Ουκρανία: το τέλειο πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ

από την ιστοσελίδα Takis Fotopoulos’ Archive

Στην Ουκρανία, η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) που διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη, η οποία θεμελιώνεται, στο οικονομικό επίπεδο, στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και, στο πολιτικο, στις κατά τόπους Κοινοβουλευτικές Χούντες, οι οποίες αποτελούν μια παρωδία αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» (ενώ και η ίδια είναι παρωδία της πραγματικής άμεσης δημοκρατίας) επέτυχε, μέσα σε λίγους μήνες, το τέλειο πραξικόπημα. Δηλαδή, οπως φαίνεται τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, την προσεχή αλλαγή καθεστώτος με τη μέθοδο της ψευδο-«επανάστασης» που τελειοποίησε στην Αραβική «Άνοιξη». Έτσι, μέσα στις πρώτες δυο δεκαετίες απο τότε που δημιουργήθηκε η άτυπη αυτή Υ/Ε, μια σειρά καθεστώτων που αντιστέκονταν την ενσωμάτωση τους στη ΝΔΤ έχουν ήδη ανατραπεί (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη) ή είναι υπο ανατροπή (Ουκρανία, Συρία), ενώ παρόμοιες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει στη Βενεζουέλα και αλλα πραγματικά αντιστεκόμενα καθεστώτα όπως η Βολιβία ―σε αντίθεση με τα καθεστώτα της εκφυλισμένης Αριστεράς (Βραζιλία, Αργεντινή κλπ) που είναι ήδη ενσωματωμένα στη ΝΔΤ, με κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα έγινε φανερό ότι δεν απαιτούνται πια τα παλιά στρατιωτικά πραξικοπήματα που αποκάλυπταν την πραγματική φύση των δυτικών καθεστώτων και δικαίωναν τις παλιές ριζοσπαστικές θεωρίες ότι η αστική «δημοκρατία» δεν είναι παρά ένα επικάλυμμα που, όταν το αστικό καθεστώς κινδυνεύει, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το παραμερίσει για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να συντρίψει το λαϊκό κίνημα για πολλές δεκαετίες (τελευταίο παράδειγμα αυτό της Χιλής). Για πρώτη φορά στην Ιστορία, οι ελίτ έχουν σφετεριστεί ακόμη και την ίδια την έννοια και την μέθοδο της επανάστασης για την επιτυχία των δικών τους σκοπών. Με δεδομένο τον καθολικό πια έλεγχο της πληροφόρησης από την Υ/Ε και τις ντόπιες ελίτ που παίζουν ρόλο νομάρχη της, αλλά και τον ρόλο της σημερινής «Αριστεράς», η οποία, ενώ στο παρελθόν έπαιζε ένα απομυθοποιητικό ρόλο των συστημικών ΜΜΕ, σήμερα κατά κανόνα είναι και αυτή ενσωματωμένη στην ΝΔΤ και απλώς παρουσιάζει ταυτόσημες αναλύσεις με αυτές των ελίτ, (χρωματισμένες με ροζ, κόκκινο, μαύρο κ.λπ., ανάλογα με την ιδεολογική κατεύθυνσή της), το αποτέλεσμα είναι μια γενικευμένη σύγχυση, όπως ακριβώς επιδιώκει και η Υ/Ε για να κάνει άνετα την «δουλειά» της.

Ας δούμε όμως συνοπτικά, όσο επιτρέπει ο χώρος, πώς στήθηκε το τέλειο πραξικόπημα της Υ/Ε στην Ουκρανία. Τον περασμένο Νοέμβρη, όπως μάθαμε από τα ΜΜΕ της Υ/Ε, ξεκίνησε μια υποτίθεται αυθόρμητη ειρηνική «επανάσταση», όταν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Γιανουκόβιτς, ένας διεφθαρμένος επαγγελματίας πολιτικός της μετά-σοβιετικής γενιάς που εξέφραζε όμως περισσότερο το Ρωσόφιλο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε αντίθεση με τους Τιμοσένκο και Γιουσένκο που εξέφραζαν το παραδοσιακά δυτικόφιλο τμήμα της Ουκρανίας, αρνήθηκε να υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης της χώρας με την ΕΕ. Και αυτό, όχι τόσο γιατί αγωνιούσε ότι σε παραμονές χρεοκοπίας της Ουκρανίας αυτό θα οδηγούσε τα λαϊκά στρώματα σε ανάλογη οικονομική καταστροφή με την Ελληνική, αλλά κυρίως γιατί ήξερε ότι αυτό θα ήταν ο πολιτικός του τάφος.

Όμως, η Υ/Ε ήταν απόλυτα προετοιμασμένη γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ξέροντας την αντίδραση της Ρωσικής ελίτ, η οποία δεν είναι μεν αντικαπιταλιστική, αλλά και δεν αντιδρά απλώς σαν εναλλακτικός ιμπεριαλισμός, όπως υποστηρίζουν απηρχαιωμένες Μαρξιστικές» αναλύσεις. Η Ρωσική ελίτ υπό τον Πούτιν, εκφράζει συγχρόνως ένα πελώριο εθνικιστικό κίνημα που ενώνει από εθνικιστές και ορθόδοξους μέχρι πραγματικούς κομουνιστές και ελευθεριακούς, σε ένα άτυπο παλλαϊκό μέτωπο κατά της παγκοσμιοποίησης. Φυσικά η Ρωσική ελίτ δεν συμμερίζεται τους στόχους του μετώπου αυτού στον βαθμό που απαιτούν πλήρη ρήξη με τη ΝΔΤ, γιατί ο πραγματικός στόχος της είναι να κατακτήσει ισότιμη θέση μέσα στην Υ/Ε με τα άλλα μέλη της, ενώ βέβαια η Υ/Ε, από την εποχή του Γέλτσιν, είχε σχεδιάσει για τη Ρωσία το ρόλο ενός υποτελούς μέλους, σε σχέση εξάρτησης και όχι αλληλεξάρτησης.

Έτσι, μια οργανωμένη, και χρηματοδοτούμενη από την Υ/Ε, «πρωτοπορία» μερικών εκατοντάδων αρχικά ανθρώπων, στους οποίους πρωτοστατούσαν πραγματικοί νεοναζιστές, με πραγματικά τάγματα εφόδου και όπλα, κατέβηκε στους δρόμους, στην αρχή ειρηνικά, όπως ακριβώς συνέβη στη αρχή και στη Συρία, πλαισιώνοντας όμως σταδιακά όλο και περισσότερους, αστούς κυρίως, δυτικόφιλους Ουκρανούς. Όπως είναι άλλωστε γνωστό η Ουκρανία έγινε ενιαίο κράτος, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, μόλις το 1939, με το δυτικό γεωγραφικά τμήμα της να έχει παραδοσιακές και πολιτιστικές σχέσεις με τη δύση, ενώ το ανατολικό με τη Ρωσία. Όταν κατόπιν η ρωσική ελίτ πρόσφερε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα βοήθειας που θα απομάκρυνε τον κίνδυνο Ελληνικής καταστροφής, χωρίς απώλεια της κυριαρχίας της χώρας, ο Γιανουκόβιτς φυσικά το δέχθηκε αμέσως.

Μέχρι τη συνάντηση των ηγετών ΕΕ και Γιανουκόβιτς στο Βίλνιους στο τέλος Νοέμβρη, οπότε η Ευρω-ελίτ αποφάσισε γενική επίθεση βλέποντας ότι το καθεστώς Γιανουκόβιτς δεν συμμορφωνόταν, οι διαδηλώσεις ήταν ακόμη βασικά ειρηνικές. Τότε, όμως, η νεοναζιστική ένοπλη πρωτοπορία πλαισίωσε μεγάλο συλλαλητήριο, όπου η ίδια επιδόθηκε σε επιθέσεις με μπουλντόζες , μολότοφ και παρόμοια «ειρηνικά μέσα» κατά κυβερνητικών κτιρίων. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ (και τις ΗΠΑ φυσικά) η κατάληξη θα ήταν βέβαια σωροί νεκρών διαδηλωτών και πιθανότατα επιβολή κατάστασης ανάγκης. Ο Γιαννουκόβιτς όμως, μη θέλοντας να κόψει τις γέφυρες με την Υ/Ε, δεν έκανε τίποτα από αυτά. Η μεγάλη «καταστολή» επομένως που ισχυρίζεται η εκφυλισμένη «αριστερά» (βλ. άρθρο Κ.Σ., «Ε», 19/2/2014) είναι άλλος ένας μύθος μιας «αριστεράς» που υποστήριξε κάθε στημένη «εξέγερση» της Υ/Ε από τη Λιβυκή , μέχρι την Ουκρανική.

Η πολιτική αυτή συνεχών υποχωρήσεων του Γιανουκόβιτς συνεχίστηκε μέχρι χθες, όταν η οργανωμένη πρωτοπορία, πιθανώς με την συμμετοχή και ξένων πρακτόρων «ελεύθερων σκοπευτών» (ακριβώς όπως στη Συρία) προέβη σε αιματοκύλισμα για να δοθεί η αφορμή για τη σημερινή διαγραφόμενη παράδοση του καθεστώτος στην ΕΕ, που θα συντελεστεί με τις εκλογές σε λίγους μήνες, στο σημερινό κλίμα τρομοκρατίας, και την …πανηγυρική επανεκλογή της Τιμοσένκο…
———-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

19 σκέψεις σχετικά με το “Ουκρανία: το τέλειο πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ

 1. Ουκρανία 2014, Ελλάδα 1944.

  Συμφέροντα καλά κρυμμένα πίσω από «ιδεολογίες».

  Αίμα και μίσος χύνεται στους δρόμους για να κυβερνούν κάποιοι.

  Σφαίρες επιρροής, και οι νεκροί αναλώσιμοι, παράπλευρες απώλειες.

 2. Ενα μάτσο κοινοτοπίες, που ΟΛΟΙ ξέρουμε… χωρίς να λέει όμως, ουσιαστικά, απολύτως τίποτα.

  Πάλι καλά που _αναγνώρισε_ ότι στην δήθεν «εξέγερση» συμμετείχαν και «πραγματικοί νεοναζιστές», διότι τους _δικούς μας_ νεοναζί δεν τους… θεωρούσε «πραγματικούς» επί μακρόν, μέχρι πολύ πρόσφατα (και… ζήτημα είναι)…

 3. «Η Ρωσική ελίτ υπό τον Πούτιν, εκφράζει συγχρόνως ένα πελώριο εθνικιστικό κίνημα που ενώνει από εθνικιστές και ορθόδοξους μέχρι πραγματικούς κομουνιστές και ελευθεριακούς, σε ένα άτυπο παλλαϊκό μέτωπο κατά της παγκοσμιοποίησης» πως φαίνεται ότι δεν ξέρεις Χριστό απο Ρωσια, δεν έχεις δει ποτέ ενα βίντεο απο αντι-Πουτινικές διαδηλωσεις…οι αναρχικοι με τον Πούτιν? εισαι σοβαρός? …οι κομμουνιστές? που με εκλογικά τερτίπια τους στερεί δεκάδες βουλευτες? τα γράφεις για ανθρώπους που δεν ξερουν από Ρωσία και δεν πρέπει να μάθουν . Η μόνη διαφορά του Πούτιν με την Μέρκελ ειναι η εθνικότητα. Ειναι και καπιταλιστής και αυταρχικός και ομοφοβικός και ελέγχει τα ΜΜΕ με ολοκληρωτικό τρόπο, κι οποιος του πάει κόντρα τον τρώει το μαυρο σκοτάδι.Οι ναζι της Ουκρανίας δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τους πουτινικούς στη Ρωσία τα ιδια σκατά ειναι.Το οτι αποτελεί αντίπαλο καπιταλιστικό πόλο στις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν τον κάνει και αναρχικο τον Πούτιν…μη μας τρελλάνεις

  • Να μιλάς σε δεύτερο πρόσωπο, αλλά να ξέρεις φίλε Μαρξ-φάκτορ σε ΠΟΙΟΝ απευθύνεσαι…(χεχε).

   Σε γενικές γραμμές η κριτική αυτή που του απευθύνεις (του ΤΦ) δεν έχει πέσει και πολύ έξω, υπό την έννοια ότι το άρθρο εξιδανικεύει τον Πούτιν και σβήνει πολλά αρνητικά του, τα οποία ορθώς επισημαίνεις…
   ….αν και μοιραία φτάνεις κι εσύ σε υπερ-απλουστεύσεις. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στον Πούτιν και τη Μέρκελ, για παράδειγμα. Ο Πούτιν παρόλα τα ΠΟΛΛΑ αρνητικά του παραμένει ηγέτης με αυτεξούσια προσωπικότητα, σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους δυτικούς ηγέτες που έγιναν οσφυοκάμπτες υποτακτικοί μεγάλων συμφερόντων, τα οποία εξυπητετούν. Ο Πούτιν μπορεί νάναι μαφιόζος αλλά δεν έχει το πιστόλι της μαφίας στον κρόταφο, δεν υπακούει σε μεγάλα συμφέροντα, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό. Οι διαφορές είναι βαθιές και σε όλους τους τομείς. Π.χ. ο Πούτιν δεν συμπαθεί καθόλου τους νεοναζιστές, ακόμη και τους Ρώσους, αν και έχει κάτι,,, φλερτ με [σχετικά ηπιότερους] ακροδεξιούς όπως ο Αλεξάντρ Ντουγκίν (που το παίζει και φιλόσοφος).

   Με τον ΤΦ φυσικά είχα μακροχρόνια, ακραία διαμάχη, αλλά ΔΕΝ έχει καμμία θέση εδώ εκείνο το θέμα.

   Αντίθετα, ίσως εκπλαγεί ο ίδιος ο ΤΦ όταν δει π.χ. αυτό εδώ το βίντεό μου, που τάσσεται ευθέως κατά του Ομπάμα και της Μέρκελ, κατά όλου αυτού του αηδιαστικού δυτικού συρφετού που πολεμάει τη Ρωσία..

   Τάσσομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατά της ΕΕ, τώρα πια. Είναι ναζιστο-γλύφτες υποτακτικοί μεγαλο-κεφαλαιούχων.

 4. Επίσης ο καημένος ο Γιανούκοβιτς ήταν αυτός που πρότεινε σαν εθνικο ηρωα της Ουκρανίας το αντισημιτικο και ναζιστικο σκουπίδι τον Μπαντέρα και φυσικά οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον στήριξαν εκει. Μάλιστα εβγαλε και γραμματόσημο με τη φάτσα του….σιγα μην ειναι και «προοδευτικός» τα ιδια σκατά με τη Τιμοσένκο και τους ναζι ειναι

  • Κανείς δεν είπε τον Γιανουκόβιτς «προοδευτικό» (ούτε καν ο Πούτιν). Αντίθετα, ο Πούτιν δήλωσε ότι τον θεωρεί
   «τελειωμένﻨκαι επιβεβαίωσε τη διαφθορά που υπήρχε επί των ημερών του. Ενα γλοιώδες διεφθαρμένο υποκείμενο αποδείχτηκε, ούτε καν ικανός να αναχαιτίσει τη νεοναζιστική λαίλαπα.

   Επίσης κάνεις _λάθος_ στα περί αναγνώρισης του Μπαντέρα από τον Γιανουκόβιτς. Η βικιπαίδεια λέει

   «…President Viktor Yanukovych stated on March 5, 2010 he would make a decision to repeal the decrees to honour the title as Heroes of Ukraine to Bandera and fellow nationalist Roman Shukhevych before the next Victory Day,[93] although the Hero of Ukraine decrees do not stipulate the possibility that a decree on awarding this title can be annulled.[94] On April 2, 2010, an administrative Donetsk region court ruled the Presidential decree awarding the title to be illegal. According to the court’s decision, Bandera wasn’t a citizen of the Ukrainian SSR (vis-à-vis Ukraine).[95][96][97][98]…»
   http://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera#Hero_of_Ukraine_award_.28annulled.29

   Γενικά η προσέγγισή σου πέφτει έξω όταν εξισώνει τον Πούτιν με Δυτικούς ηγέτες-μαριονέτες, κι ακόμη πιο πολύ έξω όταν εξισώνει τον Γιανουκόβιτς με (π.χ.) Σβόμποντα και Δεξιό τομέα. Η επιλογή της Κριμέας να μην ειναι μέρος του νέου καθεστώτος και να γυρίσει στη «μαμά Ρωσία» ειναι ορθή και χρήζει διεθνούς στήριξης.

 5. Ρε γαμώτο, κάθε λινκ στη βικιπαίδεια πηγαινει στο σπαμ???

  ΔΥΟ φορές αποπειράθηκα να δώσω σύνδεσμο από εκεί, απαντώντας στον μαρξ-φακτορ (διότι ο Γιανουκόβιτς είχε δηλώσει ότι θα ξηλώσει τον Μπαντέρα από εθνικό ήρωα, κλπ.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s