12 Οκτωβρίου 1944: Απελευθέρωση της Αθήνας απ΄τους Γερμανούς Ναζί, μετά από 1264 ημέρες Κατοχής

http://wp.me/pPn6Y-h9l (3 βίντεο)

Ντοκιμαντέρ με θέμα την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την πόλη της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944. Προηγείται ιστορική αναδρομή στα γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την περίοδο της Κατοχής, με τη συγκρότηση πολιτικών και στρατιωτικών αντιστασιακών οργανώσεων, τις διαβουλεύσεις που γίνονταν προς εξεύρεση πολιτικής λύσης σχετικά με τη διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά την Απελευθέρωσή της και τις τελικές συμφωνίες που επιτεύχθηκαν (Κάιρο, Καζέρτα).

Επίσης, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, παρουσιάζονται οι προσπάθειες που έγιναν μεταξύ Γερμανών και αντιστασιακών οργανώσεων για απρόσκοπτη αποχώρηση των πρώτων από την Αθήνα, ενώ παράλληλα προβάλλεται ο ενθουσιασμός των Αθηναίων για την Απελευθέρωση καθώς και οι επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με την επιστροφή της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

Πηγή: AvonRuLeZ-YouTube

*

*

Η απελευθέρωση της Αθήνας (1944)

*

*

ΕΠΙΚΑΙΡΑ 1944 ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (της Φίνος Φίλμ)

*

2 σκέψεις σχετικά με το “12 Οκτωβρίου 1944: Απελευθέρωση της Αθήνας απ΄τους Γερμανούς Ναζί, μετά από 1264 ημέρες Κατοχής

 1. «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς».

  12η Οκτωβρίου 2013.
  30.000 και πλέον ώρες, 1.255 ημέρες από την 6η Μαΐου 2010 που ψηφίστηκε το 1ο μνημόνιο και επισήμως το σύγχρονο Ελληνικό κράτος βρίσκεται υπό σύγχρονη κατοχή από τους ίδιους πάλαι ποτέ κατακτητές.

  Σ’ αυτές τις σύγχρονες ημέρες κατοχής, σ’ αντίθεση μ’ εκείνες μακρινές ιστορικές, δεν έχει πέσει ούτε μία «τουφεκιά», δεν έχει οργανωθεί μία αντίσταση, δεν έχει υπάρξει ούτε μία κερδισμένη μάχη.

  Μόνο παιδικοί πετροπόλεμοι, ακίνδυνες μολότωφ μεταξύ κράτους και προβοκατόρων του κράτους και χιλιάδες ανούσιες και άκαρπες βόλτες διαμαρτυρίας.

  Καμμία στρατηγική, ανύπαρκτη πολιτική σκέψη ανατροπής, κανένα πάθος για λευτεριά.

 2. Αυτή η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μας κυβερνάει ακλομα και σήμερα. Τι παράπονο έχετε;Η λευτεριά έχει πέσει σε καλά χέρια, γιατί ανησυχείτε; Και θα την πλύνουνε και θα την στολίσουνε και καλή τιμή θα πιάσει; Έτσι άιντε-άιντε έρχεται η ανάπτυξη στο «λιμάν騻 ;;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s