Δημοψήφισμα για την κατάργηση του καπιταλισμού θα υποστηρίξει το ΚΚΕ

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

purosbastiki-purosbestes

….

Τις επόμενες ημέρες και για την ακρίβεια την ημέρα και ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στο κοινοβούλιο πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, το ΚΚΕ, προκειμένου να καταδείξει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνιστικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταθέσει δική του πρόταση για δημοψήφισμα, για την οριστική κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος, διεθνώς, βεβαίως, καθώς αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε μία μόνο χώρα.

(Όλα τα άλλα δημοψηφίσματα με επιμέρους ερωτήματα χαρακτηρίζονται οπορτουνιστικά, αποπροσανατολιστικά για το λαό και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας).

….

Από την κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ εκτιμούν πως πρόκειται για μια πολύ έξυπνη πολιτική κίνηση που θα ξεσκεπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα τον σύρει να δηλώσει πλέον καθαρά και ξάστερα αν είναι ή δεν είναι με τον καπιταλισμό.

….

Επιπλέον, στην υποθετική περίπτωση που αυτό το δημοψήφισμα περνούσε από το κοινοβούλιο, ο λαός θα είχε τη μοναδική ευκαιρία να ρίξει τον καπιταλισμό, μόνο με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Αν δηλαδή ψήφιζε οτι ναι, θέλω να καταργηθεί ο καπιταλισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη, τότε, αυτομάτως, θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για το κυρίαρχο παγκόσμιο σύστημα.

….

Ωστόσο, δημοσιογραφικοί κύκλοι αναρωτιούνται γιατί τόσο καιρό που υπάρχει ο καπιταλισμός, ως ηγεμονικός τρόπος παραγωγής και κοινωνικοοικονομικό σύστημα, δηλαδή κάπου τρεις και πλέον αιώνες, δεν κατέθετε πρόταση για δημοψήφισμα το ΚΚΕ και το θυμήθηκε ακριβώς την ημέρα και την ώρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία για το ξεπούλημα της «μικρής» ΔΕΗ.

….

Σε αυτό το ερώτημα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος απαντούν πως, προκειμένου να αποτρέψουν την, με οποιονδήποτε τρόπο, συγκυριακή αποδυνάμωση του κυρίαρχου συστήματος εγχώριων και διεθνών εργολάβων και εταιριών, εις βάρος της μίας και μόνης μεγάλης, προλεταριακής επανάστασης που τα προφητικά βιβλία προβλέπουν οτι θα συμβεί κάποτε, στο μέλλον, θα καταθέσουν πρόταση για δημοψήφισμα ακόμα και για το αν προτιμάμε να κινείται η γη γύρω από τον ήλιο ή να τραβήξει το δικό της, αδέσμευτο δρόμο προς άλλους γαλαξίες ή και, γιατί όχι, προς άλλα σύμπαντα!

….

….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-j9v

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

6 σκέψεις σχετικά με το “Δημοψήφισμα για την κατάργηση του καπιταλισμού θα υποστηρίξει το ΚΚΕ

 1. Δεν ξερω ποιος το εγραψε αλλα μραβο του

  Πουλήστε νερά, βουνά, λαγκάδια, παραλίες, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις μάνες και τους πατεράδες μας και μην ξεχάσετε τις κόρες μας. Να τις κάνετε πόρνες για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα. Για να κυριολεκτείτε κάθε φορά που αμολάτε το «πάση θυσία».
  Χαρίστε τα όλα. Ποιος θα σας σταματήσει; Ποιον να φοβηθείτε; Έχετε δικό σας έναν στρατό ηλιθίων που πάντα θα σας στηρίζει και πάντα θα σας ψηφίζει. Έναν στρατό που καταπίνει αμάσητα τα περί πώλησης μόνο της «μικρής ΔΕΗ», του «μικρού ΟΣΕ», των «μικρών εθνικών οδών», της «μικρής πατρίδας» τους. Έναν στρατό που του λες «πουλάνε τη ΔΕΗ» και σου απαντάει «καλά να πάθει ο Φωτόπουλος». Λες και η κυβέρνηση πουλάει τον Φωτόπουλο κι όχι το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, ηλίθιε….

  Έναν στρατό ηλιθίων που χειροκροτούσε τη διάλυση του «κοστοβόρου» δημόσιου συστήματος Υγείας, που ανακήρυττε τον Άδωνη Γεωργιάδη στον πλέον αποτελεσματικό υπουργό και που τελικά όταν αναγκάζεται να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου δέρνει όποια νοσηλεύτρια βρει μπροστά του μόλις περάσουν οι 6 ώρες αναμονής και καταλαβαίνει ότι θα περάσουν άλλες 6.
  Έναν στρατό ηλιθίων που υπερασπιζόταν τις ρυθμίσεις για το γάλα και περίμενε ότι πράγματι θα έπεφταν οι τιμές. Ακόμη και τώρα που αποκαλύπτεται ότι ο Χατζηδάκης γνώριζε πριν την ψήφιση ότι οι τιμές δε θα πέσουν, ο στρατός ηλιθίων θα βρει έναν καλό λόγο για τη ρύθμιση που πέρασε με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να ωφεληθούν μόνο τα καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών.
  Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που χαίρονται με τις αλλαγές στην Παιδεία και δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε 10 μέρες έχει αλλάξει τρεις φορές ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών των μαθητών της Α’ Λυκείου επειδή η πολυδιαφημισμένη Τράπεζα Θεμάτων ήταν ένα μπάχαλο και μισό κι όμως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό το τεράστιο φιάσκο.
  Είναι ο στρατός ηλιθίων που θεωρεί ότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ κάνει προσπάθειες να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική προς το «σοσιαλιστικότερον» και «δικαιότερον». Που πιστεύει ότι υπάρχει το σοβαρό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που δίνει αγώνα και αντιπολιτεύεται τον κυβερνητικό εαυτό του που χωράει μέσα σ’ ένα «ναι σε όλα».
  Είναι ο στρατός ηλιθίων που δεν έχει κουραστεί να εκπλήσσεται από τις «αποκαλύψεις» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος όποτε παραστεί ανάγκη για στήριξη των αποφάσεων του Κούλη Μητσοτάκη σπεύδει να δώσει ως φρέσκα στη δημοσιότητα σκάνδαλα σε δημόσιες υπηρεσίες τα οποία έγιναν προ 20ετίας. Λες και δεν υπάρχει ο νόμος που στέλνει σε διαθεσιμότητα τον δημόσιο υπάλληλο ακόμη και με την υποψία εμπλοκής του σε σκάνδαλο. Λες και σε αυτή τη χώρα, ποτέ κανένα υψηλόβαθμο διορισμένο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλο, αλλά απατεώνες είναι μόνο κάτι κλητήρες της Πολεοδομίας, από τους οποίους βρίθουν τα σκάνδαλα που δημοσιοποιεί ο κύριος Επιθεωρητής.
  Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που δεν μπορεί (;) να καταλάβει ποιος είναι ο τελικός στόχος της δημιουργίας τυφλού μίσους εναντίον οτιδήποτε δημοσίου. Κι αυτός ο λόγος γίνεται φανερός μέσα σε μία μόνο πρόταση της ανακοίνωσης που έβγαλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, σχετικά με την απόφασή τους να μην εξυπηρετούν πλέον ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ, αλλά μόνο με ζεστό χρήμα. Τελειώνει, λοιπόν, η ανακοίνωση με το εξής ειρωνικό: «Εάν ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επαρκεί, τότε υπάρχουν οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών». Αυτές οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που όταν τις διέλυε ο Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κούλης του Μητσοτάκη, ο στρατός των ηλιθίων πανηγύριζε για τις «μεταρρυθμίσεις».
  Ε, λοιπόν, ηλίθιε, τώρα που τα νοσοκομεία διαλύθηκαν, ο ΕΟΠΥΥ φαλίρισε και οι ιδιωτικές κλινικές ζητάνε ζεστό παραδάκι ή θα πουλήσεις το οικοπεδάκι για να χειρουργηθείς ή θα βολευτείς στο σπίτι σου με κλύσμα από χαμομήλι. Πάντως ό,τι κι αν επιλέξεις από ένα πράγμα αποκλείεται να θεραπευτείς. Την ηλιθιότητά σου.

 2. Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση!

  Όσο για τους απανταχού κουκουέδες, όπου εντοπίσουν να «λερώνεται» η εικόνα του κόμματος, τρέχουν να μπαλώσουν ότι μπορούνε για να προσκομίσουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην κεντρική επιτροπή. Συμβαίνει παντού οπου υπάρχουν ελεύθερες φωνές και δεν περνάνε οι τραμπουκισμοί τους.

 3. Αν και ειναι της μοδας φετος τα δημοψηφισματα σε ολη την Ευρωπη και για καθε πιθανο λογο,προβλεπω να γινονται παντου εκτος απο ‘δω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s