ΤΩΡΑ: Μαδρίτη>Η Πορεία της Αλλαγής (με ελληνικές σημαίες!) / AHORA: Madrid>La Marcha del Cambio / ελληνικά-español

http://wp.me/pPn6Y-kDI

31-01-2015  14:53 / 17:43 / 22:30

venceremos 2

Το ‪#‎Podemos‬ πλημμύρισε τους δρόμους της Μαδρίτης 

Madrid 1

Madrid 2

Πλήθος κόσμου στη Μαδρίτη της Ισπανίας για τη μεγάλη πορεία που οργανώνει το “Podemos”, στην οποία υπάρχουν και ελληνικές σημαίες μαζί με πανό κατά της Μέρκελ καθώς αναμένεται να εκφραστεί η συμπαράσταση του ισπανικού λαού προς τον ελληνικό. Στο παρακάτω youtube λινκ, στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απευθείας σύνδεση.

Από το site “la marcha del cambio” (η πορεία της αλλαγής) αναφέρονται τα παρακάτω.

“Το 2014 θα καταγραφεί ως το έτος στο οποίο η πλειοψηφία των κακοποιημένων πολιτών απελευθερώθηκαν από την παραίτηση και την λογική “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, και δώσαμε μία καλή τρομάρα σε όλους τους προνομιούχους. Τους διαμηνύσαμε ότι είμαστε πολίτες και όχι δούλοι, ότι εχουμε δικαίωμα στα δικαιώματα, ότι πρέπει να διορθωθούν άδικες πολιτικές και σημαντικές αδυναμίες που καταστρέφουν την χώρα μας, ξεπουλάνε την εθνική κυριαρχία, φρενάρουν το μέλλον και φτωχαίνουν τον κόσμο. Κάποιοι λίγοι, ελάχιστοι, όπως πάντα, ένοιωσαν άβολα. Πίστεψαν ότι η πολιτική ήταν μόνο δικό τους προνόμιο, ξέχασαν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς την λαϊκή συμμετοχή. Πολλοί άλλοι όμως, περισσότεροι, πίστεψαν σε μία ουτοπία: “οι πολίτες μπορούμε (podemos)”.

“To 2015 θα είναι το έτος της αλλαγής, της ανασύστασης της δημοκρατίας και θα επαναφέρουμε τους θεσμούς προς όφελος των πολιτών. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Τώρα, μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με δουλειά δίχως σταματημό, με υπευθυνότητα και ειλικρίνια και με πυγμή απέναντι σε αυτούς που έφταιξαν. Σκοπός η δημιουργία μίας νέας συμφωνίας, μία νέα πλειοψηφία καθολική αποτελούμενη από πολίτες για την λαϊκή κυριαρχία και την πολιτική αλλαγή. Με τους καλύτερους στο πλευρό μας, με τους πολίτες αφοσιωμένους στον σκοπό με την θέρμη και την χαρά των περισσότερων.”

πηγή: koutipandoras.gr

*

2015 EMPIEZA EL CAMBIO

El 2014 será recordado como el año en el que la mayoría maltratada nos liberamos de la resignación, del “no se puede hacer nada”, y dimos un buen susto a los privilegiados. Les dijimos que somos ciudadanos y no siervos, que tenemos derecho a tener derechos, que hay que corregir unas políticas injustas e ineficaces que aruinan nuestro país, venden la soberanía, bloquean el futuro y empobrecen a la gente. Unos pocos, los de siempre, se pusieron nerviosos: creyeron que la política era sólo suya, olvidaron que no hay democracia sin pueblo. En mucha gente, sin embargo, creció la ilusión: los ciudadanos podemos.

El 2015 puede ser el año del cambio, de recuperar la democracia y poner las instituciones al servicio de la gente. No va a ser fácil, pero ya hemos visto que es posible. Ahora debemos estar a la altura de este momento histórico: trabajar sin descanso, con compromiso y responsabilidad, honestidad y la mano tendida a todos los que faltan. El objetivo es construir un nuevo acuerdo, una nueva mayoría transversal de ciudadanos por la soberanía popular, la decencia y el cambio político. Con los mejores profesionales del ámbito público y privado, con los ciudadanos comprometidos, con el calor popular y la alegría de los muchos.

2015 EMPIEZA EL CAMBIO

la marcha del cambio

.

Το Podemos πλημμύρισε τους δρόμους της Μαδρίτης

 Το Podemos πλημμύρισε τους δρόμους της Μαδρίτης σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση.
Οι πρώτες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

——-

«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν και το πρώτο τεστ σε πραγματικές συνθήκες για τη δυναμική του ισπανικού κινήματος πολιτών που ξεκίνησε από τις πλατείες και έφτασε να είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Podemos προηγείται στην πρόθεση ψήφου, καταφέροντας να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Pais, το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει το 28,2%, με το σοσιαλιστικό PSOE να ακολουθεί με 23,5%, και το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.

Υπενθυμίζεται ότι στις Ευρωεκλογές που έγιναν τον περασμένο Μάιο, το κόμμα (τότε δεν είχε ακόμα πάρει τη μορφή του πολιτικού σχηματισμού) κατάφερε να εκλέξει 5 ευρωβουλευτές, επί συνόλου 54.

πηγές: left.grertopen

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/01/2015 – 15:43
.

Στους δρόμους οι Podemos «δείχνουν» την κυβέρνηση των πολιτών

31/01/15 13:55

Με την Ισπανία να έχει μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά, αν και οι επικείμενες τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, οι Podemos καλούν σήμερα σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη, φιλοδοξώντας να γεμίσουν τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας από πολίτες που ζητούν την αλλαγή.

«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» είναι το μήνυμα του ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, για τη διαδήλωση.

Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν και το πρώτο τεστ σε πραγματικές συνθήκες για τη δυναμική του ισπανικού κινήματος πολιτών που ξεκίνησε από τις πλατείες και έφτασε να είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Podemos προηγείται στην πρόθεση ψήφου, καταφέροντας να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Pais, το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει το 28,2%, με το σοσιαλιστικό PSOE να ακολουθεί με 23,5%, και το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.
πηγές: tvxs.grenallaktikos.gr
.
.

«First we took Athens, then we take Madrid» (διαβάστε τί δήλωσε στα ελληνικά ο ηγέτης του Podemos-δείτε φώτος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης)

31 Ιανουαρίου 2015 17:43
«Ναι, μπορούμε» και «τικ τακ τικ τακ» (σαφές μήνυμα για το τέλος χρόνου της πολιτικής ελίτ της χώρας) ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία δεκάδων χιλιάδων Ισπανών στη Μαδρίτη, την οποία διοργάνωσε το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Podemos.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, καθώς και πανό που έγραφαν «τώρα είναι η αλλαγή». «Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς», ανάφερε η Αντονία Φερνάνδεθ, μία 69χρονη συνταξιούχος από τη Μαδρίτη που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της. Η ίδια, η οποία ζει με το σύζυγό της με 700 ευρώ το μήνα, το άθροισμα των συντάξεων τους, τόνισε πως κατά το παρελθόν ψήφιζε το σοσιαλιστικό κόμμα ωστόσο έχει χάσει την πίστη της λόγω των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επέβαλε. «Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές», υπογράμμισε.

«Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αναγέννησης στην Ευρώπη», φώναξε μάλιστα στα ελληνικά ο ηγέτης του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

PodemosPodemosPodemosPodemosPodemosPodemos

Πηγή: koutipandoras.gr

.

.

ΤΙΚ-ΤΑΚ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη το Σάββατο στη σθεναρότερη επίδειξη στήριξης προς το αριστερό αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, το Podemos, που τάσσεται κατά των προγραμμάτων λιτότητας.

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «ναι, μπορούμε» και «τικ τακ τικ τακ», υπονοώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την πολιτική ελίτ της χώρας, ενώ ο ΠαμπλοΙγκλκέσιας απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους στα ελληνικά, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες (λόγω προφανώς της νίκης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα με το οποίο πολλοί το συγκρίνουν όπως γράφει το Ρόιτερς) αλλά και ισπανικές σημαίες και πανό που έγραφαν «τώρα είναι η αλλαγή».

Το κόμμα Podemos («Μπορούμε») ιδρύθηκε μόλις πριν από 1 χρόνο, αλλά προκάλεσε αίσθηση καθώς κέρδισε 5 έδρες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015.

«Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς» δήλωσε η Αντονία Φερνάνδεθ, μία 69χρονη συνταξιούχος από τη Μαδρίτη που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της.

Ο Φερνάνδεθ, που ζει με το σύζυγό της με 700 ευρώ το μήνα, το άθροισμα των συντάξεων τους, επισήμανε ότι κατά το παρελθόν ψήφιζε το σοσιαλιστικό κόμμα ωστόσο έχει χάσει την πίστη της λόγω των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επέβαλε.

«Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές» τόνισε η ίδια.

ÉÓÐÁÍÉÁ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÁÐÏ ÔÏ PODEMOS ÓÔÇ ÌÁÄÑÉÔÇ

podemos-22236056

Πίσω από τον Ιγκλέσιας διακρίνεται ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν

podemos-32236056

-

πηγές: iefimerida.gr, kartesios

 .
.

Podemos mide sus fuerzas en Madrid

Podemos convierte la marcha en un multitudinario acto político

Iglesias dice que es el momento del cambio y que Grecia ha demostrado que es posible

Panóramica de la Puerta del Sol, al final de la marcha. / ALEJANDRO RUESGA

  • Enviar
  • Imprimir
  • Guardar

La dirección de Podemos ha convertido este sábado la movilización convocada en Madrid en un multitudinario mitin para intentar afianzar uno de sus principales mensajes políticos: “El cambio es posible”. Pablo Iglesias, Íñigo Errejón, Carolina Bescansa, Juan Carlos Monedero, Irene Montero y Luis Alegre se han dirigido a los miles de ciudadanos que abarrotaban la Puerta del Sol después de un recorrido de menos de un kilómetro, entre Cibeles y la plaza que simboliza los entusiasmos del 15-M. No obstante, el ambiente de la llamada Marcha del cambio ha sido menos festivo y más político que aquellas movilizaciones de mayo de 2011. La indignación y el hartazgo han sido dos de las notas dominantes.

Iglesias ha hilado un discurso propio de un mitin, con la vista puesta en las urnas, y reivindicando el derecho al sueño quijotesco. “Hoy soñamos para hacer nuestro sueño realidad en 2015. Este año comenzamos algo nuevo, este año es el año del cambio y vamos a ganar las elecciones al PP”, ha proclamado antes de esgrimir el ejemplo de Alexis Tsipras, líder de Syriza y ganador de las elecciones griegas del domingo pasado.

Iglesias saluda, al inicio de su intervención. / PACO CAMPOS (EFE)

El secretario general de Podemos ha apelado al patriotismo. “Algunos dicen que España es una marca, creen que se puede comprar y vender. Malditos sean los que quieren convertir nuestra cultura en mercancía”, ha enfatizado. “Somos un país de ciudadanos, soñamos como Quijote pero nos toamos muy en serio nuestros sueños”, ha agregado. «La soberanía no está en Davos», ha continuado Iglesias para contraponer a los poderosos que «viajen en jets» con los desahuciados, enfermos de hepatitis C, yayoflautas, estafados por las preferentes y otros colectivos que han sufrido de forma especial los embates de la crisis. «Han querido humillar a nuestro país con esa estafa que llaman austeridad», ha indicado al tiempo que ha abogado por «desplegar un plan de rescate ciudadano». También ha abordado el problema de la corrupción, un fenómeno que no ha limitado a quienes meten la mano en la caja: «Corrupción es que el 1% más rico tiene lo mismo que el 73% de los españoles» y que desde que comenzó la crisis «el número de ricos ha crecido al mismo ritmo que el de los ciudadanos en riesgo de pobreza».

Íñigo Errejón, número dos de la formación, ha resumido la filosofía de la marcha. “Demasiado hemos protestado sin que nadie escuchara. Venimos a celebrar que en el año 2015 la gente va a recuperar la soberanía y la gente va a recuperar nuestro país”. La idea era que los ciudadanos fueran los protagonistas, y por esta razón los líderes del partido no han encabezado la manifestación. Pero el peso político de los mensajes lanzados ha centrado el foco en el escenario. Juan Carlos Monedero, responsable del programa de Podemos, ha llamado a romper “los candados de la vieja política” y se ha dirigido a los simpatizantes. “La democracia no la trajo el Rey, no la trajo Suárez, no la trajo Fraga, la trajisteis vosotros. Hay que rescatar a la gente, no a los bancos. Tenemos la prueba de que este pueblo está despierto”, ha clamado.

Podemos ha medido sus fuerzas en las calles de Madrid con una movilización «por el cambio» que buscaba ser el primer hito de la formación de Iglesias en un año electoral que comienza el 22 de marzo con las elecciones autonómicas en Andalucía. En el acto con el que se ha cerrado la marcha, Iglesias ha destacado que ha llegado el momento del «cambio, porque el cambio es democracia» y ha puesto como ejemplo a Grecia: «Que ha hecho más en seis días» que los Gobiernos que hasta ahora había habido en Europa durante los últimos seis años.

Banderas republicanas y griegas y pancartas en las que se podían leer lemas como «políticos, el pueblo está despertando» o «se os acaba el tiempo ppsoe» han acompañado a los manifestantes, que también han coreado el «es ahora» que servía de lema de la marcha. «Tic, tac», ha sido otro de los lemas más sonado, en referencia a la cuenta atrás hasta un posible cambio de Gobierno.

Más de 260 autobuses han viajado a Madrid financiados por los círculos y los simpatizantes con la ayuda de uncrowdfunding específico que anoche, según la organización, había recolectado 4.600 euros. Alrededor de 100 miembros de las asambleas locales han ofrecido, además, su coche particular para desplazarse a la capital y participar, en palabras de Iglesias, en un acontecimiento “histórico”, tal como lo definió al convocarla.

La marcha, anunciada semanas después de su constitución como partido político organizado, no tenía ningún objetivo instrumental declarado. No era una protesta ni estaba convocada para reclamar algo concreto al Gobierno. La dirección del partido había invitado a ciudadanos, simpatizantes y miembros de otras organizaciones políticas a manifestarse para demostrar que el cambio político es posible. Con la marcha, los dirigentes de Podemos pretendían lograr una fotografía que escenifique el protagonismo de los asistentes frente al de los responsables políticos.

Con información de J. Jiménez Gálvez y Virginia López.

Los círculos impulsan el éxito de la marcha del 31-E

En casa de Elías López, 29 años, la hora del cambio ha empezado este sábado a las cuatro y media de la madrugada. Este trabajador del Metal se ha levantado en Langreo (Asturias) para agarrar un coche y plantarse en Madrid más de cinco horas después. Junto a él, en el mismo vehículo, iban otras dos personas. “Nosotros hemos venido por nuestra parte para poder traer a un compañero que está en silla de ruedas”, afirma Elías, mientras sujeta una pancarta morada donde luce la marca Podemos y el nombre de su ciudad. Así que cuando el sol aún no había salido, los tres han ejercido de avanzadilla del círculo de su localidad, que ha partido después en dos autobuses rumbo a la capital.

Las organizaciones locales de la formación se han erigido este sábado como un pilar fundamental para lograr el éxito de la marcha. Llevan semanas preparando la cita, convertida en una verdadera demostración de fuerza del partido liderado por Pablo Iglesias. Según los datos de la organización, más de 260 autobuses han viajado hasta Madrid, financiados por los simpatizantes de Podemos y a través de crowdfunding. “Hemos superado las expectativas. A última hora aún me llamaba gente diciendo que quería venir y no tenía sitio”, continúa Elías, apostado junto a la Cibeles. A su lado desfilan los carteles traídos de todos los puntos de España: de Sevilla, Betanzos (A Coruña), Santa Pola (Alicante), Chiclana (Cádiz)… Y se pasean esos lemas heredados del 15-M, donde se combina indignación, sarcasmo y poesía: “La sonrisa ha cambiado de bando”.

Y en el centro de la capital también se escuchan las reivindicaciones: las de carácter nacional y las más locales. “Susana, Valderas, las mismas tijeras”, cantan los miembros de los círculos de Jerez, Málaga y Chiclana, mientras suben por la Castellana rumbo al punto de partida de la marcha. A pocos metros de ellos, se coloca Fernando Plaza, 44 años, comercial de sistemas de seguridad de datos. Él ha llegado desde Guadalajara, tras levantarse a las ocho de la mañana y juntarse, sobre las nueve y cuarto, con el resto de su círculo en la estación de tren. Allí han cogido el Cercanías y, durante el recorrido, se les han ido uniendo las agrupaciones locales de los municipios que componen el Corredor del Henares. Como habían preparado.

“Estamos muy ilusionados porque se nos ha sumado gente que no participa en los círculos y, también, personas de otros partidos”, apostilla Plaza, que destaca el papel clave que han jugado las redes sociales a la hora de organizar la cita. Los círculos se han coordinado a través de Facebook y de email. “Se necesitan manos para pegar carteles a las 21.00 en la plaza ”, instaba una integrante de la agrupación de Lavapiés a sus compañeros este mismo viernes. “Estábamos en contacto los círculos de toda la provincia. De hecho, los de Castilla La Mancha hemos quedado delante de la puerta del Retiro para bajar juntos a Cibeles”, añade Juan Luis, de 49 años, recién aterrizado en Madrid procedente de Numancia de la Sagra (Toledo). “Hay bastante más gente de la que esperaba. Está claro que es la hora del cambio”, remacha el hombre. Y los concentrados, situados a su lado, gritan: “Tic-tac, tic-tac”.

Πηγή / Fuente: elpais.com

.

Liberation

*

3 σκέψεις σχετικά με το “ΤΩΡΑ: Μαδρίτη>Η Πορεία της Αλλαγής (με ελληνικές σημαίες!) / AHORA: Madrid>La Marcha del Cambio / ελληνικά-español

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s