Ο εξαιρετικός & γεμάτος ανθρωπιά & μαχητικότητα Σφακιανός Γιατρός Παύλος Πολάκης

http://wp.me/pPn6Y-ldK

Παύλος Πολάκης

Εξαιρετικός κι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σφακιανός Γιατρός Χειρούργος-Εντατικολόγος Παύλος Πολάκης. Απλός, σταράτος & ντόμπρος. Λέει αλήθειες, «έξω απ΄τα δόντια» & δεν κολλάει, όπου κι αν βρίσκεται.

Μπράβο του!

Του ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι & να μάχεται πάντα για τον Συνάνθρωπο & για έναν Καλύτερο Κόσμο.

Χαιρόμαστε, γιατί καθημερινά ανακαλύπτουμε πολιτικούς, δημοσιογράφους, bloggers, και κάθε είδους επαγγελματίες που φέρνουν νέα ήθη στην καθημερινότητά μας: παρά τις δυσκολίες των τραγικών περιστάσεων που ζούμε, κάτι δείχνει ότι αρχίζει  ν΄αλλάζει στον τόπο & καθημερινά ανακαλύπτουμε ανθρώπους που παλεύουν γι΄αυτό, δυναμικά, αλλά και με σεμνότητα. Μπράβο στην προσπάθεια όλων!

*Καθόλου τυχαίο που εκλεγόταν Δήμαρχος στα Σφακιά με ποσοστό 96,5% ! >»το λέει η ψυχή του»: πήγε στο κανάλι & τους «την έπεσε» κανονικά, για τους φόρους & τις άδειες που δεν έχουν πληρώσει και στον Άδωνη Γεωργιάδη, φάτσα-κάρτα, για τα λάθη της κυβέρνησης που συμμετείχε & του κόμματός του, καθαρά, ξάστερα, με στοιχεία και με τους Νόμους ανά χείρας! (στο τέλος της ανάρτησης και άλλα σχετικά βίντεο) 

Γιατί ο Παύλος Πολάκης δεν θα περάσει ξανά την πόρτα του MEGA >

«Πολάκης στο Mega: 25 χρόνια εκπέμπετε χωρίς άδεια κι απειλείτε τον κόσμο»

(από την  ΑΥΓΗ & το thepressproject.gr)

Εξαιρετική η εμφάνιση του Παύλου Πολάκη και χθές βράδυ στην εκπομπή  Kontra24 [κανάλι «Kontra», 23-03-2015, 01:15-02:00,

μόλις περαστεί το το βίντεο στο YouTube, θα την περάσουμε εδώ ή σε επόμενη ανάρτηση, είχε πολύ ενδιαφέρον. Αναμένουμε, επίσης, να περαστούν σχετικά βίντεο (εκπομπή στις 20-03-2015) με τον επίσης εξαιρετικό & μαχητικό Νότη Μαριά, που τους «έχει αλλάξει τα φώτα» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η εκπομπή αυτή, την οποία παρουσιάζει ο Αιμίλιος Λιάτσος, δε σταματάει να μας εκπλήσσει. Είναι μία μικρή όαση στη σαβούρα των καναλιών, έχει πάντα αξιόλογους, μαχητικούς & ντόμπρους καλεσμένους (και κάποια «μπάζα», δυστυχώς, οπωσδήποτε, για το δημοκρατικό αντίλογο-διάλογο), είναι πάντα χαμηλών τόνων & δίνει μία καλή εικόνα της καθημερινής επικαιρότητας, βοηθώντας μας να γλιτώσουμε το μαρτύριο των βραδινών δελτίων: αν δεις την εκπομπή αυτή το βράδυ, φιλτράρεις και λίγο ότι άκουσες, έχεις μια καλή πληροφόρηση, χωρίς να ξοδεύεις το χρόνο σου στη σαβούρα των ημιμαθών & την πληθώρα των διαφημίσεων μασαζο-κολλάν & σεντονιών «μη χάσετε αυτή την προσφορά» (μιας και δεν έχετε να φάτε, αφού τ΄ακουμπήσατε όλα στη ΔΕΗ & την Εφορία).

Μέχρι, λοιπόν, να περαστεί το βίντεο του Π. Πολάκη που σας περιγράψαμε (το οποίο εξηγεί πως κινείται η κυβέρνηση &, αληθινά, θα σας καθησυχάσει αρκετά), διαβάστε για το πολιτικό του έργο μέχρι στιγμής & δείτε και τα 2 πολύ ενδιαφέροντα βίντεο στο τέλος της παρούσας ανάρτησης.

.

Σημειώνει το  thepressproject.gr >

Γιατί ο Παύλος Πολάκης δεν θα περάσει ξανά την πόρτα του MEGA

(*αναφέρεται στο 1ο βίντεο της παρούσας ανάρτησης)

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ως προσκεκλημένος του MEGA αναφέρεται στα δάνεια του καναλιού και στις άδειες.

Μια σημέιωση απλά επειδή μάλλον ο δημοσιογράφος του Mega δεν έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και χρειάζεται λίγη βοήθεια. Είναι αλήθεια ότι πριν από 2 χρόνια έγινε αναδιάρθρωση του χρέους του τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με την οποία ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η τράπεζα ζήτησε εγγυήσεις. Μέχρι τότε τα εκατομμύρια έρρεαν χωρίς προβλήματα. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα όμως δέχτηκε ως εγγυήσεις μια εντυπωσιακή κοστολόγηση του αρχείου του MEGA, όπου σειρές δεκαετίας φαίνεται ότι κοστολογήθηκαν σε τιμές που ένας σταθμός θα μπορούσε να παίζει σε πρώτη προβολή το Game of Thrones.

Πηγή:  thepressproject.gr

*

Π. Πολάκης: Ο Σφακιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις μαντινάδες

Ποιος είναι ο πρώην δήμαρχος Σφακίων που εκλεγόταν με 96,5%

Π. Πολάκης: Ο σφακιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις μαντινάδες

Με μαντινάδες έδωσε το «παρών» στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

«Στο μετερίζι της ανθρωπιάς

και στης τιμής το χρέος,

πρέπει κανείς να πολεμά

κι ας είν’ κι ο τελευταίος»,

είπε ο πρώην Δήμαρχος Σφακίων, ο οποίος εξελέγη στην θέση αυτή πρώτη φορά το 2010 με 62% και δεύτερη το 2014 με 96,5%, αφήνοντας πίσω του ένα έργο για το οποίο θα τον μνημονεύουν οι συντοπίτες του για δεκαετίες.

Ποιος είναι όμως ο Σφακιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε ενώπιον των υπουργών και των βουλευτών του κόμματός του ότι «απαγορεύεται να αποτύχουμε»;

Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας από τους σημαντικούς Χειρουργούς – Εντατικολόγους που διαθέτει η ιατρική κοινότητα της χώρας.

Με θητεία στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και στον ιδιωτικό τομέα.

Με αριστερές οικογενειακές καταβολές, προερχόμενος από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, διαχώρισε την θέση του το 1989 λόγω της συγκυβέρνησης του ΣΥΝ με τη ΝΔ (κυβέρνηση  Τζαννετάκη), ενώ δραστηριοποιήθηκε στο ΝΑΡ. Ως φοιτητής υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ενώ ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Μαχητικός συνδικαλιστής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας βρέθηκε μπροστά σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις του χώρου του, ενώ και ως απασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα διακρίθηκε για την κοινωνική του προσφορά. Δεν δίστασε να ζητήσει ιατρική και φαρμακευτική υλικοτεχνική υποστήριξη για να ταξιδεύει με εξοπλισμένο σκάφος στα χωριά της Κρήτης παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες στους συμπατριώτες του.

Τον Μάιο του 1999, ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Η αγάπη του για τα Σφακιά και τον λαό του και τα αιτήματα των συντοπιτών του ώθησαν τον κ. Πολάκη να πάρει την απόφαση της επιστροφής στην γενέτειρά του μαζί με την σύζυγό του, επίσης ιατρό -πνευμονολόγο και τις δυο κόρες τους.

Με σημαντικό έργο που είτε ολοκληρώθηκε είτε είναι σε εξέλιξη και εκτείνεται σε όλους τους τομείς -ύδρευση, άρδευση, ενέργεια, οικοσύστημα, δυο πολυδύναμα περιφερειακά ιατρικά κέντρα (στα οποία χειρουργούσε ο ίδιος προσωπικά), δημοτικό φροντιστήριο, προγράμματα ανάπλασης χωριών, στήριξης της αγροτικής παραγωγής, σειρά τεχνικών έργων στην παράλια ζώνη που αύξησαν την επισκεψιμότητα και βελτίωσαν τους όρους ζωής των κατοίκων, Internet και νέες τεχνολογίες σε όλο τον δήμο, εναλλακτικό τουρισμό κ.ά.- ο πρώην δήμαρχος Σφακίων άφησε όνομα για τις διεκδικήσεις του από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να υλοποιήσει το έργο του, το οποίο, όπως φάνηκε, ενόχλησε τα κυκλώματα και τα συμφέροντα των εκβιαστών που τον έθεσαν στο στόχαστρό τους. Έτσι, τον περασμένο Αύγουστο η Ασφάλεια Ρεθύμνου εξάρθρωσε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που μεταξύ όλων των άλλων ετοίμαζε να ανατινάξει και το αυτοκίνητό του.

Ως δήμαρχος δεν δίστασε να κηρύξει «ανεπιθύμητο» στα Σφακιά τον τότε υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, ενώ όταν άρχισε να συζητείται το όνομά του για βουλευτής, οι φίλου του τού μήνυσαν:

«Λένε πολλοί στη κεφαλή ότι βρωμεί το ψάρι

κι αν εβρωμέσει η κεφαλή εβρώμεσε κι ο πάτος

στο ψηφοδέλτιο να μπεις αν σούρθει το χαμπάρι

μα ο δήμος δεν ορθοποδεί αν δε σταθεί το κράτος».

Και αυτό θα πράξει ο κ. Πολάκης, όπως είπε και στην πρώτη ομιλία του στην Βουλή δηλώνοντας ότι «θα πολεμήσουμε στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, διότι στην Ελλάδα φυσάει ένας άλλος αέρας από τις 25 Ιανουαρίου: Έφυγε η μούχλα του νοτιά, η σκόνη της Σαχάρας, έφυγε η υγρασία του Πουνέντε που έρχεται από τα δυτικά, από την εσπερία. Φύσηξε καθαρός, βορεινός, μαδαρίτικος αέρας, αυτό το μελτέμι που δίνει τη ζωή στα βράχια του Αιγαίου κάθε καλοκαίρι», είπε ο Σφακιανός βουλευτής.

Ενώ δεν δίστασε να στείλει και προς τους κυβερνώντες το μήνυμα για αποτελεσματικότητα στο κράτος: «Για μας η μεταρρύθμιση έχει ένα άλλο περιεχόμενο.

Και προτιμώ την λέξη ανατροπή. Δηλαδή, εγώ θέλω μια ανατροπή στη Δικαιοσύνη, η οποία να μην κάνει δέκα ή δώδεκα χρόνια για να βγάλει απόφαση για την προσφυγή του βιολογικού της Παλιόχωρας στην Κρήτη, που βρωμίζει το μισό Λιβυκό. Και δέκα χρόνια το ΄΄παπαριάζουν΄΄ -συγγνώμη για την έκφραση- στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν βγάζουν απόφαση. Εγώ θέλω μια μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη που να τη βγάζει σε δύο μήνες. Θα το κάνουμε ή δεν θα το κάνουμε;», διερωτήθηκε με έμφαση.

Ανέφερε όμως και κάτι ακόμα: «Θέλω μια μεταρρύθμιση στο θέμα της αγροτικής παραγωγής. Φέτος θα βγάλουμε 400.000 τόνους λάδι, από το οποίο το 80%, όλη την προστιθέμενη αξία της μεταποίησής του θα την πάρουν οι Ιταλοί. Εμείς θα πάρουμε τα 2-2,5 ευρώ και οι Ιταλοί θα πάρουν τα 10-15 ευρώ. Γιατί; Γιατί έχετε ένα κράτος, στο οποίο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σφακίων για να κάνει τυποποιητήριο πρέπει να φτιάξει κάτι χαρτιά που είναι τόσα. Μόνο που τα βλέπεις λες ΄΄δεν το κάνω αυτό το πράγμα΄΄. Πώς, λοιπόν, θα πάρει μπροστά η μηχανή;».

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο με μια ακόμα μαντινάδα:

«Όταν πεσμένος βρίσκεσαι

στου πηγαδιού τον πάτο

και αναντρανίζεις τη ματιά

στον κόσμο τον απάνω,

τεντώνεις χέρια και αρμούς

στον πόρο αναρριχάσαι,

τον τρόμο σου κατανικάς

και λέφτερος λογάσαι».

«Γι’ αυτό θα νικήσουμε», κατέληξε ο Σφακιανός βουλευτής.

Πηγή: tovima.gr

*

Δείτε και τα παρακάτω, έχουν ενδιαφέρον >

«το λέει η ψυχή του»! >

*

*

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s