ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εξηγήσεις από Κυριάκο Μητσοτάκη για δηλώσεις του στη FAZ. / Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου στη FAZ.

http://wp.me/pPn6Y-lka 

Κυριάκο Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στη γερμανική εφημερίδα FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Η FAZ φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, όπως αναφέρει, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αποδεχθούν μόνο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποδεσμεύσουν τις δόσεις των δανείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία εμπειρία, δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και είναι εντελώς ανίκανοι».

Η FAZ σημειώνει «ότι  σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, να αποφασίσει σύντομα: «Είτε θα παρουσιάσει ένα πακέτο με γνήσιες μεταρρυθμίσεις, που θα δοκιμάσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας, είτε δεν θα το κάνει – τότε όμως θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα έως το Πάσχα».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, «ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια».

Πηγή: newpost.gr

*

Μητσοτάκης: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου στη FAZ

Κυριάκο Μητσοτάκη

Για «στρεβλή εκδοχή» των δηλώσεών του στην γερμανική εφημείδα FAZκατηγορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δήλωσε ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τουςδανειστές μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει, λέγοντας ότι η στρεβλή εκδοχή που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο» έχει ως εξής:

Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter AllgemeineZeitung, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας μάλιστα του εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα ακόμα και αν συμφωνούν με τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο» επικοινώνησε με το συντάκτη του άρθρου Michael Martens, ο οποίος του εξήγησε ακριβώς τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αναμένουμε την άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο»» κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «O πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια» σημείωνε, μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου.

Πηγή: newpost.gr

*

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s