Το ξεχωριστο ήθος, η ποιότητα κι η ευαισθησία του υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή έδωσαν τελικά λύση στην υπόθεση του βαριά ανάπηρου φίλου & συντρόφου Ορέστη

http://wp.me/pPn6Y-lda

Μπράβο στον Παναγιώτη Κουρουμπλή: δεν σταματάει να μας δίνει μαθήματα Ζωής, Ανθρωπιάς, Αξιοπρέπειας, Εργατικότητας! Ευχόμαστε να εργάζεται πάντα το ίδιο δυναμικά & δημιουργικά & να έχει την τύχη να του το επιτρέπουν οι συνθήκες & οι περιστάσεις.

kouroublis-tsipras-

[…] Αισθανόμαστε την ανάγκη σήμερα να ευχαριστήσουμε τον Ανθρωπο πρώτα (και μετά υπουργό υγείας) κ Παναγιωτη Κουρουμπλή και τούς επίσης άξιους Ανθρωπους-συνεργάτες που είναι γύρω του (όπως η κα Λίτσα Χαλβατζά , ο κ Μπάμπης Κουνέλης και όλους και όλες εκεί για να μην αδικήσουμε κανένα)που έδειξαν απο την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον και ευαισθησία και με πρωτοβουλία τους απο την Δευτέρα 16 Μάρτη, ο Ορέστης βρίσκεται ασφαλής και σε καλά χέρια στο δημόσιο Κέντρο Αποθεραπείας νοτιοανατολικής Αττικής, στήν Γλυφάδα.
Η πράξη αυτη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης του υπουργού κ Κουρουμπλή (που σημειώνουμε πως με δική του πρωτοβουλία μας αναζήτησε για να δοθεί λύση) δείχνει ένα ανώτερο και διαφορετικό ήθος πολιτικής διαχείρισης που οφείλουμε να το «κρατήσουμε» με την ξεχωριστή σημασία και αξία που έχει και πού πιστεύουμε δεν έχει ουδεμία σχέση με τήν βάρβαρη ,ανάλγητη και αντικοινωνική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. […]

Το ιστορικό του θέματος>

Δελτίο Τύπου τής κίνησης αλληλεγγύης για τον Ορέστη……
————-
ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ >

.
Στά τέλη Φλεβάρη ένας δικός μας φίλος και σύντροφος,ο βιολόγος ΟΡΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ μετά απο βαρύ εγκεφαλικό που προκάλεσε αναπηρία 81% και μετά την νοσηλεία 7 περίπου μηνών στο ΕΚΑ(ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)στο ΄Ιλιον,αντιμετώπισε την σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στους δρόμους γιατί είχαν εξαντληθεί τά χρονικά περιθώρια περίθαλψης στο μοναδικό ειδικό Kρατικό κέντρο που υπάρχει για παρόμοια περιστατικά,όπου γιά μια πολυπόθητη θέση για θεραπεία στο ίδρυμα περιμένουν αρκετοί ασθενείς στήν μεγάλη λίστα αναμονής.

.
Εχουμε συνείδηση πώς το σύστημα υγείας έχει συσσωρεύσει αρκετές παθογένειες (όπως όλος ο κρατικός μηχανισμός) που δεν επιτρέπουν στα τεράστια κενά που έχουν ανοίξει να στάξει βάλσαμο για τον ανθρώπινο πόνο και τις αμέτρητες καθημερινές τραγωδίες των συμπολιτών μας .Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν γι αυτή την διάλυση.

.
Σεβαστήκαμε και κατανοήσαμε την δύσκολη θέση του προσωπικού όσο αφορά τήν λήξη της φιλοξενίας στο ίδρυμα ,η σύγκρουση δεν ήταν άλλωστε μαζί τους και καταθέσαμε και δημόσια την ευγνωμοσύνη μας για ότι έκαναν για τον ανθρωπό μας ολο αυτο το διάστημα.Γνωρίζουμε επίσης πώς ο Ορέστης δέν είναι ο μοναδικός ασθενής που βρίσκεται σε εξαθλίωση και ακραία κατάσταση και πώς η υπόθεση τής αλληλεγγύης για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που βιώνει την ανθρωπιστική κρίση δεν λύνεται με προσωπικά διαβήματα και εκκλήσεις φιλανθρωπίας,αλλά με ένα δημόσιο οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής πρόληψης,θεραπείας και προστασίας !

.
Δέν είχαμε όμως άλλη επιλογή από τό να απευθύνουμε διάβημα στην κυβέρνηση μπροστά στά αδιέξοδα της επόμενης μέρας για τόν φίλο,αδερφό και συντροφό μας.
Δεν έφτανε ο μακρύς (και άγνωστος οσο αφορά την εκβασή του…)αγώνας για την βελτίωση της ιδιαίτερης καταστασής του,είχαμε επιπλέον μπροστά μας και το άμεσο πρόβλημα στέγης με δεδομένα την ανεργία και την απόλυτη φτώχεια του!

.
Αισθανόμαστε την ανάγκη σήμερα να ευχαριστήσουμε τον Ανθρωπο πρώτα (και μετά υπουργό υγείας) κΠαναγιωτη Κουρουμπλή και τούς επίσης άξιους Ανθρωπους-συνεργάτες που είναι γύρω του (όπως η καΛίτσα Χαλβατζά , ο κ Μπάμπης Κουνέλης και όλους και όλες εκεί για να μην αδικήσουμε κανένα)που έδειξαν απο την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον και ευαισθησία και με πρωτοβουλία τους απο την Δευτέρα 16 Μάρτη, ο Ορέστης βρίσκεται ασφαλής και σε καλά χέρια στο δημόσιο Κέντρο Αποθεραπείας νοτιοανατολικής Αττικής, στήν Γλυφάδα.
Η πράξη αυτη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης του υπουργού κΚουρουμπλή(που σημειώνουμε πως με δική του πρωτοβουλία μας αναζήτησε για να δοθεί λύση)δείχνει ένα ανώτερο και διαφορετικό ήθος πολιτικής διαχείρισης που οφείλουμε να το «κρατήσουμε» με την ξεχωριστή σημασία και αξία που έχει και πού πιστεύουμε δεν έχει ουδεμία σχέση με τήν βάρβαρη ,ανάλγητη και αντικοινωνική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

.
Δέν είναι «όλοι και όλα …τό ίδιο»,οι «ταυτίσεις» του χθές με το σήμερα προκαλούν σύγχιση και μεγαλύτερη αβεβαιότητα,όλα δεν μπαίνουν στό «ίδιο τσουβάλι» τής ισοπεδωτικής γενίκευσης!Oσες αλλαγές έγιναν στον Κόσμο δεν προέκυψαν απο ένα και μόνο τεράστιο άλμα πάνω απο την ιστορία,αλλά με μικρά βήματα μέσα στην ιστορία!Βασανιστικά αργά και μικρά,αλλά έγιναν καί γίνονται!
Για μάς η στάση του υπουργείου Υγείας για την περίπτωση του Ορέστη αποδεικνύει μια πολιτική εντιμότητα ,μιά διαφορετική πρόθεση και ματιά στα κοινωνικά ζητήματα,σηματοδοτεί μια άλλη ποιότητα και συμπεριφορά απέναντι στον τσακισμένο κοινωνικό ιστό.

.
Αλλά για να διανύσουμε θετικά κι αποτελεσματικά μια πορεία που θα φέρει καλύτερες μέρες για τήν χώρα, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΤΙΚΑ να συμμετέχουμε στην διαδικασία που θα φέρει την Δημοκρατία,την Αξιοπρέπεια και την Δικαιοσύνη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στήν Ελλάδα.
Κι αυτο δεν θα το καταφέρουμε ούτε απαιτώντας «εδώ και τώρα» μέσα σε δύο μηνες την αναγέννηση τής καμένης γής που άφησε πίσω της ο αυταρχισμός τού κομματικού διπολισμού που μονοπώλησε την εξουσία 40 χρόνια ,ούτε φυσικά και στο να αφεθούμε στήν ανάθεση και στην εξάρτηση της τύχης της ζωής μας πάντα από κάποιους άλλους ,εκτός από ΕΜΑΣ!

.
Τό χρέος πού έχουμε για νά φτιάξουμε νέα κοινωνική οργάνωση που θα τιμάει την Ζωή,η ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές που τερματίζει την απουσία και την σιωπή μας στα κοινά προβλήματα, είναι δική μας και μόνο υπόθεση!
Για να μην έχουμε Ορέστηδες που θα ψάχνουν απεγνωσμένα με το φανάρι γύρω τους για ελπίδα,για να βάλουμε τέλος στο βάσανο της επιβίωσης,εξαρτάται βασικά από τίς αποφάσεις ΟΛΩΝ ΜΑΣ «απο τά κάτω» αν θά ζεστάνει ο ήλιος ξανά με νέο Οραμα τόν Τόπο,γι αυτό άς βοηθήσουμε επιτέλους τήν κοινή μας Ζωή να σηκωθεί λίγο ψηλότερα με συλλογικές πρωτοβουλίες σε κάθε δήμο,σε κάθε γειτονιά,σε κάθε χωριό .

Γιατί το ΕΜΕΙΣ τελικά είναι η ελπίδα κι εκει βρίσκεται το φυτώριο της Ελευθερίας!
«Κύκλος φίλων και συντρόφων τού Ορέστη για τήν διάχυση τής Aνθρωπιάς και τής Αλληλεγγύης»
erozer2000@yahoo.gr,nikolait22@hotmail.com

Πηγή

*

σχετικό άρθρο >

Η επιστολή που είχε δημοσιευτεί στις 26 Φεβρουαρίου 2015

>>>

Α.Τσίπρα και Π.Κουρουμπλή απο την Δευτέρα 2 Μάρτη,ο ανάπηρος Ορέστης ΜΑΣ θά βρεθεί στούς πέντε δρόμους (κι αυτό δεν είναι καθόλου «αριστερό»)!…

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2015

απο Κάϊν και συντρόφους και φίλους αριστερούς και αναρχικούς για τό olympia.gr

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΟΡΕΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Στο προσωπό του θα αναγνωρίσετε σίγουρα κάποιον δικό σας απο τούς τόσους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που υπάρχουν μέσα στα σπίτια σας,στα διπλανά απο τά δικά σας διαμερίσματα,στούς δρόμους,στα νοσοκομεία,στά άσυλα,στίς φυλακές.Τόν λένε Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο,62 χρονών,βιολόγος και είναι ένας από ΕΜΑΣ,ένας «άλλος» μέσα στούς «άλλους»,μία ακόμη φωτογραφία σάν εκείνη τού δικού σας ασθενή πού αδυνατούν τά χέρια αλλά τά μάτια τυλίγονται πάνω σου για μιά αγκαλιά στην ελπίδα,στην ανακούφιση,στην αλληλεγγύη. Κάνουμε λοιπόν κι εμείς μια ακόμη ΕΚΚΛΗΣΗ σάν τόσες ίδιες και παρόμοιες ,αυτή την φορά για τόν δικό μας τόν Ορέστη .
Χωρίς να αγνοούμε,να ξεχνάμε και να αδιαφορούμε για τούς υπόλοιπους τής εποχής τού Πόνου πού βρίσκονται στην ίδια θέση ,χτυπημένοι από τήν οικονομική και ανθρωπιστική κρίση,αποτελέσματα ενός συστήματος πού έχει πετάξει τήν ανθρώπινη ύπαρξη κάτω από τούς δείκτες τής «ανάπτυξης» ,τής κατανάλωσης,τών τραπεζών,τών χρηματιστηρίων,των αποφάσεων τού Εurogroup και τού ΔΝΤ.
Παλιός,αγνός ,έντιμος και μή…»επώνυμος» αγωνιστής ο Ορέστης μας,παλιό στέλεχος τού (πάλαι ποτέ…)ΠΑΚ ,κατέρρευσε με βαρύ εγκεφαλικό το περασμένο καλοκαίρι, χτυπημένος από τήν ανεργία,τήν απόγνωση αλλά και την ματαίωση τών προσδοκιών του για μιά καλύτερη και σοσιαλιστική κοινωνία .
Απ τόν Ιούλη τού 2014 βρίσκεται καθηλωμένος με 81% αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στούς Αγ.Αναργύρους.Από τήν Δευτέρα 2/3/2015 ο Ορέστης όμως δεν θά είναι πλέον εκεί ,αλλά στούς πέντε δρόμους.Το κέντρο αποκατάστασης αρνείται να συνεχίσει να τον δέχεται, δεν τού δίνει άλλη παράταση , στήν λίστα αναμονής υπάρχουν πολλοί που περιμένουν ένα κρεβάτι.
Ενα κρεβάτι σε αυτή τήν «ωραία ατμόσφαιρα δικαίου» τό διεκδικούν δεκάδες ασθενείς….
Ο Ορέστης πού θά πάει τώρα υπουργέ υγείας κ.Κουρουμπλή ,πρόεδρε τής δημοκρατίας κΠαυλόπουλε,πρωθυπουργέ κΤσίπρα?
Δέν έχει εξασφαλίσει δικαίωμα σύνταξης(τού λείπουν τουλάχιστον 300 ένσημα)και ένα επίδομα πρόνοιας(περίπου 300 ευρώ «φιλανθρωπίας») πού δικαιούται δέν έχει ακόμα εκδοθεί.
Τά όποια κέντρα ,στέγες και ιδρύματα που φιλοξενούν (με το αζημίωτο)αντίστοιχες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων και μή αυτοεξυπηρετούμενων συνανθρώπων μας,ξεκινούν τόν μηνιάτικο «τιμοκατάλογο» από τά 700 ευρώ.
Και χρήματα κΚουρουμπλή,όπως ξέρεις,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αρκετοί από τούς συμπαραστάτες του,το οικογενειακό του περιβάλλον,η νεαρή κόρη του επίσης, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ !
Υπουργέ κΚουρουμπλή γνωρίζοντας τίς ευαισθησίες σου και επειδή ο Ορέστης μας δέν είναι μόνο δικός μας συνάνθρωπος αλλά και ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ και ΟΛΩΝ ΜΑΣ καί όλοι ΕΙΜΑΣΤΕ υπεύθυνοι ο ένας για τόν άλλο αν θέλουμε ακόμη να λεγόμαστε κοινότητα ανθρώπων,
Σε καλούμε να ενώσεις τίς δυνάμεις σου με τίς δικές μας,να βρεθεί διέξοδος που θα αποτρέψει την έξωση τού Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλου στο άγνωστο «μέ βάρκα» τήν απελπισία και τήν εκ των πραγμάτων επιδείνωση τής υγείας του!
Οι αγώνες τού( ανάπηρου πλέον) Ορέστη δεν πρέπει τώρα στήν «μαύρη αρρώστια»( πού λέει και το τραγούδι τού Ρασούλη)να απαντηθούν με «ανάξια πλερωμή»,με μια κλωτσιά στο περιθώριο και στον αποκλεισμό!
Είναι ντροπή γιά όλους μας,είναι περιφρόνηση και απαξίωση τής κοινωνίας τών πολιτών,τής αριστερής επιλογής πού έκανε στήν πρόσφατη εκλογική διαδικασία για τό τέλος τής αναλγησίας και τού αυταρχισμού τής εξουσίας!
Απαιτούμε να βρεθεί εναλλακτική λύση,να παραχωρηθεί ένας χώρος όπου ο Ορέστης έστω προσωρινά θα στεγασθεί, μέχρι τό συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον καταφέρει να δώσει μιά μακροπρόθεσμη και σταθερότερη λύση που ήδη αναζητεί εδώ και καιρό για τίς καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας του!

Στόν λογαριασμό IBAN : GR12 0171 0460 0060 4612 7402 576
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
συμβάλλει όποιος και όποια έχει τήν δυνατότητα, για τίς ανάγκες που έχουμε για νά κρατήσουμε τόν Ορέστη στο επίπεδο μιας αξιοπρεπούς ζωής.

Κυκλος φίλων και συντρόφων τού Ορέστη για την διάχυση τής Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης
erozer2000@yahoo.gr ,nikolait22@hotmail.com

Πηγή

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s