Ξεκινάει τις σπουδές του ο Νίκος Ρωμανός

http://wp.me/pPn6Y-k9P 

Ν. Ρωμανός: Ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία οι μεγάλοι νικητές

nocomments.gr

Μετά από την σωματική ταλαιπωρία του τελευταίου μήνα, ο Νίκος Ρωμανός αρχίζει τη φοιτητική ζωή. Ξεκινά να κάνει πράξη το όνειρό του και να ξεκινήσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ.

Ήδη από προχθές ο πατέρας του, όπως είπε στο «Θέμα»  ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλης Μπρατάκος  ξεκίνησε την αναζήτηση των βιβλίων με την καθοδήγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.  Ο υπουργός Παιδείας πάντως Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει αποφασισμένος να παρακολουθήσει την εφαρμογή της τροπολογίας που ψηφίστηκε.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου ο Νίκος Ρωμανός να μπορέσει να περάσει το 1/3 των μαθημάτων για να «κερδίσει» το Α΄εξάμηνο. Ήδη έχει γίνει η εγγραφή του Ρωμανού στο Α΄ εξάμηνο και οι εξετάσεις για την επιτυχή παρακολούθησή του θα γίνουν στις αρχές Φεβρουαρίου με ηλεκτρονικό τρόπο , μέσω μέιλ, όπως επεσήμανε ο  πρόεδρος  και εφόσον κριθούν επιτυχημένες θα λάβει εκπαιδευτική άδεια με το βραχιόλι», τονίζει ο κ. Μπρατάκος.

Ο πατέρας του  Ρωμανού   ήρθε σε επαφή με τον  πρόεδρο του  τμήματος που μπήκε ο γιος του και  με τη λίστα των βιβλίων στα χέρια και τις υποδείξεις των καθηγητών ξεκίνησε τη συλλογή των βιβλίων του ά’ εξαμήνου. Οι αρμόδιοι του ΤΕΙ ενημέρωσαν τον πατέρα του Ρωμανού για το πρόγραμμα «Εύδοξος»  μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των συγγραμμάτων των φοιτητών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της επικράτειας.

Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και προσφέρει εκτός από πλήρη ενημέρωση στους φοιτητές για τα παρεχόμενα συγγράμματα σε κάθε μάθημα και δυνατότητα άμεσης παραλαβής των συγγραμμάτων.

Ο  κάθε φοιτητής, άρα και ο Ρωμανός, μπορεί να λαμβάνει άμεσα ένα e-mail με τον κωδικό ΡΙΝ, με τον οποίο και παραλαμβάνει τα συγγράμματα που επέλεξε, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα μελέτη. Ικανοποιημένοι πάντως  δηλώνουν στο ΤΕΙ Αθήνας με την τροπολογία Αθανασίου  που έγινε  δεκτή όλες οι πτέρυγες της Βουλής.

Ο Νίκος Ρωμανός έχει εισαχθεί στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Διοίκηση Μονάδων Υγείας,  και όπως εξηγεί ο κ. Μπρατάκος οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος ακολουθούν πορεία ως στελέχη στον τομέα της υγείας και σε κάθε είδους νοσοκομειακές μονάδες. Για να  συνεχίσει με επιτυχία ο Ρωμανός τις σπουδές του πρέπει να περάσει το 1/3 των μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου δηλαδή  τουλάχιστον τρία μαθήματα.

Το σύνολο των μαθημάτων είναι έξι συν δύο εργαστηριακά μαθήματα διευκρινίζει ο πρόεδρος. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα διευκρινίζει ο καθηγητής για μελέτη, παρόλο που δεν παρακολούθησε τα μαθήματα από την αρχή. Όπως συμπληρώνει ο κ.Μπρατάκος αρκετοί σπουδαστές που π.χ.  που εργάζονται συμμετέχουν στις εξετάσεις  και τα καταφέρνουν θαυμάσια.

Εξάλλου συμπληρώνει ο πρόεδρος αν ζητηθεί από τον Ρωμανό ή την  οικογένεια του μία επιπλέον βοήθεια , το ΤΕΙ Αθήνας είναι έτοιμο να την προσφέρει. Ήδη έχουν ετοιμαστεί σημειώσεις από τις διδασκαλίες ενώ το ο πρόεδρος του ΤΕΙ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου των φυλακών Αυλώνα, από το οποίο και μπήκε στο ΤΕΙ ο Ρωμανός προκειμένου να εξασφαλισθούν όλες οι συνθήκες για να περάσει όχι μόνο το κατώτατο όριο των μαθημάτων, αλλά και όλα τα μαθήματα, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπρατάκος.

Για να τονίσει ότι αφού υπάρχει η συναίνεση του Νίκου Ρωμανού να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα επιτρέπει στις αρχές να γνωρίζουν πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή και θα μπορεί  με τον τρόπο αυτό  να πηγαίνει  και στη σχολή του.

Πηγή: nocomments.gr

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s