ISIS 1: Έβαλαν την Ελλάδα στον Χάρτη του Ισλάμ ως «OROBPA» των Βαλκανίων – Τι είναι το ISIS (ΙΚΙΛ). Οι τελευταίες εξελίξεις. Ο ρόλος της Τουρκίας.

http://wp.me/pPn6Y-jxVISIS

Τον παραπάνω χάρτη τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» – Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου. Ελλάδα και Κύπρος στον χάρτη των ισλαμιστών.

Ο χάρτης που τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου.

Μεταξύ αυτών των περιοχών συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Τα σύνορα του χαλιφάτου φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια, συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την Αφρική βόρεια της Σαχάρας, την Αραβική Χερσόνησο, την Ινδία, μέρος της Κίνας και το σύνολο των χωρών των λεγόμενων τουρκόφωνων περιοχών της Ασίας

Ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα για τους τζιχαντιστές – Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας.

Ο απόηχος των συγκρούσεων μεταξύ των ακραίων ισλαμιστών του ISIS («Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε») και των δυνάμεων του Άσαντ, του Ιράκ και των Κούρδων φτάνει ως την Ελλάδα.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να δραστηριοποιούνται ήδη ακραίοι ισλαμικοί πυρήνες στη χώρα, βασικό αντικείμενο των οποίων είναι η παροχή διευκολύνσεων και υποστήριξης σε πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών που επιδιώκουν να φτάσουν ως τα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας ώστε να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες χωρών που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν και οι οποίοι, αφού φτάσουν στην Ελλάδα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς σε κάποια από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, που διατηρούν απευθείας σύνδεση διά θαλάσσης με τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Κατόπιν, μέσω Τουρκίας, προωθούνται στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας, πυκνώνοντας έτσι τις τάξεις των ακραίων ισλαμιστών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειονότητά τους πολίτες αραβικής, κυρίως, καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα κάποιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, εδώ και μερικές εβδομάδες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη ευρείες επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών.

.

Κόκκινος συναγερμός

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προς το παρόν, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κύκλοι, οι ελληνικές αρχές έχουν υπό έλεγχο και παρακολουθούν τις κινήσεις ορισμένων ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής κοινότητας.

Εξάλλου, από τις «επεκτατικές» βλέψεις των ακραίων ισλαμιστών του ISIS δεν εξαιρείται ούτε η χώρα μας, αλλά ούτε και η Κύπρος, καθώς σε πρόσφατο χάρτη που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο συμπεριέλαβαν και τις δύο μεταξύ των εδαφών που σκοπεύουν να καταλάβουν!

Σε ότι αφορά μάλιστα την Κύπρο, τα μέλη της οργάνωσης έχουν ως στόχο να ιδρύσουν στο εγγύς μέλλον ακόμη και «επιχειρησιακή βάση».

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στο πλευρό των τζιχαντιστών που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία εκτιμάται ότι πολεμούν χιλιάδες μαχητές με ευρωπαϊκές ρίζες, μέρος των οποίων διείσδυσε στη Συρία και στο Ιράκ μέσω των τουρκικών συνόρων.

Ορισμένοι από αυτούς προέρχονται από χώρες της Βαλκανικής, με την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία να έχουν τη μερίδα του λέοντος και αυτό παρά τις προσπάθειες των εκεί επίσημων αρχών να ελέγξουν το φαινόμενο
ποινικοποιώντας τη συμμετοχή των πολιτών τους σε συγκρούσεις που γίνονται σε τρίτες χώρες.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μέχρι στιγμής στις συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10 Αλβανοί πολίτες, ενώ πολύ περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Ε.D. ο οποίος στρατολογήθηκε από τους τζιχαντιστές και αναχώρησε από την Αλβανία για τη Συρία στις 8 Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.

Σε μία από αυτές τις μάχες τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη Λάρισα όπου και συνεχίζεται η θεραπεία του.

.
21

.
Μισθοφορικός στρατός

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» είναι μισθοφόροι.

Όπως σημειώνουν έγκυροι κύκλοι, «πρόκειται για κάθε καρυδιάς καρύδι, που δεν έχει τίποτα να χάσει και έχει έρθει από διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Δύσης, με απώτερο στόχο να κερδίσει χρήματα και τίποτα άλλο».

Επίσης, σε αντίθεση με την κυρίαρχη εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη, αναφορικά με τη δράση των ισλαμιστών του ISIS, οι περιοχές που έχουν καταλάβει είναι σχετικά περιορισμένες, αφού βασικός τους στόχος είναι να ελέγξουν σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο των οδικών αξόνων στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, προκειμένου να διασφαλίσουν διόδους για το λαθρεμπόριο, κυρίως του πετρελαίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία, αφού για αρκετούς μήνες ανεχόταν -εάν δεν βοηθούσε κιόλας- τη μεταφορά μέσα από τα εδάφη της τζιχαντιστών που σκόπευαν να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Ενδεικτικά να επισημάνουμε πως, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αφού άντρες του ISIS κατέλαβαν συνοριακά περάσματα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη βόρεια Συρία αυξήθηκαν από τα 40-50 εκατ. στα 100 εκατ. δολάρια τον μήνα.

Παράλληλα, με βάση συνέντευξη που παραχώρησε o Αμπού Γιουσάφ (φέρεται να είναι εκτελεστικό στέλεχος του ISIS) στην εφημερίδα «Washington Post», ορισμένοι μαχητές -ακόμα και ανώτερα στελέχη της οργάνωσης- συνήθως νοσηλεύονταν σε τουρκικά νοσοκομεία.

Όπως τόνισε επίσης ο ίδιος, «οι περισσότεροι μαχητές που εντάχτηκαν στην οργάνωση, στο ξεκίνημα του πολέμου ήρθαν μέσω Τουρκίας, όπως ήρθαν και ο εξοπλισμός και οι προμήθειές μας».

.

Έκθεση για τις δυνάμεις του ISIS

Τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από σχετική έκθεση των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις του ISIS σε Τουρκία και Ιράκ είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα – τουλάχιστον ως προς τη δυναμική της συγκεκριμένης οργάνωσης αλλά και τις πηγές χρηματοδότησής της.

«Το ISIS έχει καταλάβει το 1/3 του Ιράκ και το 35% της Συρίας (το μεγαλύτερο μέρος είναι έρημος), αριθμεί 80.000 μαχητές (50.000 στη Συρία και 30.000 στο Ιράκ) εκ των οποίων 8.000 με 10.000 προέρχονται από χώρες της Ευρώπης.

Τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε 2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 450 εκατ. προέρχονται από τη ληστεία της Κεντρικής Τράπεζας της Μοσούλης, ενώ 2 εκατ. εκταμιεύονται καθημερινά από την πώληση πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ.

Επίσης, στην Ανατολική Συρία ελέγχει 50 από τις 52 πετρελαιοπηγές, ενώ στο ΒΔ Ιράκ έχει πλέον στον έλεγχό του 20 πετρελαιοπηγές.

Επιπλέον χρηματοδότηση προέρχεται από χώρες του Κόλπου και από εκατομμύρια που αντλήθηκαν από κλοπές, εκβιασμούς και απαγωγές».

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι, όμως, και όσα αναφέρει η έκθεση αναφορικά με τη μαχητική ικανότητα των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας.

«Το ISIS διαθέτει τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πολυβόλα, όλμους, καθώς επίσης και ελαφρά αντιαεροπορικά όπλα.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η Τουρκία παρείχε στρατιωτική αρωγή στο ISIS, κυρίως με την έναρξη της συριακής κρίσης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πρώην στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχαν ενεργή ανάμειξη στη στρατιωτική εκπαίδευση μελών ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων», σημειώνεται σχετικά.

Καταλήγοντας, η συγκεκριμένη έκθεση πάντως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον, αφού θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι ακόμη στην αρχή του, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί περαιτέρω, αυξάνοντας τη ροή των τζιχαντιστών από τα ευρωπαϊκά κράτη προς τα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ανασφάλεια των επίσημων ευρωπαϊκών αρχών ως προς τις δυνατότητες όλων αυτών να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, «ο μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων μαχητών που μάχονται στο πλευρό του ISIS και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους ενδεχομένως να δημιουργήσει τρομοκρατικά δίκτυα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια».

.
22

.
Μυστήριο με τον Αλβανό τζιχαντιστή E.D. που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας

.

Γιατί ΗΠΑ-Ευρώπη ανέχονται τη σφαγή

Σοκαρισμένοι η παγκόσμια κοινή γνώμη, αλλά και οι κυβερνήσεις της Δύσης παρακολουθούν τη σχεδόν καθημερινή επίδειξη μιας αιμοσταγούς, ασύλληπτης θηριωδίας.

Οραματίζονται την ίδρυση ενός απέραντου ισλαμικού χαλιφάτου και καλούν τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου σε τζιχάντ, κηρύσσοντας ιερό και ανελέητο πόλεμο στους χριστιανούς.

Προς το παρόν, η προέλαση των λεγόμενων τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ προξενεί τεράστια ανησυχία σε όλη τη Δύση, κυρίως όμως στις ΗΠΑ.

Έντεκα χρόνια αφότου οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στο Ιράκ, οι πιο φανατικοί από τους μαχητές του αραβικού κόσμου δηλώνουν με κάθε τρόπο έτοιμοι για όλα, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στον αμερικανικό στρατιωτικό μηχανισμό.

Το νέο αυτό εξτρεμιστικό, βαριά οπλισμένο μόρφωμα που προελαύνει στον αραβικό κόσμο έχει στόχο να τροποποιήσει τα σύνορα στην ευρύτερη περιοχή όπως αυτά χαράχτηκαν μετά τη γαλλοβρετανική συμφωνία «Σάικς-Πικό» (Sykes-Picot) το 1916 για τη Μέση Ανατολή.

Οι μαχητές του ISIS («Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε») επιχειρούν να εφαρμόσουν την πιο αυστηρή εκδοχή της Σαρίας, δηλαδή του πιο σκληροπυρηνικού κώδικα για τον ευλαβή ισλαμικό βίο στις περιοχές που ελέγχουν.

Μέχρι τώρα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μία έκταση μεγάλη όση και η Βρετανία, εξασφαλίζοντας έσοδα 750.000 ευρώ την ημέρα από την εκμετάλλευση του πετρελαίου, αλλά και από τα λύτρα που εισπράττουν από τις ανταλλαγές των ομήρων τους οποίους δεν σταματούν να συλλαμβάνουν.

Σύμφωνα με έγκριτους αναλυτές, σήμερα η οργάνωση των τζιχαντιστών έχει στις τάξεις της περισσότερους από 10.000 μαχητές και χρηματοδοτείται από μεμονωμένους επιχειρηματίες οι οποίοι προέρχονται από χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Παράλληλα, το ISIS αντλεί πόρους από κλοπές, εκβιασμούς κ.ο.κ.

Η οικονομική ευμάρεια αξιοποιείται με τη διεύρυνση του οπλοστασίου τους, ενώ το Διεθνές Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε πρόσφατα ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και βόμβες διασποράς στη Συρία.

Σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής του συγκεκριμένου σώματος πολεμιστών, όσο μεγαλύτερη είναι η βαρβαρότητα που επιδεικνύουν τόσο ισχυρότερη φαίνεται η αφοσίωσή τους στην οργάνωση.

.

Φανατισμός και social media

Ενώ η Δύση παραμένει προς το παρόν αιφνιδιασμένη και ανήμπορη να ανακόψει την προέλαση των τζιχαντιστών σε Δαμασκό και Βαγδάτη, η δύναμη κρούσης του Ισλαμικού Κράτους ενισχύεται με συνεχείς μεταγγίσεις νέου δυτικού αίματος:

περίπου 2.500 νέοι από ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης.

Οι φανατικοί τζιχαντιστές προέρχονται από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, είναι ηλικίας 16 έως 30 ετών και κατηγορούνται από τη Διεθνή Αμνηστία για συστηματική γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.

Εκτιμάται ότι στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων του «Ισλαμικού Κράτους» μάχονται περίπου 400 με 800 Βρετανοί, 700 Γάλλοι, 500 Βέλγοι, 300 Γερμανοί, καθώς και 600 με 700 άτομα από τα Βαλκάνια (Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, Σκόπια κ.ά.).

Ηγέτης τους θεωρείται ο αυτοαποκαλούμενος «Χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ και ήταν αυτός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, καλώντας όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούσουν».

Πρώην στέλεχος της Αλ Κάιντα και ένας από τους δέκα πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, ο 43χρονος αρχηγός των τζιχαντιστών ισχυρίζεται ότι είναι απευθείας απόγονος του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες των τζιχαντιστών, διαθέτει διδακτορικό τίτλο στις Ισλαμικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και το 2010 ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης.

Οι φανατικοί σουνίτες ισλαμιστές, οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με διαδικτυακή εφημερίδα, είναι μέλη διαφόρων κλάδων, παραρτημάτων ή παραλλαγών της Αλ Κάιντα και μάλιστα έχουν τη συμπαράσταση του κόμματος Μπάαθ, από τους κόλπους του οποίου προερχόταν ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν.

Εκμεταλλεύτηκαν τον εμφύλιο της Συρίας, προσχώρησαν στον στρατό της συριακής αντιπολίτευσης, εξοπλίστηκαν από τους Αμερικανούς, τη Δύση, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου και αμιγώς ισλαμικού σουνιτικού κράτους, το οποίο θα κυβερνούν με τον αμείλικτο νόμο της σαρίας.

Επειδή, όμως, η κατάκτηση της Συρίας αποδείχτηκε όνειρο θερινής νυκτός, οι τζιχαντιστές επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στο να θέσουν υπό έλεγχο τα εδάφη στα βορειανατολικά της Συρίας και στα βόρεια του Ιράκ.

 

Πηγή

(Oι υπογραμμίσεις, δικές μας)

*

Ρίξτε μια ματιά και σ΄αυτό το βίντεο. Δυστυχώς είναι στ΄αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους…

>>>

*

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ISIS 1: Έβαλαν την Ελλάδα στον Χάρτη του Ισλάμ ως «OROBPA» των Βαλκανίων – Τι είναι το ISIS (ΙΚΙΛ). Οι τελευταίες εξελίξεις. Ο ρόλος της Τουρκίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s