Οι νόμοι του ελληνικού κράτους δεν είναι η πολιτική θέληση του ελληνικού λαού.

Εγινε μια δημοσκόπηση για λογαριασμό ενός ραδιοσταθμού. (Την πληροφορήθηκα από το ιστολόγιο του Πέτρου Χασάπη). Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής είναι από τα πιο …ενδιαφέροντα που έχουν εμφανιστεί τελευταία σε δημοσκόπηση.

Συνοπτικά λοιπόν, και κατά την δημοσκόπηση πάντα, η ελληνική κοινωνία έχει την εξής γνώμη:

 • 76% – η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση.
 • 90% – ο μέσος έλληνας νιώθει αβεβαιότητα για το προσωπικό του μέλλον.
 • 86% – η οικονομική του κατάσταση έχει χειροτερέψει.
 • 60% – κανένας για καταλληλότερος πρωθυπουργός.
 • 59% – κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την διαφθορά.
 • 58% – κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες/προσδοκίες του μέσου έλληνα.
 • 54% – κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο από τα άλλα κόμματα.
 • 86% – ο κατώτατος μισθός πρέπει να επανέλθει στο επίπεδο που είχε πριν τα μνημόνια.
 • 86% – φορολογική αλλαγή και φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.
 • 84% – διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους.
 • 77% – κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
 • 70% – ο δημόσιος και ο φυσικός πλούτος να μην περάσουν σε ιδιωτικά χέρια.
 • 51% – οι τράπεζες να περάσουν σε δημόσιο-κρατικό έλεγχο ώστε να γίνει οικονομική ανάπτυξη.
 • 47% – δηλώνουν κομματική προτίμηση.
 • 37% – δηλώνουν πως θα απέχουν στις εκλογές.
 • 10% – δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ενα και μοναδικό είναι το πρόβλημά μας: Εμείς, ο λαός, (οι «μάζες»), δεν έχουμε καμμία πολιτική εξουσία.

Και έτσι, ΔΕΝ μπορούμε όλα τα παραπάνω να τα κάνουμε νόμο. Νόμους.

Αυτό είναι, ίσως, και το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε. Ολα τα άλλα μας προβλήματα είναι αποτελέσματα αυτού του βασικού μας προβλήματος.

Εκείνοι που κατέχουν την νομοθετική εξουσία στα χέρια τους κάνουν νόμους οι οποίοι δίνουν ασυλία στους τραπεζίτες και οι οποίοι νόμοι θεωρούν «έκφραση ευγνωμοσύνης» τον χρηματισμό. Νόμοι σου λέει. Κι ενώ νομοθετούν τέτοια, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από την δικαιοσύνη. Απολύτως κανέναν.

Εμείς όμως, ο λαός, (οι «μάζες»), δεν μπορούμε να κάνουμε νόμο την πολιτική μας θέληση.

Διότι δεν το προβλέπει το «δημοκρατικό» μας πολίτευμα. «Δεν προβλέπεται» που λέγαμε και στο στρατό.

Και φυσικά δεν μπορούμε να ασκήσουμε και κανέναν έλεγχο στην δικαιοσύνη, η οποία επικαλούμενη αυτή την αισχρή νομοθεσία, δεν διώκει κανέναν από τους κυρίους που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, παρότι δεν εφάρμοσαν ποτέ την πολιτική μας θέληση (ούτε και τις υποσχέσεις τους). Και που νομοθετούν και ότι νάναι.

Εχουμε λοιπόν, ως κοινωνία, και την σωστή γνώμη για τα συμφέροντά μας και την πολιτική θέληση. Τι δεν έχουμε; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Δεν έχουμε ως λαός την πολιτική και νομοθετική εξουσία για να επιβάλλουμε την πολιτική μας θέληση, με νόμο.

Οι νόμοι του ελληνικού κράτους δεν είναι η πολιτική θέληση του ελληνικού λαού.

Αυτό μας λένε αυτές οι δημοσκοπήσεις. Και η διορισμένη από την κυβέρνηση δικαιοσύνη, η οποία δεν υπόκειται σε κανέναν λαϊκό έλεγχο, κάνει πως δεν το καταλαβαίνει αυτό.

Κατά τα άλλα μας λένε απερίφραστα πως: «είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε«.

Είναι όμως έτσι; Φταίει άραγε μόνο ο καπιταλισμός; (Στον σοσιαλισμό τι έφταιγε;) Η μήπως, ότι και να γίνει, και σε κάθε οικονομικό σύστημα, φταίμε πάντα εμείς;

Αναρωτιέμαι, αν είχαμε την δυνατότητα ως συγκροτημένος δήμος πολιτών (με την αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ έννοια), σε πόσους μήνες θα είχαμε καταφέρει να αποδείξουμε:

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΚΥΡΙΕ!

Είναι το πολίτευμα, κύριε. Δώστε στον λαό την νομοθετική εξουσία, και θα στον συγυρίσουμε εμείς και τον καπιταλισμό τους, και τον σοσιαλισμό σου.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Αυτή η λαβωμένη κοινωνία, αυτή η κοινωνία η μολυσμένη από την διαφθορά και την σαπίλα του κομματικού συστήματος που παρουσιάζεται και για δημοκρατία, αυτή η κοινωνία όμηρος των κομμάτων και των σωματείων-κομματικών παραρτημάτων, αυτή η κοινωνία που με νύχια και με δόντια κρατούν διχασμένη και παραζαλισμένη, αυτή η κοινωνία για την οποία ξοδεύουν τεράστιους πόρους για να μείνει πολιτικό νήπιο, αυτή η κοινωνία στην οποία οι ειδήμονες και οι σοφοί των ηγεσιών των κομμάτων (και των αριστερών κομμάτων που κόπτονται μάλιστα και για τον λαό και για την λαϊκή εξουσία) δεν εξήγησαν ποτέ τι είναι δημοκρατία, έρχεται και μας λέει πως ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ. Φαντάσου δηλαδή αυτή την κοινωνία να έχει συγκροτήσει την πολιτική κοινωνία για την οποία μιλάει ο Αριστοτέλης! Φαντάσου δηλαδή αυτή την κοινωνία συγκροτημένο δήμο πολιτών!

http://wp.me/pPn6Y-gkr

6 σκέψεις σχετικά με το “Οι νόμοι του ελληνικού κράτους δεν είναι η πολιτική θέληση του ελληνικού λαού.

 1. τό πρόβλημα τής έλλάδας είναι κατά κύριο λόγο ίστορικό . όποιος καί νά κυβερνήση καί ύπό όποιδήποτε καθεστώς καί όποιεσδήποτε συνθήκες , ή έλλάδα θά παραμένει πάντα ένα έκτρωμα ,
  » Η έννοια «δημοκρατία» είναι σάν τήν έννοια «Ιατρική» : έφαρμόζεται έπί φυσιολογικών καταστάσεων .Οταν έχη κανείς νά κάνη μέ φυσικά κακοπλάσματα , τότε ή έπίκληση ίατρικών κανόνων δέν είναι μόνο μάταιη καί έπικίνδυνη , άλλά καί συνειδητή τσαρλατανιά . Καί ή Ελλάδα , δυστυχώς , είναι ένα ίστορικό κακόπλασμα .»
  Ο Γεράσιμος Κακλαμάνης τό είχε γράψει αύτό πρίν 25 χρόνια .

 2. Αμα τρως καμομπερ ,πίνοντας ερυθρό ξηρο και στοχάζεσαι στην πλατεία της όπερας,,(που το νεράκι ειναι ακριβότερο απο τον καφε), ειναι φυσιολογικό σε τέτοια συμπεράσματα να καταλήγεις >>και λιγα έλεγε εδω που τα λεμε

 3. παντως ο καπιταλισμος αναδυθηκε ιστορικα με τα αστικα κοινοβουλια! δεν νοειται καπιταλισμος χωρις την πολιτειακη του οργανωση το ολιγαρχικο ή χουντικο κρατος!
  ο τιτλος του αρθρου εινα λαθος, επρεπε να λεει οι νομοι του ελληνικου κρατους ειναι η πολιτικη θεληση του ελληνικου λαου, πρεπει να βγαλεις το ΔΕΝ γιατι ακουγεται σαν μεταφυσικο συμπερασμα! το τι ευχες κανει ο καθε »πολιτης» ειναι ανευ σημασιας οποτε μην κανεις λογικα αλματα. δεν μπορει αναρμοδιε να κανεις ενα τετοιο λαθος και να λες οτι εισαι δημοκρατης, να πω οτι εισαι σε κανα κομμα και πολιτικαντιζεις, το καταλαβαινω

 4. afto to sholio ine test gia na dokimaso ta greeklish an doyleyoyn sto wordpress epidi yparxi provlima se ena allo blog, opoy poli apo toys sholiastes sas tha vgazate spirakia an to diavazane, epidi afto to blog agapaei thn patrida kai sevetai thn shmaiakai ton ellhniko strato.
  kanw to test se esas epidi den exete filtro kai mporo na dw ta apotelesmata apeyueias.
  Parakalw toys diaxeiristes na to sbhsoyn epidi alpa einai ena test..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s