Ματωμένη Αίγυπτος και ανακοίνωση αναρχικών της Αιγύπτου (Τahrir ICN)

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

1. ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Βίντεο με σκληρές εικόνες από την Αίγυπτο που ματώνει στην δίνη ενός εμφυλίου πολέμου. Πίσω από τα εξουσιαστικά παιχνίδια που παίζονται στην Αίγυπτο κρύβονται εκατομμύρια προσωπικά δράματα. Πόσο να αντέξει η καρδιά;
 Όσοι δεν αντέχουν δεν το βλέπουν:

….

….

2. Ανακοίνωση αναρχικών της Αιγύπτου (Τahrir ICN)

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι το τελευταίο βήμα σε μια ακολουθία γεγονότων με τα οποία ο στρατός μπορεί να εδραιώσει τον έλεγχό του στην εξουσία, στοχεύουν στο θάνατο της επανάστασης και στην επιστροφή του στρατιωτικού και αστυνομικού καθεστώτος.
Το αυταρχικό καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έπρεπε να φύγει. Αλλά αυτό που το έχει αντικαταστήσει είναι το πραγματικό πρόσωπο του στρατού στην Αίγυπτο – όχι λιγότερο αυταρχικό, όχι λιγότερο φασιστικό και σίγουρα πιο δύσκολο να ανατραπεί.

Η σφαγή που πραγματοποιείται από το στρατό εναντίον των υποστηρικτών του Morsi στις πλατείες Nadha και Raba’a έχει αφήσει περίπου 500 ανθρώπους νεκρούς και μέχρι 3000 τραυματίες (τα στοιχεία αυτά δίνει το Υπουργείο Υγείας, πολύ πιθανόν λοιπόν τα πραγματικά νούμερα να είναι πολύ μεγαλύτερα). Ήταν μια πράξη προ-ενορχηστρωμένη της κρατικής τρομοκρατίας.

Στόχος της είναι να διαιρέσει τους ανθρώπους και να σπρώξει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να οργανώσει περισσότερες πολιτοφυλακές για να εκδικηθούν και να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει στο στρατό να επισημάνει όλους τους ισλαμιστές ως τρομοκράτες και να δημιουργήσουν έτσι έναν «εσωτερικό εχθρό» στη χώρα, γεγονός που θα επιτρέψει στο στρατό να διατηρήσει το στρατιωτικό καθεστώς και την χώρα σε μια συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στρέφονται σήμερα ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά αύριο θα στραφούν ενάντια σε όποιον τους ασκήσει κριτική. Ήδη ο στρατός έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα, δίνοντας στην αστυνομία και στον στρατό έκτακτες εξουσίες, ενώ επιπλέον έχει εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές επαρχίες από τις 7 μ.μ. έως τις 6 το πρωί. Αυτό δίνει στο στρατό το ελεύθερο να πατάξει κάθε αντίδραση. Πρόκειται για μια επιστροφή στις ημέρες πριν από την επανάσταση, όπου ο νόμος έκτακτης ανάγκης είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 1967 και παρέχει το πλαίσιο για την ευρεία καταστολή και την ακύρωση των ελευθεριών.

Ο χαρακτήρας του νέου καθεστώτος είναι σαφής. Μόλις πριν από λίγες ημέρες 18 νέοι διοικητές διορίστηκαν, η πλειοψηφία των οποίων κατάγονται από τις τάξεις των υπολειμμάτων του στρατού και της αστυνομίας ή ακόμη και του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Επίσης, υπήρξε μια συνεχής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να απεργούν για τα δικαιώματά τους (όπως η πρόσφατη επίθεση του στρατού και η σύλληψη των απεργών εργαζομένων στον χάλυβα στην περιοχή του Σουέζ).

Το στρατιωτικό καθεστώς κυνηγά επίσης τους επαναστατικούς ακτιβιστές, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν, όσοι ξένοι υπήρξαν μάρτυρες γεγονότων δέχονται απειλές.  Τα τοπικά και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης λένε μισές αλήθειες και χτίζουν ρεπορτάζ και αφηγήσεις που υποστηρίζουν την πολιτική ατζέντα.

Η αντεπανάσταση είναι σε πλήρη εξέλιξη και ξέρει πώς να διασπάσει την ενότητα του λαού με την τακτική του διαίρει και βασίλευε.

Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες υπήρξε μια αύξηση των θρησκευτικών αντιποίνων, με επιθέσεις σε πάνω απο 50 εκκλησίες και χριστιανικά ιδρύματα. Ο στρατός και η αστυνομία δεν προστάτεψαν καθόλου τα κτίρια της χριστιανικής κοινότητας. Είναι προς το συμφέρον τόσο του στρατού όσο και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να ανατροφοδοτήσει εντάσεις και να καλλιεργήσει τον φόβο και το μίσος στους ανθρώπους. Ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του κράτους, καθώς το αίμα των ανθρώπων γεμίζει τους δρόμους.

Καταδικάζουμε τις σφαγές στις πλατείες  Raba’a και Nadha, τις επιθέσεις κατά των ακτιβιστών εργαζομένων, και των δημοσιογράφων, την χειραγώγηση του λαού από εκείνους που επιδιώκουν την εξουσία, και τις θρησκευτικές επιθέσεις.

Για να συνεχιστεί η  επανάσταση οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι ενάντια στην κατάχρηση και την τυραννία της εξουσίας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται και προς όποιον κι αν στρέφεται.


Κάτω ο στρατός  και o Al-Sissi!
Κάτω τα απομεινάρια του καθεστώτος Μουμπάρακ και η επιχειρηματική ελίτ!
Κάτω το κράτος.  Εξουσία στις αυτόνομες κοινότητες!
Ζήτω η αιγυπτιακή επανάσταση!

(πηγή :https://tahriricn.wordpress.com/2013/08/15/tahrir-icn-statement-on-events-in-egypt/)

Το είδα εδώ: Ανακοίνωση αναρχικών της Αιγύπτου (Τahrir ICN) για τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

Σημείωση Παύλου:

Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό, αυτοί που ορίζουν τον εαυτό τους στον ελληνικό «αναρχικό χώρο» , να διαβάσουν προσεκτικά την παραπάνω ανακοίνωση αυτών των Αιγύπτιων αναρχικών…

Σημειώνω γρήγορα και ενδεικτικά δύο παραγράφους του κειμένου:

– «Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες υπήρξε μια αύξηση των θρησκευτικών αντιποίνων, με επιθέσεις σε πάνω απο 50 εκκλησίες και χριστιανικά ιδρύματα. Ο στρατός και η αστυνομία δεν προστάτεψαν καθόλου τα κτίρια της χριστιανικής κοινότητας».

«Για να συνεχιστεί η  επανάσταση οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι ενάντια στην κατάχρηση και την τυραννία της εξουσίας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται και προς όποιον κι αν στρέφεται».

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-gVn

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

2 σκέψεις σχετικά με το “Ματωμένη Αίγυπτος και ανακοίνωση αναρχικών της Αιγύπτου (Τahrir ICN)

  1. Αυτη τη στιγμη παυλο σημασια εχει πως θα σωσουμε τη ζωή μας.Ασε τις μαλακιες για τον ελληνικο αναρχικο χώρο εσυ και οι ομοιοι σου και επιτελους αποδεχτειτε την πραγματικοτητα.Αυτες οι ρομαντικες μπουρδες που γραφουν οι αναρχικοι της αιγυπτου δεν εχουν κανενα νοημα και δεν θα γινουν ποτε πραγματικότητα.Θα πρεπει να επιβληθουμε με τρομο και αιμα πανω στην συτηρηση οποιο και να ειναι το μεσο που θα χρησιμοποιηθει.Αμα συνεχισουμε και ζουμε με την ψευδαισθηση οτι οι πιστες συνειδησεις θα αλλαξουν μυαλο την γαμισαμε.Ο θανατος τους ειναι η ζωη μας, η σκλαβια τους η ελευθερια μας.Οποιο αρχιδι απο αυτη την γαμημενη φαρα τολμα και εκστομιζει τη λεξη υποχρεωση οποιο αποβλητο μας κουναει το δακτυλο η ποινη πρεπει να ειναι ο θανατος.Το παραμυθι τελείωσε, ας παρουν την πατριδα τους,το θεο τους,το κρατος τους και γενικα ολες της μπουρδοαξίες τους και τα χαζοιδανικα τους και να τα βαλουν στον πατο τουςΚαι αν δεν μπορουν να το καταλαβουν θα τα φυτεψουμε με σφαιρες στο σιχαμενο εγκεφαλό τους

  2. SALAMANTRA ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ …..ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕ ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΜΑΝΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s