Οι μάχες των πόλεων

http://wp.me/pPn6Y-lbh 

-23-03-2015, Λονδίνο & Άμστερνταμ>Πορείες, Διαμαρτυρίες & Καταλήψεις του τελευταίου μήνα σε μεγάλα πανεπιστήμια

-21 & 22-03-2015, σε όλη την Ισπανία>Marchas de la Dignidad (Πορείες Αξιοπρέπειας) με το γενικό σύνθημα: «Ψωμί, Δουλειά, Στέγη».

-23-03-2015>Αποτελέσματα Περιφερειακών εκλογών της Αυτόνομης Διοικητικής Περιφέρειας / Κοινότητας Ανδαλουσίας Ισπανίας: μεγάλη απογοήτευση τόσο στην Ενωμένη Αριστερά, όσο και σε πολύ ακόμα κόσμο, δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη, ο κόσμος «φοβάται»…

-Οι μάχες των πόλεων > του Άρη Οικονόμου 

-ΒΜΡ>[…] ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ & ΕΝΩΜΕΝΟΙ σ΄αυτά τα εκτρώματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν στον Κόσμο & ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΘΕΛΟΥΝ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ,

ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ._ 

5Frankfurt a-M, 18-3-15 1

>>>

.

*23-03-2015, Λονδίνο & Άμστερνταμ>Φυσικά, πουθενά δεν ακούστηκε για τις Πορείες, τις Διαμαρτυρίες & τις Καταλήψεις του τελευταίου μήνα σε μεγάλα πανεπιστήμια του Λονδίνου & του Άμστερνταμ ενάντια στη Λιτότητα, το Σύστημά τους το «νεοφιλελέ» & το δικαίωμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ στη Δημόσια & Ποιοτική Παιδεία . Δείτε εδώ, εδώ, εδώ , εδώ, εδώ, εδώ, εδώ (με μετάφραση Google διαβάζονται άνετα).

21 & 22-03-2015, σε όλη την Ισπανία>Marchas de la Dignidad (Πορείες Αξιοπρέπειας) με το γενικό σύνθημα: «Ψωμί, Δουλειά, Στέγη».

(Φωτος & βίντεο από τις Πορείες & τα επεισόδια εκεί -που ξεκίνησαν λίγο πριν το βραδινό δελτίο ειδήσεων από τα ίδια τα ΜΑΤ, που την έπεφταν προκλητικά & χωρίς λόγο σε κόσμο που απλώς περπατούσε στα στενά της Μαδρίτης, χωρίς απαραίτητα να συμμετέχει στις Πορείες- εδώ & εδώ).

Όλη η Ισπανία στους δρόμους, που οδηγούν στη Μαδρίτη, τις τελευταίες 3 μέρες, ενώ σήμερα Κυριακή 22-03-2015 («#22Μ») διεξάγονται οι Περιφερειακές τους εκλογές στην Ανδαλουσία*.Μεγάλη η αγανάκτηση των Ισπανών, με ένα Ραχόυ να προσπαθεί να τους πείσει ότι «πάνε καλά» (με μοναδικό σκοπό να τον ψηφίσουν ξανά, μιας κι έχει καταποντιστεί στα επίπεδα του συναδέλφου του της ΝΔ) κι ένα ισπανικό «Ποτάμι» να τους «σκάει μύτη» απ΄το πουθενά («Ciudadanos»=»Πολίτες»), δημιούργημα και των εκεί (ή και Διεθνών;) Κεφαλαιούχων ελίτ (το μάθαμε το κόλπο…), με βασικό σκοπό ν΄αναχαιτίσουν τη ραγδαία άνοδο του 1ου κόμματος (αυτή τη στιγμή, εδώ και καιρό, στο σύνολο της χώρας) των Ποδέμος (Podemos) του Πάμπλο Ιγκλέσιας, αλλά και της «Ενωμένης Ισπανικής Αριστεράς» (Izquierda Unida) του Κάγιο Λάρα, που ήταν και οι 2 παρόντες στην τελική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα & του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα Προπύλαια, με σκοπό να τον στηρίξουν.

[*Αποτελέσματα, άκρως απογοητευτικά για τους Ισπανούς στην -παραδοσιακά δεξιών, κυρίως, καταβολών, τύπου ΝΔ και βάλε…- Ανδαλουσία, μιας και πολύς κόσμος εκεί ακόμα φοβάται ή δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει / έχει χτυπηθεί, βέβαια, κάπως το δικομματικό σύστημα των δεινοσαύρων, αλλά συνεχίζει ακάθεκτο… Δείτε: Σε σύνολο 109 εδρών για την Αυτόνομη Περιφέρεια της Ανδαλουσίας>PSOE 47 έδρες (τους λείπουν μόνο 8 έδρες για πλειοψηφία/ το ισπανικό ΠΑΣΟΚ, επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία, ποσοστό 35.43%), PP (η ισπανική ΝΔ του Ραχόυ / έχασε 17 έδρες, μένει με 33, ποσοστό 26.76%), Podemos (3η δύναμη ακόμη, 600.000 ψήφοι, 15 έδρες, ποσοστό 14.84%), Ciudadanos («Πολίτες»=το ισπανικό «Ποτάμι», 9 έδρες, μόλις δημιουργήθηκε, ποσοστό 9.28%), Izquierda Unida (Ενωμένη Αριστερά, καταποντίστηκε, χάνει 7 έδρες & μένει μόνο με 5 έδρες, ποσοστό 6.89%). Προσοχή: τα ποσοστά αυτά αναφέρονται μόνο στην Αυτόνομη Διοικητική Περιφέρεια Ανδαλουσίας κι όχι στο σύνολο της Ισπανίας.]

Αντίθετα με όσες αβάσιμες μπούρδες λένε εδώ στην Ελλάδα μνημονιακοί πολιτικοί & μνημονιακά κανάλια, η Ισπανία & η Πορτογαλία που «βγήκαν απ΄το μνημόνιο» «με επιτυχία» (χαχαχαχα, καλό το ανέκδοτο, να πούμε τώρα και το άλλο με τον Τοτό), ζούνε μεγάλη φτώχεια, ανέχεια & μεγάλη ανεργία σε δραματικό ποσοστό, μεταναστεύει κι από εκεί ο νεαρόκοσμος χωρίς σταματημό & σκάνε -ήδη εδώ και πολύ καιρό- οι κάθε είδους μπάτσοι-Robocops-ΜΑΤ-σκυλιά του Συστήματος μέσα στα σπίτια, με βία, σπάζοντας πόρτες, σπάζοντας ακόμη και χέρια μικρών παιδιών που προσπαθούν να τους εμποδίσουν κλαίγοντας, με σκοπό να κάνουν εξώσεις & να πετάξουν τον φτωχό κόσμο έξω απ΄τα σπίτια, προς χάριν των σιχαμένων τραπεζών, που «πακέτο» με τα απανταχού τοπικά & διεθνή τσιράκια τους αιματοκυλούν & καταστρέφουν τον Κόσμο ολόκληρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και το εν λόγω πρόβλημα δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή μόνο στην ΕΕ, αλλά σε όλη την Υφήλιο. Η Πορτογαλία είναι σε εξαιρετικά χειρότερη κατάσταση από εμάς & απευχόμαστε να δούμε αυτά τα «σκηνικά» και εδώ σύντομα, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Προειδοποιούμε, λοιπόν (και αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνει καθημερινά όποιος κυκλοφορεί έξω στον κόσμο & διαβάζει τι γράφεται ή ακούει τι λέγεται, από όλους τους ανθρώπους, από όλους μας, εξαιρετικά αγανακτισμένους, οργισμένους, αποφασισμένους & αηδιασμένους πια, κι όχι μόνο εδώ σ΄αυτό τον τόπο, αλλά παντού στον Κόσμο, μιας κι έχουμε πια όλοι μας σιχαθεί όλο αυτό το βρωμερό παιχνίδι που έχουν στήσει οι μιαρές τράπεζες & τα τσιράκια τους, παρέα με το διεθνές κεφάλαιο & τις κάθε είδους πολυεθνικές, καταστρέφοντας τις ζωές μας & εμποδίζοντάς τες ν΄αναπτυχθούν):

1>τα σκυλιά του Συστήματος-Μπάτσοι προσκυνημένοι-ΜΑΤ-παιδιά του λαού που το κάνουν αυτό για ένα κομμάτι ψωμί, να συνετιστούν εγκαίρως & να μην ξεχνούν ότι και ανάμεσα στους στρατιώτες των ΝΑΖΙ υπήρχαν λογικοί που λιποτάκτησαν εγκαίρως & δεν δέχτηκαν να βασανίσουν & να αιματοκυλίσουν τα αδέρφια τους, ώστε σήμερα αυτοί και οι απόγονοί τους έχουν τις συνειδήσεις τους καθαρές. Όσοι από δαύτους δεν το έκαναν, καταδικάστηκαν για Εγκλήματα Πολέμοι & όσοι γλίτωσαν, αυτοί & οι οικογένειές τους έμειναν για πάντα κοινωνικά αρνητικά δακτυλοδεικτούμενοι. 

2>τις σιχαμένες τράπεζες κάθε είδους & τα απανταχού τσιράκια τους-προδότες-δοσιλόγους («σύμβουλοι», «δικηγόροι», εισπρακτικές εταιρίες, πολιτικοί προσκυνημένοι μαζί με τα κομματόσκυλα, τα πελατειακά κράτη που δημιούργησαν & τους πολεμικούς οργανισμούς & ενώσεις τους + παπαγαλάκια ημιμαθή-χαραμοφάηδες-ατάλαντοι-ανεπάγγελτοι που αυτοαποκαλούνται «δημοσιογράφοι»)-Κεφάλαιο (που ξέρουμε οι περισσότερες «κρατούσες» οικογένειες, φάρες στάνταρ δοσιλόγων, υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκαν στους εκάστοτε Πολέμους), ότι ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ & ΕΝΩΜΕΝΟΙ σ΄αυτά τα εκτρώματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν στον Κόσμο & ότι ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΘΕΛΟΥΝ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ,

ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ._

Οι μάχες των πόλεων-frankfurt

Άρης Οικονόμου*

Θα βιώσουμε αιματηρούς εμφυλίους πολέμους εντός των αστικών κέντρων, όπου από τη μία πλευρά θα βρίσκονται οι άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι να ζουν στο περιθώριο, ενώ από την άλλη το αστυνομικό κράτος του οικονομικού καθεστώτος

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πλέον απαραίτητοι στο οικονομικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την κοινωνία – να «απελαύνονται», οριστικά κατά κάποιον τρόπο, από το ίδιο το σύστημα.

Αυτό συμβαίνει σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας ή της Ισπανίας, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στις Η.Π.Α. – με τους πάνω από 2 εκ. κρατουμένους στις φυλακές να έχουν εντελώς ξεχαστεί, με τους μακροχρόνια ανέργους να παύουν πλέον να καταγράφονται στις επίσημες στατιστικές, να έχουν γίνει «αόρατοι» δηλαδή, καθώς επίσης με 30 εκ. πολίτες να έχουν εκδιωχθεί δικαστικά από τα σπίτια τους.

Μία άλλη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού είναι η αγορά τεραστίων εκτάσεων γης παγκοσμίως από τις πολυεθνικές, με στόχο την εκμετάλλευση του υπεδάφους, καθώς επίσης την παραγωγή «γεωργικής ενέργειας» – γεγονός που σημαίνει ότι, εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες του «τρίτου κόσμου» αδυνατούν πλέον να τραφούν και πεθαίνουν.

Η τρίτη σύγχρονη πληγή είναι η συνεχής επέκταση του αστυνομικού κράτους, με αφορμή την τρομοκρατία, όπου χιλιάδες άνθρωποι στερούνται τα βασικά ατομικά τους δικαιώματα και την ελευθερία τους – έχοντας μετατραπεί σε «αντικείμενα παρακολούθησης», έτσι ώστε να κερδοσκοπεί η «Βιομηχανία Ασφαλείας», με έναν τζίρο δισεκατομμυρίων στις Η.Π.Α.: σε μία χώρα που βαδίζει ολοταχώς προς τον τέλειο φασισμό» (Sassen)

Η χθεσινές διαδηλώσεις στη Φρανκφούρτη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του πανάκριβου δίδυμου πύργου της ΕΚΤ, όπου τραυματίσθηκαν 94 αστυνομικοί και 130 διαδηλωτές, έδωσαν την εντύπωση ενός εμφυλίου πολέμου μεγάλων διαστάσεων – πόσο μάλλον όταν πετούσαν ελικόπτερα επάνω από το προκλητικό κτίριο, ηχούσαν σειρήνες παντού, καίγονταν αστυνομικά αυτοκίνητα, δακρυγόνα και πυκνοί καπνοί είχαν καλύψει την ατμόσφαιρα, η συγκοινωνία είχε νεκρωθεί, τα σχολεία έκλεισαν, ενώ διεξάγονταν μάχες στήθος με στήθος, οι οποίες θύμιζαν άλλες εποχές.

Μέσα στο γυάλινο παλάτι ο διοικητής της ΕΚΤ, ο νέος αυτοκράτορας της Ευρώπης, ο οποίος γύρισε πρόσφατα τον αντίχειρα προς τα κάτω, όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε πως είναι άδικο να κατηγορούν οι Πολίτες την κεντρική τράπεζα, η οποία προσπαθεί να απαλύνει τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης!

Δυστυχώς όμως για αυτόν, δύσκολα μπορούν να πεισθούν τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί στην ανεργία, από την πολιτική της τράπεζας του – επειδή επιτρέπει την εκτύπωση νέων χρημάτων, τα οποία δεν κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία αλλά στα χρηματιστήρια, μεταφέροντας ουσιαστικά τα χρήματα των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων στις ανώτατες.

Δεν μπορούν να πεισθούν ούτε οι μικροί καταθέτες των τραπεζών, οι οποίοι νοιώθουν πως τιμωρούνται από τα μηδαμινά επιτόκια που, σε συνδυασμό με την εκτύπωση νέων χρημάτων, «περιορίζουν σιωπηλά» την αγοραστική αξία των εισοδημάτων τους – με αποτέλεσμα να νοιώθουν θύματα μίας βίαιης νομισματικής πολιτικής, η οποία εξυγιαίνει τους ισολογισμούς των τραπεζών, διευκολύνει την υπερχρέωση των κρατών εις βάρος των φορολογουμένων Πολιτών τους, ενώ μειώνει παράλληλα τις καταθέσεις και τις συντάξεις τους.

Περαιτέρω, αρκετοί θεωρούν πως επρόκειτο για μία ακόμη απλή διαμαρτυρία της αντικαπιταλιστικής, αντιτραπεζικής, αριστερής κίνησης «Blocupy», η οποία συμπεριλαμβάνει περίπου 90 οργανώσεις – όπως την Attac, ορισμένα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές ομάδες, τους γερμανούς αριστερούς της «Die Linke», αντιρατσιστικά και φεμινιστικά κινήματα, την κομμουνιστική ένωση κοκ., με δεδηλωμένο στόχο την οικοδόμηση της δημοκρατίας, καθώς επίσης της αλληλεγγύης, «από τα κάτω προς τα επάνω».

Ομάδων που είναι εναντίον της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, κατά των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, καθώς επίσης εναντίον των οργανισμών τύπου Τρόικας, οι οποίοι λειτουργούν κάτω από τις εντολές του χρηματοπιστωτικού κτήνους – της «μαφίας των Βρυξελλών», όπως την αποκαλούν η οποία, συνεργαζόμενη με τους «γκάγκστερ της Ουάσιγκτον» (ΔΝΤ), εισβάλλει σε εκείνες τις χώρες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με στόχο την κλοπή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας τους.

Έχοντας δε ενημερωθεί για τα καινούργια σχέδια της απολυταρχικής διοίκησης της Ευρώπης, σύμφωνα με τα οποία, όποιες χώρες στο μέλλον υπογράφουν προγράμματα διάσωσης, μνημόνια δηλαδή, θα πρέπει να συμμετέχουν με χρήματα των Πολιτών τους (δήμευση τραπεζικών καταθέσεων κλπ. κατά το δεδικασμένο της Κύπρου), έχουν εξαγριωθεί – με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν χθες 3.000 διαδηλωτές να εισβάλλουν στους πύργους της ΕΚΤ, με στόχο να τους κάψουν.

Εν τούτοις, έχω την άποψη ότι δεν επρόκειτο για τις διαμαρτυρίες μίας απλής οργάνωσης, οι οποίες θα σταματήσουν σύντομα – αλλά για μία «νέα τάξη πραγμάτων», η οποία θα μας απασχολήσει πολύ συχνά στο μέλλον, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική εκ μέρους των κρατών.

Ειδικότερα, θεωρώ πως θα βιώσουμε αιματηρές μάχες εντός των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και των Η.Π.Α., όπου από τη μία πλευρά θα βρίσκονται εκείνοι οι άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι να ζουν στο περιθώριο, χωρίς μία θέση εργασίας και με καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ από την άλλη η πραγματική κυβέρνηση των κρατών – το αχόρταγο χρηματοπιστωτικό κτήνος, το οποίο θέλει να επιβάλλει, μέσω ενός αστυνομικού κράτους, ένα παγκόσμιο οικονομικό καθεστώς στον πλανήτη (άρθρο).

Με απλά λόγια, πιστεύω πως νομοτελειακά θα εξεγερθούν σύντομα οι σκλάβοι χρέους, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά στον πλανήτη – αφού μία τέτοιου είδους σκλαβιά  είναι ότι χειρότερο και ότι πιο ύπουλο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο ή σε μία κοινωνία.

* Senior Analyst (finance & markets)

Πηγές: seisaxthiaanalyst.gr

τα μωβ και κόκκινα, δικά μας

*

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι μάχες των πόλεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s