Ενώ η Αριστερά «κοιμάται» ή διχάζεται & απογοητεύει τους αβοήθητους εξαθλιωμένους λαούς, η Ακροδεξιά σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη

http://wp.me/pPn6Y-hbd

Χρειάζεται και εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό;

η άνοδος της Ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη-2013 >>>

*Το χρώμα στην Ελλάδα είναι λάθος.

Τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα και διαρκώς σε άνοδο, όσο κι αν κρύβονται έντεχνα.

.

Βουλγαρία: 21 ακροδεξιοί βουλευτές στους 240

Το ακροδεξιό κόμμα Ataka δημιουργήθηκε το 2005 από τη συγχώνευση τριών εθνικιστικών κομμάτων και κέρδισε 9,4% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Αυτό το ακροδεξιό κόμμα μάχεται κατά της «τσιγγανοποίησης» και της «τουρκοποίησης» της Βουλγαρίας.

Ιταλία: 60 ακροδεξιοί βουλευτές στους 630

Με επικεφαλής τον Ουμπέρτο Μπόσι, η Λέγκα του Βορρά είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2008 κέρδισε το καλύτερο σκορ της ιστορίας της και πήρε 8%. Σύμμαχος στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μπερλουσκόνι η Λέγκα είχε τρεις υπουργούς στην κυβέρνηση.

Ουγγαρία: 46 ακροδεξιοί βουλευτές στους 386

Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik έκανε την εμφάνισή του στο κοινοβούλιο της χώρας στις εκλογές του 2010 με ποσοστό 16%. Αυτό το ακροδεξιό κόμμα που υπερασπίζεται τις αξίες της θρησκείας, της οικογένειας και της τάξης έχει αναφορές στα σύμβολα μιας ναζιστικής οργάνωσης του 1930. Την άνοδό του, ωστόσο, φρέναρε το συντηρητικό κόμμα Fidesz, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία με τον Βίκτορ Ορμπαν ο οποίος ενσωμάτωσε πολλά ακροδεξιά συνθήματα στο δικό του κόμμα.

Αυστρία: 56 ακροδεξιοί βουλευτές στους 183

Το FPO είναι ένα ακροδεξιό κόμμα νοσταλγών του 3ου Ράιχ και θεωρείται φαβορί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Κέρδισε 17,5% στις εκλογές του 2008 ενώ το κόμμα του BZO που προήλθε από διάσπαση του FPO, με τις ίδιες ευρωσκεπτιστικές και ισλαμοφοβικές θέσεις κέρδισε 10,7%.

Ελβετία: 54 ακροδεξιοί βουλευτές στους 200

Σάρωσε με ποσοστό 26% στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2011, η Δημοκρατική Ενωση του Κέντρου, με επικεφαλής τον Τόνι Μπράνερ και είναι η πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας. Λαικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα είχε προκαλέσει θόρυβο ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να υπάρχουν μιναρέδες στα τζαμιά που βρίσκονται στη χώρα. Στο τηλεοπτικό της σποτ η ΔΕΚ έδειχνε άσπρα πρόβατα να κυνηγούν ένα ξένο μαύρο πρόβατο ενώ κοράκια που αναπαριστούσαν Ρουμάνους και Βούλγαρους μετανάστες έτρωγαν την ελβετική σημαία.

Γαλλία: 3 ακροδεξιοί βουλευτές στους 577

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν επέστρεψε στη Γαλλική βουλή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, 26 χρόνια μετά τις εκλογές-σταθμό του 1986 που έφερε στη γαλλική βουλή 35 βουλευτές της. Με ποσοστό 13,6% το Εθνικό Μέτωπο έχει σήμερα 3 βουλευτές.

*Για τα αίτια της ακροδεξιάς επέλασης στην Γαλλία

[…] δεν πιστεύω ότι έχει γίνει πλήρως κατανοητό τι σημαίνει το γεγονός ότι σε μια χώρα όπως η Γαλλία, η Αριστερά (πλήν Σοσιαλιστών) να έχει συνολικά, στη καλύτερη περίπτωση, έως 12% και το Εθνικό Μέτωπο 24%, με την ραγδαία τάση υπέρ του Εθνικού Μετώπου. […]

Βέλγιο: 12 ακροδεξιοί βουλευτές στους 150

Με ποσοστό 12% τον Ιούνιο του 2010, το Vlaams Belang έχασε τις δυνάμεις που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2004 (24%). Αυτό το εθνικιστικό φλαμανδικό κόμμα υπερασπίζεται τη διάσπαση του Βελγίου και την εκδίωξη των μεταναστών αλλά τελευταία υπερφαλαγγίζεται από άλλα κόμματα λιγότερο ακραία.

Ολλανδία: 24 ακροδεξιοί βουλευτές στους 150

Το Κόμμα της Ελευθερίας του Geert Wilders, με ευρωσκεπτικιστικό και ισλαμοφοβικό πρόγραμμα, θεωρήθηκε ο μεγάλος νικητής των εκλογών τον Ιούνιο του 2010 με ποσοστό 16% και 24 έδρες. Στήριξε το κυβερνητικό σχήμα του Μαρκ Ρούτε αλλά αυτή η συμμαχία διαλύθηκε όταν το Κόμμα της Ελευθερίας αρνήθηκε να στηρίξει τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Νέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο.

Λιθουανία: 15 ακροδεξιοί βουλευτές στους 141

Το εθνικο-λαικιστικό κόμμα Νόμος και Τάξη, με επικεφαλής τον Rolandas Paksas κέρδισε την προεδρία το 2003 και πήρε ποσοστό 12,7% στις βουλευτικές εκλογές του 2008.

Λετονία: 8 ακροδεξιοί βουλευτές στους 100

Το ακροδεξιό κόμμα Ολα Για Τη Λετονία προήλθε από τον συνασπισμό δυο συντηρητικών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές του 2010 και πήρε ποσοστό 7,6%.

Δανία: 22 ακροδεξιοί βουλευτές στους 179

Το ακροδεξιό Κόμμα του Λαού της Δανίας κέρδισε ποσοστό 14% το 2011. Οπως και τα άλλα ακροδεξιά κόμματα των σκανδιναβικών χωρών τάσσεται υπέρ της εκδίωξης των μεταναστών. Χωρίς να συμμετάσχει στην κυβέρνηση στήριξε τη δεξιά κυβέρνηση ζητώντας πολιτικά ανταλλάγματα όπως η σκλήρυνση των μέτρων κατά των μεταναστών.

Νορβηγία: 41 ακροδεξιοί βουλευτές στους 169

Με ποσοστό 23% το Κόμμα της Προόδου είναι σήμερα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας. Είναι λαικιστικό κόμμα, κατά των μεταναστών και είχε για ένα διάστημα μέλος του τον δολοφόνο Αντερς Μπρέιβικ. Εχασε ωστόσο τις δημοτικές εκλογές πέρυσι τον Ιούλιο, μετά τις μαζικές δολοφονίες του Μπρέιβικ.

Σουηδία: 20 ακροδεξιοί βουλευτές στους 348

Υπό τον τίτλο Δημοκράτες της Σουηδίας η ακροδεξιά της χώρας μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή στις εκλογές του 2010 και πήρε ποσοστό 5,7% με αντιμεταναστευτικό πρόγραμμα.

Φινλανδία: 39 ακροδεξιοί βουλευτές στους 200

Το κόμμα Αληθινοί Φινλανδοί πήρε ποσοστό 19% στις εκλογές του 2011. Είναι κόμμα ευρωσκεπτικιστικό και τάσσεται κατά της οικονομικής ενίσχυσης κρατών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: iefimerida

( Έχουμε προσθέσει τις παραπομπές άρθρων / links )

*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s