Μπορούν οι Δυτικοί να απειλήσουν τη Ρωσία; > 17 λόγοι για τους οποίους η Ρωσία είναι πραγματική υπερδύναμη.

http://wp.me/pPn6Y-ij5  Ενημέρωση>+νέα άρθρα 15:20

Business Insider*huffington-post-logo

Ρωσική Αρκούδα

(Μετα-Ολυμπιακή Τελετή Έναρξης / Startribune)

*Έχει αποδειχτεί ότι ο τύπος είναι «αλεπού». Αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε: σε σχέση με τους «άλλους», είναι «λίγο πιο καθαρός» απέναντί μας ή είναι το ίδιο «λαδιάρης» & στάχτη σκεπάζει τα μάτια μας; Εντάξει, τη δουλειά του κάνει κι αυτός, αλλά είναι το ίδιο «λαδιάρης»; Ποιος είναι ο σκοπός του;

**Τα τελευταία σενάρια που κάνουν το γύρο του διαδικτύου υπονοούν ότι το αεροπλάνο μάλλον το πήγαιναν καταπάνω του με σκοπό να τον αιφνιδιάσουν & τους το κατέβασε εγκαίρως. Ακούγεται, επίσης, πως μέσα στο αεροπλάνο ήταν και 20 ανώτατα στελέχη μιας εξαιρετικά προηγμένης εταιρείας σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Ναι, πόλεμο έχουμε και η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία… Μας το δείχνουν καθημερινά, τα τελευταία χρόνια, ακόμα και στη Δύση. Πάντα μας το έδειχναν, ποτέ δεν σταμάτησαν, προκειμένου 10-20 βρωμόγεροι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα, τις τσέπες τους, τις διαστροφές τους. Επίσης, μοιάζει απίστευτο που ακόμη και την ήττα τους, κατάφεραν να τη χρησιμοποιήσουν ώστε να μας αποπροσανατολίσουν.

***Πέρα απ΄ότι δεν γνωρίζουμε & θά αργήσουμε να μάθουμε, διαρρέει για τα 2 υπερόπλα του, το σούρα (εφάμιλλο, ίσως και ανώτερο του χαρπ των άλλων) & το κυβερνο-όπλο «Φίδι» ή «Ουροβόρος». 

.
Η Ρωσία είναι δεύτερη χώρα του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτική ισχύ, πρώτη χώρα του πλανήτη σε ενεργειακά αποθέματα και ελάχιστο χρέος, μόλις στο 10% του ΑΕΠ της.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Ιδού ορισμένα άλλα κρίσιμα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πλέον η Ρωσία είναι πρακτικά αδύνατον να εκβιαστεί με «οικονομικές κυρώσεις»…

-Είναι αχανής: Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον πλανήτη Πλούτωνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα
Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.
.
– Kατέχει τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή του πλανήτη ή να καταστρέψουν τον πλανήτη. Υπολογίζεται ότι τα τεχνολογικά ινστιτούτα της αναπτύσσουν το 40% των προηγμένων τεχνολογιών παγκοσμίως σε τομείς, όπως η άμυνα, οι τεχνικές εξόρυξης ορυκτών κοιτασμάτων, η νανοτεχνολογία, η μικροηλεκτρονική κλπ.
.
-Είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα αυτή την στιγμή.
.
-Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές.
.
.
Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μήκος 259.913 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.
Μόνον για την έρευνα και την εκμετάλλευση μεγάλων κοιτασμάτων στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής θάλασσας, θα διατεθούν 98 δισεκατομμύρια δολάρια (περί τα τρία τρις. ρούβλια).
 .
Οι μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων πρόκειται να εξαχθούν σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Έτσι, θα επιτευχθεί η αύξηση της αξίας του εξορυσσόμενου ορυκτού πλούτου στα 5,6 τρις. δολάρια, και των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 35% – 40%. Με τη σειρά της, η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6,01 δις. τόνους (σήμερα είναι 25,2 δις. τόνοι), τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 12,6 τρις. κυβικά μέτρα, του άνθρακα κατά 7,12 δις. τόνους, του ουρανίου κατά 106 χιλιάδες τόνους, του σιδηρομεταλλεύματος κατά 1,6 δις. και του χρυσού κατά 4,07 χιλιάδες τόνους.
.
Από το 2009, τα αποθέματα υδρογονανθράκων των πέντε μεγαλύτερων ρώσικων κάθετα ολοκληρωμένων εταιρειών πετρελαίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ρωσικής παραγωγής («Rosneft», «Lukoil», «TNK-BP» «Gazprom Neft», «Tatneft»), αυξήθηκαν περίπου κατά 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (10%). Η ρώσικη πετρελαϊκή πεντάδα, διαθέτει σήμερα αποθέματα που ανέρχονται σε 59 δισ.. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
.
– Η Ρωσία κατέχει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού. Μπορεί να κατασκευάσει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
.
.
Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.
.
-Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν 141.900.000 το 2010, αλλά ήδη έχει ισορροπήσει και αναμένεται αύξησή του στα 155.000.000 μέχρι το 2050.
.
-Με 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπολογίζεται ότι αυτά είναι μόλις το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφός της.
.
Η Ρωσία έχει επίσης 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια. Υπολογίζεται ότι άλλα τόσα θα εντοπιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια στην βόρεια Σιβηρία και την Αρκτική.
.
.
– Έχει υψηλή κουλτούρα στις μαζικές μεταφορές, βασική προϋπόθεση γαι να προοδεύσει μια οικονομία. Εννέα εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν το πολυτελέστατο μετρό της Μόσχας κάθε μέρα και άλλοι τόσοι στα μετρό των άλλων πόλεων. Αυτοί είναι 50% φορές περισσότεροι από του χρήστες μετρό στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη μαζί.
.
.
Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.
.
– Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν (215 δισ. δολ.).
.
.
– Η ρωσική λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο των φυσικών υδάτινων αποθεμάτων στον κόσμο. Σε έναν πλανήτη που οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για τα υδάτινα αποθέματα, η ύπαρξη της Βαϊκάλης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον παγκόσμιο ρόλο της Ρωσίας.
.

*

*

Oι 17 λόγοι για τους οποίους η Ρωσία είναι πραγματική υπερδύναμη

iefimerida.gr (Business Insider)

Business Insider

Oι 17 λόγοι για τους οποίους η Ρωσία είναι πραγματική υπερδύναμη [εικόνες]

12.03.2014   14:18

Η Ρωσία έχει κατακλύσει τα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων εφημερίδων τελευταία. Πριν από λίγες ημέρες λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Τώρα, γιατί ο Πούτιν ορέγεται την Κριμαία. Το Business Insider καταγράφει γιατί η Ρωσία είναι πραγματική υπερδύναμη.

Ως η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η έκταση των αγωγών της, για παράδειγμα, τα αποθέματα του υψηλού βαθμού εμπλουτισμένου ουρανίου, ή η ραγδαία μείωση του πληθυσμού παίζουνμε το μυαλό όλων μας.

Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο βασικά γεγονότα σχετικά με τηΡωσία.

 • Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον Πλούτωνα

Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.

 • Οι αγωγοί της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές

Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μάκρος 259.913 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.

 • Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού

Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας μπροστά από ένα εμπορευματοκιβώτιο με υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο σε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Κίεβο.Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.

 • Ο πληθυσμός της Ρωσίας έχει μειωθεί κατά 6,6 εκατ. από το 1993

Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν 141.900.000 το 2010 και αναμένεται να μειωθεί κατά 10,7% στα 126,6 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

 • Η κατασκευή του δρόμου Adler-Krasnaya Polyana θα είχε κοστίσει λιγότερο αν ήταν στρωμένο εξ ολοκλήρου με φουά γκρα

Κόστισε στη Ρωσία 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει το δρόμο Adler-Krasnaya Polyana, που ήταν περίπου 30 μίλια σε μήκος. Ο δρόμος Krasnaya Polyana φιλοξένησε πολλά από τα γεγονότα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

«Ο ίδιος δρόμος στρωμένος πλήρως με φουά γκρα, για παράδειγμα, και 8,6 εκατοστά σε πάχος,» αναφέρει ο Ben Collins. Αυτό βασίζεται στην τιμή του φουά γκρα στα Carrefour: 88 δολάρια ανά κιλό.

 • Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ρωσίας είναι ισοδύναμα με περίπου 13,2 δισ. πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Στα 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο. Μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα έχει όγκο 88.000 κυβικά πόδια.

 • Η Ρωσία έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα

Ρωσία είχε 11 ζώνες ώρας, αλλά μειώθηκαν σε 9 το 2010. “Η μικρότερη κλασματική διαίρεση της χώρας θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιλύσουμε μια σειρά από θέματα μεταφορών και επικοινωνιών, θα αυξήσει τις δυνατότητες διαχείρισής της και θα ενισχύσει τη θέση της Ρωσίας ως σημαντικό κομμάτι της αλυσίδα της παγκόσμιας υποδομής του κόσμου,” δήλωσε ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά εκείνη τη χρονική στιγμή.

 • Η Ρωσία έχει 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια

Η Ρωσία κατανάλωνε περίπου 3,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το 2012. Σε αυτό το ρυθμό, θα χρειαστούν άλλα 75 χρόνια για να εξαντληθούν τα αποθέματα.

 • Εννέα εκατομμύρια πολίτες λέγεται ότι χρησιμοποιούν το μετρό της Μόσχας κάθε μέρα. Αυτό είναι περισσότερο από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη μαζί

Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.

 • Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ρωσίας είναι το διπλάσιο από την Αμερική

Η Ρωσία έχει ένα ποσοστό ανθρωποκτονιών των 9,7 ανά 100.000, σε σύγκριση με τα 4,7 ανά 100.000 στις ΗΠΑ.

 • Οι Ρώσοι πίνουν σχεδόν τα διπλάσια σφηνάκια την εβδομάδα από τους Αμερικάνους

Οι Ρώσοι πίνουν κατά μέσο όρο 6.3 σφηνάκια την εβδομάδα, σε σύγκριση με 3,3 στις ΗΠΑ, αλλά η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 13,7 την εβδομάδα

 • Αν σταθείτε στην ακτή της Ρωσίκης λίμνης «Karachay» θα δεχόσασταν 600 Ρέντγκεν ακτινοβολίας, αρκετά για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο

Η λίμνη βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι το 1990. «Το ποτάμι Techa, το οποίο παρείχε νερό στα κοντινά χωριά, ήταν τόσο μολυσμένο, που το 65 τοις εκατό των κατοίκων αρρώστησαν λόγο ακτινοβολίας – οι γιατροί την ονόμασαν “ειδική ασθένεια”, διότι εφ ‘όσον η εγκατάσταση ήταν μυστική, δεν τους επιτρέπονταν να αναφέρουν την ακτινοβολία στις διαγνώσεις τους,» γράφει ο Jess Zimmerman στην Grist.

 • Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν

Πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, Alisher Usmanov. Το Πακιστάν έχει ένα ονομαστικό ΑΕΠ των 215 δισ. δολάριων.

 • Κατά μέσο όρο, οι Ρώσοι πίνουν έξι φορές περισσότερο τσάι ανά άτομο ανά έτος, από τους Αμερικανους

Ρώσοι πίνουν 1,3 λίτρα τσαγιού ανά άτομο ανά έτος, σε σύγκριση με τα 0,3 λίτρα στις ΗΠΑ.

 • Η Λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φρέσκου νερού στον κόσμο

Λίμνη Βαϊκάλη σε έκταση είναι η μισή της λίμνης Μίτσιγκαν, αλλά είναι πολύ βαθύτερη, στα 5.387 πόδια.

 • Πενήντα-έξι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Ρωσία από το 1992, και το 64% από αυτούς δολοφονήθηκαν

Οι διαδηλωτές κρατάνε ένα πορτρέτο του ρωσικού πολιτικού δημοσιογράφου Oleg Kashin ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι κατάσταση κώματος από δύο άνδρες. Η Ρωσία είναι η πέμπτη πιο θανατηφόρα θέση για να δουλέψεις ως δημοσιογράφος.

 • Η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στις ΗΠΑ για 7.2 εκατομμύρια δολάρια το 1868

Οι ΗΠΑ πλήρωσαν λιγότερα από 2 σεντ ανά στρέμμα για σχεδόν 600.000 τετραγωνικά μίλια.

Πηγή: iefimerida.gr (Business Insider)

*

*

Το μυστικό υπερόπλο του Πούτιν που διέλυσε τους Ουκρανούς

 • Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 – 11:27  –  Το ΧΩΝΙ

huffington-post-logo

 • Το μυστικό υπερόπλο του Πούτιν που διέλυσε τους Ουκρανούς

Ο Αλεκ Ρος, ερευνητής της Σχολής Διεθνούς και Δημοσίου Δικαίου στο Κολούμπια, σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα, εξηγεί ποιο είναι το κυβερνο-όπλο που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι εναντίον της Ουκρανίας.

 «Οι τσακωμοί όταν ήμασταν παιδιά είχαν ακριβώς τους ίδιους κανόνες: μπορείτε να κλωτσήσετε ή να πνίξετε τον αντίπαλό σας, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπλο. Αν πάρετε μια πέτρα ή ένα ξύλο για να επιτεθείτε τότε όλη η παρέα θα σας κορόιδευε και ίσως σας έδερνε πρώτο.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είχε ανομολόγητους, σοβαρούς κανόνες για την αντιπαράθεση. Δεν είχαν παρατηρηθεί προβλήματα ότι μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τον λόγο είχε η απειλή όπλων.

Σήμερα το να χρησιμοποιεί κανείς κυβερνο-επιθέσεις συγκαταλέγεται δυστυχώς στα αποδεκτά μέσα και επιτρέπει σε ορισμένες χώρες να χρησιμοποιούν τα όπλα τους χωρίς να περνούν το όριο που επιβάλλουν οι κανόνες.

Το τελευταίο παράδειγμα κυβερνο-επίθεσης προέρχεται από τη Ρωσία και το κυβερνο-όπλο της ονομάζεται «Φίδι» ή αλλιώς «Ουροβόρος», ένα φίδι της ελληνικής μυθολογίας. Ο Ουροβόρος έχει διαλύσει τα συστήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το Φίδι έχει τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος υπηρεσιών πληροφοριών (δυνατότητα ελέγχου) αλλά και χαρακτηριστικά στρατού (δυνατότητα να καταστρέφει κυριολεκτικά τα πληροφορικά συστήματα). Επιτιθέμενοι στην ουκρανική κυβέρνηση με τον Ουροβόρο, οι Ρώσοι μπορούν πράγματι να εξαπολύσουν βίαιη επίθεση χωρίς να κηρύξουν πόλεμο, ή, σε κάθε περίπτωση, χωρίς οι άλλες χώρες να αντιδράσουν όπως θα έκαναν σε περίπτωση πολέμου

Αυτό δεν θα συνεχιστεί επ’άπειρον. Ορισμένες δυνατότητες του Ουροβόρου λειτουργούν στην Ουκρανία και θα δούμε αν οι Ρώσοι εξαπολύσουν κυβερνο-όπλα εναντίον άλλων χωρών για να καταστρέψουν συστήματα. Οι άλλες χώρες θα κρίνουν τότε ότι το να βγάζεις ένα κυβερνο-όπλο είναι σαν να εξαπολύεις ένα φονικό βλήμα».

Πηγή: Το ΧΩΝΙ  (arouraios.gr) / (The Huffington Post)

*

*

Ουροβόρος, το κυβερνο-όπλο με το ελληνικό όνομα με το οποίο οι Ρώσοι διέλυσαν τα συστήματα της Ουκρανίας (και όχι μόνο, οπωσδήποτε)

huffington-post-logo  iefimerida.gr  

Ο Αλεκ Ρος, ερευνητής της Σχολής Διεθνούς και Δημοσίου Δικαίου στο Κολούμπια, σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα, εξηγεί ποιο είναι το κυβερνο-όπλο που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι εναντίον της Ουκρανίας.

«Οι τσακωμοί όταν ήμασταν παιδιά είχαν ακριβώς τους ίδιους κανόνες: μπορείτε να κλωτσήσετε ή να πνίξετε τον αντίπαλό σας, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπλο. Αν πάρετε μια πέτρα ή ένα ξύλο για να επιτεθείτε τότε όλη η παρέα θα σας κορόιδευε και ίσως σας έδερνε πρώτο.
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είχε ανομολόγητους, σοβαρούς κανόνες για την αντιπαράθεση. Δεν είχαν παρατηρηθεί προβλήματα ότι μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τον λόγο είχε η απειλή όπλων.
Σήμερα το να χρησιμοποιεί κανείς κυβερνο-επιθέσεις συγκαταλέγεται δυστυχώς στα αποδεκτά μέσα και επιτρέπει σε ορισμένες χώρες να χρησιμοποιούν τα όπλα τους χωρίς να περνούν το όριο που επιβάλλουν οι κανόνες.
Το τελευταίο παράδειγμα κυβερνο-επίθεσης προέρχεται από τη Ρωσία και το κυβερνο-όπλο της ονομάζεται «Φίδι» ή αλλιώς «Ουροβόρος», ένα φίδι της ελληνικής μυθολογίας. Ο Ουροβόρος έχει διαλύσει τα συστήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.
Το Φίδι έχει τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος υπηρεσιών πληροφοριών (δυνατότητα ελέγχου) αλλά και χαρακτηριστικά στρατού (δυνατότητα να καταστρέφει κυριολεκτικά τα πληροφορικά συστήματα). Επιτιθέμενοι στην ουκρανική κυβέρνηση με τον Ουροβόρο, οι Ρώσοι μπορούν πράγματι να εξαπολύσουν βίαιη επίθεση χωρίς να κηρύξουν πόλεμο, ή, σε κάθε περίπτωση, χωρίς οι άλλες χώρες να αντιδράσουν όπως θα έκαναν σε περίπτωση πολέμου.
Αυτό δεν θα συνεχιστεί επ’άπειρον. Ορισμένες δυνατότητες του Ουροβόρου λειτουργούν στην Ουκρανία και θα δούμε αν οι Ρώσοι εξαπολύσουν κυβερνο-όπλα εναντίον άλλων χωρών για να καταστρέψουν συστήματα. Οι άλλες χώρες θα κρίνουν τότε ότι το να βγάζεις ένα κυβερνο-όπλο είναι σαν να εξαπολύεις ένα φονικό βλήμα». Από την Huffingtonpost

 Πηγή: iefimerida.gr   (The Huffington Post)

*

*

*

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s