7μερής Συμφωνία / Συζήτηση: Η ανακοίνωση σχετικά με την Ελλάδα-20/03/2015.

http://wp.me/pPn6Y-law

τσιπρας 7μερης συμφωνιαμόνος εναντίον όλων

 

*Μπράβο τους! Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς & ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης πέταξαν για Βρυξέλλες στην οικονομική θέση όπως όλος ο κόσμος. 

Το Eurogroup χθες δημοσιοποίησε ανακοίνωση που αναφέρεται στην Ελλάδα και έχει ως εξής:

Εμμένουμε πλήρως στη συμφωνία της Ευρωομάδας της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Στο πνεύμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, είμαστε όλοι δεσμευμένοι να επιταχυνθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων στις επόμενες μέρες.

Εμείς επαναβεβαιώνουμε την πρακτική συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία: Οι συνομιλίες πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές διερεύνησης δεδομένων λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

Η Ευρωομάδα είναι έτοιμη να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν.

Τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτήν;

(*Παραθέτουμε 1 άποψη που διαβάσαμε. Ο καθένας, οπωσδήποτε, μπορεί -και έχει το δικαίωμα- να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Αυτό που καταλαβαίνουμε, ωστόσο, είναι ότι προσπαθούν, όμως τρων φοβερό πόλεμο κι έξω , αλλά και μέσα στη χώρα, από το Κεφάλαιο. Μένει να δούμε πόσο θ΄αντέξουν & πόσο «θα τραβήξουν το σκοινί» + αν θα τολμήσουν να «χτυπήσουν» το Κεφάλαιο & τη μεγάλη φοροδιαφυγή μέσα στη χώρα (κάτι που όλοι αναμένουμε, όπως και την τιμωρία ή ακόμη και τη δήμευση «ύποπτων» περιουσιών όλων των υπευθύνων που οδήγησαν τη χώρα & όλους μας σε αυτή την τραγική κατάσταση), πέρα απ΄τους γέρους & διεφθαρμένους εκβιαστές του εξωτερικού. Ακούμε, οπωσδήποτε, ότι 7, 8, ακόμη και 9 στους 10 στηρίζουν τις προσπάθειες των στελεχών της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, πέρα από ιδιαίτερες κομματικές προτιμήσεις. Βέβαια, εκείνο το «70%  υπέρ του έντιμου συμβιβασμού» που ακούμε συνέχεια στα κανάλια… τι να σας πω… προσωπικά «το κόβω χλωμό», γιατί άλλα ακούω όταν κυκλοφορώ έξω… Πάντως, είναι καταφανές ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τουλάχιστον διαπραγματεύεται, προσπαθεί, αν και όχι με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, γιατί όλο το σινάφι στην ΕΕ είναι «παλιές καραβάνες» σ΄αυτά τα «κόλπα». Κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενοι, μιας και δεν μας είχαν πείσει ποτέ ότι όντως προσπαθούσαν, χωρίς απλώς να σκύβουν το κεφάλι, κουνώντας το συγκαταβατικά, δεχόμενοι τις όποιες προτάσεις των «εταίρων», χωρίς την παραμικρή αντίδραση για να μην δημιουργηθούν «παρεξηγήσεις». Κι αυτό, βέβαια, πια, είναι ένα θέμα: πώς ο δανειστής σου, μπορεί να είναι και πραγματικά «ισότιμος εταίρος» σου. Η «σούπα» της ΕΕ, δηλαδή, έχει χαλάσει προ πολλού & είναι αμφίβολο αν μπορεί να ξαναζεσταθεί, αποκτώντας την αρχική της ποιότητα. >>>)

>

1ο. Οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν έκαναν σε τίποτε πίσω. Εμμένουν στην απαίτησή τους να κατατεθεί πλήρες σχέδιο «μεταρρυθμίσεων», δηλαδή μέτρων στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

2ο. Αναγωρίζουν ότι η ελληνική πλευρά θα έχει την «κυριότητα των μεταρρυθμίσεων», δηλαδή θα εισηγείται τα μέτρα που θα παρθούν, αλλά οι δανειστές θα τα αποδέχονται ή θα τα απορρίπτουν. Πάντα σύμφωνα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

3ο. Επαναβεβαιώνεται ότι η τρόικα, δηλαδή οι «υπάλληλοι των θεσμών», θα μπορούν να εκτελούν «αποστολές διευρεύνησης δεδομένων στην Αθήνα», όπως ίσχυε και παλιά.

4ο. Η Ευρωομάδα δεν δεσμεύεται για καμιά εκταμίευση, αν δεν ικανοποιηθεί πρώτα από τα μέτρα που θα «προτείνει» η ελληνική πλευρά. Κλάψτε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικές δαπάνες, δημόσια περιουσία.

5ο. Ο προσεκτικός αναγνώστης θα παρατηρήσει ότι ούτε στο κείμενο, αλλά ούτε στις επίσημες δηλώσεις των Ευρωπαίων δεν υπάρχει καν η αναφορά σε «διαπραγματεύσεις». Τον όρο «διαπραγματεύσεις» χρησιμοποιεί η ελληνική πλευρά μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Η Ευρωομάδα δεν αποδέχεται ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις, αλλά μόνο συνομιλίες στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

6ο. Εφόσον η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έχει τόσο κρίσιμη σημασία και δεσμεύει την ελληνική πλευρά τόσο απόλυτα, τότε γιατί δεν ήρθε στην ελληνική Βουλή προκειμένου να πάρει την έστω και τυπική έγκρισή της; Γιατί τέτοια απαξίωση ακόμη κι αυτής της απόλυτα ελεγχόμενης Βουλής;

Πηγή: dimitriskazakis.blogspot.gr

*

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s