Αντιμνημονιακές Μάχες ΑΕΙ-ΤΕΙ>Στις πύλες των Σχολών οι Διοικητικοί των ΑΕΙ περιφρουρούν & συνεχίζουν δυναμικά την απεργία τους-Σε παραίτηση η Σύγκλητος ΕΚΠΑ

http://wp.me/pPn6Y-hry

Panepistimia 2013

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Έξω από τα  πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και περιφρουρούν την απεργία τους που συνεχίζεται για 11η συνεχόμενη εβδομάδα.

Από νωρίς το πρωί ύστερα από κάλεσμα των απεργιακών επιτροπών και των συλλόγων τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι μαζί με φοιτητές και αλληλέγγυους από άλλους εργασιακούς χώρους, έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Η Κυβέρνηση δια του υπουργού της Παιδείας Αρβανιτόπουλου προσέφυγε για μια ακόμα φορά στη δικαιοσύνη για να βγάλει την απεργία παράνομη –  αυτή την φορά και καταχρηστική – ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι».

Χθες η σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλε την παραίτησή της, ο δε πρύτανης Θ. Πελεγρίνης σε δηλώσεις του επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση  και   μεταξύ άλλων είπε:

 « Το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του, φοιτητές διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, δηλώνει ό,τι, θέλει να λειτουργήσει. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως τις οποίες δημιούργησαν οι επιλήψιμες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας δεν γίνεται, Αρνούνται τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να κάνουν τα μαθήματα υπό την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων»

Όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου βρίσκονται υπό κατάληψη από τους φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, νέες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τους τρόπους συνέχισης των κινητοποιήσεων τους.

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

374F5CCE8613EA4ECBE3D1F9ADE46096

*

Σε παραίτηση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας

(Τρ.19/11/13-11:00)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ 11η ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει τα Πανεπιστημία και την αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στις απροκάλυπτες κυβερνητικές, και με αστυνομικούς όρους, πιέσεις για να ανοίξουν τα πανεπιστημία καταδεικνύουν οι χθεσινές παραιτήσεις των μελών τηςσυγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Τα μέλη της Συγκλήτου έθεσαν,χθες Δευτέρα (18/11), στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, τις παραιτήσεις τους, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκετη Δευτέρα (18/11) το απόγευμα, αντιδρώντας στο κλίμα τρομοκρατίας για αστυνομική επέμβασηπου καλλιεργεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΣυγκλήτουΒαλσαμής Βαλσαμάκης.

«Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε τη λίστα του ΑΣΕΠ, η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του ο πρύτανης τόνισε ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας αρνούνται να κάνουν μαθήματα κάτω από αστυνομική εποπτεία και έκανε λόγο για επιλήψιμες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας που οδήγησαν στο αδιέξοδο.

«Θέλουμε να ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα, αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης. Επειτα από μια δραματική συνεδρίαση, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε ομόφωνη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι:

 «Το Ε.Κ.Π.Α στο σύνολό του (διδακτικό προσωπικό, λοιπό διδακτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές) δηλώνει τη σταθερή θέση του να λειτουργήσει αμέσως, επιτελώντας την αποστολή του ως Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος υπό συνθήκες ομαλότητας, οι οποίες δυστυχώς δεν υφίστανται στην παρούσα φάση λόγω των διάτρητων από νομικής και ηθικής άποψης αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας (έωλη μοριοδότηση απογραφέντων υπαλλήλων, παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς αργίας και επομένως εκτός Πανεπιστημίου).

• Δηλώνει την άρνηση του διδακτικού προσωπικού να προσέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη από τον υπουργό Παιδείας.

• Τα μέλη της Συγκλήτου, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης και αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.

• Ζητεί συνάντηση του πρύτανη και αντιπροσωπείας μελών της Συγκλήτου με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προκειμένου να παρέμβουν, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του.»

Σε σχόλιο προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. 

«Οι παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνουν το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια εξαιτίας της πολιτικά ανεύθυνης και επικίνδυνης στάσης της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας που ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια στην κατάρρευση».

 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΕ 1793 ΟΝΟΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση προχώρησε χθες σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια, με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Επικαλούμενη λόγους διαφάνειας της διαδικασίας έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ΑΣΕΠ, όχι τα τελικά 1.349 ονόματα, αλλά τα1.793 με τη χαμηλότερη μοριοδότηση, από τα οποία θα επιλεγούν οι υπό διωγμόν. Είναι μια σαφήςπροσπάθεια εκφοβισμού και πίεσης του κλάδου να σταματήσει την απεργία, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα στο Καποδιστριακό και στο Μετσόβιο.

Πρόκειται για υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΜΠ, του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, των Πανεπιστημίων ΠατρώνΚρήτης και Θεσσαλίας. Τα ονόματα είναι κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, όπως προέκυψε από τη μοριοδότηση των προσόντων τους, που διενήργησε το ΑΣΕΠ. Η μοριοδότηση βασίστηκε στα στοιχεία που έλαβε το ΑΣΕΠ από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Παιδείας. Θα ακολουθήσει έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης, γιατί υπάρχουν ήδη καταγγελίες για πολλά λάθη, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και προσφυγές των θιγομένων.

Ο υπουργός Παιδείας προσφεύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη, ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης μήνυσε το Συμβούλιο Διοίκησης, η Σύγκλητος παραιτήθηκε και το εξάμηνο μόνο με θαύμα θα σωθεί. Από την πλευρά του ο πρύτανης ΘΠελεγρίνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε ν’ ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας». Ο πρύτανης εξουσιοδοτήθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά ώστε να βρεθεί μια λύση.

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Στο μεταξύ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχαν ζητήσει νωρίτερα τη στήριξη της Συγκλήτου, αποφάσισαν άλλες δύο 48ωρες απεργίες από την Τρίτη, παρατείνοντας τις κινητοποιήσεις τους για ενδέκατη εβδομάδα.Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια είναι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την πολιτικά επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση τους. Η δε σκέψη τους να «λύσουν» το θέμα με τα ΜΑΤ και τη βία θα ρίξει λάδι στη φωτιά. Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας που ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια στην κατάρρευση», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο δίκαιος αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις και τον κυβερνητικό αυταρχισμό πρέπει να γίνει μέρος μιαςσυνολικής πάλης εργαζομένων και νεολαίας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε Ανώνυμη Εταιρία, το κάνει δυσπρόσιτο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και υποτάσσει πλήρως τη λειτουργία του στις ανάγκες του κεφαλαίου».

Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσαν σχετικά ότι “ο υπουργός Παιδείας που οδήγησε στη λαιμητόμο της διαθεσιμότητας τους διοικητικούς υπαλλήλους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν τα κατάφερε. Η πολιτική του εκβιασμού που εφαρμόζει δεν έχει ως στιγμής αποτέλεσμα, παρά μόνο τον εγκλωβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας που οδηγεί σε αδιέξοδο”.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

Ακόμα και απόπειρα αυτοκτονίας προκάλεσε η ανακοίνωσή τη Δευτέρα των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ των δοικητικών υπαλλήλων για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Παντής.

«Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας»ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

«Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ» κατέληξε ο κ. Παντής

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος προσφεύγει ξανά σήμερα στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων παράνομη. Ο υπουργός Παιδείας καλεί τους φοιτητές και τους καθηγητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους δηλώνοντας τα εξής:

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη. Η άρνηση της Συγκλήτου και του πρύτανη να εφαρμόσουν το νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια.Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δύο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους».

ΑΓΩΓH ΠΕΛΕΓΡIΝΗ ΚΑΤA ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά τις δηλώσεις μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος για πλημμεληματική διαχείριση από την πλευρά του πρύτανη Θ. Πελεγρίνησχετικά με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, ο τελευταίος κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος αναφέρει ότι τα χρήματα της αποζημίωσης θα δοθούν για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου, υποστηρίζει πως τα μέλη του συμβουλίου προχώρησαν με ανακοίνωσή τους σε συκοφαντίες, με αποτέλεσμα να του αποδώσουν ευθύνες για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Μεταξύ άλλων, καταγράφεται ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «το Συμβούλιο εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη έχει ο πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως εκ του νόμου την αρμοδιότητα της διοίκησής του».

Μάλιστα, στην αγωγή καταγράφεται πως τα μέλη του ΕΚΠΑ στοχοποίησαν τον πρύτανη, έτσι ώστε να διαταχθεί εις βάρος του εισαγγελική έρευνα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι εvαγόμεvoι, με το υπ’ αριθμ.πρωτ. 222/5-11-2013 έγγραφο του Συμβουλίου Ιδρύματος, ισχυρίστηκαν εις βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς, (…) προσέβαλαν βαρύτατα τηv προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και εvτιμότητα και τηv επάρκεια προς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μου καθηκόvτωv, και συvακόλoυθα τηv προσωπικότητά μου, καθ’ όσov με εvεφάvισαν ως πρύτανη που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές».

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

 Πηγή: iskra

*

Συνεχίζουν δυναμικά την απεργία τους οι διοικητικοί

σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Panepistimia 2013
Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ με τις αποφάσεις των σημερινών γενικών συνελεύσεών τους για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες έως και την Παρασκευή 22/11. Οι απεργοί στα πανεπιστήμια δεν σάστισαν υπό τις απειλές του υπουργού για επέμβαση των ΜΑΤ στα κλειστά κτήρια και συνεχίζουν την περιφρούρηση του απεργιακού τους αγώνα.
Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη τελούν 9 στους 9 φοιτητικούς συλλόγους του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ενώ σήμερα ανανέωσαν τις αποφάσεις τους για καταλήψεις οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μάλιστα, μπροστά στις απειλές για την εισβολή των ΜΑΤ στην πανεπιστημιούπολη, αλλά και στη νέα απόφαση του διοικητικού προσωπικού για συνέχιση της απεργίας, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στη σημερινή της συνεδρίαση ανέστειλε την απόφασή της για έναρξη μαθημάτων την τρέχουσα εβδομάδα.
Παρακάτω παρατίθεται το σημερινό δελτίο τύπου της απεργιακής επιτροπής ΕΚΠΑ:

Διαβάστε το εδώ

 Πηγή: o-dromos

*

Απόπειρα αυτοκτονίας υπαλλήλου στο ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα

Γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, προσπάθησε να πέσει από τον 7ο όροφο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  11:44
Απόπειρα αυτοκτονίας υπαλλήλου στο ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα
Τραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν χθες Δευτέρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν μια διοικητική υπάλληλος, η οποία κινδυνεύει να χάσει την θέση της, προσπάθησε να πέσει από το μπαλκόνι.
Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, ανέβηκε στον 7ο όροφο, στο γραφείο του πρύτανη, κ. Μυλόπουλου και πάνω στην κουβέντα απελπίστηκε και ανοίγοντας το παράθυρο προσπάθησε να πέσει.
Oι συνάδελφοί της την συγκράτησαν και το χειρότερο απεφεύχθη.
«Η αναταραχή και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ» σημείωσε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Παντής.
«Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ» κατέληξε ο κ. Παντής.
Πηγή: tovima

*

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:

Μέχρι την Παρασκευή η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

Νέες αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να εγκρίνουν την απόφαση της ομοσπονδίας, η οποία όρισε 48ωρες απεργίες, την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, πρόσθεσαν πως σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αύριο συνεδρίαση της Συγκλήτου, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα απαιτήσουν την παραίτηση των μελών της, όπως ακριβώς συνέβη και στην Αθήνα. Πρόκειται να δώσουν και συνέντευξη τύπου μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: aftodioikisi.gr ( Seleo.gr )

*

118 διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πατρών πήγαν και ήλθαν από την κόλαση

19/11/2013  [07:55]

118 διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πατρών πήγαν και ήλθαν από την κόλαση

Οι άνθρωποι είδαν τα ονόματά τους στον πίνακα των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Ακολούθησε, όμως, κύμα αμφισβήτησης, συνεπεία των αναξιόπιστων καταστάσεων που προκάλεσε η απεργία και η αυτο-εξαίρεση υπαλλήλων από την υποχρέωση της απογραφής. Ετσι, οι πίνακες ανακλήθηκαν. Πανεπιστήμιο Πατρών: Χάος στον άξονα Πάτρα-υπουργείο.

Μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση προκάλεσε χθες στο Πανεπιστήμιο Πατρών η γνωστοποίηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων των καταστάσεων με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων, τουλάχιστον αυτών που συμμετείχαν στη διαδικασία ατομικής απογραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου.

Από τη στιγμή που οι λίστες δημοσιοποιήθηκαν (σχετική ανάρτηση υπάρχει από χθες το πρωί στο pelop.gr), οι πρυτανικές αρχές της Πάτρας δέχθηκαν ενστάσεις από την πλευρά υπαλλήλων, που διαπίστωσαν λάθη στη μοριοδότηση τόσο τη δική τους όσο και συναδέλφων τους με τους οποίους έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα, προϋπηρεσία κ.λπ., αλλά εμφανίζονται με διαφορετικές βαθμολογίες.
Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.
Παράλληλα, όπως είπαν, λείπουν ονόματα διοικητικών υπαλλήλων που έχουν συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα, αλλά δεν έχουν μοριοδοτηθεί.
Τα αποτελέσματα της μοριοδότησης αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων που πρόκειται να γίνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με πρώτο θέμα εάν θα συνεχιστεί ή όχι η απεργία. Είναι πολύ πιθανόν να αποφασιστεί η συνέχισή της λόγω και των εξελίξεων στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (σχετικά σελίδα 15). Στο μεταξύ, όμως, αρκετοί υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, κυρίως στα τμήματα του Πανεπιστημίου και όχι στις Κεντρικές Υπηρεσίες του (Κτήριο Πρυτανείας, Διοίκησης κ.λπ.).
Χθες, δεν ήταν λίγα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στον πρύτανη Γιώργο Παναγιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταλούν εκ νέου τα σωστά στοιχεία όλων των υπαλλήλων ώστε να γίνουν διορθώσεις στις βαθμολογίες της μοριοδότησης.
Με άλλα λόγια, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν από τις 9 Σεπτεμβρίου για να μην σταλούν τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου στο υπουργείο Παιδείας, τώρα ζητάνε να γίνει αποστολή των στοιχείων από την υπηρεσία.
Μετά τη δημοσιοποίηση των καταστάσεων έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών για τις επόμενες ενέργειες, ώστε να γίνουν διορθώσεις ή νέα επεξεργασία των καταστάσεων.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπαλλήλων κατήγγειλε τη διαδικασία ως ατελέσφορη, παράνομη και αυθαίρετη. Τονίστηκε πως η διαδικασία ήταν αρμοδιότητα των διοικητικών υπηρεσιών των ΑΕΙ και όχι ευθύνη του κάθε υπαλλήλου.
Οι υπάλληλοι των ΑΕΙ δεν διέθεταν όλα τα στοιχεία για την απογραφή τους, δεδομένου ότι οι Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού ήταν κλειστές.
Αντιδρώντας, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίστηκε αποκλειστικά στα στοιχεία, όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του εν λόγω υπουργείου.
Παράλληλα υπογράμμισε πως για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.
Γωγώ Καραλή
Πηγή: pelop.gr

*

Πανεπιστήμιο Κρήτης-Ηράκλειο

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ

H Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο στη συνεδρίασή της στις 18 Νοεμβρίου 2013, αφού συζήτησε τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων από το Α.Σ.Ε.Π., διαπιστώνει ότι:Η εμμονή του ΥΠΑΙΘ να ολοκληρώσει μια διαδικασία που στηρίζεται σε σωρεία νομικών και διοικητικών σφαλμάτων οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους σε παρατεινόμενη ομηρία και δικαστικές περιπέτειες, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο σε διεκδικήσεις ενάντια στο Ίδρυμα ή/και το ΥΠΑΙΘ, αλλά στρέφονται και κατά συναδέλφων.Η λειτουργία του Ιδρύματος στις συνθήκες που διαμορφώνονται πραξικοπηματικά από το ΥΠΑΙΘ, με την ουσιαστική κατάργηση του  προσωπικου φύλαξης και τεχνικής υποστήριξης , θέτουν το Ιδρυμα σε κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης και απρόβλεπτων κινδυνων. Η ευθύνη της συνέχισης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτω από τις συνθήκες αυτές, βαρύνει τη Διοίκηση του Ιδρυματος.
Η αξιολόγηση του προσωπικού του ιδρυματος από εξωπανεπιστημιακά συμβούλια κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου και με διαδικασίες που καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου, θέτει εκτός υπηρεσίας το ήδη ελλειματικό στελεχιακό δυναμικό του Πανεπιστημίου Κρήτης και οδηγεί στην υποστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών του.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τα θεσμικά όργανα του ΠΚ:

  • Να διατυπώσουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην πολιτική της διαθεσιμότητας και να ΜΗ συναινέσουν σε  καμία διαδικασία απολύσεων
  • να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σύμφωνα με το νόμο, για την προστασία και την ασφάλεια του  προσωπικού και της περιουσίας του Ιδρύματος
  • να διαπιστώσουν την αδυναμία λειτουργίας στην οποία περιέρχεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαθεσιμότητας που δρομολογεί το ΥΠΑΙΘ.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζομένους να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σ΄αυτή την απροκάλυπτη και άδικη επίθεση.

Ζητούμε άμεση συνάντηση  με τον Πρύτανη και  το νομικό επιτελείο του Ιδρύματος για το συντονισμό των ενεργειών μας προς πάσα κατεύθυνση.

Για μια ακόμη φορά διακηρύττουμε την αντίθεση μας απέναντι στην πολιτική της διαθεσιμότητας- απολύσεων και αντιτασσόμαστε σε κάθε ενέργεια που επιχειρεί τη βίαιη  κατάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!

Πηγή:

Ιστολόγιο «ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Ακόμα!) – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

syllogoi-ergazomenon-uoc-iraklion.blogspot.gr

*

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | 48ωρη απεργία από τους διοικητικούς

 19-11-2013  16:46

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι για την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι διοικητικοί απεργούν ως αντίδραση για την ανακοίνωση των πρώτων λιστών με την μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΣΕΠ.

Πηγή: neolaia.gr

*

Σε τεντωμένο σκοινί στα Πανεπιστήμια –

Συνάντηση με πρωθυπουργό και Υπ. Παιδείας ζητούν οι Πρυτάνεις

  • 19.11.2013 , 08:21 πμ
  • Τελευταία ενημέρωση : 19.11.2013, 17:44 μμ

(Photo Eurokinissi)

(Photo Eurokinissi)

Ανεβαίνουν οι τόνοι στα Πανεπιστήμια με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ να προχωρούν σε δυο 48ωρες απεργίες αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, την ίδια ώρα που ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απειλεί με αγωγές και επέμβαση των ΜΑΤ. Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και Υπ. Παιδείας για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο.

Από το πρωί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Ιατρική Σχολή στου Γουδή και την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, προκειμένου να μην επιχειρηθεί επέμβαση των ΜΑΤ για την έναρξη των μαθημάτων. Στιγμιαία ένταση σημειώθηκε έξω από τον πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όταν Κομήτωρ προσπάθησε να «σπάσει» τον κλοιό διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών για να περάσει με το αυτοκίνητό του στο χώρο του πανεπιστημίου. Αντίστοιχα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν απεργία μέχρι την Παρασκευή, αρνούμενοι να δεχθούν ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επίσης, σε 48ωρη απεργία έχουν προχωρήσει και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παρά την άκαμπτη στάση του υπουργού, οι πρυτάνεις ζητούν άμεσα να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση, στην οποία να παρίσταται και ο Πρωθυπουργός, γιατί όπως υποστηρίζουν πρέπει να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. «Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.

Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης διεμήνυσε ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να διδάξουν υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. «Που βρισκόμαστε; Στη δικτατορία; Θα λύσουν τις διαφορές μας οι αστυνομικές δυνάμεις και τα δικαστήρια;», διερωτήθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του Star. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο, γιαυτό τόνισε ότι το υπουργείο πρέπει να δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ τελεί υπό παραίτηση αρνούμενη να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο στην περίπτωση που εισβάλλουν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επέρριψε ευθύνες στην Συγκλήτου και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ καταλογίζοντάς τους άρνηση να εφαρμόσουν την νομιμότητα. «Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως: «Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι τους». Πάντως, απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Λάδι στην φωτιά τυχόν εισβολή των ΜΑΤ

«Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια είναι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την πολιτικά επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση τους», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογράμμισε ότι «η σκέψη τους να «λύσουν» το θέμα με τα ΜΑΤ και τη βία θα ρίξει λάδι στη φωτιά». Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας που ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια στην κατάρρευση.

Η.Β.

Πηγή: Η Αυγή

*

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν στον αυταρχισμό

 
Εντείνεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός απέναντι στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στις 1.349 διαθεσιμότητες/ απολύσεις. Απέναντι στην προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και στις απειλές του υπουργού Παιδείας (όπως διατυπώθηκαν σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό) ότι «όποιος παρεμποδίσει (σ.σ. σήμερα, Τρίτη) την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται», οι διοικητικοί υπάλληλοι απαντούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για 11η συνεχόμενη βδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜ Πολυτεχνείο μετά τις χτεσινές – ιδιαίτερα μαζικές – Γενικές Συνελεύσεις που έκαναν, αποφάσισαν από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή και νέες ΓΣ αύριο Τετάρτη για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ όπου σήμερα στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν νέα ΓΣ για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποφάσισαν 48ωρη απεργία από σήμερα και νέα ΓΣ αύριο. Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας έχει προγραμματιστεί για σήμερα γενική συνέλευση. Τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων καλύπτει με σχετική απόφαση η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην προχωρήσει καμιά διαθεσιμότητα από τις 1.349 που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και να αρθούν οι πειθαρχικές διώξεις στους 267 εργαζόμενους που δεν αυτοαπογράφηκαν. «Διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 498 εργαζόμενων και σε αργία άλλων 200, καθιστά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου αδύνατη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επισημαίνοντας το αδιέξοδο στη λειτουργία του ιδρύματος, τα μέλη της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασής τους, έθεσαν την παραίτησή τους στη διάθεση του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου «το ΕΚΠΑ στο σύνολό του δηλώνει τη σταθερή θέση του να λειτουργήσει αμέσως επιτελώντας την αποστολή του ως Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος υπό συνθήκες ομαλότητας, οι οποίες δυστυχώς δεν υφίστανται στην παρούσα φάση λόγω των διάτρητων από νομικής και ηθικής άποψης αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας». Επίσης, η Σύγκλητος δηλώνει την «άρνηση του διδακτικού προσωπικού να προσέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη από τον υπουργό Παιδείας».

Την ίδια στιγμή, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινές λίστες με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι πίνακες είναι άκυροι, αφού υπάρχει σε αυτούς σωρεία λαθών βάσει των οποίων έχουν γίνει οι μοριοδοτήσεις και συγχρόνως καταγγέλλουν ότι έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προσωπικά τους δεδομένα (όπως ΑΜΚΑ, ΑΔΤ) στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Χτες το βράδυ, ο υπουργός Παιδείας με νέα δήλωσή του ανακοίνωσε ότι σήμερα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εκ νέου «για να εφαρμοστεί ο νόμος», καλώντας καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους. «Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δύο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ενώ κατηγορεί τη Σύγκλητο και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου.

Πηγή: Ριζοσπάστης

*

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αντιμνημονιακές Μάχες ΑΕΙ-ΤΕΙ>Στις πύλες των Σχολών οι Διοικητικοί των ΑΕΙ περιφρουρούν & συνεχίζουν δυναμικά την απεργία τους-Σε παραίτηση η Σύγκλητος ΕΚΠΑ

  1. Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του ΕΜΠ, για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου κ.λπ. τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζονται με πλαστογραφίες ημέτεροι, κλίκες, η οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. Το υπουργείο παιδείας πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
    Εγκλήματα και χωρίς κανένα φραγμό κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s