ISIS 6: Η «μοναδική αλήθεια» για τη τζιχάντ

http://wp.me/pPn6Y-jyNISIS

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

από την Αυγή (07.09.2014)

[…] Δεν έχω αμφιβολίες ότι ο στρατός του IS είναι ένα συνονθύλευμα 10.000-15.000 (κατά τους «δυτικούς» υπολογισμούς) ισλαμοφασίστες, τυφλωμένους από μια αιματηρή καρικατούρα του σουνιτικού ισλάμ. Τα γεμάτα τρόμο βλέμματα των Γεζιντί, που φτάνουν ακόμη και στη χώρα μας, μαρτυρούν πολλά για τη δράση τους.  Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ταυτόχρονα ότι τα περισσότερα από όσα μαθαίνουμε καθημερινά για το ακραίο στρατιωτικό – θρησκευτικό μόρφωμα είναι φιλτραρισμένα από καλά ελεγχόμενους διαύλους ενημέρωσης. Δυτικούς φυσικά. […]

Η ροή των τρομακτικών ειδήσεων από τη Συρία και το Ιράκ είναι καταιγιστική: «Αποκεφαλίστηκε και δεύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος. Ο τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» απήγαγαν τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού. Αποκεφάλισαν τα παιδιά και πούλησαν τις γυναίκες για 25 δολάρια το κεφάλι. Τζιχαντιστής από την Αίγυπτο -φυσικά δεν αποκαλύπτει το όνομά του- εξομολογείται (στο Reuters) πώς έμαθε να αποκεφαλίζει. Και νέο βίντεο των τζιχαντιστών με ομήρους υποψήφιους για αποκεφαλισμό. Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ιστορίες φρίκης από το πέρασμα των τζιχαντιστών. Ποιος ήταν ο Βρετανός ράπερπου έγινε δήμιος…».

Δεν έχω αμφιβολίες ότι ο στρατός του IS είναι ένα συνονθύλευμα 10.000-15.000 (κατά τους «δυτικούς» υπολογισμούς) ισλαμοφασίστες, τυφλωμένους από μια αιματηρή καρικατούρα του σουνιτικού ισλάμ. Τα γεμάτα τρόμο βλέμματα των Γεζιντί, που φτάνουν ακόμη και στη χώρα μας, μαρτυρούν πολλά για τη δράση τους. Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ταυτόχρονα ότι τα περισσότερα από όσα μαθαίνουμε καθημερινά για το ακραίο στρατιωτικό – θρησκευτικό μόρφωμα είναι φιλτραρισμένα από καλά ελεγχόμενους διαύλους ενημέρωσης. Δυτικούς φυσικά.

Με εξαίρεση τα βίντεο των αποκεφαλισμών -η επικοινωνιακή τελετουργία των οποίων θυμίζει τις πρώτες απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις των αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράκ του 1991 και του 2003, με τις κάμερες του CNN εγκατεστημένες ακόμη και στα πιλοτήρια των αμερικανικών μαχητικών-, όλη η υπόλοιπη καταιγιστική πληροφόρηση προέρχεται αορίστως από «πηγές», «αυτόπτες μάρτυρες», «καταγγελίες» οργανώσεων, δυτικών αξιωματούχων και «πληροφορίες» των μεγάλων διεθνών πρακτορείων, που συγκροτούν το ιδιότυπο καρτέλ της παγκόσμιας ενημέρωσης.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η τεχνολογία του «Μεγάλου Αδελφού», που πριν από δέκα χρόνια φωτογράφιζε από τους δορυφόρους τις αποθήκες των (ανύπαρκτων, όπως αποδείχθηκε) «υπερόπλων» του Σαντάμ, ή αργότερα τα «κρυμμένα πυρηνικά» του Ιράν, δεν έχει καταφέρει να αποτυπώσει, ένα μέρος, έστω, αυτού που καταγγέλλεται ως γενοκτονία, εθνοκάθαρση, μαζική σφαγή. Ούτε λόγος, βέβαια, για το ενδεχόμενο κάποιο από τα πανίσχυρα δυτικά δίκτυα ενημέρωσης να φτάσει στην απώτατη πηγή της «αλήθειας» για τους τζιχαντιστές, δηλαδή στους ίδιους, στα στελέχη τους, στον ηγετικό τους πυρήνα. Σ’ αυτό, μάλιστα, υπάρχει μια περίεργη συνέργεια των ίδιων των ισλαμοφασιστών: οι δημόσιες δολοφονίες ομήρων δημοσιογράφων λειτουργούν ως θαυμάσιο άλλοθι για το γεγονός ότι σχεδόν ουδείς διανοείται να τους προσεγγίσει ή να τους δώσει βήμα.

***

Έτσι, η βεβαιότητα της «αλήθειας» για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ «αμπαλάρεται» στα γνωστά στερεότυπα για τον επιθετικό χαρακτήρα του Ισλάμ, που ξαναβάζουν από το παράθυρο τη θεωρία για τον «πόλεμο των πολιτισμών». Και ταυτόχρονα προλειαίνει το έδαφος για μια νέα ευρωατλαντική πολεμική επιχείρηση στην Εγγύς Ανατολή, για την οποία προχθές φάνηκε τόσο έτοιμο από καιρό το ΝΑΤΟ.

Προφανώς, η γεωπολιτική μηχανική που εγκαινιάστηκε από τις ΗΠΑ και τους στενούς συμμάχους τους πριν από 25 χρόνια με την πρώτη επίθεση στο Ιράκ δεν έχει αποκρυσταλλωθεί στην επιθυμητή πολιτική γεωγραφία για την περιοχή. Και η συγκλονιστική παρένθεση της Αραβικής Άνοιξης άλλαξε ριζικά, όχι μόνο τους διαύλους ριζοσπαστικοποίησης των ισλαμικών κοινωνιών, αλλά και τη σύνθεση των συμμάχων του ευρωατλαντικού άξονα. Ποιος θα διανοούνταν, για παράδειγμα, ακόμη και μέχρι πριν από λίγους μήνες, ότι το σενάριο της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους με τις ευλογίες των Αμερικανών θα γινόταν τόσο χειροπιαστό όσο είναι σήμερα;

***

Το αποτέλεσμα είναι ότι η απορροφημένη από τη «μοναδική αλήθεια» για την αποκρουστική δράση των τζιχαντιστών διεθνής κοινή γνώμη απαλλάσσεται από την ανάγκη να μάθει, να πληροφορηθεί και να κατανοήσει τις άλλες παράλληλες «αλήθειες»: τι έχει μεσολαβήσει και οι Κούρδοι της Τουρκίας και το PKK έχουν λατρέψει τον Ερντογάν κι έχουν σε τέτοιο βαθμό προσκολληθεί στους Αμερικανούς; Γιατί η μέχρι πρότινος απόλυτη ενσάρκωση του Κακού, το Ιράν, έχει γίνει απροσδόκητος σύμμαχος των ΗΠΑ και της Δύσης στον επικείμενο πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους; Και πώς θα βολευτούν ανάμεσα σ’ αυτές τις νέες, απροσδόκητες συμμαχίες οι φανερά αποσταθεροποιημένοι παραδοσιακοί δεσμοί του ευρωατλαντισμού με το Ισραήλ, την Τουρκία ή τη Σαουδική Αραβία;

***

Κάτι ανάλογο με τη «μοναδική αλήθεια» για τη τζιχάντ και τους τζιχαντιστές συμβαίνει και στην Ουκρανία, στην οποία το διεθνές καρτέλ της ενημέρωσης έχει επίσης παραιτηθεί εντελώς από τη «δύναμη της εικόνας» και της τεκμηρίωσης, και περιορίζεται να διακινεί «μαρτυρίες», «πληροφορίες», διαδόσεις και τις υστερικές καταγγελίες της ουκρανικής ηγεσίας. Ούτε λόγος για να δοθεί βήμα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας και πολύ περισσότερο να φωτιστούν οι ενδιαφέρουσες πολιτικές διεργασίες στους πληθυσμούς της περιοχής. Η μεταδιδόμενη «αλήθεια» μοιάζει να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνου του τμήματος της ευρωατλαντικής ηγεσίας που φαίνεται να επιθυμεί διακαώς ολική επαναφορά στον Ψυχρό Πόλεμο, με πολλές «θερμές» εκδηλώσεις του. Το παράδοξο είναι ότι δίπλα σ’ αυτή την «αλήθεια» δεν ανοίγει πια καμιά παρένθεση αμφιβολίας.

Πηγή: του Γιάννη Κιμπουρόπουλου , από την Αυγή (07.09.2014)

*

7 σκέψεις σχετικά με το “ISIS 6: Η «μοναδική αλήθεια» για τη τζιχάντ

 1. Ο αρθρογράφος είναι επιεικώς απαράδεκτος. Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει άφθονο υλικό φρίκης που οι ίδιοι οι ισλαμιστές ανεβάζουν. Έχω προσωπικά δει καμια εικοσαριά βίντεο αποκεφαλισμών. Επίσης έχω δει άφθονο φωτογραφικό υλικό. Το πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν ότι οι δυτικοί δημοσιογράφοι δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, μάλλον σκόπιμα γιατί πίστευαν ότι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του Άσαντ. Το σημείο αλλαγής ήταν οι αποκεφαλισμοί των αμερικανών δημοσιογράφων.
  Όσο για το έρθεις σε επαφή με την ηγεσία του Ι. Χ. ας προσπαθήσει να το πετύχει ο κ. Γ. Κιμπερόπουλος. Ας παίξει εκείνος το κεφάλι του. Παρεμπιπτόντως έχουν δημοσιευθεί συνεντεύξεις στελεχών του Ι. Χ.. Πρόκειται για στυγνή προπαγάνδα.
  Συμπερασματικά ο αρθρογράφος δεν έχει ιδέα για τι ακριβώς πράγμα γράφει. Πρόκειται για άσχετο που συμμετέχει σε ένα κομματι της Αριστεράς που έχει διάθεση να ξεπλύνει τους ισλαμιστές στο όνομα του αντιιμπεριαλισμού.

  • «Έχω προσωπικά δει καμια εικοσαριά βίντεο αποκεφαλισμών»
   Τα βίντεο αυτά είναι λεπτομερή και χωρίς καμιά λογοκρισία. Εννοώ ότι δείχνουν όλη τη διαδικασία, μέχρι τελικής αποκοπής του κεφαλιού, που γίνεται απαραίτητα με μικρό μαχαίρι και όχι με κάποια σπάθα και με ένα κτύπημα. Το τελευταίο βίντεο που είδα αφορούσε χρτιανό αξιωματικό του λιβανικού στρατού και δόθηκε, από τους ισλαμιστές, τελευταία στη δημοσιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το λιβανικό κράτος προσπάθησε να αποκρύψει τη πραγματικότητα και οτιδήποτε υλικό τη συνοδεύει προκειμένου να μην οξύνει τα πνεύματα, όπως το ίδιο θεωρεί.

 2. Επομένως, το πρόβλημα με τους δυτικούς και τις κυβερνήσεις είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που περιγράφει ο Κιμπερόπουλος. Είναι ότι δεν ήθελαν, επαναλαμβάνω μέχρι πρότινος, να κυκλοφορήσει το υλικό φρίκης προκειμένου να μην διαταραχθούν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί τους. Γιατί αν κυκλοφορούσαν στη Δύση τα βίντεο αποκεφαλισμών σύρων στρατιωτών, σύρων πολιτών, χριστιανών και ιερέων (έχω παρακολουθήσει αποκεφαλισμό 2 χριστιανών ιερέων), η υποστήριξη στους αντίπαλους του Άσαντ, που όμως υποστήριζε η Δύση, θα χανόταν.
  Μόνο η σαδιστική επιμονή των ισλαμιστών στην κυκλοφορία του φρικτού υλικού τους έχει επιτρέψει, σε αυτούς που το επιθυμούσαν, να πληροφορηθούν τι πραγματικά συμβαίνει.

 3. Όπως επίσης οι ίδιοι οι ισλαμιστές έχουν δώσει στη δημοσιότητα πολλά βίντεο με μαζικές εκτελέσεις, στις οποίες έχουν προβεί, με όπλα. Έχουν δώσει επίσης βίντεο με κοψίματα χεριών, βάσει του νόμου της σαρία. Κλπ., κλπ. Χαμπάρι δεν έχει πάρει ο κ. Κιμπερόπουλος;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s