Ο ελληνικός αναρχικός χώρος σε πορεία σύγκρουσης με την αναρχία

Γράφει ο Παύλος

 

Στις 20 Φεβρουαρίου, την ημέρα της Γενικής Απεργίας, αναρχικοί ή “αναρχικοί” σχηματισμοί έκαναν τα παρακάτω:

– Έσπασαν στο ξύλο μεμονωμένο άνθρωπο λόγω μπλούζας, σημαίας ή και των δύο (Ελληναράς χρυσαύγουλος τσακίστηκε απο γουρούνια των ΜΑΤ !!)

– Επιτέθηκαν στο μπλοκ των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη και έστειλαν ανθρώπους και από εκεί στο νοσοκομείο (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1458059 και http://odigosagoras2.wordpress.com/2013/02/20/a%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB/ ).

– Έσπασαν “μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη” και “αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ”, πάλι στη Θεσσαλονίκη(https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1458059).

– Επιτέθηκαν και έσπασαν το Φλοράλ στη πλατεία Εξαρχείων, με ένα τρόπο εξαιρετικής βιαιότητας και με κίνδυνο για τον κόσμο που καθόταν εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί, όπως λένε οι μαρτυρίες (Τι έγινε στο Φλοράλ, στη Πλ. Εξαρχείων, στις 20/2/2013).

– Συνέβησαν και άλλα σκόρπια βίαια και επιθετικά περιστατικά, αλλά επειδή δεν έχουν καταγραφεί με δημόσιο τρόπο, δεν πρόκειται να κάνω αναφορά σε αυτά.

– Το ιντιμίντια προχώρησε στη λογοκρισία του κειμένου που αναφερόταν στα γεγονότα του Φλοράλ (πέρασε το κείμενο https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1458212 στα “κρυμμένα”)

Ας μου επιτρέψετε να ρωτήσω αυτούς που συμμετέχουν στον ελληνικό αναρχικό χώρο και θεωρούν τον εαυτό τους ως αναρχικό:

Τι παραπάνω πρέπει να γίνει, συγκεντρωμένο μάλιστα σε μια μέρα, για να κατανοηθεί ότι υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, ανάμεσα βέβαια σε άλλα, στον υπαρκτό (και όχι ιδανικό) ελληνικό αναρχικό χώρο, που συνίσταται στην χρήση εξαιρετικά επιθετικών αυταρχικών πραχτικών που δεν συνάδουν με την αναρχία.

Ή θα βρεθούν αναρχικοί να υποστηρίξουν ότι πραχτικές σαν τις παραπάνω ανήκουν στη «πολυμορφία» της αναρχίας;

Διότι τι είναι η αναρχία;

Μήπως είναι ο αντικρατισμός;

Ωστόσο η μεγαλύτερη αντικρατική επίθεση, μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Δυτικό κόσμο, ήταν η ανατίναξη κυβερνητικού κτιρίου στην πόλη της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, το 1995,  με 168 νεκρούς, και διεξήχθη από ακροδεξιά τρομοκρατική ομάδα. Είναι άλλωστε γνωστή η γενικότερη έντονη αντικρατική δραστηριότητα των Αμερικανών ακροδεξιών.

Μήπως είναι ο αντικαπιταλισμός;

Αλλά και το ΚΚΕ και όλοι οι αριστεριστές είναι έντονα αντικαπιταλιστές. Μάλλον ούτε εκεί βρίσκεται η διαφορά.

Μήπως είναι αντιμικροαστισμός; Το μίσος για τους «νοικοκυραίους»;

Ωστόσο, οι φονταμενταλιστές ναζί του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας, ήταν φανατικοί αντιμικροαστοί. Είχαν δε πολύ μεγαλύτερη απέχθεια για τους μικροαστούς, απ’ αυτή που μπορούσαν να έχουν οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί μαζί.

Μήπως είναι η λατρεία της Επανάστασης;

Όμως, την μεγαλύτερη λατρεία την έδειξε πρώτος, από ιστορική άποψη στα νεώτερα χρόνια, ο Ροβιεσπέρος, μια λατρεία που συνοδεύτηκε απαραιτήτως από την γκιλοτίνα και που παρεμπιπτόντως έστειλε σε αυτήν και τους πρώιμους αναρχικούς εκείνης της εποχής, που είχαν κάνει το ανόητο λάθος να την υποστηρίξουν (την γκιλοτίνα). Έκτοτε, οι αναρχικοί μιλούσαν πλέον για Ιακωβίνικη δικτατορία και ιακωβίνικη τρομοκρατία

Μήπως είναι η λατρεία για τη βία, την αντισυστημική;

Αλλά και οι χουλιγκάνοι εξασκούν αντισυστημική βία. Από την άλλη ο Μπακούνιν καταδίκασε τελικά τον Νετσάγιεφ και αυτό κάποιο νόημα είχε.

Επομένως, τι επιτέλους είναι η αναρχία;

Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω για την εξής προσωπική απάντηση:

Αναρχία είναι η προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή διεύρυνση της ελευθερίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Ακόμη και όσοι διαφωνήσουν με τον ορισμό αυτό, αποκλείεται, στο βαθμό που θεωρούν τον εαυτό τους αναρχικό, να μην συμφωνήσουν, τουλάχιστον, ότι ο παραπάνω ορισμός περιέχει ένα βασικό κριτήριο της αναρχίας.

Τότε, θα ήθελα να απευθύνω νέα ερώτηση προς αυτούς που συμμετέχουν στον ελληνικό αναρχικό χώρο:

Κατά τη γνώμη σας, τα παραπάνω περιστατικά της 20ής Φλεβάρη, που περιέγραψα, εντάσσονται μέσα στη «μέγιστη δυνατή διεύρυνση της ελευθερίας» ή συμβαίνει το αντίθετο;

Ναι, δυστυχώς, αντί να συζητάμε για στρατηγικές κοινωνικής αλλαγής, είμαστε αναγκασμένοι να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στα πρώτα. Γιατί εκείνο που στη πραγματικότητα διακυβεύεται, κατά τη γνώμη μου, είναι η ίδια η ταυτότητα του αναρχικού χώρου σαν τέτοιου.

Τα παραπάνω γεγονότα, που ανάφερα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μεμονωμένα. Πίσω απ’ αυτά και από την ταυτόχρονη εμφάνιση τους, διακρίνεται μια δομή. Δεν θέλω να την ονομάσω, ας το κάνει ο καθένας μόνος του.

Η σιωπή, όμως είναι συνενοχή. Και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί επιπλέον για τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα, όσο και για την εκτεταμένη σιωπή που τα συνοδεύει.

Ο παραλογισμός είναι υψηλού επιπέδου:

Ο αναρχικός χώρος θα κατηγορήσει το αυταρχικό ή και “φασιστικό” κράτος, αν επιχειρήσει εναντίον του ιντιμίντια, για λογοκρισία.. Την ίδια στιγμή όμως ανέχεται ο ίδιος τη λογοκρισία του ιντιμίντια

– Ο αναρχικός χώρος θα κατηγορήσει τα ΜΑΤ στου αστικού κράτους όταν επιχειρήσουν στη Πλατεία Εξαρχείων, ωστόσο ο ίδιος ανέχεται την βίαιη και καταστροφική δράση μηδενιστικών σχηματισμών στη Πλατεία Εξαρχείων.

Ο αναρχικός χώρος εγκαλεί τους απλούς πολίτες και τους “νοικοκυραίους” ότι δεν αντιδρούν απέναντι στις άθλιες κρατικές πραχτικές κάθε είδους, όταν και εκείνος κάνει ακριβώς το ίδιο απέναντι στις άθλιες πραχτικές μέσα στο δικό του χώρο.

Σε τι διαφέρει άραγε ο αναρχικός που δεν ακούει δεν βλέπει δεν μιλάει για τα του χώρου του, από τον αντίστοιχο μικροαστό που τόσο σφοδρά κατηγορεί;

Υπάρχει και το εξής επιχείρημα:

Εμείς κάνουμε κριτική μόνο μέσα στις περίφημες “συλλογικότητες”.

Σε αυτή τη περίπτωση όμως το λογικό θα ήταν να μην ζητάτε δημόσια συμπαράσταση από τους πολίτες, οι οποίοι πολύ λογικά θα μπορούσαν να απαντήσουν:

Εμείς κάνουμε κριτική στο κράτος και τη κοινωνία, μόνο μέσα στις οικογένειες μας.

Κατά τη γνώμη μου, εξαιτίας των παραπάνω φαινομένων που περιέγραψα, αλλά όχι μόνο αυτών, ο αναρχικός χώρος βρίσκεται σε πορεία διαχωρισμού από την αναρχία, με την προοπτική να σταθεί ενάντια.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο εφιαλτικό.

Υ.Γ. Ενώ η κοινωνία έχει τεντωμένες τις κεραίες της για να ακούσει νέες ιδέες, σε αυτή την ευνοϊκότατη συγκυρία, ο “υπαρκτός αναρχικός χώρος”, χύνει κυριολεκτικά τη καρδάρα με το γάλα, επιτρέποντας σε συγκεκριμένους σχηματισμούς, της βίας και της καταστροφής, να δίνουν τον μηδενιστικό τους τόνο στο πολιτικό προσκήνιο.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-fQH

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

106 σκέψεις σχετικά με το “Ο ελληνικός αναρχικός χώρος σε πορεία σύγκρουσης με την αναρχία

  • Αντιμετώπισε τώρα με λίγο σεβασμό το έκτακτο ανακοινωθέν της «δικιάς μας» (αντι)τρομοκρατικής υπηρεσίας, και σταυροκοπήσου εκεί που αναφέρει τα εκκλησιαστικά είδη κι άσε τα τρολαρίσματα νυχτιάτικα…

   • Τοποθετώ αυτό το σχόλιο εδώ σαν απάντηση -χωρίς να είναι- απλώς και μόνον για να ευρίσκεται κοντά στο κυρίως κείμενο λόγω του ότι πιο κάτω έχει χαθεί ο μπούσουλας και δεν γνωρίζουμε κατά που μπουσουλάμε.
    Ζητώ συγνώμη για αυτό από το Xromaanemou.
    Παύλο είναι η πρώτη φορά στις τόσες που έχω γράψει εδώ μέσα όπου σου απευθύνω προσωπικά λόγο και αυτό το κάνω διότι πιστεύω πως πρέπει να γίνει.Πιστεύω επίσης πως πρέπει να κάνω λόγο όχι μόνο προς αλλά και για σένα και ζητώ να μην παρεξηγηθώ για αυτό μου το θάρρος.
    Το μέγα ζητούμενο κατ’ εσένα είναι το πως γίνεται να συμβιβάζεται στο μυαλό κάποιων η ιδέα της ελευθερίας με την ιδέα της βίαιης επιβολής και τι κάνει αυτούς να θέλουν να ονομάζονται αναρχικοί αφού στην πράξη ακυρώνουν την εφαρμογή της αναρχίας -εννοουμένης σαν απόλυτη ελευθερία- με το να καθιστούν έστω και ευκαιριακά εαυτούς απόλυτους άρχοντες -εξουσιαστές.
    Η απάντηση ευρίσκεται στον τρόπο κατά τον οποίο εκείνοι σκέφτονται και κοίτα να κατανοήσεις ότι είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό σου. Είναι καταφανές το ότι εσύ ανήκεις σε εκείνο το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να σκεφτούν δύο πράγματα μαζί μπορείς επί παραδείγματι να συνομιλείς με κάποιον και ταυτόχρονα να σημειώνεις και τον αριθμό ενός αυτοκινήτου που περνά από έξω ή να γράφεις ένα κείμενο και ταυτόχρονα να σκέφτεσαι και την κοπέλα που γνώρισες εχθές.Αυτό φαίνεται από τα γραπτά σου και δεν κάνω λάθος.
    Βεβαίως θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι μόνο 15 στους 100 ανθρώπους έχουν αυτήν την δυνατότητα και δεν υπάρχει τρόπος να την αποκτήσουν όσοι δεν την έχουν όσο και αν εκπαιδευτούν.Μπορεί κάποιος κατόπιν εκπαίδευσης να μάθει να μιλά ή ακόμα και να σκέφτεται γρηγορότερα αλλά πάντα ένα πράγμα την φορά.
    Πριν βιαστείς να το απορρίψεις αυτό σκέψου όλους εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να βιδώνουν μία βίδα όταν εσύ τους ρωτήσεις κάτι όλους εκείνους οι οποίοι πορευόμενοι προς το σπίτι δεν βγάζουν το κλειδί από την τσέπη παρά μόνο αφού δούν την πόρτα ως εάν να μην υπάρχει για αυτούς το οτιδήποτε δεν βλέπουν.
    Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που εάν τεντώσεις ένα μεγάλο πανί μπροστά τους και τους δώσεις ένα όπλο για να πυροβολήσουν κάτι το οποίο εσυ έχεις ζωγραφίσει επάνω στο πανί θα το κάνουν μη σκεπτόμενοι το που θα χτυπήσει το βλήμα όταν τρυπήσει το πανί ως εάν να τελειώνει ο κόσμος εκεί που τελειώνει και το δικό τους οπτικό πεδίο.

    Κάπως έτσι λοιπόν βλέπουν και την ελευθερία όλοι εκείνοι οι οποίοι ειναι και η αιτία της απορίας σου. Για αυτούς ελευθερία σημαίνει το να κάνω εγώ ότι θέλω ως εάν να μην υπάρχουν άλλοι γύρω μου. Αναρχία σημαίνει να σπάω εγώ ότι θέλω και όποιος ενοχλείται ας σπάσει και αυτός κάτι διότι αυτό που θέλω εγώ τώρα -το σπάσιμο- υπάρχει μόνο στον κόσμο.Και όποιος δεν το κάνει είναι εχθρός μου .Αυτό είναι το δεύτερο νοητικό ελάττωμα τέτοιων τύπων δηλαδή αδυνατούν να κατανοήσουν την τρίτη επιλογή και έτσι όποιος υποστηρίζει πχ το δικαίωμα σε μία καλύτερη αμοιβή είναι κουκουές διότι δεν είναι δεξιός άρα τρίτον δεν δίδεται ή όποιος υποστηρίζει το δικαίωμα των θαμώνων του καφενείου στην ησυχία είναι και ο προδότης που δεν θέλει να τα σπάσουμε άρα κρυφοναζιστής τρίτον δεν δίδεται ούτε εδώ ούτε και πουθενα αλλού στην νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων.
    Αυτοί λοιπόν ονομάζονται και είναι σκέτοι βλάκες και το πρόβλημα με την Αναρχία είναι το ότι αν και ως ιδέα είναι ευγενής στην βάση της δυστυχώς εξέπεσε εις χείρας τοιουτων ανοήτων και κατάντησε παίγνιο του κάθε βλάκα και ακόμα χειρότερα του κάθε βέβηλου βλάκα .
    Διότι ο ζημιωτής ο σπάστης ο κατακρημνιστής είναι βέβηλος και μάλιστα ταπεινοπρεπής βέβηλος ο οποίος εάν τον ρωτ’ησεις θα σου πει ότι ουδέποτε ο ίδιος υπήρξε δημιουργός ζωγράφος ή γλύπτης πχ και το μόνο που τον ωθεί στην πράξη του είναι το αρρωστημένο πάθος .Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
    Εδώ παραθέτω μία διάσταση του προβλήματος η οποία άπτεται της ανθρώπινης φυσιολογίας και κοίτα μην κάνεις το λάθος που κάνουν όλοι οι ευφυείς να νομίζεις δηλαδή ότι με την λογική πρόκειται να μεταβάλλεις την ανοησία του κάθε βλάκα σε κάποιας μορφής εξυπνάδα διότι σου είναι αδύνατον.
    Άλλοι ευφυέστεροι εμού ίσως δώσουν κάποια λύση στο μέλλον.

    • Και για να δέσουμε το τελευταίο σχόλιο αυτής της ανάρτησης (ότι κάποιο αβατάρ θα τσιμπήσει με τον Παύλο) με την αρχή της, ορίστε, τσίμπησε ο ΑΚΜΩΝ!!! Και συμφωνεί με την (αντι)τρομοκρατική ενημέρωση του Παύλου γιατί, όπως μας λέει, οι αναρχικοί είναι: νοητικά ελαττωματικοί, σκέτοι βλάκες, βέβηλοι βλάκες, ταπεινοπρεπείς βέβηλοι, και με αρρωστημένα πάθη… Και όλα αυτά σε μια ανάρτηση που πάνω πάνω αναφέρει το τσάκισμα του χρυσάβγουλου (γνωστή φάτσα των Νοτίων προαστίων, όπως γράφτηκε).

     Ο Παύλος όμως ίσως πρέπει να προβληματιστεί λίγο (χλωμό το βλέπω…) για τους υποστηρικτές του, γιατί σε παλιότερη ανάρτηση του Arsenelupin με τίτλο “Φασίστας vs πολιτικό ζώο” (όπου περνάει από γενιές δεκατέσσερις τους νεοναζί):

     https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/06/12/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-vs-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B6%CF%8E%CE%BF/

     ο μη βίαιος, νοητικά μη ελαττωματικός ΑΚΜΩΝ:
     (1) προβοκάρει εμένα για να δει τι εννοώ όταν γράφω ότι στους δρόμους τους νεοναζί τους τσακίζεις, δεν τους αντιμετωπίζεις με γαρύφαλλα και φυλλάδια
     (2) μας δίνει “στρατιωτικού τύπου” οδηγίες για το πώς θα είμαστε αποτελεσματικοί στις μάχες στους δρόμους, και πώς να μην κουβαλάμε “οπλισμό” που μπορεί να θεωρηθεί παράνομος κ.λπ. γλαφυρά
     (3) όταν ο pagal τον τρολάρει άψογα, ο ΑΚΜΩΝ σφυρίζει κλέφτικα.

     ΥΓ1. Άσε δε που το ποσοστό που μας δίνει γι’ αυτούς που βγάζουν τα κλειδιά τους πριν δουν την πόρτα του σπιτιού τους θυμίζει το ποσοστό που νομίζουν ότι έχουν τα χρυσάβγουλα.
     ΥΓ2. Σε παραδέχομαι Παύλο, έχεις ρεύμα…

     • Γνώριζα εκ των προτέρων το ότι αυτό το σχόλιο θα προκαλούσε αντιδράσεις ποικίλων τύπων και μορφών.
      Ενώ κάποιοι διαβάζοντάς το θα μπουν στον κόπο να εξετάσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά εν γένει ώστε να εξάγουν ίδιο συμπέρασμα περί την αλήθεια ή μη της θεωρίας περί ποσοστών κάποιοι άλλοι έσπευσαν απλώς να αντιδράσουν με ότι μέσον διαθέτουν και πρώτος εσύ ο οποίος διαβάζοντας το ότι έγραψα εξήγαγες συμπεράσματα μακράν απέχοντα από την αλήθεια.
      Έρχεσαι λοιπόν και γράφεις ότι εγώ ονόμασα βλάκες όλους τους αναρχικούς πράγμα το οποίο είναι ψέμα διότι εγώ ονόμασα βλάκες μόνον αυτούς των οποίων η τυφλή χρήση βίας στρέφεται εναντίον κοινών ανθρώπων θαμώνων καφενείου περιπτεράδων λοιπών διάφορων καθώς και καταστημάτων αγαλμάτων παρτεριών ή σκουπιδοτενεκέδων και εν γένει προσώπων ή αντικειμένων τα οποία ουδεμίαν έχουν σχέση με το κράτος τους μπάτσους ή τους νεοναζί΄
      Επειδή η ανάρτηση του Παύλου είχε στην αρχή την φράση που ανεφέραιτω στον χρυσαύγουλο συμπέρανες ότι τόσον ο Παύλος όσον και εγώ υποστηρίζουμε τους χρυσαύγουλους γενικώς και σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε την χρήση βίας εναντίον αυτών.
      Από τόσα πολλά που διάβασες εσύ το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι το ότι όποιος δεν θεωρεί σωστό το να σπάζεις καφενεία είναι εχθρός σου? Συμφώνως με τον συλλογισμό σου πρέπει ή να τα σπάμε όλα ή τίποτε?
      Η χρήση βίας εναντίον μόνον του πραγματικού εχθρού -πχ του χρυσαυγίτη ή του μπάτσου- σαν τρίτη επιλογή ουδόλως δύναται να σταθεί σαν ιδέα εντός της νοήσεώς σου?
      Έρχεσαι να με κατηγορήσεις διότι σου έστειλα οδηγίες στρατιωτικού τύπου περί του μάχεσθαι και αμύνεσθαι χωρίς να σκεφτείς ότι εάν μπορέσεις να τις εφαρμόσεις στην πράξη δεν θα φας ξύλο από τους χρυσαυγίτες.
      Απλώς έριξες μία ματιά σε αυτές τις οδηγίες και χωρίς να δύνασαι να τις κατανοήσεις ή χωρίς να θέλεις να οργανωθείς ώστε να τις εφαρμόσεις προς συμφέρον δικό σου έβγαλες ίσως το συμπέρασμα πως το άτομο το οποίο δίνει τέτοιες οδηγίες ασφαλώς θα έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση ανωτέρου τύπου άρα είναι εξ ορισμού ύποπτο.Επαινείς και την ειρωνεία του παγκαλ σαν δήθεν άψογο τρολάρισμα εναντίον του οποίου εγώ σφυρίζω αδιάφορα – ψέμα και αυτό βεβαίως διότι εγώ απάντησα σε αυτήν την ειρωνεία . Κατά την γνώμη σου δηλαδή σωστή απάντηση θα ήταν να του πω να χώσει το μαρκούτσι κάπου πίσω του?
      Μήπως εσύ γνωρίζεις κάποιες καλύτερες οδηγίες να δώσεις στους συντρόφους ώστε εφαρμόζοντας αυτές να αποφύγουν τον ξυλοδαρμό από τον όποιο αντίπαλο? Αποκλείεται κάτι τέτοιο και η αναφορά σου στην μάχη ήταν απλή αναφορά διότι σαν άτομο ούτε στάθηκες ούτε και ποτέ θα σταθείς σε πραγματική μάχη παρά μόνον θα περιμένεις και εσύ εκείνο το γενναίο παληκάρι όπου στεκόμενος ως πρόμαχος θα τσακίσει μόνος του τους χρυσαυγίτες.
      Ακόμη και όταν διαβάσεις αυτό το κείμενο θα συμπεράνεις ότι αφού τα βάζω μαζί σου που είσαι αναγνωρισμένος αναρχικός -ψέμα και αυτό διότι εσύ τα έβαλες μαζί μου- άρα είμαι κρυφοναζιστής τρίτον ουδένα δύναται να σταθεί στην αντίληψή σου.
      Θα σε βοηθήσω πάντως περιγράφοντας εν μέρει τον εαυτό μου αν και δεν το συνηθίζω.
      Είμαι εκ φύσεως τεχνίτης-κατασκευαστής και αρέσκομαι στο να κατασκευάζω εργαλεία τα οποία βοηθούν τους άλλους σε ότι αυτοί θέλουν να κάνουν. Έτσι έχω κατασκευάσει τσεκούρια για ξυλοκόπους καμάκια για ψαράδες άξινες για αγρότες και ένα σωρό άλλα βοηθήματα όπως χειρίδες και κνημίδες για μαχητές ή ακόμα και εκθέσεις για
      φοιτητές φιλολογίας και όσοι έχουν πάρει κάτι από εμένα συμφωνούν στο ότι αυτό στάθηκε πολύ καλό και αποδοτικό κατά την χρήση του-εάν αμφιβάλλεις μπορώ να σου δώσω ονόματα και τηλέφωνα ώστε να ρωτήσεις.
      Το ερώτημα το οποίο εγώ τώρα θέτω προς εσένα είναι ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ?
      Ίσως να μπορώ να φτιάξω και για εσένα κάποιο βοήθημα και πίστεψέ με θα το κάνω χωρίς πρόβλημα αρκεί να θέλεις κάτι πραγματικά και να μην δηλώνεις αναρχικός απλώς και μόνον για να τρολάρεις άλλους στο διαδίκτυο.
      ΕΣΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

    • Και γω σου προτείνω το βιβλίο Pacifism as Pathology, για να καταλάβεις πώς μπορούν τέτοιες πασιφιστικές ιδεοληψίες να λειτουργούν υπέρ του Κράτους, εκχωρώντας του περαιτέρω νομιμοποίηση του μονοπωλίου της βίας, ενώ ταυτόχρονα τα άτομα που υπερασπίζουν τέτοιες εμμονικές τακτικές, δίχως να έχουν τη δυνατότητα να ελιχθούν νοητικά για να τις ανατρέψουν ή να τις προσαρμόσουν στον εξωτερικό κόσμο και τις εκάστοτε καταστάσεις, καθιστούν εαυτούς ένα συστημικό υποβοήθημα στο ίδιο το κράτος, το οποίο ανενόχλητα μπορεί να συνεχίσει να σκοτώνει τους αγωνιστές εναντίον του με την ηθική στήριξη τέτοιων παθολογικών συμπτωματικών συγκυριών. Πολύ βολικών συγκυριών για τις εξουσίες. Επιλέγοντας πάντα και σε κάθε περίσταση την επιβεβλημένη καθεστωτικά ειρηνοποίηση των ζωών μας, είμαστε τα καλύτερα θύματα, τα εγγυημένα πως δε θα «παρεκτραπούν» ποτέ και μάλιστα με τη θέλησή τους! Έχουν περάσει μέσα τους τις αρχές της μη έμπρακτης αμφισβήτησης και ρήξης με την εξουσία. Και φυσικά δε νοείται ως επιλογή, εφόσον ΔΕΝ σου επιτρέπονται άλλες. Για να έχεις πραγματικά επιλογή, θα πρέπει να ΜΠΟΡΕΙΣ να διαλέξεις και την άλλη πλευρά, της βίας, αν το κρίνεις πως έτσι ταιριάζει και πως θα είναι η πιο αποτελεσματική σε δεδομένη στιγμή. Το να μην σε αφήνει ο εαυτός σου να το κάνεις, είναι γιατί τον έχεις κάνει μπάτσο σου. Οπότε ο μπάτσος έξω σου έχει τον καλύτερο και αποδοτικότερο σύντροφο στο πρόσωπό σου. «our fear of weapons is chiefly responsible for our rejection of violence as a political strategy». Αν παρατηρήσεις με ποιους τρόπους το κράτος προωθεί τον εξαναγκαστικό πασιφισμό (μόνο για τους υπηκόους του) θα διαπιστώσεις πόσο και πώς δεν αφήνεις εαυτόν να ενδυναμωθεί κινηματικά μέσω του ανοίγματος των δυνατοτήτων σου και της αυτόνομης διαχείρισής τους.

    • Σοβαρή αποψάρα ανθρώπου που μιλάει για «ονομάτων επίσκεψη», ενώ εκφράζεται φρασεολογικά με γελοίους αναχρονισμούς, λες και ζει πριν την εμφάνιση της μαλλιαρής, τυχαίο-δε νομίζω και συμφωνεί με τον ειρηνιστή και πολιτισμένο παύλο για την «κατάντια της αναρχίας» ενώ τον γλείφει τονίζοντάς του τα δήθεν του προσόντα έναντι άλλων. Είσαι βλάκας όπως πολλοί που σκέφτονται όμοια με σένα. Και-προφανώς- με περικεφαλαία.

     • Σου είχα γράψει ότι για τις όποιες ύβρεις ήθελες ήμουν πρόθυμος να σου στείλω τα στοιχεία μου ώστε να σε διευκολύνω και εσύ πνιγμένο στην θρασυδειλία προτιμάς να στέλνεις την κακία σου από εδώ .
      Κατά πρώτον δεν γλύφω ούτε τον Παύλο ούτε κανέναν άλλο διότι δεν έχω τέτοια ανάγκη
      Κανένας δεν μου δίνει το ψωμί που τρώω .
      Εγώ φτιάχνω το ψωμί που τρώω εγώ μαζεύω και το λάδι και το κρασί που πίνω εγώ ράβω τα ρούχα που ντύνουν το κορμί μου κουβαλώ τα ξύλα που το ζεσταίνουν και φτιάχνω το σαπούνι που το πλένει.
      Και έρχεσαι να με βρίσεις προσωπικά εσύ? εσύ?εσύ παιδί του σουπερμάρκετ και της καφετέριας?
      Εσύ που δεν γνώρισες ποτέ την χαρά της δημιουργίας παρά μόνο της ζημιάς?
      Εσύ που δεν ένιωσες τον πόνο της γέννας παρά μόνο της αποτοκίας και της έκτρωσης?
      Εσύ που δεν έδωσες ποτέ σου παρά μόνο απαιτούσες λες και ο κόσμος εξ ορισμού χρωστούσε να δίνει σε ένα άχρηστο κορμί το οτιδήποτε?
      Εσύ που δεν έκανες τίποτε από αυτά για αυτό και δεν έμαθες να σέβεσαι τίποτε από όσα κάποιος άλλος έφτιαξε παρά μόνο να τα σπάζεις και να λες στις καφετέριες »τρελό είμαι ότι θέλω κάνω» και μετά να θέλεις να σε αναγνωρίζουν οι άλλοι σαν αναρχικό εσύ έχεις δικαίωμα να ανοίγεις το στόμα σου?
      Τι λες ρε παλαβό?Και σε ποιόν το λες/?
      Έχω γράψει από μαντινάδες του πανηγυριού μέχρι άρθρα σε εφημερίδες
      Έχω φτιάξει με τα χέρια μου από κοινά καρφιά έως γλυπτά αγάλματα και κούνιες που κοίμισαν μάνες τα παιδιά τους μέσα
      Έχω στήσει σκεπές που σκέπασαν και τζάκια που ζέσταναν οικογένειες
      Εσύ ρε άχρηστο κορμί τι έχεις κάνει στην τραγική ζωή σου?
      Σε ποιό σημείο του κόσμου έστησες κάτι για το οποίο σου είπαν μπράβο?
      Τι υπήρξες έως τώρα εκτός από καημός της μάνας σου και ντροπή του ανθρώπινου γένους?
      ΤΙ? Τι είναι αυτό που σου δίνει το δικαίωμα να με βρίσεις? Μπας και νομίζεις ότι μπορείς?
      Μπορώ να σηκώσω 200 κιλά στην πλάτη μου μπορώ να περπατήσω 20 χιλιόμετρα ανήφορο χωρίς στάση και να λυγίσω με τα χέρια μου σίδερα πιο δυνατά από το καημένο σου κορμάκι -κι αν ίσως δεν πιστεύεις πες το μου και σου δινω τον λόγο μου ότι θα σου το αποδείξω.
      Και έρχεσαι να με βρίσεις εσύ που άμα σε βρω στον δρόμο μου μπορώ να σε πατήσω?
      Εσύ θα βρίσεις εμένα ? Με είδες στο Σύνταγμα τον Φλεβάρη του 2011 να γυρίζω ανάποδα τα διπλά κάγκελα εγώ και ένας ακόμα ίδιος με εμένα και ακόμα όσοι μας είδαν και μπάτσοι και κόσμος το θυμούνται.Ρώτα και θα σου πουν ότι είμαι αυτός με το μπεζ-κίτρινο πουκάμισο.
      Μία συμβουλή θα σου δώσω και αυτή είναι να κάτσεις στην καφετέρια όπου ίσως να μπορείς να πουλάς μούρη στους χαζούς και στους ψεύτικους .και μην μπερδεύεσαι στα πόδια των αληθινών γιατί θα σε πατήσουν ή καλύτερα να πας να κρεμάσεις την ελεεινή σου ανυπαρξία σε καμμία πλατεία ώστε να μπορούν να περνούν οι Έλληνες -για τους οποίους εύχεσαι να πεθάνουν τα παιδιά τους-και να σε φτύνουν λέγοντας ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ

      • @ΑΚΜΩΝ: «…και μην μπερδεύεσαι στα πόδια των αληθινών γιατί θα σε πατήσουν ή καλύτερα να πας να κρεμάσεις την ελεεινή σου ανυπαρξία σε καμμία πλατεία ώστε να μπορούν να περνούν οι Έλληνες -για τους οποίους εύχεσαι να πεθάνουν τα παιδιά τους-και να σε φτύνουν λέγοντας ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ»

       Σχετικά με τον ultra, με σιγουριά, δεν αξίζει τον κόπο… Ούτε να οργιστείς, ούτε να «χαλάσεις το στόμα σου». Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ως παθών ομιλώ (λολ). Ούτε από ευγένεια καταλαβαίνει (και ήσουν πολύ γεναιόδωρος), ούτε από αγένεια. Απλώς δεν… Εχει κάψει όλες τις φλάντζες. Για κάποιο λόγο, που δεν θα μάθουμε, έχει απωλέσει την ικανότητα να λειτουργεί στοιχειωδώς μέσα σε μια κοινωνία ανθρώπων. Είναι φοβερά εύκολος ο τρόπος που μπορεί να νιώσει θυμό, οργή και ποιος ξέρει τι άλλο χειρότερο. Και μετά γίνεται και πομπός όλων αυτών των συναισθημάτων στους τριγύρω.

       Θραξ Αναρμόδιος

      • AKMΩΝ «Σε ποιό σημείο του κόσμου έστησες κάτι για το οποίο σου είπαν μπράβο?»
       M άρεσε πολύ αυτό !…..(μεταξύ άλλων)
       Είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται μόνο οι δημιουργικοί άνθρωποι και , καθώς φαίνεται, ο Άκμωνας είναι ένας απ αυτούς
       Δυστυχώς τέτοιου είδους επιχειρήματα δε πιάνουν τόπο όταν έχουμε να κάνουμε με αστοιχείωτα φασιστοειδή τύπου ultra .biafra κ.τ.λ. οπότε,,,,,μάταιος κόπος
       Οι άνθρωποι αυτοί, βέβαια, ουδεμία σχέση δεν έχουν με αναρχίες και λοιπά,απλώς, αυτή είναι η τρέχουσα μόδα, σ αυτή κόλλησαν σαν βδέλλες (και κοντεύουν να την κάνουν σαν τα μούτρα τους). Θα μπορούσαν με τον ίδιο φανατισμό να ναι οτιδήποτε….από χουλιγκάνια κάποιας ΠΑΕ…Χρυσαυγίτες … φανατικοί πιστοί κάποιας παράξενης θρησκείας….ή και κοινοί κακούργοι
       Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος τους στην κοινωνία και στην Ανθρώπινη Υπόθεση είναι καταστροφικός γι αυτό άλλωστε και η κοινωνία τους φτύνει (άλλο αν νομίζουν ότι βρέχει)

       ***Εντύπωση προκαλεί η φράση.» εκφράζεται φρασεολογικά με γελοίους αναχρονισμούς, λες και ζει πριν την εμφάνιση της μαλλιαρής…» για τον -πανέμορφο & άψογο- τρόπο γραφής του Άκμωνα (που αν μη τι άλλο , δείχνει άπειρες εργατοώρες πάνω απ τα βιβλία και βαθειά καλλιέργεια )…. άλλη μια ένδειξη απόλυτης αγραμματοσύνης

 1. Συμφωνώ με τον Παύλο. Δεν ανήκω στον αναρχικό χώρο, όμως πάντα θαύμαζα έναν, άτυπο ή μη, «κώδικα τιμής» μεγάλου μέρους του. Οι τακτικές που περιγράφονται παραπάνω με ξενίζουν. Υπάρχει περίπτωση κάποιες απ’ αυτές να οφείλονται στην υπερπροβολή από τα ΜΜΕ των 4 νεαρών αναρχικών της ληστείας στην Κοζάνη, που ενέπνευσε -για λάθος λόγους και λόγω άγνοιας- ένα κύμα μαινόμενων πιτσιρικαδων αυτοαποκαλούμενων ως «αναρχικών»; Από την άλλη, τη στάση του indymedia δεν μπορώ (ή δε θέλω) να την καταλάβω.

  • Οποισδήποτε κώδικας τιμής πάει ενάντια στη διατήρηση της ζωής σου, είναι ένας κώδικας τιμής που σε θυματοποιεί. Οπότε μπορεί να θεωρηθεί πως το σύστημα τον προωθεί και σου τον επιβάλλει για να σε βγάλει από τη μέση ακόμη πιο ανέξοδα γι αυτό. Οι στίχοι αυτοί εδώ ταιριάζουν

   Νοσταλγία

   Γυρίστε πίσω χαρτοκλέφτες!
   Μπροστά στ’αυθάδη τα καπέλα σας
   υποκλίνομαι
   τις τραγιάσκες
   στα ανάκατα μαλλιά.
   Γυρίστε πίσω
   ξεπροβάλλετε
   από τους βρεγμένους ή
   σκονισμένους τάφους σας
   κάπου στο μακρινό Ουέστ
   Γυρίστε πίσω απαράμιλλοι κομπιναδόροι!
   Για μια φορά ακόμα νά΄ρθετε
   Φέρτε τη σημαδεμένη τράπουλα
   τον άσσο που βγαίνει απ’ το μανίκι
   την παγιδευμένη ρουλέτα
   τον άταχτο υδράργυρο
   μέσα στα κούφια ζάρια.

   Παιχνίδι για το τίποτα
   όπως τίποτα
   μάθαινα μικρός
   πως ήταν η τιμή
   και ήξερα:»H Τιμή είναι ένα τίποτα»

   Εσείς χαρτοκλέφτες
   την απαρνηθήκατε την τιμή σας
   για να μη χρειαστείτε να αρνηθείτε οτιδήποτε
   Ποντάρατε σωστά-
   ακόμα και στα ματωμένα happy end στις ταινίες σας
   Όλα παραχωρήστέ τα μου για μια φορά
   μεγάλοι πρωτοπόροι!
   Παπούδες μου από τον άνεμο δαρμένοι
   χωρίς κλιματισμό και θέρμανση
   το στόμα θα κρατούσατε ανοιχτό αν βλέπατε
   σε τι τραπέζια μας βάζουν να παίζουμε
   τι όπλα οι αντίπαλοι κρατούν
   και τους κανόνες πως μπορούν και αλλάζουν
   από χαρτί σε χαρτί

   Κάπου στον τοίχο κρέμεται:
   «Άντρας είναι αυτός που προστατεύει την τιμή του»
   για να μπορούν
   να μας σκοτώνουν νόμιμα.
   Erich Fried.

 2. Κι επειδη βαριεμαι τον κατηφορο θα σου κανω δωρο μια πληροφορια μονο για τις ΗΠΑ. Ο αντιφεντεραλισμός των ακροδεξιων δεν ειναι αντιεξουσιαστικος ειναι υπερ της απεραντης και ελεω θεου τοπικης εξουσιας σε αντιθεση με την ομοσπονδιακη….πιο μπερδεμενα μπουτια πεθαίνεις

  • Ποιό είναι επομένως το χαρακτηριστικό που κάνει τη θεμελιώδη διαφορά ανάμεσα σε μια αντικρατική ακροδεξιά πραχτική, από μια αντιεξουσιαστική αντικρατική πραχτική;
   Κατά τη γνώμη μου το ότι η αντιεξουσιαστική, με το τρόπο που εκδηλώνεται, προωθεί την ελευθερία.
   Στο βαθμό επομένως που οι ακροδεξιές αντικρατικές πραχτικές είναι τρομοκρατικές και ο τρόμος είναι αντίπαλος της ελευθερίας, γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν αντιεξουσιαστικές.

   • »Μήπως είναι ο αντικρατισμός;

    Ωστόσο η μεγαλύτερη αντικρατική επίθεση, μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Δυτικό κόσμο, ήταν η ανατίναξη κυβερνητικού κτιρίου στην πόλη της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, το 1995, με 168 νεκρούς, και διεξήχθη από ακροδεξιά τρομοκρατική ομάδα. Είναι άλλωστε γνωστή η γενικότερη έντονη αντικρατική δραστηριότητα των Αμερικανών ακροδεξιών.

    Μήπως είναι ο αντικαπιταλισμός;

    Αλλά και το ΚΚΕ και όλοι οι αριστεριστές είναι έντονα αντικαπιταλιστές. Μάλλον ούτε εκεί βρίσκεται η διαφορά.

    Μήπως είναι αντιμικροαστισμός; Το μίσος για τους “νοικοκυραίους”;

    Ωστόσο, οι φονταμενταλιστές ναζί του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας, ήταν φανατικοί αντιμικροαστοί. Είχαν δε πολύ μεγαλύτερη απέχθεια για τους μικροαστούς, απ’ αυτή που μπορούσαν να έχουν οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί μαζί.

    Μήπως είναι η λατρεία της Επανάστασης;

    Όμως, την μεγαλύτερη λατρεία την έδειξε πρώτος, από ιστορική άποψη στα νεώτερα χρόνια, ο Ροβιεσπέρος, μια λατρεία που συνοδεύτηκε απαραιτήτως από την γκιλοτίνα και που παρεμπιπτόντως έστειλε σε αυτήν και τους πρώιμους αναρχικούς εκείνης της εποχής, που είχαν κάνει το ανόητο λάθος να την υποστηρίξουν (την γκιλοτίνα). Έκτοτε, οι αναρχικοί μιλούσαν πλέον για Ιακωβίνικη δικτατορία και ιακωβίνικη τρομοκρατία

    Μήπως είναι η λατρεία για τη βία, την αντισυστημική;

    Αλλά και οι χουλιγκάνοι εξασκούν αντισυστημική βία. Από την άλλη ο Μπακούνιν καταδίκασε τελικά τον Νετσάγιεφ και αυτό κάποιο νόημα είχε.»

    μηπως ειναι ο κομφουζιονισμος που εχεις στο κεφαλι σου που επαναβεβαιωνει οτι δεν ξερεις τι σου γινεται! η καλυτερα οτινανισμος. ο πρετεντερης θα τα ελεγε πολυ καλυτερα

 3. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν πολλοι μπερδεμενοι και οργισμενοι που πιστευουν οτι να σπας τα παντα ειναι αναρχικη πραξη. Διαφωνω ομως εκει που ακουστηκε για τους 4 της κοζανης, για μενα ορθα θεωρουν τους εαυτους τους αναρχικους (αν μη τι αλλο οι πραξεις τους εναντιων τραπεζας ηταν οντως αντισυστημικες και αναρχικες). Καλως η κακως βια θα υπαρχει αν θελουμε κατι να αλλαξουμε και εχει σημασια αυτη η βια που θα στραφει. Αλλο η βια στους μπατσους, στις τραπεζες και στα υπουργεια και αλλο η βια στα καφενεια, στους μεταναστες και στους αντιφασιστες. Και οχι δεν ειναι το ιδιο πραγμα. Απλα οπως ειπα και πιο πανω υπαρχει τρομερη συγχυση στον αναρχικο χωρο και πολλοι δεν εχουν καταλαβει τι πρεσβευουν. Ελπιζω να το μαθουν πριν να ειναι αργα και να διοχετευσουν την μαχητικοτητα και την βια τους εκει που πρεπει.

  • «Ελπιζω να το μαθουν πριν να ειναι αργα»
   Δεν πρόκειται να το μάθουν πάντως μόνοι τους. Γι’ αυτό επιμένω ότι η σιωπή είναι καταδικαστική για τον αναρχικό χώρο

 4. «βράβευση τσι μέρας» για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

  Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση «ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ».

  Καληνωρίσματα :[

  • yannidakis
   Μαρτίου 1, 2013 στις 09:34
   >
   Ευχαριστούμε σύντεκνε.
   Δεν είχα παρατηρήσει αυτή την ενότητα.
   Έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί επισημαίνεις -με συγκεκριμένη ημερομηνία & καθημερινά- άρθρα & ιστολόγια που έχουν θέματα που καλό είναι να ενημερωνόμαστε γι΄αυτά.
   Και για το ίδιο το θέμα, που μπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γνώση & ενημέρωσή μας, αλλά και γενικά για το τί γράφτηκε. Είτε συμφωνούμε με τα άρθρα & τα ιστολόγια αυτά, είτε όχι.
   Προσωπικά, έχω δηλώσει ότι προσπαθώ να μπαίνω παντού, χωρίς κολλήματα & προκαταλήψεις. Γιατί όλα τα ιστολόγια μπορούν να προσφέρουν κάποια γνώση ή πληροφορία που μπορεί να μας ενδιαφέρει:
   είττε για «καλό» -σα γνώση/πληροφορία αληθινή-, είτε για «κακό» -ώστε να ξέρεις πώς σκέφτεται & δρα ο «άλλος» & τι σε περιμένει…
   Ωστόσο, λειτουργώντας με μια τέτοια λογική, κάποιες φορές χαίρομαι για ότι νέο «ανακαλύπτω», υπάρχουν, όμως, και φορές που πραγματικά εξαγριώνομαι μ΄αυτά που διαβάζω…
   *
   Όποτε έχεις χρόνο & το θυμάσαι, ρίχνε κάνα link ή υπενθύμιση, για να το θυμόμαστε, να μπαίνουμε & να ενημερωνόμαστε σχετικά.
   Γιατί όσο και να διαβάζουμε, δεν ξέρουμε πια τι να πρωτοδιαβάσουμε.
   Ακόμα και ιστολόγια που εκτιμάμε ιδιαίτερα την προσπάθειά τους & μπαίνουμε συχνά, αρκετές φορές ξεχνάμε να ρίξουμε μια ματιά, γιατί κάτι άλλο μας τράβηξε την προσοχή & το χρόνο.
   *
   Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια.
   Και όσο πιο πλουραλιστική γίνει (χαρά στο κουράγιο σου), τόσο πιο ενδιαφέρουσα για όλους.
   Και, οπωσδήποτε, είναι καλό να ανακαλύπτουμε & νέα πράγματα, που υπάρχουν, αλλά μπορεί να μας διαφεύγουν.
   Να ΄σαι καλά.

 5. O αναρχικός «χώρος» είναι άλλο σου ένα φαντασιακό που δεν υπάρχει Παύλο. Πολύ απλά. Επομένως αυτή που θέλει να απαλλοτριώσει μία τράπεζα, να πάρει τα προιόντα από τα ράφια ενός σουπερμάρκετ, να κάψει το πλούσιο όχημα ενός αστού,μπορεί να το κάνει δίχως τύψεις για τις ανοησίες των κοινωνιστών σαν εσένα που τρέμετε μήπως και σας κράξει η κάθε νοικοκυρά και ο κάθε ελληναράς. Και σιγά τ’αβγά κι οι συγγενείς, π’ούτε να τους έφτυνε κανείς δηλαδή. Είσαι τραγικός και κάθε μέρα γελάω και περισσότερο με τις φοβίες σου. Αλλά και καθώς χεσμένη είχα πάντα την πλειοψηφία και τις τραγικότητές της, στην χαρίζω και θα πάω με τους βάνδαλους.

 6. Ρε τι λέει ο άνθρωπας? Ποια ευνοικότατη συγκυρία? Εννοείς την ίδια αυτή κοινωνία που ανέχεται τους μπάσταρδους που βασανίζουνε αγωνιστές, που φυλακίζει μέσω των θεσμών της αντιφασίστριες και αντιφασίστες, που έχει νομιμοποιήσει τα χρυσάβγουλα, μιλάς για την κοινωνία που δε τη νοιάζει παρά η τάξη και η ασφάλεια και η σύνταξη και ο βιοπορισμός πάνω σε καθημερινά εγκλήματα? Ο αναρχικός «χώρος» δεν υπάρχει, πάφτε να μιλάτε εκ μέρους ατομικοτήτων. Και ακριβώς επειδή δεν υπάρχει, δε μας δεσμεύει κιόλας, γκαγκα?

 7. «Να διοχετεύσετε τη βία σας εκεί που πρέπει». Και πού πρέπει ρε μάστορα? Σιγά μη σας ρωτήσει η καθεμιά τι εγκρίνετε τελικά. Ρε δεν πάτε καλά λέω. ίου

 8. «O τρόμος είναι αντίπαλος της ελευθερίας». Όχι όταν τον αισθάνεται ένας που ΔΕ ΘΕΛΕΙ να είσαι ελεύθερος. Τότε ο τρόμος του σε κάνει ΕΣΕΝΑ περισσότερο ελεύθερο. Παύλο και κάθε Παύλο που προωθείτε ειρηνιστικές παπάρες.

 9. Αυτό είναι πιο rock κάπως

  Εχω ασφαλείς πληροφορίες πως ο κύριος με τα μεγάλα μουστάκια και τα κέρατα είναι o biafra. Επίσης εκείνος ο λιμοκοντόρος που καβαλάει τους δράκους και φλερτάρει όλα τα κορίτσια είναι ο Παύλος. Εγώ δεν εμφανίζομαι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Εχει και ολόκληρο επεισόδειο. Με τίτλο «Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας». Σαν πολιτικό υπονοούμενο μπορούμε να το πάρουμε, νομίζω

   ΥΓ. Βρήκα τι θα κάνω όλο το σ-κ 🙂

 10. Στην ηλεκτρονικη εκδοση του Βηματος ο »Καιν» εγραψε κατι παρομοιο σχετικα με την επιθεση στο φλοραλ κ.λ.π.Πιστευω οτι ειναι καιρος για αυτοκριτικη,δε γινεται συνεχεια να σε καθε πορεια να προσεχουμε καποια καυλωμενα ατομα μην κανουν καμια μαλακια οταν εχει ηδη γαμωτο συμφωνηθει στη συνελευση οτι δε συγκρουομαστε αν δεν προκληθουμε.Κι ας μην τρεφουμε αυταπατες,στο χωρο υπαρχοει καφριλα απο ατομα που σκανε μονο σε μια πορεια για να ξεκαυλωσουν απλα το αφηνουμε να προσπερασει και το συζηταμε μεταξυ μας.Η απαξια ,η ειρωνια κι ο μηδενισμος δε χωρανε σε διαλογους μεταξυ συντροφων.

 11. Κείμενο-ανάλυση από το Parabellum.squat
  To ψευτοδίπολο κοινωνισμός-αντικοινωνισμός

  Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του αναρχικού χώρου ένας πλαστός, δήθεν ιδεολογικός, διαχωρισμός. Ένας διαχωρισμός, που κατά τη γνώμη μου γεννήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί στις πρωτόγνω
  ρες κοινωνικές συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια ο αναρχικός χώρος δεν κατάφερε να τοποθετηθεί με ουσιαστικό τρόπο παρόλο που οι συνθήκες είναι ευνοικές για τον πολιτικό του λόγο και πρακτική. Έχοντας ξεχάσει πόσο βασικό ρόλο παίζει για τον επαναστάτη η αυτοκριτική αδυνατεί να κατανοήσει πως τα θεωρητικά και οργανωτικά του μοντέλα είναι ξεπερασμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μία κάποιοι να διατηρούν το φαντασιακό ότι η κοινωνική επαναστατικοποίηση είναι θέμα χρόνου αφού η εξέγερση είναι κάτι σαν γονίδιο σε καταστολή στο κοινωνικό σώμα («κοινωνιστές»).
  Από την άλλη η απελπισία και η οργή που γεννάει το «δε γίνεται τίποτα» σε συνδυασμό με μία αντίληψη του επαναστατικού αγώνα στα στενά όρια του τώρα ωθεί κάποιους στην προσήλωση στον ατομικό παράνομο αγώνα («αντικοινωνιστές»).
  Δεύτερον γιατί στην πανσπερμία που θεωρείται σήμερα «αναρχικός χώρος» λείπει εκείνο το συνθετικό στοιχείο που αποτελεί τη βάση κάθε πολιτικής κοινότητας, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσδιοριζόμαστε πολιτικά πάνω σε πλαστές και φαντασιακές ταυτότητες δημιουργώντας εσωτερικές φατρίες
  σε σύγκρουση και όχι πολιτικές τάσεις σε συνδιαμόρφωση.

  Προσπαθώντας να διακρίνω, ανάμεσα στις εκατέρωθεν λασπολογίες και τα μπινελίκια, τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο πόλων καταγράφω τα εξής. Οι κοινωνιστές αντιμετωπίζουν την κοινωνία ως το συμπυκνωμένο καλό και
  το κράτος ως το συμπυκνωμένο κακό όπως πολύ σωστά έχουν γράψει οι σύντροφοι της Ασύμμετρης απειλής. Με άλλα λόγια αποσιωπούν το γεγονός ότι παρόλο που η εξουσία εκπορεύεται από το κράτος,η διάχυσή της στην κοινωνία αποτελεί έργο και της ίδιας. Μάλιστα περνώντας μέσα από τα φίλτρα της αμάθειας και της υλικής και πνευματικής εξαχρείωσης της κοινωνίας, προσλαμβάνει πολλές φορές διαστάσεις βαρβαρότητας όπως τα ρατσιστικά πογκρόμ στα οποία το κράτος (μπάτσοι) έχει δευτερεύοντα και επικουρικό ρόλο. Επίσης οι κοινωνιστές φέρονται προσκολλημένοι σε ένα δυισμό. Το ένα σκέλος είναι μία ξεπερασμένη μαρξιστική ανάλυση του προλεταριάτου ως «περιούσια» τάξη και το άλλο σκέλος είναι μία αταξική στην ουσία ανάλυση που κρύβεται πίσω από έννοιες όπως «κοινωνία» και «λαός». Πατάει δηλαδή σε δύο βάρκες εξίσου τρύπιες. Τέλος, οι κοινωνιστές θεωρούν οποιαδήποτε ενέργεια δεν ταυτίζεται με το επίπεδο της κοινωνικής συνείδησης «ελιτισμό» και παράλληλα
  δίνουν μεταφυσική δύναμη στον «λαικό αυθορμητισμό».

  Οι αντικοινωνιστές αντίθετα αντιμετωπίζουν την κοινωνία συλλήβδην ως ανίκανη για οποιαδήποτε επαναστατική διαδικασία πράγμα που αν είναι αληθές, η επανάσταση δεν έχει κανένα νόημα αφού καμία ομάδα δε μπορεί να βιώσει την αναρχία μόνη της σε μία ελεύθερη κομμούνα σε κάποια μακρινή ουτοπία. Επίσης απαξιώνουν τις μη βίαιες μορφές αγώνα.
  Πέρα όμως από τις διαφορές τους μπορεί κανείς να εντοπίσει και ομοιότητες που φανερώνουν το κενό σημασίας αυτών των ταυτοτήτων. Μεγάλο κομμάτι των επιχειρημάτων και των δύο πλευρών είναι πιο πολύ μια προσπάθεια ετεροκαθορισμού από τον «αντίπαλο» παρά προιόντα πολιτικής ανάλυσης. Οι κοινωνιστές θεωρούν για παράδειγμα τον παράνομο, ένοπλο ή μη, αγώνα, ελιτίστικο και αντικοινωνικό, αφού προέρχεται από τους αντικοινωνιστές. Οι αντικοινωνιστές με τη σειρά τους θεωρούν την ταξική ανάλυση άχρηστη αφού την κάνουν οι κοινωνιστές. Ακόμα οι ταμπέλες των δύο πόλων είναι εξίσου ανόητες σε συνδυασμό με τα επιχειρήματά τους. Η αποδοχή ή όχι της κοινωνικής απεύθυνσης ουδέποτε καταδείκνυε την ουσία μίας πολιτικής τάσης. Οι τάσεις δημιουργούνται από την αντίληψη μίας μερίδας συντρόφων σχετικά με την πολιτική ανάλυση, την πολιτική τακτική, το στόχο, καθήκοντα όπως φαίνεται βαρετά για κάποιους.
  Οι συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κατάσταση και τη «νεοεμφυλιακή» συστημική ρητορική επιβάλλουν τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής αντίληψης και επαναστατικής κουλτούρας βασισμένης στην ουσιαστική αλληλεγγύη, τη σύνθεση, την οργάνωση και την κατανόηση του γεγονότος ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει κυρίως ν’αποφασίσουμε αν η Επανάσταση είναι ένα απλό σύνθημα που λέμε μεταξύ μας ή ένας ρεαλιστικός πολιτικός στόχος. Πέρα από πλαστούς εσωτερικούς διαχωρισμούς και τις παθογένειες του παρελθόντος.

  • @ultra
   Μαρτίου 2, 2013 στις 23:39

   πολυ ενδιαφερουσα και επικαιρη και αληθινη αναλυση. υπαρχει και ισχυει οντως αυτο το «κοινωνιστες» vs «αντικοινωνιστες» 😕

   και υπαρχουμε κι εμεις που ηδη απο το..λυκειο ειμαστε σε συγχυση, και που τη μια μερα νιωθουμε «κοινωνιστες» και την αλλη το..αντιθετο κι αντε παλι τα ιδια.. 😦

   κι εχουμε μπλεξει αναμεσα στον μαρξ κ τον μπακουνιν και στην κριτικη που εχει κανει ο ενας στον αλλο, κι εχουμε ανακατεψει μαζι και τον νιτσε και τους καταστασιακους κι αλλα…διαφορα και τα εχουμε ( βασικα) μπλεξει ολα στο μυαλουδακι μας και τα εχουμε κανει εναν αχταρμα κι εχουμε μπερδευτει και δεν ξερουμε τελικα τι και με ποιον ειμαστε… 😦

   • @Psychocandy, ψευδαισθήσεις πια δεν έχω κατά το γνωστό. Ούτε ο λαός είναι αθώος και κοιτίδα επαναστατικότητας, ούτε ο αντικοινωνισμός έχει όλες τις απαντήσεις. Τουλάχιστον όμως όταν εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε λιγότερους τρως και λιγότερες ήττες. Δηλαδή η ήττα του κοινωνιστικού φαντασιακού είναι δίχως προηγούμενο. Όλα αυτά που ανέφερες είναι στοιχεία που μπορεί μέσα στις αντιφάσεις τους κάτι να δηλώνουν, τη σκέψη του θέλει κι αυτό.Το κείμενο κρατάει κάποιες ισορροπίες ανάμεσα στις πλευρές, θεωρώ πως χρειάζονται κι οι δύο τάσεις αν και μπορεί στο μέλλον οι εξελίξεις να γείρουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά και να οξυνθεί το πράγμα, θα δούμε.

   • δλδ ρε παιδι μου αυτο που εννοω ειναι
    οτι αυτη η αντιθεση-αντιπαλοτητα δεν υπαρχει η δεν μπορει να υπαρξει μονο αναμεσα σε ομαδες ατομων, αλλα και μεσα σε καθεναν απο μας.
    μεσα στην ιδια την ψυχη μας.

    και τη μια βδομαδα να γουσταρουμε και να ασπαζομαστε ξερω γω τον αναρχοκομμουνισμο του κροποτκιν, ενω την επομενη -και βλεποντας τους ελεεινους και τρισαθλιους γκρικ νοικοκυραιους και τα ολα οσα συμβαινουν- να εκστασιαζομαστε με τον νετσαγιεφ και την κατηχηση του επαναστατη.

    και τελικα να μην ξερουμε που παταμε και που βρισκομαστε 😦

 12. Θα συνοψίσω την άποψή μου σε μερικές προτάσεις. Είναι άκαιρη η επιλογή της αποκλειστικότητας των μη βίαιων μεθόδων σε μία εποχή πολέμου και εντεταμένης, άγριας καταστολής. Ταυτόχρονα, είναι αυτοαναιρετική, καθώς γινόμαστε προβλέψιμοι, αδύναμοι, μεθοδολογικά ακρωτηριασμένοι και από άποψη τακτικών φριχτά και υποκριτικά imo ιδεολόγοι-πασιφιστές. Γινόμαστε απέναντι στην κρατική μηχανή ένα της γρανάζι, που φροντίζει το ίδιο να είναι στάσιμο, πανομοιότυπα λειτουργικό, καθώς έχει εσωτευρικεύσει τις αρχές της μηχανής. Δηλαδή, κανένα γρανάζι δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει της νομοταγούς προσήλωσης. Γιατί αν δεν είσαι νομοταγής ως παντοτινά ειρηνιστής, και αν δεν είσαι ακίνδυνος ουσιαστικά, τότε τι είσαι? Ποιος λογικός άνθρωπος πάει σε έναν πόλεμο κουβαλώντας ανθοδέσμες? Μόνο αυτός που θέλει να παραδοθεί αμαχητί στον εχθρό, ή να εξοντωθεί στο όνομα μιας ειρηνιστικής ηθικολογίας. Ο συνδυασμός κοινωνιστικών και αντικοινωνιστικών πρακτικών και μεθοδολογιών δυναμώνει, ζωντανεύει, κάνει πιο ευέλικτο το σώμα των αναρχικών ρευμάτων, αφού τα μεταλλάσσει, προσδίδοντάς τους στοιχεία συνθετικά, πλουραλιστικά, ριζωματικά. Αυτή θα είναι η νέα αναρχία, θα πετάει νέα βλαστάρια που θα ξεφυτρώνουν σε σημεία μη προβλεπόμενα, με τρόπους μη καθορισμένους, με μεθόδους που δε θα είναι στατικές και με άρωμα ρεφορμισμών, με τακτικές που θα είναι απειλητικές και όχι ευλογημένες από την πλειοψηφία πάντα. Η πλειοψηφία άγεται και φέρεται από δημαγωγικές πολιτικές, από σκοπιμότητες, από ευκαιριακά μίση, από ρατσισμούς, από εξουσιαστικές νοοτροπίες. Δεν πρέπει πάντα να μας αφορά η αγάπη των πολλών. Αυτή η αγάπη των πολλών είναι μία παγίδα για την αναρχία. Και πρέπει να της διαφύγουμε πάλι, να ελευθερωθούμε από τον καταναγκασμό της απαρχής!

 13. Και κάτι τελευταίο. Όταν σύντροφοι και συντρόφισσες βασανίζονται σε τμήματα από ανθρωποφύλακες, το να τους χτυπάμε και μεις ηθικά όταν τους χυμάνε τα κρατικά σκουπίδια, το βρίσκω άτιμο, και από άποψη συντροφική, μία προδοσία. Είναι δικοί μας, είναι κομμάτι όσων ονειρευόμαστε, και αν διαλέγουμε διαφορετικούς τρόπους για να φτάσουμε στην αναρχία, διαφορετικές μεθόδους, αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να στρεφόμαστε σαν άλλο ένα Κράτος που έχουμε βάλει μέσα μας θεληματικά ή αθέλητα, ενάντια σε συντρόφους, αδέρφια μας που βασανίζονται σε κελιά και διασύρονται ως επαναστάτες χωρίς αιτία, σαν παιδάκια που δεν ξέρουν τι θέλουν, σαν προνομιούχα πλάσματα που από βαρεμάρα έπαιζαν δίχως να γνωρίζουν τα γιατί. Αυτά τα κομμάτια τους που ζητάει η πλέμπα δεν επιτρέπεται να αφήνουμε να τα παίρνουν δίχως αίμα, δίχως εκδίκηση για τη στόχευση των συντρόφων. Πρέπει ν’ανοίγουνε συνέχεια νέα μέτωπα παντού, δίχως να αφήνουμε την κοινωνία που έχει παγιδευτεί από το κράτος να μας κάνει όπλα εναντίον του σώματός μας στα ίδια της τα χέρια!

  • xromaanemou αυτη την εκπληκτικη αναλυση που παραθετεις την εστειλα στο μεηλ χθες των σχολιαστων, αλλα δεν την εχουν δημοσιευσει (ακομη)

   • η blackmed προτιμαει να αναδημοσιευει αρθρα απο τους φασιστες του defencenet και συνομωσιολογει μαζι με την ροζα! που καλει σε εναν νεο αντισημιτισμο!? αλλα να κοβεις σχολια ειναι ευκολο να σκεφτεσαι ειναι το θεμα! υπανθρωποι του βουρκου και του οχλου!

    • το διχως αλλο biafra εισαι ενας ζηλιαρης που εχεις προσωπικο θεμα τον πειρατη και αυτο εδω το καταπληκτικο μπλοκ που δεχεται ολες τις αποψεις, γιατι ειναι ΑΛΗΘΙΝΑ πλουραλιστικο για αυτο οπως εχει δηλωσει ο Παυλος κατα το παρελθον, δεν θα ειχαν προβλημα να δημοσιευσουν μεχρι και αναλυσεις (λεμε τωρα) μελων της Χρυσης Αυγης

     και γιατι συνομωσιολογιες; δεν ειναι πραγματικοτητα οτι ολοι οι ξενοι μας ζηλευουν εμας τους Ελληνες για την ομορφια και τις παραδοσεις και την κουλτουρα μας;

    • Προς Biafra:

     Σε παραπέμπω
     1. στο τελευταίο βιβλίο του Γιάλομ «Το πρόβλημα του Σοινόζα» (απόσπασμα βιβλιοκριτικής:http://anagnosi.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html)
     «Για τη διερεύνηση του προβλήματος Σπινόζα» οι ναζί, και συγκεκριμένα ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ο βασικός αντισημίτης ιδεολόγος του ναζισμού (υπαρκτό πρόσωπο, και κάθε αναφορά στο πρόσωπό του είναι ιστορικά τεκμηριωμένη), φρόντισαν να διασωθούν τα βιβλία, η προτομή κι ένα πορτρέτο του Σπινόζα, τρεις αιώνες περίπου μετά το θάνατο του τελευταίου. Για κάποιο απίστευτο λόγο, αυτός ο αδίστακτος και φανατικός διώκτης των Εβραίων έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να μη χαθούν τα βιβλία και τα προσωπικά αντικείμενα τού –εβραϊκής καταγωγής- Σπινόζα από τη λαίλαπα του ναζισμού…).

     2. Στην ευφυία του Τζίμη Πανούση που έπιασε το νόημα (θα έχει δει το πόσο ωαραία δένει τη σβάστικα με την πεντάλφα. Η πεντάλφα περικλείει τη σβάστικα, όχι τυχαία.

     3. Πες σε ενα νεοναζί οτι ο Χίτλερ ήταν πιόνι της εβαριοσιωνιστικής μεγαλοαστικής τάξης και απο την αντίδρασή του (θα πηδήξει ως το ταβάνι), θα δεις την μέοδο έκχυσης πραγματικότητας των ψυχοεραπευτών στην καλύτερη εφαρμογή της.

     4. Είναι γεγονός οτι οι αστοί Εβραίοι επινόησαν το ναζισμό και τον αντισημητισμό και μετά κατέδιδαν οι ίδιοι τους άλλους αθώους Εβραίους κομμουνιστές και αριστερούς για να ξεμπερδεύουν με δαύτους…

     5. Μετά τη λαίλαπα του ναζισμού, επικράτησαν δυο ολοκληρωτισμοί, η αστική δημοκρατία της Δυτικής Ευρώπης, και η κομμουνιστική λαίλαπα της Ανατολικής Ευρώπης, υπο την «φιλοσημητική» σταλινική μπότα.

     6. Μήπως, πίσω απο τις κρυφο-ναζιστικές και τις κομμουνιστικές ηγεσίες -βάλε μέσα και την χώρα μας- και τονίζω τις ηγεσίες που δίνουν την γραμμή του κόμματος και όχι τους οπαδούς, μηδέ τους ψηφοφόρους, μηδέ τους ανυποψίαστους ηγετίσκους, υποβόσκει η εξυπηρέτηση των ίδιων συμφερόντων της ίδιας παγκόσμιας κλίκας εβραιοσιωνιστών και τελευταία ελληνοεβραίων σιωνιστών που μπαίνουν τώρα στο παιχνίδι, πίσω απο τη ΧΑ;

     • Τι διαβάζω πάλι σήμερα ρε γμτ…οι εβραίοι επινόησαν τον αντισημιτισμό. Τι συνωμοσιολογίες ομιτζι.

     • Προς Roza
      Μία μικρή βοήθεια στον συλλογισμό σου ίσως να αποτελεί και το παρακάτω.
      »Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις» και ως γνωστόν οι καταλήξεις ονομάτων σε -εργκ -ερ -αουερ -ελ -άιν -μπεργκ -μπουργκ δηλώνουν σύμφωνα με γλωσσολόγους αναλυτές συγκεκριμένα εβραική καταγωγή.
      Χωρίς να θέλω προς το παρόν τουλάχιστον να πάρω θέση απλώς πληροφορώ το ότι έχει υποστηριχθεί σοβαρά πως τόσον ο ίδιος ο Αδόλφος με οικογενειακά ονόματα Χίντλερ-Σίνγκλγκρούμπερ όσον και πολλοί από τους συνεργάτες ή τους καθοδηγητές του όπως ο Ρόζενμπεργκ και άλλοι έως και ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας ο Χίντενμπουργκ-ο οποίος ως γνωστόν του παρέδωσε την καγκελαρία -ήταν Ιουδαίοι από καταγωγής και σκοπό είχαν την μεταστροφή του αντισημιτισμού -ο οποίος υπήρχε ανέκαθεν- σε παγκόσμια συμπάθεια προς τα μέλη αυτής της γεννεάς παρέχοντας θύματα προς τούτο μέλη της ίδιας της Ιουδαικής γεννεάς ανήκοντα στις χαμηλότερες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις και μην ζημιώνοντας τις ανώτερες οικονομικές ελίτ.
      Η ίδια η πορεία της ιστορίας με την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και τις τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις τις οποίες έλαβαν πολλοί Ιουδαίοι όταν μάλιστα άλλοι λαοί με πραγματική προσφορά στον πόλεμο εναντίον του Ναζισμού βγήκαν σχεδόν χρεωμένοι απέναντι στην Γερμανία συνηγορεί προς τούτο.

       • Αλλά Αλι-Άκμονα, δίχως βέβαια να θέλεις να πάρεις θέση. Σε έχουν περάσει γεννές δεκατέσσερις κρυφοναζιστάκι?

        • Έχοντας σκοπό να μην δημιουργήσω παρεξηγήσεις τόνισα το ότι δεν παίρνω κάποια θέση απλώς περιγράφω θεωρίες κάποιων οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν βοήθημα στον συλλογισμό της Roza. Δεν σκέφτηκα ότι κάποιοι θα το εκλάμβαναν αυτό ως εάν να κατέθετα δικές μου απόψεις ή θέσεις.Πραγματικά είναι παρεξηγήσιμο το γεγονός του να μου καταλογίζουν ευθύνες κάποιοι επειδή περιέγραψα το τι δήλωσαν άλλοι και στο τέλος να με χαρακτηρίζουν και κρυφοναζιστή.Εάν ήμουν κρυφοναζιστής θα είχα και το θάρρος να το δηλώσω αλλά και την δύναμη να το υποστηρίξω.
         Ζητώ από τον κάθε έναν ο οποίος διαβάζει τα σχόλιά μου να στέκει προσεκτικά στην διατύπωση η οποία είναι σε λόγο σαφή και χωρίς αμφισημίες και να μην με αναγκάζει να υποβάλλω κάθε φορά δήλωση μεταμέλειας.
         Εάν κάποιος θέλει να ερευνήσει την όποια κρυφή σχέση θα μπορούσα να έχω με τον Ναζισμό ας το δηλώσει και εγώ θα του πω ποιόν να ρωτήσει στο χωριό μου ώστε να μάθει μιας και δεν μένω μακριά από την Αθήνα.
         Εάν παρ’όλα αυτά κάποιος θέλει να με ειρωνευτεί να με βρίσει ή να με περάσει γεννεές δεκατέσσερις όπως εσύ Ultra καλό είναι να μην ρίχνεις το επίπεδο αυτού του διαδικτυακού τόπου αλλά να μου ζητήσεις να σου στείλω το όνομα και την διεύθυνσή μου ώστε να το κάνεις αυτοπροσώπως ή να μου πεις που θα ήθελες να σε συναντήσω προς διευκόλυνσή σου.

      • εντελως αρρωστο ολο αυτο
       αρκουμαι απλα στην διαγνωση,οχι δεν μπαινω σε κουβεντα, εχω και καλυτερα πραμματα να κανω

      • Μπράβο Ακμωνα !!!!! Φοβερή αποκάλυψη !
       Συνωμοσία της Εβραϊκής ελίτ τελικά ο ναζιστικός αντισημιτισμός !
       Ιουδαίοι τελικά οι Χίτλερ, Χίντενμπουργκ και λοιποί …και τελικός τους σκοπός τους να κάνουν τους Εβραίους συμπαθείς παγκοσμίως!
       Τι μεγαλοφυές σχέδιο αλήθεια !
       Αν οι Εβραίοι δεν ήταν τόσο αχάριστοι θα πρεπε να κάνουν στην πλατεία του ΤελΑβιβ ανδριάντες των αρχιναζί ευγνωμονούντες !

       * Αν οι τα ονόματα σε εργκ -ερ -αουερ -ελ -μπεργκ -μπουργκ δήλωναν εβραϊκή καταγωγή θα πρεπε όλη οι Βόρεια Ευρώπη να κατοικείται κατα 80% από Εβραίους

      • Προς Άκμων

       Σε ευχαριστώ για τη συμβολή σου στο ξετύλιγμα ενος κουβαριού που πρέπει να ξετυλιχτεί κάποτε για αυτούς που αντέχουν την αλήθεια τους, έτσι όπως πρέπει να γίνεται στην ιστορία των ανθρώπων της απλής λογικής και του απλού νού (χωρίς την άδεια των ιστορικών επστημόνων βεβαίως, βεβαίως και του Biafra συνεπικουρούντως)… Και συνεχίζω το συλλογισμό μου:
       Για να κάνεις την επανάσταση του προλεταριάτου,πρέπει να προσελκύσεις όλους τους προλετάριους – έστω και χωρίς να το ξέρουν ή να το αναγνωρίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους-που θα ειναι τυφλά υποταγμένοι στο όραμα μιας επανάστασης που α μετατίθεται συνεχώς σε ενα επόμενο αιώνα, γιατί δεν ωρίμασαν ακόμα οι συνθήκες , ή γιατί ακόμα οι προλετάριοι – επαναλαμβάνω έστω και χωρίς να το ξέρουν ή να το αναγνωρίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, πόσο δε μάλλον οι ηγεσίες τους-δεν μαζικοποίησαν ακόμα τον αγώνα τους; Και πως θα συμβεί αυτό; με την δημιουργία ενός ηγετικού συνδικαλισμού που στα πλαίσια μιας καπιταλιστικής οικονομίας θα προσπαθεί να καθοδηγήσει τους προλετάριους σε συμβιβασμούς ώσπου να φτάσει στην εξαθλίωση για να αντιδράσει μαζικά κια αγωνιαστικά όταν δεν θα έχει τη δύναμη να πάρει τα πόδια του απο την πείνα για να πάει να «χύσει το αίμα του» , γιατί έτσι λέει η προπαγάνδα του όποιου εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και δόγματα …απο ναζιστικά μέχρι ακροαριστερά «οτι πρέπει να χυθεί αίμα»…αλλιώς ο κόσμος δεν αλλάζει.

       Δηλαδή όλοι οι παραπάνω συμπεραίνουν ξεδιάντροπα οτι: η κοινή πανανθρώπινη λογική και η κοινή ανθρώπινη αίσθηση δικαίου ειναι «αδύναμα» όπλα για να κερδίσεις ενα δίκαιο αγώνα; Ενω άμα σου σπάσω το κεφάλι αυτό θα με κάνει γνήσιο προλετάριο επαναστάτη, και αν σου αφαιρέσω τη ζωή και το δικαίωμά σου να υπάρχεις, θα έχω και όλο το δίκιο με το μέρος μου. Τότε τι διαφορά θα είχε ο φασισμός απο τη δικτατορία του προλεταριάτου, που δυστυχώς ζει μέσα στις καρδιές μας… και όχι μόνο στα μυαλά μας…;

        • Προς Biafra, φιλοσοφικό ερώτημα για τα επόμενα 40 χρόνια, που πρέπι να απαντηεί πριν την επανάσταση του προλεταριάτου:
         «πως γίνεται στον εναν παλαβιάρη κουτόχορτο χιλιάδες να μασάν»;

          • Λυπάμαι που σε πονάνε οι αλήθειες (σου)…
           και κάτι άλλο :μήπως α πρέπει να σέβεσαι τους ομοειδείς σου, όπως ακόμα κι ο τελευταίος γαϊδαρος έχει την εφυϊα να πράττει προς τους ομοειδείς του…

          • τι να σεβομαι ρε ζωον? εναν μαλακα που μου λεει οτι για το ολοκαυτωμα ευθυνονται οι εβραιοι? ειναι το ακρον αωτον του αντισημιτισμου! απο τα πιο ηλιθια-ρατσιστικα-συνομωσιολογικα σχολια ever! εισαι εχθρος, αντε και γαμησου ναζιστακι! μια χαρα χωρας μες τη πηγαδα! καταλαβα και τι νουμερα μαζευει το noslaverysociety!

          • Προς Biafra

           Χαίρομαι που επιτέλους πέταξες τη μάσκα αναρχικού. Αν κάνει το ίδιο και ο «αριστερός χ[ωρος¨» που εκπροσωπείς που υπονομεύει την Αναρχία με συνθήματα τύπου :» ΕΑΜ-Ελλάς-Μελιγαλάς» θα προσφέρει περισσότερα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα στον αναρχικό αγώνα που απο όσο ξέρω δεν έχει υπαρξιακά προβλήματα και μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την αποδοχή σου για τους τρόπους δράσης που επιλέγει χωρίς να σε ρωτήσει προσωπικά πρώτα!
           Εκτός και αν ο πόλεμος κατά της Αναρχίας ταυτίζεται με την κριτική στον υπαεκτό ελληνικό αναρχικό χώρο με υποκειμενικά πορίσματα όπως τα παρακάτω:

           (Ο παραλογισμός είναι υψηλού επιπέδου:

           – Ο αναρχικός χώρος θα κατηγορήσει το αυταρχικό ή και “φασιστικό” κράτος, αν επιχειρήσει εναντίον του ιντιμίντια, για λογοκρισία.. Την ίδια στιγμή όμως ανέχεται ο ίδιος τη λογοκρισία του ιντιμίντια

           – Ο αναρχικός χώρος θα κατηγορήσει τα ΜΑΤ στου αστικού κράτους όταν επιχειρήσουν στη Πλατεία Εξαρχείων, ωστόσο ο ίδιος ανέχεται την βίαιη και καταστροφική δράση μηδενιστικών σχηματισμών στη Πλατεία Εξαρχείων.

           – Ο αναρχικός χώρος εγκαλεί τους απλούς πολίτες και τους “νοικοκυραίους” ότι δεν αντιδρούν απέναντι στις άθλιες κρατικές πραχτικές κάθε είδους, όταν και εκείνος κάνει ακριβώς το ίδιο απέναντι στις άθλιες πραχτικές μέσα στο δικό του χώρο.

           Σε τι διαφέρει άραγε ο αναρχικός που δεν ακούει δεν βλέπει δεν μιλάει για τα του χώρου του, από τον αντίστοιχο μικροαστό που τόσο σφοδρά κατηγορεί;)

           α ήελα τέλος να σου εξηγήσω τι α υποστηρίζω. Δεν λέω οτι το ολοκάυτωμα «το οργάνωσαν οι Εβραίοι», λέω οτι ο Χίτλερ ήταν το πιόνι της εβραϊκής αριστοκρατικής αστικής τάξης που κυριαρχούσε οικονομικά, και πίσω απο τον Χίτλερ εξόντωσε και κυνήγησε ανελέητα όλος τους αριστερούς εβραίους εργάτες και διανούμενους αγωνιστές της κομμουνιστικής ιδεολογίας. ΣΑΦΕΣ;

       • Οι ευχαριστίες που μου στέλνεις ομολογουμένως με κάνουν να νιώθω ευχάριστα αλλά και άβολα διότι είναι καταφανές το ότι δεν σου είναι αναγκαία η συμβολή κανενός Άκμωνα ώστε να διατυπώσεις τις όποιες θέσεις έχεις επί ενός ζητήματος.Έχεις και τις γνώσεις και την λεκτική δυνατότητα να κάνεις κάτι τέτοιο.
        Το δικό .μου σχόλιο δεν απέβλεπε στο να σου προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια απλώς κατέθεσα μία άποψη η οποία έχει υποστηριχτεί σοβαρά και με την οποία εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω αν δεν την εξετάσω πιο σοβαρά. Το πρόβλημα που περιγράφεις -εάν το συνέλαβα καλά – είναι η αδυναμία συνεννοήσεως που υπάρχει μεταξύ ανθρώπων ιδίου κοινωνικού οικονομικού ή εργασιακού επιπέδου με απώτερο σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου ο οποίος να συμφέρει όλους.
        Οι αιτίες αυτού του προβλήματος .είναι λίγες κάθε μία από αυτές όμως απαιτεί τέτοια έκταση αναλύσεως και εγώ -ως μη εξοικειωμένος με τούτο το ρημάδι- δυστυχώς γράφω τόσο αργά ώστε θα ήθελα πολύ χρόνο και τεράστια έκταση κειμένου προκειμένου να δώσω την όποια γνώμη έχω.
        Δεσμεύομαι πάντως να σου στείλω ένα σχετικό κείμενο -εάν βεβαίως το θέλεις – κάποια στιγμή κατά την οποία θα έχω άνεση χρόνου σε όποιαν ηλεκτρονική διεύθυνση μου πεις και κατά προτίμηση αποφεύγοντας αυτό το πεδίο διότι είναι κρίμα απόψεις επί ενός σοβαρού θέματος να δίνονται βορά σε είρωνες και ανθρώπους που βρίζουν πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου -και με αυτό δεν εννοώ τον biafra ο οποίος μπορεί να διαφώνησε με ότι διάβασε στο σχόλιό μου αλλά οφείλω να αναγνωρίσω το ότι δεν μου απηύθυνε κάποιαν υβρι.

       • Ενώ εσύ θεωρείς ας πούμε πανέξυπνο το να πιστεύεις σε κάτι που ονομάζεις «κοινή ΠΑΝ-ανθρώπινη λογική» λες και όλοι οι άνθρωποι είναι λογικοί. λες και υπάρχει αυτή η ανοησία στο όνομα της οποίας δικαιολογείται κάθε έγκλημα απέναντι στον πλανήτη αλλά και ομο(ανθρωπο)ειδή. Μια χαρά είναι και τον μπάτσο να τσακίζεις και τον ναζί και αυτή η «λογική» σας δεν πρόκειται να μασηθεί ποτέ από αξιοπρεπείς τρελούς που δε χωράνε σε τέτοιες ηττοπαθείς σκλαβοπάθειες. Να τον βράσετε και να τον φάτε τον πολιτισμό σας.

   • Ναι biafra, είναι πράγματι εξαιρετική ανάλυση – φύλλο και φτερό κάνει όλες τις μπούρδες που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά (ίσως όμως ο πειρατής -λέω τώρα…- να ζορίζεται λίγο να την περάσει, λόγω των αναλύσεων του παύλου και των αναφορών σε μεγαλοδημοσιογράφους και λοιπούς ‘διανοούμενους’ που τους ξεσκίζει κυριολεκτικά…)

    @ fanatikos anagnostis
    και για το αίμα μας μωρέ, που πέρασε κατευθείαν από τον Περικλή σ’ εμάς!!!

    • ο πειρατης εχει βαλει τα μυαλα του στο μπλεντερ! οσο για τον παυλο αυτο το βαθύτατα εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό ανθρωπαριο αυτος ο δουλος μεχρι των μυελο των οστων του(κατα το κειμενο) που δεν μπορει παρα να αυτομαστιγωνεται και να απαιτει να το κανουμε ολοι, να μας τα πρηζει για το ποιος ειναι ο ορθος αναρχισμος λες και ειναι αντικειμενικα κατι, που και ποιος χεστηκε στο φιναλε εκτος απο τον καιν και τους μπατσους/μμε/νεοναζι και τα αφεντικα τους ας παει να καψει το πτωμα του σε καμια γωνια

    • γιατι ρε xromaanemou, σαμπως ειναι ψεματα οτι περασε το αιμα του Περικλεους κατευθειαν; καταρχην το αιμα των ελληνων εχει διαφορετικο χρωμα : πορφυροκαστανανομπορδοροδοκοκκινο

     επιμενω : δεν ειναι συνομωσιολογιες οτι ολοι μας εποφθαλμιουν και μας ζηλευουν για την ομορφια και την εξυπναδα μας και οτι γραφετει ειναι καθαρη κακια απεναντι σε αυτο το καταπληκτικο μπλογκ με τους καταπληκτικους συγγραφεις οι οποιοι εχουν καταπληκτικο λογο και καταπληκτικη αναλυση

     ειναι οι καταπληκτικοτεροι ολων!

     • @Fanatikos Anagnostis «…ειναι οι καταπληκτικοτεροι ολων!»

      lol

      Ε, καλοί είμαστε, δεν λέω. Αλλά πιο καταπληκτικώτεροι (λολ) κι από μας, είναι οι αναγνώστες μας.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. Αυτός ο Περικλής είναι εθελοντής αιμοδότης;

 14. Σ’ευχαριστώ, είναι πολύ ενδιαφέρουσα όπως και το ίδιο το μπλογκ! Μελετάω και άλλες τους αναλύσεις τώρα.

 15. ‘Ετσι είναι. Μας ζηλεύουν. Για τα κάλλη μας και την αρχαιοπρεπή μας εμορφιά, τον σπουδαίο μας πολιτισμό που έχει γραμμική πορεία από την αρχαία ελληνική γραμματεία ως τα μπουζουξίδικα, την πρωτοφανή γεωπολιτική μας θέση που μας κάνει κεντρικό κόμβο σύνδεσης πολιτισμών (ναζισμών, εθνικισμών, φασισμών, σταλινισμών, και άλλων πολιτισμικών φιλοσοφιών), τη θάλασσα και το αγέρι μας που φυσάει πάνω από το αιγαίο κατά κύριο λόγο, το γηγενή μας πληθυσμό, τον γεμάτο σοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, το έχει τραγουδήσει και η Γαρμπή, μετά χαλάσατε σκουλήκια και μάθατε τσιφτετέλι, να μου χαθείτε χαμούρες, η γνώση της ιστορίας μας καθιστά ανδροπρεπείς ως αρχαίους έλληνες θεούς, οι δε γυναίκαι να φοβείστε τους άνδρες και κατόπιν να τους υπηρετείτε εις τους εθνικόφρονας στόχους τους, μετά θα πάρουμε την Πόλη, θα σκοτώσουμε τους άπλυτους, θα εξοντώσουμε τους απάτριδες και τους προδότας και θα μεσουρανήσουμε στο παγκόσμιο στερέωμα, ξεπλένοντας τη σύγχρονη ντροπή με αίμα- άντε και με ουίσκυ.

  • Λοιπόν, καλή μου ultra, διακρίνω ότι την τέχνη του γραψίματος την κατέχεις! Πες μου ότι θα ζωστείς και με τα άρματα δεικνύοντας παρόμοια τέχνη 🙂 και τότε στον παύλο θα βρείς τον μεγάλο ερωτευμένο που έγραφαν οι αδερφές Μπροντέ, που κάπου διάβασα ότι υπήρξαν αγαπημένοι σου συγγραφείς. Έτσι είμαστε εμείς οι ειρηνόφιλοι, κατά βάθος δειλοί, μικροαστοί, που στις ερωτικές περιπέτειες επιθυμούμε να ζήσουμε την ένταση των οδοφραγμάτων και της ένοπλης πάλης, που φοβόμαστε να γευθούμε στη ζωή μας! Έτσι είμαστε εμείς οι μικροαστοί: Πάντα της μετάθεσης!!
   🙂 🙂 🙂

 16. Το μεγάλο δίλημμα της εποχής μας είναι αυτό. Ο γνωστός παραδοσιακός καφές με το καιμάκι ονομάζεται ελληνικός ή τούρκικος. Τα άλλα για αντικοινωνισμούς και κοινωνισμούς είναι παιδιαρίσματα.

 17. Παντως συμφωνα με καποιες θεωριες ο Ξερξης ηταν σπαρτιατης απο τη μανα του και σε συνενοηση με τους 300 τους κατεσφαξε στις θερμοπυλες για να κανει τους Δωριεις συμπαθεις στον ελληνικο χωρο

  αλλα και ο Αλεξανδρος, λεγεται πως ηταν περσης γιαυτο και εφαξε τους περσες για να τους θυματοποιησει και εν συνεχεια να τους αποκαταστησει στη κοινη γνωμη της εποχης, αλλωστε ολοι ξερουμε οτι φοραγε περσικα ρουχα και πηδαγε νεαρες περσιδες , γιατι αραγε ? τι αποδεικνυει ολο αυτο ? … μα οτι ηταν Περσης !

  φυσικα για να μην δημιουργήσω παρεξηγήσεις να τονισω ότι δεν παίρνω κάποια θέση απλώς περιγράφω τις θεωρίες κάποιων ,για να βοηθησω την συζητηση

  • καιεγω γνωριζω παρομοιες θεωριες που συνηγορουν υπερ της δικιας σου οπως για το γεγονος οτι ο εφιαλτης ηταν ο ιδιος ο λεωνιδας που καρφωσε τους 300 σπαρτιατες.

 18. xromaanemou, όχι καλή μου. Και γω ως υπεράνω και πολιτισμένη τον αφήνω σε σένα! Είμαι άλλωστε γνωστή για τη γενναιοδωρία μου. Πάρτον πάρτον. Μην πεις όχι, θα στον αφήσω έξω απ’ την πόρτα!

 19. Γιατί το δόγμα της μη-βίας είναι βίαιο. Ή πώς να τους αφήνεις να σε σκοτώσουν ευκολότερα.
  Το δόγμα της μη βίας προωθεί την αρχή πως η βία είναι εξοβελιστέα από τις επιτρεπόμενες μεθόδους ενός ανθρώπου και πρέπει να είναι το τελευταίο προπύργιο του εκμεταλλευόμενου αυτού ατόμου, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να είναι η πρώτη (και είναι) και κύρια επιλογή του συστήματος. Γιατί αυτή η παραχώρηση στο σύστημα?
  Το τελευταίο μου προπύργιο έναντι της ΠΡΩΤΗΣ τους επιλογής?
  Αυτή η διαφοροποιημένη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων λειτουργεί υπέρ του εξεγερμένου ή υπέρ του κράτους?
  Και υπάρχει και αυτή η οπτική. Η άρνηση των πολλών να χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους, που την παραδίνουν στα χέρια του εχθρού, αναγκαστικά οδηγεί τους λιγότερους να ισχυροποιήσουν τις μεθόδους τους λόγω του περιορισμού τους αριθμητικά. Οπότε, η αφαίρεση ενός όπλου στο ηθικό πεδίο, ευνοεί τη χρήση του στο πρακτικό πεδίο. Οι μη βίαιοι είναι που στην πραγματικότητα «σπρώχνουν» το πεδίο ολόκληρο προς τη χρήση βίας. Οι μη βίαιοι αυτοί είναι που περισσότερο απ’ όλους είναι υπέρ της βίας. Βέβαια, μέσα στην μέγιστη υποκρισία του τσιτάτου εγώ είμαι εναντίον της βίας, μπορούν πάντα να αποποιηθούν κάθε ευθύνης, να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το «έγκλημα» και να είναι εκείνοι οι νόμιμοι, οι εντάξει με την πλειοψηφία, οι αγαπημένοι και αγαπητικοί της, οι εγγυητές της μη βίας στρώνουν το δρόμο της νόμιμης κρατικής βίας.

  • ultra:
   εχεις απολυτο δικιο, συμφωνω με ολα οσα λες και γενικα και με τα περισσοτερα που σε εχω πετυχει να λες κατα καιρους (εκτος απο προσωπικους χαρακτηρισμους κλπ).
   και ποιος μπορει να διαφωνησει.
   εννοειται οτι κανεις μα κανεις δεν μπορει να διαφωνησει σχετικα με την αναγκαιοτητα της βιας. κανενας ομως. ποτε. κανεις.

   ομως αλλο και αλλου ειναι το προβλημα:
   οτι ο εχθρος -παγκοσμια και ειδικα σ αυτη τη συγκυρια και με τη βοηθεια και της τεχνολογιας- εχει την απολυτη υπεροπλια. την αστυνομια, τον στρατο,τα παντα.
   ενω εμεις δεν εχουμε..τπτ. ουτε οπλα ουτε τπτ.
   οποτε…ποια βια??! τα 20-25 μπουκαλια σε μια πορεια???! εφοσον ο,τι και να κανουμε, ειναι απ την αρχη..καταδικασμενο. η ηττα ειναι βεβαιη και τα θυματα θα ειναι κυριως απ τη δικη μας πλευρα…

   δεν ειναι ηττοπαθεια, ειναι προβληματισμος. οκ μπορει να ειναι και ηττοπαθεια 😦

   • Μα τα μπουκάλια υπάρχουν -ως ένα βαθμό- επειδή όλοι οι άλλοι είναι οι «μη βίαιοι» και, στην τελική, τους προστατεύουν κιόλας.

  • »Γιατί το δόγμα της μη-βίας είναι βίαιο» το δογμα της μη βιας, ειναι φετιχισμος της βιας για την ακριβεια

 20. Psychocandy, η τεχνολογία στα χέρια των εξουσιαστών είναι ένα μέσο εξημέρωσης, η τεχνολογία στα χέρια εξεγερμένων είναι φόβητρο για τον εχθρό.Τώρα θα μου πεις, η πρόσβαση στην τεχνολογία πώς γίνεται, θα σου πω εκεί και γω δεν ξέρω, λολ Αλλά έχω την εντύπωση πως ο λόγος που το κράτος δεν επιθυμεί την πρόσβαση στην τεχνολογία, άρα το μονοπώλιο των τεχνολογικών επιτευγμάτων πάλι το κράτος το έχει, είναι γιατί γνωρίζει πως στα σωστά χέρια η τεχνολογία αποτελεί μία τρομερή εξισωτική δράση γοήτρου και δυναμικής. Με λίγα λόγια τα όρια χαράζονται βαθιά στο σημείο τομής που είναι το σημείο εκείνο που η τεχνογνωσία και τα υλικά της μέσα περνάει στο αντίπαλο στρατόπεδο.
  *και γω συμφωνώ με όσα έχω διαβάσει από σένα ως τώρα, αν και δεν έχω καιρό εδώ και δεν είναι και πολλά, ελπίζω να έχω την ευκαιρία στο μέλλον.

 21. Και για να έχει κάποιο νόημα αυτή η ανάρτηση του Παύλου, η οποία κάπου προφανώς στόχευε και για να συμβάλω στη συζήτηση ουσιαστικά:

  Προς Παύλο:
  Θεωρώ οτι ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις γίνονται τα χειρότερα εγκλήματα …

  Ενα ολίσθημα κατά τη γνώμη μου, της έστω καλοπροαίρετης προσπάθειας σου, ανοίγοντας αυτή τη συζήτηση, είναι το να προσπαθήσεις να μοσχοπλύνεις το μωρό στη μπανιέρα, και να κάνεις το «λάθος» να πετάξεις και το μωρό που έπλυνες μαζί με τα απόνερα…
  Δηλαδή, η κριτική σου στάση απέναντι στον «υπαρκτό ελληνικό αναρχικό χώρο» και η καλή πρόθεσή σου να τον «λούσεις γενεές δεκατέσσερις» ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι ειναι θεμιτό, μετά απο αυτό, να πετάξεις και την ΑΝΑΡΧΙΑ μαζί με τα απόνερα!

 22. Παύλε

  αυτό που κατάλαβα προσωπικά από τα 100-τόσα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση είναι πως ο «αναρχικός χώρος» χρειάζεται επειγόντως δύο πράγματα:
  -έναν γενικό έστω κώδικα αξιών και ηθικής
  -μια κουλτούρα συζήτησης (αυτό πολύ επειγόντως)

  Εχει χαθεί η μπάλλα εντελώς.

  Θραξ Αναρμόδιος

 23. Προς Αναρμόδιο

  Συμφωνώ μαζί σου, εν μέρει.
  1. Πιστεύω όμως οτι ο καθένας φέρει τον κώδικα αυτό ως «προσωπικό του παράδειγμα» με τη στάση ου, τις πράξεις και τα λόγια του, όχι επειδή του επιβάλλεται απο κάποιον άλλο εκτός απο τον ίδιο του τον εαυτό (σχετικές λέξεις: ενδελέχεια και αυτο-νομία), αλλιώς δεν έχει καμμία αξία (σχετικές λέξεις : μιμητισμός και ετερονομία) .
  2. Αυτή η κουλτούρα απουσιάζει απο όλα τα πολιτικά πνεύματα αυτής της χώρας όπου επικρατεί ο άκρατος ναρκισσιστικός πολιτικός λόγος που αρκείται στο να αυτοθαυμάζεται (ή όταν στριμώχνεται σε ένα πραγματικό επίπεδο διαλόγου α καταφεύγει σε βρισιές γιατί δεν έχει το επίπεδο που απαιτεί ένας ουσιαστικός διάλογος) με αποτέλεσμα ο «περ ού ο λόγος» (η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών γύρω απο ενα ρεαλιστικό πρόβλημα που αφορά την άμεση πραγματικότητά μας) να μη ωφελείται διόλου, αλλά σε μερικές περιπτώσεις να βλάπτεται, προς ζημίαν όλων των αντικρουόμενων πλευρών.

  Δηλαδή 1+ 1 κάνουν πάντα 2, ας συμφωνήσουμε σε αυτό για αρχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s