Και επίθεση τραμπούκων της διαπλοκής στο Δ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας, με 5 τραυματίες

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

Με την τραμπούκικη επίθεση ομάδας περίπου 30-40 «οργισμένων» οπαδών της ΑΕΚ, εναντίον δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ., της 22/12/14, η οποία τελικά διεκόπη.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η διαφύλαξη τους άλσους της Φιλαδέλφειας, αλλά ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης Γ. Αράπογλου επέμενε να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για το γήπεδο γενικά, προκαλώντας την επίθεση μερίδα των 50 οπαδών της ΑΕΚ που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, φοβούμενος επεισόδια, είχε ενημερώσει έγκαιρα την Αστυνομία, ζητώντας την διακριτική της παρουσία στον χώρο της συνεδρίασης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όμως, στο χώρο ήταν μόνο ένας αστυνομικός και όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια κανείς αστυνομικός δεν παρενέβη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ο δημότης – σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Μπαρούτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αντανωρόπουλος, Αρσένης Πρελορέντζος και Βασίλης Παπακώστας, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που μεταδίδουν αθλητικές ιστοσελίδες, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, μετά τη διακοπείσα συνεδρίαση είχε συνάντηση με οπαδούς της ΑΕΚ, στην οποία συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας οπαδών και δημοτικής αρχής, ώστε να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου.

 

Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5163364/trampoukiki-epithesi-omadas-opadon-tis-aek-sto-d-s-filadelfeias-8-traumaties

 

 

Επίθεση σε όσους έχουν τεθεί ανοιχτά κατά της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρεται έκαναν οπαδοί της ΑΕΚ στο δημοτικό υμβούλιου του δήμου. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αυτόπτες μάρτυρες οι «θερμόαιμοι» επιτέθηκαν σε όσους είναι κατά της ανέγερσης του γηπέδου, με τον Δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο, να φυγαδεύεται, αλλά τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Καλαμπόκη, να μην προλαβαίνει και να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού. 

Το δημοσίευμα του e-alitheia αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τέλος δεν έχει του κακού η σκάλα στην πόλη μας. Εξαγριωμένοι θερμόαιμοι μπήκαν στο χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο και προέβησαν σε βιαιότητες, επιτιθέμενοι εναντίον προσώπων που θεωρούν ότι δεν επιθυμούν ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στα πρότυπα που θέλει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Ο γνωστός blogger και συνεργάτης της Τηλεόρασης της Αλήθειας Μάνος Καμπούρης διασώθηκε την τελευταία στιγμή από εξαγριωμένους εισβολείς. Φυσικά η συνεδρίαση έχει διακοπεί και είναι άγνωστο εάν θα ξεκινήσει και πάλι…

Η παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις, τον έριξαν κάτω και τον κτύπησαν. Σε κατάσταση σοκ και ο πρόεδρος του σώματος γιώργος Πάνος, στον οποίο επιτέθηκε ομάδα εισβολέων. Οι εισβολείς ζήτησαν να κατέβουν και να κλείσουν αμέσως οι κάμερες, κι υποχρέωσαν το συνεργείο μας να εγκαταλείψει το χώρο.

Θλιβερές εικόνες που στιγματίζουν την ήρεμη ζωή στην πόλη και δρομολογούν εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ».

 

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/205078.html

 

Οι ευθύνες της ΠΑΕ – ΑΕΚ

«Καμιά επιχείρηση οργανωμένης τρομοκράτησης δεν έχει ελπίδα να πετύχει σήμερα. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας θα διασωθεί και το γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους κατοίκους και το Σύνταγμα», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, εκφράζοντας παράλληλα την απορία της για την στάση της αστυνομίας.

«Γεγονότα σαν τα χθεσινά δε θα γίνουν ανεκτά από το δημοκρατικό λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και από τους οπαδούς της ΑΕΚ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία σίγουρα δε θέλουν το γήπεδο της ιστορικής ομάδας τους να οικοδομηθεί σε βάρος ενός άλσους, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής έσωσαν κατά τη διάρκεια τη Κατοχής από τους Ναζί κατακτητές με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους. Πολύ περισσότερο, όταν δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η βίαιη διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια ολοφάνερη προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών του,  του Δημάρχου, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο και των πολιτών», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Προκαλούνται επίσης αναπόφευκτοι συνειρμοί από ενέργειες, όπως αυτές της ανάρτησης στις 2 Δεκεμβρίου 2014  στις επίσημες ιστοσελίδες της ΠΑΕ των ονομάτων, συνοδευόμενων από πλήρη στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και των διευθύνσεων των σπιτιών τους,   των 17 πολιτών, που κατέθεσαν αίτηση προσφυγής ακύρωσης  κατά των διοικητικών πράξεων του άρθρου 42  του Ν. 4277/14 – θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους, τις οικογένειες και την περιουσία τους. Πράγμα που αποδείχτηκε από τις ζημιές που προκλήθηκαν μια βδομάδα αργότερα στα αυτοκίνητα δύο απ’  αυτούς και στο σπίτι του ενός, αλλά κι από τις συνεχιζόμενες απειλές εναντίον τους μέχρι σήμερα.»

Σύμφωνα με την Ν. Βαλαβάνη, «εντύπωση προξενεί η στάση της αστυνομίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που αν και είχε ειδοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή, δε μπόρεσε ν’  αποτρέψει τη χθεσινή επίθεση. Ενώ προσδοκούμε η δικαστική έρευνα, που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να φτάσει όχι μόνο στους αυτουργούς, αλλά και να χύσει φως στη φύση και τις κινητήριες δυνάμεις πίσω απ’  αυτές τις επιθέσεις.

Καμιά επιχείρηση οργανωμένης τρομοκράτησης δεν έχει ελπίδα να πετύχει σήμερα. Ίσα-ίσα, ατσαλώνει την αποφασιστικότητα όσων αγωνίζονται για να μην εγκατασταθεί στην πόλη ένα παρακράτος μεγάλων οργανωμένων συμφερόντων, που θα παρεμποδίζει με τη βία την άσκηση του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τη δημοκρατική δράση των πολιτών. Το άλσος θα διασωθεί και το γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους κατοίκους και το Σύνταγμα».

 

Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5166117/n-balabani-entuposi-proxenei-i-stasi-tis-astunomias-stin-epithesi-sti-n-filadelfeia

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-kdW

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: