Η νέα ελευθερία που υποστηρίζουν οι δυτικοί στην Ουκρανία – 3: Προς απαγόρευση του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους (αφορά και την ελληνική γλώσσα)

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

Θέλω να διευκρινίσω, για μια ακόμη φορά, ότι δεν θεωρώ ότι όλοι οι εξεγερμένοι Ουκρανοί, εναντίον του καθεστώτος του Γιανούκοβιτς, ήταν ακροδεξιοί και φιλοναζιστές. Νομίζω ότι η φτώχεια, η μεγάλη διαφθορά και η κοινωνική αδικία, αλλά και τα αντιρωσικά αισθήματα ήταν η καύσιμη ύλη για την εξέγερση. Όμως, για μια ακόμη φορά, αυτοί που έχουν την οργάνωση και την έτοιμη ατζέντα κατορθώνουν να κυριαρχήσουν στην εξέγερση…

Ουκρανία: Νεοναζιστές στην εξουσία, απαγορεύουν την ελληνική γλώσσα

….

Σε ακροδεξιές πρακτικές οδεύει η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας με νόμους που βάζουν στο στόχαστρο τους κομμουνιστές και τις μειονότητες.

Οι πρώτοι νόμοι που περνάνε από τη Βουλή δείχνουν το δρόμο που αναμένεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, καθώς, εκτός των άλλων, αποποινικοποιεί και τη ναζιστική προπαγάνδα.

Επίσης σε θέσεις-«κλειδιά τοποθετούνται μέλη της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του Γιανούκοβιτς. Μάλιστα, ο ακροδεξιός Ακάκοφ τοποθετήθηκε ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Μερικοί από τους νέους νόμους:

Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα

Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).

Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

Σχέδιο αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής

Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος «UDAR» ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανία

Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»

Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, Ρουμανικά, Ουγγρικά και Ελληνικά.

Σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων

Καταγγελίες ελλήνων της Ουκρανίας

Οι νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα» έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο τους τους Έλληνες ομογενείς, όπως δήλωσε στο δελτίο του MEGA η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Έκανε λόγο για απειλητική ατμόσφαιρα και κατήγγειλε ξυλοδαρμούς. Μάλιστα, ζήτησε να γίνει η επικοινωνία στην ελληνική γλώσσα για λόγους ασφαλείας, φοβούμενη ότι οι συνομιλίες καταγράφονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεοναζιστές αυτοί που απειλούν τους Έλληνες της Ουκρανίας, είχαν σηκώσει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο, πανό υποστήριξης της Χρυσής Αυγής.

Οι Έλληνες της Ουκρανίας ανέρχονταν σύμφωνα με την απογραφή σε 93.000 ενώ οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι 150.000, καθώς αρκετοί δεν δήλωσαν την πραγματική τους ταυτότητα από φόβο, με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Είναι διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, έχουν πάνω από 100 συλλόγους και οι μεγαλύτερες κοινότητες είναι στην περιφέρεια της Μαριούπολης, στην Οδησσό, στο Χάρκοβο και στο Λβοφ.

Οι Ελληνες της Ουκρανίας με μητροπολιτικό κέντρο την Κριμαία αποτελούν έναν από τους αρχαιότερους λαούς που κατοίκησαν στα εδάφη αυτά.

….

….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/43148

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-if5

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Advertisements

8 thoughts on “Η νέα ελευθερία που υποστηρίζουν οι δυτικοί στην Ουκρανία – 3: Προς απαγόρευση του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους (αφορά και την ελληνική γλώσσα)

 1. Απανωτές ανακοινώσεις καταδίκης της ανόδου των ναζιστών στην Ουκρανία από τον Σύριζα.

  Εκατοντάδες ιστοσελίδες του αντι-εξουσιαστικού χώρου γέμισαν με δημοσιεύματα καταδίκης της ανόδου των ναζιστών στην Ουκρανία. Πολύ περισσότερα από την έκφραση αλληλεγγύης πριν λίγο καιρό στον Σπύρο Στρατούλη για παράδειγμα. Σήμερα το πρωί όλη η Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτη από αφίσσες. Υπερπολλαπλάσιες από ότι τότε με την αλληλεγγύη στον Σ. Στρατούλη.

  Ετοιμότητα και ευαισθησία στον ναζισμό.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Το τερμάτισε ο χειριστής το …τηλεχειριστήριο

  • Το καλύτερο θα ήταν να δούμε τον διεθνιστή Ντεντέ να επαναλαμβάνει τα σεμινάριά του σε αναρχικά στέκια, αυτή τη φορά με θέμα το γιατί πρέπει να ενωθεί η Κριμαία με την Τουρκία.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Ελα ρε συ τηλεχειριστή, δώσε λίγο γέλιο στον δοκιμαζόμενο λαό

   • ωπ, το βρήκα νομίζω στο google, αυτή την παιχνιδομηχανή εννοείς; Δεν έχω παίξει ποτέ με τέτοια μαραφέτια. Κι εδώ που τα λέμε έχω να παίξω παιχνίδι στον υπολογιστή 15 χρόνια. Το αγαπημένο μου ήταν το warcraft 1. Ηταν δυο-τρεις δισκέτες τότε.

    Τι σχέση έχει η παιχνιδομηχανή με την ουκρανία;

    biafra ακούς; που είσαι; άμα πήρες ps4 θα μου δώσεις το παλιό που είχες; (τον τσιγκλάω για να μου πει κάνα «ψόφα» πάλι, αλλά τελευταία δεν είναι καλά, έχει γίνει πολύ ευγενικός)

 2. Παύλε το καλύτερο αναρχικό σοβαρό κείμενο που διάβασα για το ουκρανικό
  http://eagainst.com/articles/commentsfree-ukraine/

  Μιλάμε για πολυυυυυυυύ σοβαρό κείμενο. Εξοβελίζει την συνομωσία από την ιστορία. Δεν γίνονται στην ιστορία συνομωσίες. Μόνο οι τάξεις δρουν ιστορικά. Οι συνομώτες όχι.

  Και σου εξηγεί και γιατί ανέβηκαν στην εξουσία της ουκρανίας οι ναζιστές καθαρά για …κοινωνικούς λόγους. Ως bonus για μας τους βραδύνοες είναι η εξήγηση.

  Αυτές είναι αναλύσεις.

  Σκέφτομαι να γράψω κι εγώ ένα ελαφρύ ανάγνωσμα (πολύ κατώτερο του εν λόγω φυσικά, αλλά) προς τέρψιν του φανατικού μας κοινού, εδώ στο ΣχΣ, ξέρεις biafra, roza, κλπ. σχετικά με το τι συνέβη στην ουκρανία, και θα το κάνω τίγκα στην συνομωσία, το πρακτοριλίκι, τον τηλεχειρισμό και τις επιπτώσεις του στην ταξική πάλη. Ισως και λίγο σεξ, για να δέσει.

  (Παύλε, σ’ αρέσει η Γιούλια; Μην πεις όχι, μην πεις όχι. 10 δις περιουσία έχει)

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Μεγάλη επιτυχία ο τηλεχειρισμός, πολύ μεγάλη. Ούτε μία ευθεία βολή. Από καραμπόλα σε καραμπόλα (πορτοκαλί πάντα), κι όμως φέρνει αποτέλεσμα ο κερατάς. Φέρνει αποτέλεσμα. Και αναλύσεις… αναλύσεις…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s