ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ>έγινε! >Κάθε ασφαλισμένος & κάθε ανασφάλιστος κάτοικος της χώρας θα έχει πρόσβαση σε ισότιμη περίθαλψη, την ώρα της ανάγκης του! – Καταργείται η υποχρεωτική καταβολή του “εισιτηρίου” των 5 ευρώ για την προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων & τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας!

http://wp.me/pPn6Y-kGs

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Αγωνιστή της Ζωής Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή & τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανδρέα Ξανθό!

Εργάζονται & δρουν οργανωμένα, συστηματικά, άμεσα!

Ευχόμαστε να γίνει το ίδιο σε όλους τους Τομείς-Υπουργεία.

kouroublis-tsipras-

Αλέξης Τσίπρας & Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής

XANTHOS

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Μεγάλη ανάσα για όλους τους κατοίκους όλης της χώρας.

Όχι μόνον δεν είναι πλέον υποχρεωτική η καταβολή του “εισιτηρίου” των 5 ευρώ για την προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, αλλά κάθε ασφαλισμένος και κάθε ανασφάλιστος κάτοικος της χώρας μας θα έχει πρόσβαση σε ισότιμη περίθαλψη, την ώρα της ανάγκης του.

Αυτό υπογράμμισε χαρακτηριστικά,σύμφωνα με το avgi.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ακόμη ότι “απαιτείται η εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ”.Την ίδια στιγμή, ειδική σύσκεψη για το θέμα του θεσμικού προσδιορισμού των καθηκόντων των νοσηλευτών,με την συμμετοχή του Ανδρέα Ξανθού, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ),μετά το πέρας της συνάντησης αντιπροσωπείας της με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή της:

“Σχετικά με το ζήτημα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, ο υπουργός μάς εξέπληξε ευχάριστα, μιας και ήταν ενήμερος και σύμφωνος ότι το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης.

Μάλιστα δήλωσε ότι θα μελετήσει κάθε πτυχή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκαλέσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό, παρόντος και του αναπληρωτή υπουργού κ. Ξανθού, ώστε να δρομολογηθεί η τελική του διευθέτηση”.

Για το ίδιο θέμα, πάντως, σε πολύ υψηλούς τόνους εκφράζει η γραμματεία του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Υγειονομικών την αντίδρασή της στην πρώτη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή της:

“Η συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή με το συνδικαλιστικό παραμάγαζο που θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού κλάδου, αποτελεί πρόκληση για το υγειονομικό κίνημα.

Ο κ. Κουρουμπλής, πριν ακόμα συναντηθεί με τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) προσέτρεξε να συζητήσει με τον διασπαστικό συνδικαλιστικό βραχίονα της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα του νοσηλευτικού κλάδου”. Παν. Κουρουμπλής:

Γηρασμένο το δημόσιο σύστημα Υγείας

Εξάλλου, για την ανάγκη θεσμικού επαναπροσδιορισμού του γηρασμένου δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας έκανε μεταξύ άλλων λόγο την περασμένη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

“Η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελούν κρίσιμους πυλώνες ασφάλειας ή ανασφάλειας, βεβαιότητας ή αβεβαιότητας, ισότητας ή ανισότητας στους πολίτες, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, στοχεύει στον θεσμικό επαναπροσδιορισμό ενός γηρασμένου πια συστήματος, το οποίο, βέβαια, προσέφερε υπηρεσίες, όμως αναμφισβήτητα χρειάζεται σημαντική ‘αιμοδότηση’ στελεχικού δυναμικού, ποιότητα και αποτελεσματική διαχείριση”…

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s