Κλείνει η ΝΕΡΙΤ & επανέρχεται η ΕΡΤ, με νέο, όμως, νομικό καθεστώς, νέο μοντέλο αυτοδιεύθυνσης, αποφυγή ανάθεσης εξωτερικών παραγωγών σε ιδιωτικές εταιρίες & χωρίς τους διευθυντάδες-συμβούλους πριν το «μαύρο».

http://wp.me/pPn6Y-kFb

Έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς το θέμα>>>εγγύηση εντιμότητας, αξιοκρατίας & σωστής δουλειάς. Ωστόσο, πάντα «είμαστε στην τσίλια» & τσεκάρουμε τα πάντα πια: «όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι»…

888

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Βασικός άξονας του σχεδίου, που έχει στα χέρια της η κυβέρνησης, θα είναι η επιστροφή στο brand name της ΕΡΤ και η επιστροφή όλων των εργαζομένων πριν πέσει το «μαύρο».

Την ευθύνη και επίσημα για τα θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Ήδη στα χέρια του βρίσκονται τόσο ο φάκελος που αφορά στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και εκείνος για τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, περιλαμβάνει άλλη διοίκηση, καινούργιο νομικό καθεστώς, διαφορετικές δομές και αξιολόγηση προσωπικού.

Εκτός από την πρόσληψη όλων των εργαζομένων πριν πέσει το «μαύρο», το ίδιο θα ισχύσει και για τους νεοπροσληφθέντες στη ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, δεν θα προσληφθούν οι τότε γενικοί διευθυντές, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων.

Ξεχωριστά θα εξεταστεί τι θα γίνει με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αξιολόγηση προσωπικού και θα χρησιμοποιηθεί η κινητικότητα.

Το δικό τους σχέδιο για τη νέα περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ έχουν παρουσιάσει ήδη οι απολυμένοι της 11ης Ιουνίου 2013, οι οποίοι δεν θέλουν στη νέα ΕΡΤ όσους δούλεψαν στη ΝΕΡΙΤ.

Μερικά από τα βασικά σημεία της πρότασής τους είναι,σύμφωνα με το sofokleousin.gr:

Το ανταποδοτικό τέλος να είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης της ΕΡΤ.

Όλοι να εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με πλήρη αποκλειστική απασχόληση και ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς εξαιρέσεις.

Να παύσει η εργολαβική ανάθεση παραγωγής προγράμματος σε ιδιωτικές εταιρείες.

Μοντέλο αυτοδιεύθυνσης στον τομέα διοίκησης/οργάνωσης με επιλογή των υπευθύνων από τη βάση.

Να θεσπιστεί και να λειτουργήσει ένα πανελλαδικό όργανο βάσης που θα ονομάζεται Εποπτικό Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s