Οι μαύρες σημαίες του τρόμου υψώνονται στην πόλη Κομπάνι. Μάχη μέχρις εσχάτων των Κούρδων μαχητών και μαχητριών. Σιωπήλή η Δύση

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους κατείχαν τη Δευτέρα το βράδυ τα τρία τέταρτα της κουρδικής πόλης Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία όπου χιλιάδες άνθρωποι την εγκατέλειψαν υπό το φόβο των φρικαλεοτήτων από τα μέλη της υπέρ-ριζοσπαστικής οργάνωσης.
«Πήραν την βιομηχανική περιοχή αλ-Τζαντίντα και την Κανί Αραμπανέ στα ανατολικά του Κομπάνι μετά από σκληρές μάχες με τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας του κουρδικού λαού (YPG)» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (OSDH), Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μάχες που διεξάγονται θυμίζουν «αντάρτικο πόλεων ».
Οι κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας εκκένωσαν την πόλη από τους αμάχους συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών αξιωματούχων, μεταφέροντας τους στα τουρκικά σύνορα, όπως δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, επικεφαλής του ημι-επίσημο δικτύου Free Media Union.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας του κουρδικού λαού μάχονται πόρτα-πόρτα για να αποκρούσουν την προώθηση των τζιχαντιστών οι οποίοι με μεγαλύτερη δύναμη πυρός, καθώς διαθέτουν τανκ και αυτοκίνητα βόμβες, έσπασαν την άμυνα στα ανατολικά της πόλης.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές η αντίσταση των κούρδων μαχητών είναι μέχρις εσχάτων με χαρακτηριστικό παράδειγμα έναν μαχητή με 20χρονη πολεμική εμπειρία που έκανε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης, σκοτώνοντας «δεκάδες» τζιχαντιστές. Ήταν ο πρώτος κούρδος βομβιστής αυτοκτονίας που ενήργησε στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τον Μάρτιο του 2011. «Αν είναι απαραίτητο, όλοι οι μαχητές των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του»,αναφέρει σχετική ανακοίνωση των κούρδων μαχητών.
Νωρίτερα οι τζιχαντιστές ύψωσαν τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους σε κτίρια στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά του Κομπάνι που είναι η τρίτη κουρδική πόλη στη Συρία. Οι κούρδοι υπερασπιστές της πόλης είχαν ζητήσει υπό την αμερικανική ηγεσία συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους να εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές για να αποτρέψει την πτώση της στρατηγικής σημασίας πόλη αναφέροντας ότι οι αεροπορικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας ήταν χωρίς αποτέλεσμα.
Αν οι τζιχαντιστές κατακτήσουν το Κομπάνι θα εξασφαλίσουν για λογαριασμό τους τον απρόσκοπτο έλεγχο μιας μεγάλης λωρίδας εδάφους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή έχει ήδη προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους και στις δύο πλευρές από τις 16 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε και οδήγησε σε μαζική έξοδο από την πόλη περίπου 300.000 κατοίκους, εκ των οποίων 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

 

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη – Διαδηλώσεις σε ευρωπαικές πόλεις

Επεισόδια απόψε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης καθώς Κούρδοι διαδηλώνουν σε ένδειξη συμπαράστασης για τους υπερασπιστές της πόλης Κομπάνι που πολιορκείται και καταλαμβάνεται σταδιακά από τους τζιχαντιστές. Πορείες συμπαράστασης λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις, με τα social media να έχουν κατακλυστεί από αναφορές για συγκεντρώσεις Κούρδων σε Ολλανδία, Αυστρία, Σμύρνη, Βερολίνο και αλλού.

Στην Κωνσταντινούπολη νεαροί Κούρδοι ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Gazi, μπλοκάροντας κεντρική λεωφόρο της πόλης. Η αντίσταση συνεχίστηκε και μετά την επίθεση της αστυνομίας κατά των ακτιβιστών που διαδήλωναν, με τους Κούρδους να δηλώνουν οργισμένοι για την αδιαφορία της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην κατάσταση στο Κομπάνι.

Galatasaray Lisesi önünde Kobanê direnişi için oturma eylemi yapıldı

Εκτός τουρκικών συνόρων, δεκάδες πολίτες κουρδικής καταγωγής εισέβαλαν τη Δευτέρα το βράδυ στο κτίριο όπου στεγάζεται το ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της κουρδικής ένωσης. Η εισβολή των κούρδων διαδηλωτών έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επιτίθενται και κατέχουν μεγάλα τμήματα της κουρδικής πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία.

«Η κατάσταση στην πόλη Κομπάνι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην πόλη και πολλοί άμαχοι σκοτώνονται. Θέλουμε η Δύση να κάνει περισσότερα για να σταματήσει αυτή την κατάσταση στη Συρία», δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οδομαχίες στο Κομπανί, διαμαρτυρίες Κούρδων μέχρι τη Χάγη
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την έφοδο των Κούρδων διαδηλωτών στη Βουλή της Χάγης

….

 

Οι Τούρκοι εμποδίζουν τους Κούρδους που θέλουν να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της Κομπάνι

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τούρκικα άρματα μάχης, παρατεταγμένα σε έναν λόφο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, έχουν στραμμένα τα πυροβόλα τους προς την πόλη Κομπάνι, αλλά ο τουρκικός στρατός παραμένει ακόμη θεατής στην μάχη που μαίνεται στην πόλη, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Άιν αλ Άραμπ στα αραβικά.

Turkish tanks at border, 6 Oct
Από μακριά, χιλιάδες Τούρκοι Κούρδοι που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Τουρκίας για να εκφράσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στους κατοίκους του Κομπάνι, μαζί με Κούρδους της Συρίας, κοιτούν τους βομβαρδισμούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που συνεχίζουν να πολιορκούν έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις τριών εβδομάδων τις κουρδικές δυνάμεις της επαρχίας.Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν από προχθές την πρόσβαση στα σύνορα και στους δημοσιογράφους και προσπαθώντας να αδειάσουν από πολίτες την περιοχή στα Τουρκοσυριακά σύνορα ρίχνουν δακρυγόνα στο σκόρπιο πλήθος. Κάθε φορά που ακουγόταν η σειρήνα της αστυνομίας που πλησίαζε στο μέρος που κόσμος ήταν συγκεντρωμένος, οι πιο νέοι μάζευαν πέτρες για να ρίξουν στο όχημα της τουρκικής αστυνομίας που εκτόξευε δακρυγόνα…Από μακριά αχνοφαίνεται σε ένα λόφο η μαύρη σημαία της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας μιας νεαρής κοπέλας στην πόλη Κομπάνι εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Κάθε φορά που ο κρότος από κάποια οβίδα ή έκρηξη στην πόλη Κομπάνι φτάνει στα αυτιά του πλήθους, ο θυμός και η απόγνωση ζωγραφίζεται στα πρόσωπα τους.

The view of an IS flag from the Turkish side of the border near Kobane, 6 Oct

….

….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
και
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-jKv

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

5 σκέψεις σχετικά με το “Οι μαύρες σημαίες του τρόμου υψώνονται στην πόλη Κομπάνι. Μάχη μέχρις εσχάτων των Κούρδων μαχητών και μαχητριών. Σιωπήλή η Δύση

  1. Σιωπήλή η Δύση…σιωπηλή και η συνήθως λαλίστατη Ελληνική αριστερά… σιωπηλός και ο ισλαμολάγνος «χώρος».
    Στην περίπτωση της Γάζας (με το 1/10 των θυμάτων σε σχέση με την Συρία) μας είχαν ζαλίσει μέρα νύχτα…..προφανώς όταν οι θύτες δεν είναι Δυτικοί ή Ισραηλινοί τα θύματα δεν έχουν και τόση σημασία

    Ευαισθησία αλά καρτ

  2. *λάθος το 1/10……λιγότερο απο 1/100 (!!!) είναι το σωστό…
    2500 στη Γάζα 250000 στη Συρία-χώρια τα θύματα του ΙΣΙΣ στο Ιρακ !

  3. Τα μιασματα και ανθρωποειδη που ψηφισαν τον ερντογαν ειναι υπευθηνα για αυτο που συμβαινει στην εκει περοχη.Να το βλεπουν οι αριστερουλιδες τις πλακας εκει στην τουρκια με τις ειρηνικες διαδηλωσεις τους.Ζητουσαν και συμπαρασταση οι πιθηκοειρηνιστες.Ουστ ζώα, καλο ψόφο τωρα και μην ακουσω τσιμουδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s