H φασιστική κυβέρνηση αποπειράται να κλείσει την ΕΡΤ! Η ΕΡΤ στα χέρια των εργαζόμενων

Από ενημέρωση εργαζόμενων που βρίσκονται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή μαθαίνουμε ότι μετά την κατάθεση πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση που αφορά το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ (μαζί με άλλες ΔΕΚΚΟ), οι εργαζόμενοι/-ες κουβεντιάζουν σχετικά με τις μορφές αντίστασης που θα επιλέξουν.

Ταυτόχρονα στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων υπάρχει έντονη παρουσία διμοιριών ΜΑΤ.
Νεότερα σε λίγο.

Έπειτα από γενική συνέλευση και μετά τις έντονες φήμες για συρρίκνωση της ΕΡΤ (1 κανάλι – 3 ραδιοσταθμοί) και απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. Έτσι, αποφασίστηκε να περάσει το κτίριο στα χέρια τους, να συστήσουν ομάδες περιφρούρησης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, το πρόγραμμα να παίζει κανονικά, αλλά με συχνές παρεμβάσεις των εργαζομένων ώστε να συζητιούνται τα δίκαια αιτήματά τους.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι είναι σε διαρκή συνέλευση και καλούν κόσμο για αλληλεγγύη στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Σε λίγο θα αποφασιστεί το πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες θα είναι διαρκείς και ανοιχτές στον καθένα και την καθεμία.

Η στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ είναι υποχρέωση όλων μας.

http://katalipsiesiea.blogspot.gr

KΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΣΗΜΕΡΑ, 19:00, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κατάληψη διαρκέιας έχουν αποφασίσει οι εργαζομενοι της ΕΡΤ

κανονική ροή προγράμματος και παρεμβολές με τα αιτήματα των εργαζομένων στις ενημερωτικές εκπομπές.

το θέμα της ΕΡΤ ειναι σοβαρό

Οχι μόνο γιατι πριμοδοτούν και αναβαθμιζουν τον ρολο των  ιδιωτικων δικτύων παραπληροφόρησης

αλλά και γιατί ο εμπαιγμός σε δημόσιο επίπεδο των κυβερνητικών λογιδρίων έχει χτυπήσει κόκκινο.

Η ΕΡΤ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ 

Αγ.Παρασκευή 11/06/2013

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.
Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ»

http://www.ert.gr/webtv/channels/net/deltia-eidiseon/themata-eidiseon-net/item/17981-ergazomenoi-ert#.UbdH_dh–K4

Ροή ενημέρωσης εδώ:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1475260

Μια σκέψη σχετικά μέ το “H φασιστική κυβέρνηση αποπειράται να κλείσει την ΕΡΤ! Η ΕΡΤ στα χέρια των εργαζόμενων

  1. ΕΡΤ: Την κλείνει η κυβέρνηση, να την πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και η κοινωνία

    Η αναγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Το αυταρχικό κράτος εξαπολύει εδώ και καιρό την επίθεση του σε όλο και πιο διευρυμένα κομμάτια του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας. Ο εξοργιστικός παραλογισμός της εξαγγελίας του κλεισίματος από το στόμα του διορισμένου δικοικητή της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την «ανακάλυψη» 1600 μπουκαλιών στη βίλα Αμαλία, και από την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, τα λιμάνια και την εκπαίδευση το τελευταίο διάστημα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια καταστολής όλων των μέσων εναλλακτικής ενημέρωσης και των φωνών αμφισβήτησης. Έρχεται μόνο να μας φέρει αντιμέτωπους με το αδιανόητο.

    συνέχεια: http://efimeridadrasi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s