Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Έλληνες νεοναζί συμμετέχουν στις μάχες στην Ουκρανία στο πλευρό του Ουκρανικού καθεστώτος, ενταγμένοι σε νεοναζιστικά τάγματα

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

Το φάντασμα

Ο νεοναζί με το με το προσωνύμιο «Φάντασμα», μαχητής του νεοναζιστικού «τάγματος Αζόφ»

….

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, νεοναζί από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σκανδιναβία βρίσκονται ανάμεσα στις παραστρατιωτικές νεοναζιστικές ομάδες που συμμετέχουν στο πλευρό των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου, στις συγκρούσεις με τους αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία. Την παρουσία των Ελλήνων νεοναζί αποκάλυψε στην εφημερίδα ο επικεφαλής μιας εκ των ισχυρότερων παραστρατιωτικών ομάδων, του τάγματος Αζόφ.

Οι παραστρατιωτικές νεοναζιστικές ομάδες συμμετέχουν στις μάχες με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, έχοντας το «πράσινο» φως της ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία μάλιστα τους παρέχει και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Είναι νεοναζιστικές ομάδες που συνέβαλαν σημαντικά στην ανατροπή του Γιανουκόβιτς, έχοντας ισχυρή παρουσία σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια. Η πιο γνωστή από αυτές είναι το τάγμα Αζόφ, μέλος της «εθελοντικής ουκρανικής Εθνοφρουράς», που ελέγχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας με έδρα τη Μαριούπολη.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ ο Tom Parfitt, κανείς δεν γνωρίζει από πού χρηματοδοτείται το τάγμα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών είναι γνωστό ότι απλά το κατευθύνει. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες παραστρατιωτικές ομάδες. Μέλη του τάγματος Αζόφ, με σημαίες που έχουν το νεοναζιστικό σύμβολο Βόλφσανγκελ, είχαν ισχυρή παρουσία στις συγκεντρώσεις της πλατείας Ανεξαρτησίας και συχνά βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων επί προεδρίας Γιανουκόβιτς. Πρόκειται για το πιο σκληρό και βίαιο τάγμα που δρα αυτή την εποχή στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι «επιτυχίες» του είναι γνωστές σε ολόκληρο το ουκρανικό στράτευμα.

Ο Αντρέι Μπιλέτσκι, διοικητής του Τάγματος, μίλησε στην Telegraph ύστερα από την κηδεία ενός από τους συμμετέχοντες που έχασε τη ζωή του στη μάχη, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο και τη συνεργασία των νεοναζί με τον στρατό του Κιέβου. «Έχουμε δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για την επίθεση στο Ντόνετσκ. Χρειαζόμαστε ένα δρόμο», είπε, δείχνοντας πως έχει απόλυτη γνώση του σχεδίου του ουκρανικού στρατού. Όπως ανέφερε ο Μπιλέτσκι, αποτελούν μια «ελαφριά μονάδα πεζικού, ιδανική για πόλεμο σε πόλεις, σαν αυτόν που χρειάζεται για να κατακτηθούν πόλεις όπως το Ντονέτσκ». Σύμφωνα με έναν άλλο μαχητή του τάγματος, «με την εξασφάλιση της Μαρίνκα, το τάγμα διεύρυνε το μέτωπο και γύρω από την πρωτεύουσα των ανταρτών».

Εκτός από το τάγμα του Αζόφ, οι νεοναζί έχουν σχηματίσει πρόσφατα και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες, όπως το Ντόνμπας και το Ντίνπρο, με αρκετές χιλιάδες μέλη. Τα όπλα παρέχονται από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και ιδιωτικές χορηγίες που κανείς δεν ξέρει από πού προέρχονται. Οι νεοναζί έχουν στη διάθεσή τους μέχρι και άρματα μάχης.

«Προσωπικά, είμαι Ναζί», δήλωσε ένα από τα μέλη του τάγματος Αζόφ, με το προσωνύμιο «Φάντασμα». «Η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει τους αγώνες των λευκών όλου του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία» αναφέρει ο Μπιλέτσκι.

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι οι απόψεις των νεοναζιστών απέχουν πολύ από το πνεύμα της εξέγερσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς. Οι διαδηλώσεις, τονίζει, ξεκίνησαν από τους νεοφιλελεύθερους υποστηρικτές της Δύσης, αλλά στη συνέχεια υπήρξε μια έκρηξη των εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων.

Τέλος, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίον στρατολογήθηκαν οι μισθοφόροι νεοναζί. Όπως επισημαίνεται, η πολυεθνική ομάδα συστάθηκε μέσω των εξτρεμιστικών προφίλ στα social media. Στη βάση τους στο Ουρζούφ, ένας πρώην ελεύθερος σκοπευτής του σουηδικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς και ενεργό μέλος της ακροδεξιάς της Σουηδίας, ονόματι Μίκαελ Σκιλτ, ηγείται και εκπαιδεύει μια από τις μονάδες.

Από την πλευρά της η ουκρανική κυβέρνηση παρέχει πλήρη κάλυψη στους νεοναζί, με τον Άντον Γκερασένκο, σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όσοι πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους είναι ήρωες. Οι πολιτικές τους απόψεις είναι δική τους υπόθεση».

 

Βλέπε, σε αντιπαράθεση:

 

Έλληνες πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών της Ανατολικής Ουκρανίας

 

Αναρχικοί μαχητές μάχονται ενάντια στο Ουκρανικό καθεστώς

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Πηγή: www.telegraph.co.uk

 

Το είδα εδώ: http://www.antinews.gr/KOSMOS/ellines-neonazi-polemoun-sto-pleuro-oukranon/

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-juw

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s