Tα πρόσωπα πίσω από την Απεργία Πείνας στις φυλακές της Καλιφόρνια

michael-russell-oppression2

Στο SHU τη μονάδα υψίστης ασφαλείας που καταλαμβάνει το ήμισυ της φυλακής PelicanBay, οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα κελιά τους για τουλάχιστον 22 ώρες την ημέρα. Οι υπεύθυνοι των φυλακών τούς τοποθετούν στη μονάδα αυτή, είτε για ορισμένο χρόνο λόγω κάποιας παραβίασης στους κανόνες της φυλακής, είτε με την κατηγορία ότι συμμετέχουν σε συμμορία μέσα στη φυλακή. Οι κατηγορίες αυτές συχνά βασίζονται σε «έμπιστους» πληροφοριοδότες και έμμεσες αποδείξεις. Εκατοντάδες έχουν περιοριστεί στην απομόνωση για πάνω από μια δεκαετία. Μέχρι πρόσφατα, ο μόνος τρόπος για να βγει κανείς από τη μονάδα αυτή ήταν να παρέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για άλλους κρατούμενους, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθετούνταν με την σειρά τους στη μονάδα αυτή για αόριστο χρόνο.

 Σήμερα, 16 Ιουλίου, η τεράστια  απεργία πείνας στις φυλακές της Καλιφόρνια, μπαίνει στην 9η ημέρα. 

Τα πέντε βασικά αιτήματα των απεργών:

  •      Κατάργηση της ομαδική τιμωρίας  για μεμονωμένες παραβιάσεις των κανόνων.
  •      Κατάργηση της πολιτικής που τους θέλει πληροφοριοδότες και τροποποίηση των κριτηρίων για την συμμετοχή σε συμμορία.
  •       Να συμμορφωθεί η φυλακή  με τις συστάσεις της επιτροπής των ΗΠΑ για την ασφάλεια και την κατάχρηση στις φυλακές  τερματίζοντας την μακροχρόνια απομόνωση.
  •       Να παρέχεται επαρκής τροφή.
  •       Να αυξηθούν τα εποικοδομητικά προγράμματα και τα προνόμια για τους κρατούμενους που βρίσκονται  στη μονάδα ασφαλείας για αόριστο χρόνο.    

Στη συνέχεια  έξι από τους  κρατούμενους  των  φυλακών  PelicanBayStatePrison και CorcoranStatePrison . Όλοι κρατούνται  στις Μονάδες Υψίστης Ασφαλείας (SHU) για πάνω από μια δεκαετία, και έχουν συμμετάσχει  στις δύο προηγούμενες απεργίες πείνας. Όλοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και σε αυτή την απεργία πείνας, που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου, παρότι μερικοί από αυτούς έχουν ιατρικές παθήσεις.

  Kijana Tashiri Askari (Marcus Harrison), 41 ετών, Pelican Bay SHU

 b2ap3_thumbnail_Kijana-Tashiri-Askari-Marcus-Harrison-100512.jpg

 Κατηγορείται  ως μέλος της συμμορίας BlackGuerillaFamily και έχει τεθεί σε απομόνωση από το 1994.

«Όσον αφορά τις αναθεωρήσεις που έγιναν στις  πολιτικές διαχείρισης των Μονάδων Ασφαλείας σχετικά με τις συμμορίες, το μόνο που έγινε είναι ακριβώς αυτό: «αναθεωρήσεις». Ως εκ τούτου,  οι αναθεωρήσεις έχουν απλώς ενισχύσει την εξουσία  των υπαλλήλων του Τμήματος Βελτιώσεων & Αποκατάστασης και τους έχουν δώσει τη δυνατότητα να βάζουν  κάθε κρατούμενο στην Ομάδα Υψίστης Ασφαλείας, π.χ. ως μέλος σε μια «Συμμορία των φυλακών». Στο επίκεντρο των αναθεωρήσεων είναι η έλλειψη του βασικού και “βασισμένου στη συμπεριφορά” κριτήριου, ως προς το τι πραγματικά συνιστάται ως δραστηριότητα συμμοριών. Δηλαδή, οτιδήποτε και τα πάντα μπορεί και θα συνεχίσει να θεωρείται ως δραστηριότητα σε συμμορία, ανεξάρτητα από το πόσο αθώα μπορεί να είναι αυτή η δραστηριότητα.»

 Mutope Duguma (James Crawford), 46 ετών, Pelican Bay SHU

b2ap3_thumbnail_Mutope-Duguma-James-Crawford-from-Penny-Schoner-web-200x300.jpg

 Φυλακισμένος από το 1988, ο Duguma βρίσκεται στη Μονάδα Ύψιστης Ασφαλείας από το 2001,  ως μέλος της Black Family Guerilla, κατηγορία που ο ίδιος δεν έχει αποδεχτεί.   «Ήμουν σε συμμορία ως νεαρός στο Νότιο Λος Άντζελες, όπως και πολλοί άλλοι νεαροί μαύροι, από διαλυμένες  κοινότητες, αλλά ποτέ δεν ήμουν μέλος ή συνεργάτης της BGF. Ούτε που ήξερα κάποιο  από τα μέλη  της BGF κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας μου στη φυλακή »,  έχει γράψει ο ίδιος. Ισχυρίζεται ότι τον έχουν στοχοποιήσει για την πολιτική του δραστηριότητα, και πέρυσι κέρδισε μια δίκη για την παρακράτηση της αλληλογραφίας του με τον ισχυρισμό ότι τα πολιτικά γραπτά του αποτελούσαν  » δραστηριότητα συμμορίας».

 Ο Duguma είναι γνωστός για το βιβλίο του,  «The Call», το 2011, κατά την έναρξη του πρώτου γύρου των απεργιών πείνας. «Ο σκοπός της απεργίας πείνας είναι η κατάργηση, τόσο των ψυχολογικών βασανιστηρίων στη Μονάδας Υψίστης Ασφαλείας (Ad-Seg/SHU), όσο  και των σωματικών βασανιστηρίων, καθώς και των δικαιολογιών που χρησιμοποιούνται για τη  θεραπεία υποστήριξης η οποία στην ουσία οδηγεί τους κρατούμενους σε κοινωνικό θάνατο. Εκείνοι που υποβάλλονται σε απροσδιόριστο αριθμό  προγραμμάτων στην απομόνωση,  παραμελούνται και στερούνται των βασικών ανθρώπινων αναγκών, ενώ μαραζώνουν σε   ένα πολύ απομονωμένο και εχθρικό περιβάλλον.»

Michael «Zaharibu» Dorrough, 59, Φυλακές Corcoran SHU

b2ap3_thumbnail_Michael-Zaharibu-Dorrough-2012-web-214x300.jpg

Ο Dorrough κρατείται  στην SHU από το 1988, μετά την επικύρωσή του ως μέλος της Black Family Guerilla. Κρατείται διαρκώς στην SHU επειδή, ανάμεσα σε άλλα, αρθρογραφούσε σε εφημερίδες που υποστήριζαν την BGF.

«Πάσχω  από σοβαρή κατάθλιψη εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω τί είναι χειρότερο. Η  απομόνωση σε επηρεάζει, ίσως μόνιμα, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μέσα στα χρόνια, έχουμε δει ανθρώπους να τρελαίνονται, να χαρακώνουν τον εαυτό τους, να τρώνε τις ακαθαρσίες τους ή να τις πετάνε πάνω στους άλλους .  Πολλές φορές παραμιλάνε κα άλλες ουρλιάζουν και βρίζουν τους εαυτούς τους. Πώς γίνεται να μην σε επηρεάσει όλη αυτή η παράνοια;! »

 Heshima Denham, 41, Φυλακές Corcoran στην SHU

b2ap3_thumbnail_J.-Heshima-Denham-after-hunger-strike-0711-headshot-web-219x300.jpg

Ο Denham κρατείται  στην SHU για πάνω από μια δεκαετία   ως μέλος της Black Family Guerilla.  «Απόδειξη»  της δράσης του σε συμμορίες αποτέλεσε η πληροφορία των φρουρών της φυλακής, ότι ο  Denham φέρεται να έχει  ιαπωνικά έργα τέχνης με δράκους, στο κελί του.   Ο δράκος είναι ένα σύμβολο της BlackGangFamily.

 «H απομόνωση, πρέπει να οριστεί σύμφωνα με τις επιπτώσεις της στους κρατούμενους και τα βασανιστήρια στα οποία αυτοί υπόκεινται.   Και όποιος θεωρεί ότι αυτές οι συνθήκες κράτησης δεν είναι βασανιστήρια, μάλλον είναι  υπάλληλος στις φυλακές.  Σε τελική ανάλυση, τα βασανιστήρια πρέπει να καθορίζονται από τις επιπτώσεις που έχουν στα θύματά τους. Και κανένας που έχει κρατηθεί στην απομόνωση  σε μονάδες βασανιστηρίων, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, είτε μόνος είτε μαζί με άλλον, έχει ξεφύγει από την ψυχολογική και σωματική καταστροφή του».

 Todd Ashker, 50, Pelican Bay SHU.

628x471

Φυλακισμένος από το 1984, έχει διατελέσει στο SHU από το 1986, από τότε που οι υπάλληλοι  των φυλακών  τον κατηγόρησαν ως μέλος της  Αδελφότητας Άρυαν, κάτι που ο ίδιος το αρνείται. Είναι ένας από τους ηγέτες των απεργιών πείνας.
«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν, ότι χιλιάδες άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί στα μοναχικά κελιά της απομόνωσης στις φυλακές αυτής της χώρας – χωρίς κανέναν νόμιμο λόγο»  αναφέρει ο ToddAshker με πρόσφατη επιστολή του στο Truthout . Ο Ashker έχει κλειστεί στη μονάδα ασφαλείας  (SHU) στις φυλακές Pelican  Bay φυλακές της Καλιφόρνια από το 1990 μετά από τον ισχυρισμό ενός δήθεν έμπιστου πληροφοριοδότη ότι ήταν μέλος συμμορίας

Σύμφωνα με  αναφορά που υπέβαλε  το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Συνταγματικού Νόμο: «Ο κ. Ashker προαυλίζεται σε  ένα μικρό, κλειστό χώρο (κατάλληλο για σκυλί) για 1 ½ ώρες την ημέρα χωρίς εξοπλισμό άσκησης, εκτός από μια μπάλα που δόθηκε πρόσφατα στους τροφίμους των SHU, ως αποτέλεσμα προηγούμενης απεργίας πείνας. Ισχυρίζεται ότι ο προαυλισμός του συνήθως ακυρώνεται,   λόγω «εκπαίδευσης του προσωπικού», και ότι από τα έτη 1989 – 2011 δεν επιτρπόταν να βγει έξω. Πέρασε 22 χρόνια σε ένα μικρό κελί στο οποίο έμενε 24 ώρες την ημέρα. Τα γεύματα του κ. Ashker είναι πολύ μικρά, το μαγειρεμένο φαγητό είναι χαλασμένο,  κρύο, η σαλάτα είναι σάπια, οι δίσκοι είναι πάντα βρώμικοι και καλύπτονται με ένα βρώμικο κάλυμα. «

 Arturo Castellanos, 52 ετών, Μονάδα Ασφαλείας των Φυλακών Pelican Bay (SHU)

b2ap3_thumbnail_Arturo-Castellanos-by-CDCR-via-California-Watch.jpg

Ένας από τους ηγέτες της απεργίας πείνας, που βρίσκεται στην SHU με την κατηγορία ότι είναι μέλος της μεξικανικής μαφίας.

 http://solitarywatch.com/

 

Μια φωνή από την Απομόνωση (Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Πέλικαν Μπέι, Καλιφόρνια):


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Tα πρόσωπα πίσω από την Απεργία Πείνας στις φυλακές της Καλιφόρνια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s