Ο ΣΥΡΙΖΑ θα …υπερβεί τον καπιταλισμό, παραχωρώντας σε μας, τον λαό, δημοκρατία, αλλά η εσωκομματική του λειτουργία θα συνεχίσει να είναι η ολιγαρχική που είναι και τώρα (και άλλα παραμύθια).

Σχέδιο αλλαγών στο πολιτικό σύστημα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του πριν λίγες μέρες στο Χανιά.

Σε σχέση με το πολίτευμα που έχουμε τώρα, αυτά που περιγράφονται στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ είναι …επαναστατικά. Ειδικά για την δημοκρατία προβλέπουν

  • Δικαίωμα υποβολής νόμου από τον λαό προς την βουλή με 60.000 υπογραφές
  • Λαϊκό βέτο σε νόμο που ψήφισε η βουλή, «με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω» (σσ. τι θα πει τώρα αυτό;)
  • Προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα (σσ. ποιος θα το κρίνει το κρίσιμο;) που θα γίνεται υποχρεωτικά από τον ΠτΔ ή την κυβέρνηση εφόσον πάλι το ζητήσουν 60.000 πολίτες

Ας μην γελιόμαστε. Ολα τα κόμματα ξέρουν τι είναι δημοκρατία. Και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Πρώτη και καλύτερη το ξέρει η ΝΔ. Εχει μάλιστα δηλώσει στην ιδρυτική της διακήρυξη πως “Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν (σσ. lol).”

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τι είναι και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Και αν ήθελε να εφαρμόσει δημοκρατία, στ’ αλήθεια και όχι στα ψέμματα, θα ξεκινούσε από την εσωκομματική του λειτουργία. Ευκαιρία τώρα που πάει και για συνέδριο τον άλλο μήνα.

Αλλά δεν θέλει δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ήθελε πράγματι δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πράγματι να συγκροτηθεί ο λαός μας ΘΕΣΜΙΚΑ σε δήμο (με την αρχαία ελληνική έννοια), τότε δεν θα έπαιζε το δόλιο παιχνίδι που έπαιξε στις πλατείες όπου παρίσταναν οι συνιστώσες του τον …αμεσοδημοκράτη.

Αν ήθελε πράγματι δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα ξεκινούσε σεμινάρια δημοκρατίας και αυτο-οργάνωσης του λαού. Μαθήματα αυτο-κυβέρνησης του λαού. Μαθήματα συγκρότησής του λαού σε δήμο. Με ούτε το 1/10 από τα χρήματα της φετινής κρατικής επιδότησης.

Αν ήθελε πράγματι δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα ακούγαμε τα στελέχη του να μιλάνε για το τι είναι δημοκρατία. Θα ακούγαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε πως δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία είναι να νομοθετεί ο λαός αυτοπροσώπως, να ελέγχει την πολιτική εξουσία ο λαός αυτοπροσώπως, να ασκεί πολιτική εξουσία ο λαός αυτοπροσώπως και να δικάζει ο λαός αυτοπροσώπως. Και όχι το κάθε ΣτΕ που βρίσκει καλά κι ωραία από την χούντα μέχρι τρία Μνημόνια και δεκα χιλιάδες τρία χαράτσια.

Το περίφημο «Συμβόλαιο με το Λαό» του ΠαΣοΚ περιλάμβανε παρόμοιες …επαναστατικές θέσεις.

Το πιθανώτερο είναι πως αυτές οι περίφημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα είναι …παρομοίας αξίας. Και αξιοπιστίας.

Οι ολιγαρχικοι δεν θα παραδώσουν έτσι εύκολα την εξουσία τους στον λαό. Ιδίως εκείνοι οι ολιγαρχικοί σαν και του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα δεν γεύθηκαν πλήρως τις χαρές και τις χάρες της εξουσίας. Και ας μη μας ξεγελάει η …αριστεροσύνη τους (σαν και την αριστεροσύνη των ΠαΣοΚων που την είχανε πια περί πολλού την δημοκρατία κι όλο γι’ αυτήν μιλούσανε). Οι του ΣΥΡΙΖΑ το χουνε δηλώσει: θέλουν να …υπερβούνε τον καπιταλισμό οι άνθρωποι (σσ. lol).

Ολοι οι ολιγαρχικοί ίδιοι είναι. Δεξιοί κι αριστεροί.

Θραξ Αναρμόδιος

http://wp.me/pPn6Y-gIN

5 σκέψεις σχετικά με το “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα …υπερβεί τον καπιταλισμό, παραχωρώντας σε μας, τον λαό, δημοκρατία, αλλά η εσωκομματική του λειτουργία θα συνεχίσει να είναι η ολιγαρχική που είναι και τώρα (και άλλα παραμύθια).

  1. Από τη στιγμή που η ξεπουλημένη στους Αμερικανούς ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανηφόρισε τα σκαλιά του ΔΝΤ και βρήκε την κοιλιά του κτήνους άνετη και καλοσυνάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα απολύτως ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ κόμμα. Η ενσωμάτωση σκληροπυρηνικών γιωργοπαπανδρεϊκών-δηλαδή μνημονιακών, για να συνεννοουμαστε- στην κορυφή του- η Λούκα Κάτσε Καλά Γεράσιμε δεν μπήκε απ’το παράθυρο αλλά μπαίνει από την κύρια είσοδο κατευθείαν στο σαλόνι του ΣΥΡΙΖΑ-είναι ο εγγυητής που χρειάζεται η υπερδύναμη για να νιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαια και ασφαλής επένδυση-είναι ασφαλές δείγμα γραφής αυτής της συστημοποίησης. Μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό: η Λούκα δεν ψήφισε απλώς μνημόνιο, το ΣΥΝΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ μαζί με τον Παπακωνσταντίνου! Λένε βέβαια ότι μετάνιωσε και μετά άλλαξε. Παπαριές. Απλά έπεσε ο μέντοράς της, ο προστάτης της, ο ευεργέτης της Γιώργος Παπανδρέου και είδε ότι σαν καθαρή και ανόθευτη παπανδρεοπούλα δεν είχε κανένα μέλλον σε οποιοδήποτε ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον το Βενιζελικό. Αυτό και μόνο έκανε κάποιους πονηρούς παπανδρεϊκούς να ψάξουν όσο το δυνατό πιο έγκαιρα πολιτική στέγη. Ο φανατικότερος ας πούμε χειροκροτητής του Παπανδρέου, ο Μιχελογιαννάκης-ο περιβόητος «ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται»-κατέληξε να είναι σύντροφος-έτσι επί λέξει τον αποκάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- του Τσίπρα. Και ασυναγώνιστος χειροκροτητής του φαντάζομαι. Βάσιμα.

  2. δεν διαφωνω σε κατι με αυτα που λες, αν απαντας σε μενα! δεν ειπα οτι ο συριζα ειναι αντισυστημικος. κομμα και αντισυστημικο δεν γινεται(δηλαδη εναντια σε κρατος και κεφαλαιο)! απλα τις ιδιες βλακειες που λεει ακουραστα ο αναρμοδιος, προτεινε και ο συριζα!

  3. Με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία των καθηγητών, που δεν έγινε ποτέ, και την απίστευτη στάση του Τσίπρα τρεις μέρες μετά την υπονόμευση του αγώνα τους και απο την δικιά του παράταξη, να δηλώνει για ενιαίο κόμμα άμεσης δημοκρατίας και αυτοοργάνωσης, αντιγράφω απο το περιοδικό «Βαβυλωνία» και απο το άρθρο του Σωτ. Σιαμανδούρου: «Πουλούσε για καιρό αυτή η ηγεσία χάνδρες στους ιθαγενείς…εξέγερση άμεση δημοκρατία αλληλεγγύη κ.ο.κ. Μόνο που αυτές οι λέξεις είναι διαμάντια ατόφια που νοηματοδοτούν και νοηματοδοτούνται εκ νέου απο την εμπειρία του κινήματος, προιόντα κρυστάλλωσης του φαντασιακού μάγματος κάτω απο την πίεση και τις θερμοκρασίες των κοινωνικών αγώνων».

  4. ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ‘ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, ΣΑΚΚΑ, ΜΟΥΤΙΔΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ’_.
    ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ‘ΔΕΝ’ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΙ ‘ΠΛΟΥΣΙΩΝ’ ΚΑΙ ‘ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Μ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ… ΑΝΕΥ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ‘ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ, ΤΥΠΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΘΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ‘ΤΕΚΝΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ’…!!!

Σχολιάστε