Για τις εργασιακές συνθήκες στον ΙΑΝΟ

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

ιανοσ

….

Οι καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία «Ιανός»του Νικόλαου Καρατζά, υπόδικου στην υπόθεση μαύρου χρήματος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ξεκινούν από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Αθήνα η θεσσαλονικιώτικη αλυσίδα. Το κατάστημα της Σταδίου, που καθιέρωσε τα καφέ των βιβλιοπωλείων με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στήθηκε στις αρχές του 2006 με εκπαιδευόμενους σε πρόγραμμα ΚΕΚ, που χρησιμοποιήθηκαν ως φορτοεκφορτωτές και διαμορφωτές χώρου και στη συνέχεια κάποιοι προσλήφθηκαν και άλλοι αφέθηκαν στον δρόμο.

H αλυσίδα επεκτάθηκε πρόσφατα με τη δημιουργία σημείων πώλησης Bazaar. Μαζί της φαίνεται ότι επεκτάθηκαν και οι μέθοδοι πίεσης προς τους εργαζομένους. Οπως καταγγέλλει ο ΣΥΒΧ, επιβλήθηκαν στους εργαζομένους στα Bazaar δύο επιπλέον ώρες εργασίας την ημέρα, που πληρώνονται χωρίς να φαίνονται στη μισθοδοσία ή παρακρατούνται εκβιαστικά, όταν το κρίνει η εταιρεία. Ο σύλλογος καταγγέλλει επίσης απλήρωτες υπερωρίες σε περιόδους εργασιακού φόρτου και απολύσεις 10 υπαλλήλων μέσα σε 8 μήνες.

Πρόσφατα, η εταιρεία πρωτοπόρησε και πάλι, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους τους να φέρουν σκάνερ για να καταγράφουν τα βιβλία που πωλούν. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος ήταν η βελτίωση του συστήματος ανανέωσης της αποθήκης. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η καταγραφή των ατομικών πωλήσεων των υπαλλήλων και η τροφοδότηση του μεταξύ τους ανταγωνισμού.

Μπροστά στις αντιδράσεις που υπήρξαν από υπαλλήλους και πελάτες, η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζομένους να υπογράψουν κείμενο στήριξης των σκάνερ.

«Το πόσο ελευθέρα βουλήσει βάζει κάποιος εργαζόμενος την υπογραφή του σε ένα τέτοιο κείμενο μπορεί να το φανταστεί ο καθένας, ιδιαίτερα μάλιστα σε περίοδο ανεργίας και φτώχειας. Αλλωστε, ακριβώς την ίδια περίοδο η εταιρεία επέβαλλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση με την οποία παραιτούνται «οικειοθελώς» από την αργία του Αγίου Πνεύματος […] Καθώς όμως βρέθηκαν και κάποιοι εργαζόμενοι που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν αυτήν την κατάπτυστη δήλωση υποταγής, η διοίκηση του Ιανού δεν δίστασε καθόλου να προχωρήσει περισσότερο την επιχείρηση τρομοκράτησης των υπαλλήλων της», αναφέρει ο ΣΥΒΧ Θεσσαλονίκης.

 

Ελλειψη «ζήλου»…

Ακολούθησαν τέσσερις απολύσεις εργαζομένων που δεν υπέγραψαν το κείμενο, δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα, οι τελευταίες αφού ολοκληρώθηκε η μετακόμιση του Bazaar από τη Σταδίου στον νέο χώρο της Ακαδημίας. Αιτιολογία που δόθηκε στους εργαζομένους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι: μειωμένος τζίρος και έλλειψη «ζήλου» κατά τη μετακόμιση.

Οι απολυμένοι έχουν καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας τις απολύσεις τους ως εκδικητικές και καταχρηστικές και ζητούν να ξαναπροσληφθούν άμεσα με ευνοϊκότερους και ξεκάθαρους όρους.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Η απάντηση του Ιανού

 

Τα IANOS BAZAAR αποτελούν έκτακτα σημεία πώλησης του ΙΑΝΟΥ και όχι μόνιμα υποκαταστήματά του. Πρόσφατα το IANOS BAZAAR που στεγαζόταν στη Σταδίου αρ. 46 σε κατάστημα 1.200 τ.μ., μεταφέρθηκε σε μικρότερο κατάστημα, 300 τ.μ., επί της οδού Ακαδημίας αρ. 34. Από αυτό και μόνο, γίνεται σαφές ότι στον νέο χώρο δεν θα μπορούσε να απασχοληθεί ο ίδιος αριθμός προσωπικού, αλλά μικρότερος. Οταν οι συγκεκριμένοι δύο εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για τη διακοπή της συνεργασίας τους με την επιχείρηση, ερωτήθηκαν αν θα ήθελαν να επαναπροσληφθούν τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου μεγάλου ΙΑΝΟS ΒΑΖΑΑR σε νέο χώρο. Η απάντηση και των δύο ήταν αρνητική. Διευκρινίζουμε ότι οποιαδήποτε σύνδεση των συγκεκριμένων απολύσεων με τις υπογραφές και τα scanners (που άλλωστε δεν χρησιμοποιούνται στα BAZAAR), είναι παντελώς αβάσιμη.

 

Πηγή:  http://www.efsyn.gr/?p=220243

 

 

….

ianos_apolyseis_190714_c

Ακολουθεί απόσπασμα από σχετική ανάρτηση από το μπλογκ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής:

 

«Στην ακολουθούμενη μεγάλη μετακόμιση του BAZAAR από την οδό Σταδίου στην οδό Ακαδημίας ασκήθηκε πίεση να γίνει η μεταφορά μέσα στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα των διευθυντών, κάτι που ξεστόμιζαν συνεχώς με υπερβάλλων σαδισμό. Εμείς από τη μεριά μας γνωρίζοντας το αντικείμενο της δουλειάς μας και φυσικά τον χώρο του καταστήματος, τους καθιστούσαμε σαφές το ακατόρθωτο του προγραμματισμού τους .

Στην αρχή της έβδομης μέρας από την έναρξη της μετακόμισης, όταν και αυτή είχε τελειώσει και το μαγαζί θα λειτουργούσε κανονικά για το αγοραστικό κοινό, μας ανακοινώθηκε η απόλυσή μας χωρίς καμία προειδοποίηση με αίολες και σαθρές δικαιολογίες.

Η πρώτη άτοπη δικαιολογία της απόφασης αυτής ήταν οι μειωμένοι τζίροι, πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί μιας και το μαγαζί δεν είχε ακόμη ανοίξει. Σα συνέχεια μας είπαν ότι δεν δείξαμε τον απαιτούμενο ζήλο, δηλαδή να ενστερνιστούμε τις ανάγκες του μαγαζιού και δεν εργαζόμασταν σα να ήταν δικό μας κατάστημα, και αυτό γιατί δεν προσφερθήκαμε να δουλέψουμε πολλές παραπάνω ώρες χωρίς αμοιβή. Η διεύθυνση είχε την απαίτηση από εμάς να προτείνουμε εμείς οι ίδιοι να δουλέψουμε απλήρωτες υπερωρίες προκειμένου να αξιολογηθούμε και να αποδείξουμε πόσο παραγωγικοί και δημιουργικοί είμαστε, με καλλιτεχνικές ανησυχίες για την διακόσμηση του χώρου και το πόσο ανθεκτικοί είμαστε με βάση τη μυϊκή ικανότητα στο κουβάλημα! (Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν σε κατ’ ιδίαν κουβέντα με τη διεύθυνση)«

 

Πηγή: http://bookworker.wordpress.com/2014/07/22/ianos-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-scanners-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δείτε και το:  http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2014/07/25/%CE%BF-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-jla

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Για τις εργασιακές συνθήκες στον ΙΑΝΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s