Η διαπάλη ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ουκρανία. Η ακροδεξιά της Ουκρανίας αποτελεί την πιο μαχητική δύναμη της αντιπολίτευσης

Αναδημοσιεύει και σχολιάζει ο Παύλος

….

ÏÕÊÑÁÍÉÁ - ÁÉÌÁÔÇÑÅÓ ÓÕÃÊÑÏÕÓÅÉÓ ÓÔÏ ÊÉÅÂÏ

….

Μετά το εξαιρετικό αφιέρωμα του BlackMediterraneanpirate στην Ουκρανική κρίση (Ουκρανία-Φλεβάρης 2014 (& λίγο παλιότερα…)), θα ήθελα να εξειδικεύσω σε δύο σημεία. Την δράση της ακροδεξιάς στην Ουκρανία και στην διαπάλη ηγεμονίας, από πλευράς Δύσης, μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.

Πάντως, η δράση της ακροδεξιάς στην Ουκρανία, όσο και η επέμβαση της Δύσης αναπτύσσονται σε ένα έδαφος που ορίζεται από δύο παράγοντες:

– Την μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια λόγω φτώχειας και κοινωνικής αδικίας

και

– Τις εθνοτικές διαφορές που ιστορικά υπάρχουν: Οι Ουκρανοί χωρίζονται στους καθαρούς Ουκρανούς και σε αυτούς που έχουν ρωσικές ρίζες. Αυτές οι δύο εθνικές ομάδες, ανάμεσα στα άλλα, χωρίστηκαν και με αίμα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί πολλοί καθαροί Ουκρανοί θεώρησαν τη ναζιστική κατοχή σαν απελευθέρωση από τους Σοβιετικούς γι’ αυτό και υπήρχαν συνεργασίες με τους ναζί εισβολείς. Σ’ αυτά τα πλαίσια Ουκρανοί συμμετείχαν μέχρι τέλους του Γ΄ Ράιχ στις διεθνείς ταξιαρχίες που πολεμούσαν μαζί με τους ναζί.

Μια τελευταία παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι όταν οι κουκουλοφόροι, οι μολότοφ και οι καταστροφές κυβερνητικών κτιρίων εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά τους σχέδια, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κλείνουν τα μάτια.

Η Δυτική επέμβαση στην Ουκρανία και η διαπάλη ΗΠΑ – Γερμανίας

Η Δυτική επέμβαση αποκαλύφθηκε με το τηλεφώνημα που διέρρευσε στη δημοσιότητα (στο YouTube!!), από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, μεταξύ της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Σε αυτό το τηλεφώνημα η Victoria Nuland (στέλεχος του κύκλου των “νεοσυντηρητικών” και σύζυγος του θεωρητικού τους Robert Kagan – η οποία επιβίωσε πολιτικά και επί της κυβέρνησης Obama) εμφανιζόταν να σχεδιάζει αναλυτικά τα της μελλοντικής σύνθεσης της ουκρανικής κυβέρνησης και να αναφέρεται τόσο στις επαφές της με Ουκρανούς ολιγάρχες, όσο και στα 5 δισ. δολάρια που η Ουάσιγκτον έχει επενδύσει σε προγράμματα “εκδημοκρατισμού” της Ουκρανίας.

Σαν να μην ήταν, δε, αρκετή αυτή η ομολογία της επιδίωξης “αλλαγής καθεστώτος” στο Κίεβο, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλυπτε τον ανταγωνισμό που χωρίζει τις ΗΠΑ από την Ε.Ε. (βλ. τη Γερμανία) όχι μόνο ως προς την επιθυμητή ένταση και επιτάχυνση της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα για την Ουκρανία, αλλά και ως προς τη διαμόρφωση της “επόμενης μέρας”.

Η Nuland μεθόδευε τον αποκλεισμό του Vitaly Klitchko (πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας και νυν ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος “Γροθιά”) από την μελλοντική κυβέρνηση, χάριν του Arseny Yatsenjuk, προεδρεύοντος του κόμματος της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Yulia Timoshenko. Ο “Κλιτς”, όπως τον ανέφερε με χαρακτηριστική άνεση η Nuland, διαθέτει ένα σοβαρό μειονέκτημα έναντι του “Γιατς”:

Έζησε επί χρόνια στο Αμβούργο και διαθέτει και γερμανική υπηκοότητα.

«Ο Κλίτσκο θα πρέπει να μείνει εκτός κυβέρνησης και να κάνει τα μαθήματά του» υποστήριζε επίσης χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στον Βιτάλι Κλίτσκο, το κόμμα του οποίου χρηματοδοτείται απευθείας από γερμανικά ιδρύματα ερευνών που ελέγχονται από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ο Παίατ, ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα στην Ονδούρα, όταν η χώρα θεωρούνταν ακόμη ως ένα από τα σημαντικότερα προπύργια της CIA στο Νότιο Ημισφαίριο. Αργότερα τον συναντάμε ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Σύμφωνα μάλιστα με τηλεγραφήματα που ήρθαν στο φως μέσω του Wikileaks έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνταν μέσω της υπηρεσίας εναντίον του Ιράν – όταν ακόμη η Ουάσινγκτον χτυπούσε τα τύμπανα του πολέμου για την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης.

….

ÏÕÊÑÁÍÉÁ - ÓÕÃÊÑÏÕÓÅÉÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÙÍ ÌÅ ÄÉÁÄÇËÙÔÅÓ ÓÔÏ ÊÉÅÂÏ

….

Η επίσημη ακροδεξιά και η ριζοσπαστικότερη «Δεξιά Πτέρυγα»

Η επίσημη ακροδεξιά εκπροσωπείται από το ακροδεξιό κόμμα Svoboda (τρίτο σε δύναμη κόμμα της αντιπολίτευσης) με ηγέτη τον Όλεχ Τιαχνίμποχ.

Ο Τιαχνίμποχ το 2005 ζητούσε με επιστολές του από την κυβέρνηση να θέσουν στην παρανομία την εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας, η οποία ετοιμάζει, όπως υποστήριζε, τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Ο ίδιος μάλιστα έκανε πολύ συχνά λόγο για την «εβραιο-μοσχοβίτικη μαφία» η οποία ελέγχει τη χώρα.

Επίσης συνηθίζει να εξυμνεί τους δεξιούς Ουκρανούς αντάρτες, «οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να πάρουν τα αυτόματα όπλα για να πολεμήσουν τους Μοσκοβίτες, τους Γερμανούς και την εβραϊκή βρωμιά». Ο Τιαχνίμποχ αναφέρεται φυσικά στα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου της οργάνωσης UPA, η οποία στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στάθηκε στο πλευρό του άξονα.

Ριζοσπατικότερος όμως του Svoboda είναι ο σχηματισμός της «Δεξιάς Πτέρυγας» που εκτός από βροχή μολότοφ εξαπολύει και σφαίρες. Η Δεξιά Πτέρυγα αποτελεί συνένωση διαφόρων ομάδων νεοναζιστών, ποδοσφαιρικών χούλιγκαν κ.ο.κ. και έχει σκοπό να πατάξει δυναμικά την “εβραιο-ρωσική συνωμοσία εναντίον της Ουκρανίας”.

Τα όσα συνέβησαν την Τρίτη είναι χαρακτηριστικά: ενώ οι διαδηλωτές είχαν συμφωνήσει από την Κυριακή να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτήρια, με κυριότερο το δημαρχείο Κιέβου που είχαν καταλάβει, η “Δεξιά Πτέρυγα” κάλεσε τους οπαδούς της να μεταβούν ένοπλοι στην πλατεία Ανεξαρτησίας, επίκεντρο των διαδηλώσεων, για να την υπερασπιστούν από μια ενδεχόμενη επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας. Την ώρα μάλιστα της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης με αντικείμενο την πρόταση της (θεσμικής) αντιπολίτευσης για μία συνταγματική τροποποίηση που θα περιόριζε τις προεδρικές εξουσίες του αμφιλεγόμενου Viktor Yanukovych, διαδηλωτές στρατιωτικά οργανωμένοι (και ορισμένοι ακροβολισμένοι στις στέγες) επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο απωθώντας τον αστυνομικό κλοιό με τη βοήθεια ενός φορτηγού και εν μέσω βροχής από βόμβες μολότοφ. Τα επεισόδια γρήγορα γενικεύτηκαν, με την πυρπόληση των γραφείων του κόμματος του Yanukovych, την ανακατάληψη για μικρό χρονικό διάστημα του δημαρχείου, την αντεπίθεση των διαβόητων (και μάλλον αυτονομημένων) ειδικών δυνάμεων Berkut και την βίαιη έφοδό τους στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου και τα αντίσκηνα των διαδηλωτών. Τελικά μεγάλος αριθμός νεκρών και πολλοί τραυματίες.

Η υποκρισία των Δυτικών απέναντι στη δράση της Δεξιάς Πτέρυγας

Η αρχικά μουδιασμένη αντίδραση πολλών ξένων και εγχώριων παρατηρητών έδωσε γρήγορα τη θέση της στην συνήθη μανιχαϊκή αφήγηση. Ο Klitshko (ο φιλογερμανός ηγέτης της αντιπολίτευσης) που καλούσε γυναίκες και παιδιά να απομακρυνθούν από την Πλατεία Ανεξαρτησίας μεταμορφώθηκε στον Klitshko που καλούσε “τους ηγέτες των δημοκρατικών χωρών να μην παραμένουν απαθείς, ενώ ένας αιματοβαμμένος δικτάτορας δολοφονεί τον λαό του». Η βαρώνη Ashton που καταδίκαζε ”κάθε χρήση βίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής κατά δημόσιων ή κομματικών κτιρίων” έδωσε τη θέση της στις προειδοποιήσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών ότι η Ε.Ε. θα επανεξετάσει τη στάση της ως προς την επιβολή κυρώσεων εις βάρος Ουκρανών αξιωματούχων.

….

ουκρανία φλεβάρης 2014 - 3

….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Πηγές: http://info-war.gr/2014/02/%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1/

http://www.capital.gr/news.asp?id=1961125

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-ich

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Advertisements

8 thoughts on “Η διαπάλη ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ουκρανία. Η ακροδεξιά της Ουκρανίας αποτελεί την πιο μαχητική δύναμη της αντιπολίτευσης

 1. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα απο όλο αυτό το κείμενο που καλό ειναι να το αποδραματοποιήσει κανείς, για να επικεντρωθεί στην ουσία των πραγμάτων ειναι:

  1. τα κόμματα χρηματοδοτούνται απο εταιρείες συμφερόντων τα οποία καλούνται να υπηρετήσουν
  2. ο λαός πιστεύει οτι τα κόμματα υπάρχουν για να του λύσουν και τα δικά του προβλήματα παρεμπιπτόντως αποθέτοντας τις ελπίδες του στο μέλλον (που να ειναι λίγο καλύτερο απο το παρόν)
  3. οι εθνάρχες και οι πολιτικοί ηγέτες -πρόεδροι, πρωθυπουργοί κλπ, ειναι υπάλληλοι της εκάστοτε συμμαχίας μεταξύ εταιριών
  4. ο λαός παραμυθιάζεται οτι αυτός τους εκλέγει και οτι αφού έχει δικαίωμα να βγάζει τα κατώτερα ένστικτά του στην αρένα των διαδηλώσεων ανοίγοντας ο ένας το κεφάλι του άλλου αυτό ειναι το ύψιστο προνόμιο της Δημοκρατίας: η επιβολής της δικής του άποψης στον άλλο (αντίπαλο)

  Σε όλο αυτό το παρατράγουδο δεν βρέθηκε Η ΦΩΝΉ ΤΗς ΛΟΓΙΚΗΣ : μια συνείδηση ενος απλού ανθρώπου να προτείνει το αυτονόητο:
  ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, των ολιγαρχιων και των υπηρετων τους;
  Σε αυτή τη χώρα δεν έχουν ακούσει τίποτε για Άμεση Δημοκρατία;

 2. Κι επειδή οι εξελίξεις τρέχουνε και δεν τις προλαβαίνουμε εμείς οι λαοί…ας κάνουμε κάτι πριν αποφασίσουν οι ΗΠΑ (μέσω Γερμανίας) και η πρώην ΕΣΣΔ το μοίρασμα της πίτας «για εμάς χωρίς εμάς»…
  Αυτό το κάτι ειναι η δική μου πρόταση: ΣΎΝΤΑΞΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ για την αλλαγή του Πολιτεύματος της κομματικής ολιγαρχίας και την θέσπιση της Άμεσης Δημοκρατίας μέσω ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝανα γεωγραφική περιοχή, για τη σύνταξη των άρθρων του νέου Συντάγματος και την επικύρωσή τους στη Συντακτική Εθνοσυνέλευση,

  Η προεργασία που πρέπει να γίνει αφορά στην απεύθυνση σε όλους τους πρώην ψηφοφόρων κομμάτων και στην ανάγκη για τον απογαλακτιμό τους τους απο αυτά ώστε να μη ξαναψηφίσουν κανένα κόμματικό συνδυασμό, συντεχνία ή συφερτό, και να ρίξουν στην κάλπη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές :
  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  (μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εκτυπώσετε -και να το διαδώσετε -απο εδώ: http://www.noslaverysociety.com)

  …πριν γίνουμε «Ουκρανία»….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s