 • Νεοφιλελευθερισμός και μέτρα λιτότητας
 • Φιλοσοφία και πολιτικοί αγώνες
 • Παγκόσμια κρίση χρέους
 • Καπιταλισμός και Εκπαίδευση
 • Δημοκρατία και Ακτιβισμός
 • Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρω- ζώνη
 • Η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη
 • Νεοφιλελευθερισμός και Παγκοσμιοποίηση
 • Εργαζόμενοι και Διανόηση
 • Η ελπίδα της αριστερής διακυβέρνησης
 • Η άνοδος του «Podemos» στην Ισπανία
 • Οργάνωση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο
 • Ανισότητα και Δημοκρατία

.

ΜΟΡΦΗ  

Οι ομιλητές καλούνται να υποβάλλουν περιλήψεις εισηγήσεων σε θέματα που άπτονται της περιγραφής του συνεδρίου. Οι εισηγήσεις θα παρουσιαστούν στην Αθήνα ή σε κάποιες περιπτώσεις μέσω του διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος παρουσίασης των εισηγήσεων δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Εκτός από τις ατομικές εισηγήσεις, είναι ευπρόσδεκτες προτάσεις για πάνελ 2-4 ατόμων, ο χρόνος των οποίων δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 40 λεπτά. Το συνέδριο θα είναι πρωτοποριακό, επειδή θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο καθιστώντάς το έτσι ένα από τα πρώτα επιστημονικά συνέδρια παγκοσμίως που θα είναι προσβάσιμο σε όλον τον κόσμο.

.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

 

 

Screen Shot 2015-03-05 at 1.57.20 PM

 

Περιλήψεις 250 λέξεων για ατομικές εισηγήσεις και περιλήψεις 500 λέξεων για ομαδικές παρουσιάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Απριλίου, 2015 στην ακόλουθη διεύθυνση <submit@thegcas.com >.

Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό μαζί με την υποβολή της εισήγησης.

Να αναφερθεί, επίσης, στη θέση «ΘΕΜΑ» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν η εισήγηση είναι ατομική ή ομαδική και αν παρουσιαστεί στο συνέδριο ή μέσω διαδικτύου.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις διαδικτυακές ομαδικές παρουσιάσεις τα μέλη της ομάδας μπορούν να παρουσιάσουν την εισήγησή τους από οπουδήποτε στον κόσμο, αρκεί να υπάρχει εξαιρετική διαδικτυακή σύνδεση. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι διαδικτυακές συνδέσεις θα κυμαίνονται μεταξύ 6-10Mbps, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα.

Η αποδοχή ή η απόρριψη της εισήγησης θα γίνει γνωστή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όχι αργότερα από τις 15 Απριλίου 2015.

Οι εισηγήσεις θα κριθούν από τη Διάσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής.

.

ΕΓΓΡΑΦΗ

photo (19)

Η εγγραφή είναι ανοικτή και ελεύθερη στο κοινό για τους συμμετέχοντες στην Αθήνα και $5 για τους διαδικτυακώς συμμετέχοντες (κόστος συνδρομής), του εξοπλισμού και των τεχνικών υπηρεσιών). ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ  

Για τους εισηγητές το κόστος εγγραφής είναι $20 ανά άτομο, ενώ για τις ομαδικές παρουσιάσεις ανέρχεται στα $40 ανά παρουσίαση.

Δείπνο συνεδρίου στην Αθήνα $30 (ΤΒΑ)

Προθεσμία εγγραφής για τους διαδικτυακούς συμμετέχοντες είναι η 1η Ιουλίου 2015.

Σειρά μαθημάτων θα οργανωθεί και θα προσφερθεί για το συνέδριο – σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Οι εκδότες της σειράς «Insurrections» του Columbia University Press έχουν συμφωνήσει να εξετάσουν την έκδοση των Πρακτικών του συνεδρίου.

Κάποιες εισηγήσεις, επίσης, θα δημοσιευτούν στο GCAS’s Journal μέσω GCAS Press.

.

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ελληνικά και Αγγλικά Θα υπάρξει δυνατότητα μετάφρασης, αν γίνουν αρκετές δωρεές για την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας. Παρακαλώ, σκεφτείτε τη δωρεά. Όταν κάνετε δωρεά, διευκρινίστε «Συνέδριο GCAS» – Δωρεά εδώ.

.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Creston Davis Μαρία Νικολακάκη Δημήτρης Δαλάκογλου Κωστής Καρπόζηλος Άγγελος Παλιουδάκης Γιώργος Σουβλής Bob Drury King Εύη Ζευγίτη Che Brandes-Tuka Steven A. Panageotou Michael D Wassell Salim Nabi

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Alain Badiou, Πρόεδρος του GCAS Azfar Hussain, Αντιπρόεδρος του GCAS Μαρία Νικολακάκη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του GCAS Creston Davis, Διευθυντής του GCAS

.

Screen Shot 2015-02-26 at 9.54.57 AM ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Θα υπάρξουν περιηγήσεις στην Αθήνα επικεντρωμένες στους τόπους των αγώνων για τη δημοκρατία καθώς επίσης και άλλες ευκαιρίες για ταξίδια.

 

.

ΔΙΑΜΟΝΗ Οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διαμονή τους. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: InforWar Productions, Rednotebook, Roar, Αλληλεγγύη για Όλους. ΧΟΡΗΓΙΕΣ: Αν θα θέλατε να στηρίξετε έμπρακτα αυτό το συνέδριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Screen Shot 2015-03-27 at 5.25.05 AM

info@thegcas.comScreen Shot 2015-03-22 at 7.10.31 PMScreen Shot 2015-03-12 at 3.22.47 PMScreen Shot 2015-03-13 at 8.36.40 PMScreen Shot 2015-03-17 at 2.23.48 PMScreen Shot 2015-03-13 at 8.33.45 PMScreen Shot 2015-03-10 at 6.33.34 PM

 

Πηγές: ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, CGAS-The Blog

*

Περισσότερες σχετικές ανακοινώσεις-άλλα συνέδρια / ημερίδες /διαλέξεις εδώ

More relevant announcements / conferences / lectures here

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s