Ο Τσίπρας, η καραμέλα των εκλογών και Εμείς

Αναδημοσιεύει ο Παύλος

 

Η απάντηση Τσίπρα στις μαζικές απολύσεις: να οδηγηθούμε άμεσα στην κάλπη!

 

Ναι, έτσι τιτλοφορείται άρθρο της Αυγής που αναφέρεται στη συνάντηση Τσίπρα με τα προεδρεία ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ: Να οδηγηθούμε άμεσα στην κάλπη!
Αλλού αναφέρεται οτι ο Σύριζας προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να διοργανωθεί οπωσδήποτε το Σεπτέμβρη ημερίδα για τα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας! Συγκλονιστικό ε!
Τώρα που το είπε ο Τσίπρας είναι βέβαιο οτι θα το σκεφθεί πολύ πιο σοβαρά η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να πάει σε πρόωρες εκλογές, και ας είναι πολύ πιθανό το σενάριο να είναι πρώτο κόμμα ο Σύριζας!
Αν βέβαια – πράγμα τωόντι απίθανο, αλλά λέμε τώρα – αν λοιπόν δεν αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές άμεσα, ε, τότε, τι να σου κάνει και ο Τσίπρας και η Αριστερά; Μπορεί να κάνει κάτι άλλο; Όχι βέβαια! Θα περιμένει στωικά, και μαζί της και όλοι μας, το πλήρωμα του χρόνου, πότε θα συντρέξουν οι προϋποθέσεις για τον Σαμαρά, για τη Μέρκελ, για τους Αμερικάνους και γενικά για τους κάθε λογής νταβατζήδες που μας κάθονται στο σβέρκο και μας σκάβουν το λάκκο, να πάνε σε εκλογές και τότε ναι, θα είναι η ώρα της Αριστεράς, που λέει και το σύνθημα.
Ο πατέρας μου, παλιός κομμουνιστής, έλεγε πάντα: ψηφίζω Αριστερά όσο είναι στην αντιπολίτευση, για να υπάρχει το αντίπαλο δέος. Αλλά πού να ήξερε οτι σήμερα πια έχουμε φτάσει στο σημείο η Αριστερά να συμπεριφέρεται ως να είναι ήδη στην κυβέρνηση, πριν καν πάρει την κυβέρνηση! Δηλαδή να έχει εγκαταλείψει τους αγώνες, τις απεργίες, τα δυναμικά και μοναδικά μέσα πάλης που διαθέτουν οι λαοί, και να κάνει σχέδια επί χάρτου περί της μελλοντικής διακυβέρνησής της, ενώ ο κόσμος από κάτω συνθλίβεται. Λες και κάποιος – ο ίδιος ο Θεός ίσως – υποσχέθηκε στον Τσίπρα οτι θα γίνουν οι εκλογές τώρα κοντά και όταν τον βολεύουν, και επομένως γιατί να χαλάμε τη ζαχαρένια μας και να σπάμε τα κεφάλια μας για να βρούμε λύσεις και απαντήσεις στην επίθεση εδώ και τώρα;
Αυτά δεν τα λέω για να αλλάξει μυαλά ο Τσίπρας και το κόμμα. Αυτό θα ήταν ματαιοπονία. Αλλά τα λέω για να τα ακούνε οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι και να κανονίσουν την πορεία τους ως να μην υπάρχει Τσίπρας, ως να μην υπάρχει Σύριζας – ούτε βέβαια Κουκουέ!
Γιατί αν περιμένουμε από αυτούς τους ληγμένους, είμαστε ήδη ληγμένοι εμείς, τελειωμένοι, απολυμένοι, άνεργοι, νεκροί. Και πρέπει να το καταλάβουμε οτι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εναποθέσουμε το μέλλον μας σε ανθρώπους απαθείς μπροστά στο δράμα που παίζεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία.
Ψηφίστε τους, όταν και αν σας καλέσει ποτέ ο Σαμαράς, η Μέρκελ, η Τρόϊκα, να ψηφίσετε. Αλλά προσέξτε γιατί μέχρι τότε πολλά θα έχουν συμβεί, και αν δεν έχετε αντιδράσει εσείς οι ίδιοι, θα είσαστε νεκροί πριν της ώρας σας.
Η απάντηση είναι μόνο στα χέρια μας και πουθενά αλλού. Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε και όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα, τόσο θα μπορούμε να έχουμε ελπίδες για τις ζωές μας.

Σχόλιο Παύλου:

Η γνώμη μου είναι ότι δεν φτάνει πλέον να λέμε γενικά και αόριστα «η απάντηση είναι στα χέρια μας» ή «να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας» ή ακόμη και το πιο αποφασιστικό «να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας».
Εκείνο το οποίο επείγει πλέον, είναι να βρούμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι παραπάνω ωραίες παροτρύνσεις μπορούν να γίνουν η νέα μεγάλη πραγματικότητα!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-gR9

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s