Κείμενο 4 Αναρχικών συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

«Προφανώς δε διανοηθήκαμε στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο όμηρο ως ανθρώπινη ασπίδα(δεν θα είχαμε π.χ. πρόβλημα αν είχαμε τον διευθυντή μίας τράπεζας), άλλωστε η αστυνομία δε γνώριζε την ύπαρξή του. Εν τέλει, λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα για τους μπάτσους εν αγνοία τους, καθώς αποτέλεσε την αιτία που δε χρησιμοποιήσαμε τα όπλα μας για να απεμπλακούμε. Γιατί η συνείδησή μας και ο αξιακός μας κώδικας δε μας επιτρέπουν να ρισκάρουμε τη ζωή ενός τυχαίου ανθρώπου που βρέθηκε μαζί μας παρά τη θέλησή του.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τα όπλα δεν τα είχαμε για εκφοβισμό, αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής μας με μπάτσους. Άρα, λοιπόν, ο λόγος που τελικά δεν πράξαμε όπως αναλογούσε, ώστε να διαφύγουμε, ήταν μία συνθήκη στην οποία βρεθήκαμε από λανθασμένο χειρισμό.

Η μόνη εκδοχή διαφυγής πλέον ήταν η ταχύτητα και η προσπάθειά μας να κερδίσουμε απόσταση με το όχημα μας από τους μπάτσους που μας καταδίωκαν. Βέβαια η, πόλη της Βέροιας δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο και έτσι σύντομα εγκλωβιστήκαμε σε ένα στενό με αποτέλεσμα τη σύλληψή μας. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, το μόνο που δηλώσαμε από την αρχή ήταν ότι ο άνθρωπος που είχαμε μαζί μας δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία και εμάς. Παρ’ όλα αυτά οι μπάτσοι συνέχιζαν να τον χτυπάνε και αυτόν, τουλάχιστον για όσο είχαμε οπτική επαφή μαζί του.» Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

¨Οι μέρες μας περνάνε, οι νύχτες μας δεν περνάνε.

Τρέχουμε προς τη διαφυγή μας, ενώ γύρω μας εξελίσσεται ένα κανονικό ανθρωποκυνηγητό. Πίσω μας μία ζωή προκαθορισμένη, χαραγμένη από τα χέρια των κυρίαρχων, με στόχο να εσωτερικεύσουμε την υποταγή ως αντικειμενική συνθήκη, να νομιμοποιήσουμε ηθικά συστήματα νόμων και κανόνων, να εξισώσουμε το άτομο με μία στατιστική λογική αριθμών. Μπροστά μας ο κόσμος των «ουτοπικών» μας φαντασιώσεων που κατακτιέται μόνο με βία. Μία ζωή, μία πιθανότητα και αποφασιστικές επιλογές.

Κοίτα το κενό ανάμεσα στα σύννεφα και πήδα, γιατί ποτέ η πτώση δεν υπήρξε πιο σίγουρη επιλογή.

Την Παρασκευή 01.02, μαζί με ομάδα συντρόφων, προχωρήσαμε στη διπλή ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομείου στο Βελβεντό Κοζάνης. Άποψή μας είναι πως έχει κάποια ουσία να αναλύσουμε σε ένα βαθμό το επιχειρησιακό κομμάτι της ληστείας. Κυρίως για να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της επίθεσης, οι επιλογές που κάναμε, τα λάθη που διαπράξαμε και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτά:

Το πρωί της Παρασκευής λοιπόν, επιτεθήκαμε στους δύο στόχους χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Επιδίωξή μας από την αρχή ήταν να πάρουμε τα χρήματα και από τα δύο χρηματοκιβώτια, όπως και έγινε. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής μας, μία σειρά από ατυχή γεγονότα και λανθασμένους χειρισμούς, οδήγησαν στην έκθεση τόσο του οχήματος μας, όσο και στην κατεύθυνσή μας στην αστυνομία.

Λόγω του αστυνομικού κλοιού που σχηματίστηκε αυτόματα, ο σύντροφος που οδηγούσε το διαμορφωμένο εξωτερικά σαν ασθενοφόρο βαν, αναζητούσε διεξόδους διαφυγής για την ομάδα που έκανε τις ληστείες. Στην προσπάθειά του αυτή, έκανε το λάθος να περάσει τρεις φορές από όχημα των μπάτσων, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ύποπτος. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά, λόγω άγνοιας της περιοχής στην οποία κατέληξε, έφτασε σε τέσσερα αδιέξοδα στους χωματόδρομους των ορυχείων, με αποτέλεσμα στο τελευταίο να περικυκλωθεί και να μην έχει πια κανένα ουσιαστικό περιθώριο διαφυγής. Έτσι, αφού έκαψε το βαν, τον συνέλαβαν. Με αυτές τις εξελίξεις και ενώ ο σύντροφός μας με το όχημα διαφυγής βρισκόταν ήδη στα χέρια των μπάτσων, το εύρος των επιλογών μας μειώθηκε σημαντικά.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σταματήσουμε το πρώτο διερχόμενο όχημα, καθώς θα εξασφάλιζε μία πιο ασφαλή διαφυγή για εμάς και τους συντρόφους μας. Το μείζον ζήτημα σε αυτή τη συνθήκη ήταν να μη γίνει γνωστό στους μπάτσους το νέο όχημα διαφυγής των συντρόφων μας, οπότε αποφασίσαμε να κρατήσουμε τον οδηγό στο βαν μαζί μας, μέχρι να βρούμε έναν τρόπο διαφυγής και για εμάς. Κάπου εκεί υπήρξε και η συνάντησή μας με ένα περιπολικό που εξελίσσεται σταδιακά σε άγρια καταδίωξη ως την πόλη της Βέροιας με τις περισσότερες δυνάμεις αστυνομίας, που υπήρχαν στη περιοχή, πίσω μας. Προφανώς δε διανοηθήκαμε στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο όμηρο ως ανθρώπινη ασπίδα(δεν θα είχαμε π.χ. πρόβλημα αν είχαμε τον διευθυντή μίας τράπεζας), άλλωστε η αστυνομία δε γνώριζε την ύπαρξή του. Εν τέλει, λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα για τους μπάτσους εν αγνοία τους, καθώς αποτέλεσε την αιτία που δε χρησιμοποιήσαμε τα όπλα μας για να απεμπλακούμε. Γιατί η συνείδησή μας και ο αξιακός μας κώδικας δε μας επιτρέπουν να ρισκάρουμε τη ζωή ενός τυχαίου ανθρώπου που βρέθηκε μαζί μας παρά τη θέλησή του.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τα όπλα δεν τα είχαμε για εκφοβισμό, αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής μας με μπάτσους. Άρα, λοιπόν, ο λόγος που τελικά δεν πράξαμε όπως αναλογούσε, ώστε να διαφύγουμε, ήταν μία συνθήκη στην οποία βρεθήκαμε από λανθασμένο χειρισμό.

Η μόνη εκδοχή διαφυγής πλέον ήταν η ταχύτητα και η προσπάθειά μας να κερδίσουμε απόσταση με το όχημα μας από τους μπάτσους που μας καταδίωκαν. Βέβαια η, πόλη της Βέροιας δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο και έτσι σύντομα εγκλωβιστήκαμε σε ένα στενό με αποτέλεσμα τη σύλληψή μας. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, το μόνο που δηλώσαμε από την αρχή ήταν ότι ο άνθρωπος που είχαμε μαζί μας δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία και εμάς. Παρ’ όλα αυτά οι μπάτσοι συνέχιζαν να τον χτυπάνε και αυτόν, τουλάχιστον για όσο είχαμε οπτική επαφή μαζί του.

Η παραπάνω αφήγηση δεν γίνεται στα πλαίσια της επίδειξης και της αυτοπροβολής, αλλά για να αντιστρέψουμε την παρακαταθήκη μίας άνευ μάχης σύλληψης που οι συνθήκες μας οδήγησαν.

*  *  *  *  *

Η αφήγηση τελειώνει στα κεντρικά της αστυνομίας στη Βέροια, όπου ακολουθησε πολύωρος βασανισμός τριών από εμάς από τα γουρούνια της αστυνομίας. Οι τακτικές γνωστές και αναμενόμενες: κουκούλα, δέσιμο με χειροπέδες πισθάγκωνα και ξύλο.

Θεωρούμε αυτονόητο πως ανάμεσα σε εμάς και το σύστημα υπάρχει μία σαφής διαχωριστική γραμμή που αποτυπώνει τον πόλεμο μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο της κυριαρχίας, της καταπίεσης και της υποδούλωσης και τον κόσμο της ελευθερίας που δημιουργούμε και κρατάμε ζωντανό μέσα από την αδιάκοπη πάλη με την εξουσία.

Σε αυτόν τον πόλεμο τα γουρούνια της αστυνομίας αποτελούν μόνιμο στόχο των αναρχικών ανταρτών ως εμπροσθοφυλακή και κατασταλτικός βραχίωνας των μηχανισμών της κυριαρχίας. Για αυτό θεωρούσαμε τη στάση των μπάτσων απέναντί μας αυτονόητη. Αν το κράτος δε μας πολεμούσε, τότε θα είχαμε ένα καλό λόγο να ανησυχήσουμε. Τα βασανιστήρια ως μέθοδος ήταν, είναι και θα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της εκάστοτε εξουσίας. Εμείς, φυσικά, σαν αναρχικοί, αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους βασανισμού απέναντι στους εχθρούς μας και προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών «εκτελέσεων», καθώς δε θέλουμε να αναπαράγουμε τη σαπίλα του κόσμου τους αλλά να την εξοντώσουμε.

Η άποψη που θέλει τους αγωνιστές βορά στα νύχια των κατασταλτικών μηχανισμών εσωτερικεύει την αντίληψη της ήττας στους κόλπους των ανατρεπτικών κύκλων. Είναι η αποδοχή μίας αντίληψης περιορισμού του πολέμου εναντίων των εχθρών της ελευθερίας, στα πλαίσια αποδοχής της αστικής κοινωνικής ηθικής και νομιμότητας. Και για να μην παραξηγούμαστε, η παραπάνω νύξη αφορά σε ανακοινώσεις τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ή Α.Κ., που συμβάλουν περισσότερο στο ρεφορμισμό παρά στη ριζοσπαστικοποίηση. Περιττό να αναφερθούμε σε δημοσιογράφους, το ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κομμάτια του συστήματος που με «φιλικές» ανακοινώσεις προς εμάς επιχειρούν να επαναπροσεγγίσουν όσες συνειδήσεις ξεκινούν να αποκλίνουν από τις νόρμες, εξυπηρετώντας έτσι τη σταθεροποίηση του καθεστώτος.

Τώρα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πρακτικών βασανισμού, για εμάς η απάντηση βρίσκεται στην πολυμορφία. Η ανάδειξη συγκεκριμένων γεγονότων μέσα από δράσεις αντιπληροφόρησης όπως προκυρήξεις, αφίσες, συγκεντρώσεις, πορείες κ.τ.λ. είναι σίγουρα αναγκαία, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να οδηγούνται σε μία διαπίστωση. Μία διαπίστωση που δε χωράει «μεμονωμένα περιστατικά» ή «εκδικητικές συμπεριφορές» αλλά οδηγεί στην αντίληψη ότι η φυσική βία ήταν πάντοτε μέσο καταστολής και ελέγχου από την εξουσία. Αποτελεί το κομμάτι του πολέμου μεταξύ κυριαρχίας και εξέγερσης.

Όσο βέβαια εξαπλώνεται το μήνυμα αυτό, άλλο τόσο πρέπει να εξαπλώνεται και ένα μήνυμα τρόμου προς τους εκ φύσεως βασανιστές, τους μπάτσους. Για να μη χτυπάνε οι μπάτσοι δεν έχουν νόημα οι ενδοσυστημικές καταγγελίες και οι δικονομικές διαδικασίες, που συνεπάγονται εκπτώσεις και άτυπη αποδοχή της δικαστικής ή δημοσιογραφικής εξουσίας. Χρειάζεται αντίσταση× και η αντίσταση πρέπει να έχει και βίαιες μορφές. Γιατί μία επίθεση στους μπάτσους, όχι μόνο της Βέροιας, είτε με πέτρες, είτε με μολότωφ, είτε με όπλα, τους οδηγεί αδιαμφησβήτητα στο να επανεξετάσουν τις επιλογές τους, μετρώντας τις πληγές τους πριν ξανασηκώσουν χέρι. Γιατί όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, οι εχθροί έχουν όνομα και διεύθυνση.

*  *  *  *  *

   Δε θα αναφερθούμε αναλυτικά στο ρόλο των τραπεζών, ούτως ή άλλως στην εποχή που ζούμε είναι γνωστός στον καθένα. Η ύπαρξή τους είναι μία διαρκής ληστεία. Για εμάς, ως αναρχικούς, αποτελούν στόχο για κάθε μορφή επίθεσης: εμπρηστική, βομβιστική, ληστρική. Βέβαια, πολύς λόγος έγινε για την υπόθεσή μας και σίγουρα υπάρχει ανάγκη να αναστρέψουμε το κλίμα. Να χτυπήσουμε τη διαρκή επιχείρηση απονοηματοδότησης της επιλογής μας και να αναδείξουμε τη σαπίλα της κοινωνιολογικής προσέγγισης και του ψευτοανθρωπιστικού υπόβαθρου, που λόγω ηλικίας θέλησαν να προσδώσουν.

   «Παιδιά της διπλανής πόρτας και χτυπάνε τράπεζα. Γιατί;»

Γιατί η ληστεία είναι μία συνειδητά πολιτική πράξη. Δεν αποτελεί το επόμενο στάδιο μίας ανήσυχης εφηβικής περιόδου, φιλοδοξίες για προσωπικό πλουτισμό, ούτε φυσικά είναι αποτέλεσμα της δήθεν τεμπελιάς μας. Περιέχει όμως την επιθυμία να μη δεσμεύσουμε τις ζωές μας στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας. Την άρνησή μας να γίνουμε γρανάζια οικονομικών συμφερόντων. Την αντίστασή μας στην επέλαση της ψυχικής κα αξιακής χρεοκωπίας του κόσμου τους.

Είναι σαφές για εμάς ότι δεν αρνούμαστε τη δημιουργικότητα μέσα στις κοινότητές μας. Άλλωστε, η οργάνωση μίας ληστεία απαιτεί καί πνευματική καί υλική εργασία. Αρνούμαστε όμως να υποδουλώσουμε τη δημιουργικότητά μας στον κόσμο της παραγωγής και αναπαραγωγής της εργασίας. Βέβαια, για εμάς λίγη ουσία θα είχε η άρνηση της μισθωτής σκλαβιάς αν δεν εργαζόμασταν παράλληλα και για την καταστροφή της. Είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί και δεν επιζητάμε συμπάθεια, συμπόνια ή κατανόηση επειδή πράξαμε «λάθος» σε ένα «λάθος» κόσμο. Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα.

*  *  *  *  *

   Κάθε μας επιθετική πράξη, είναι και μία στιγμή του συνολικού επαναστατικού πολέμου που διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα. Τα χρήματα από αυτή τη ληστεία δεν είχαν προορισμό τον επίπλαστο καταναλωτικό παράδεισο. Είναι απλά το εργαλείο για να κινηθεί κάθε μορφή αγώνα. Από την εκτύπωση προκυρήξεων μέχρι την αγορά όπλων και πυρομαχικών, για τη χρηματοδότηση των παράνομων υποδομών άμυνας και επίθεσης. Από την ενοικίαση των παράνομων σπιτιών μας μέχρι την προμήθεια εκρηκτικών για να τινάξουμε στον αέρα την κοινωνική ειρήνη.

Ο σκοπός είναι η διάχυση της άμεσης δράσης ενάντια στη γενικευμένη συνθήκη της αιχμαλωσίας που βιώνουμε. Είτε αντάρτικα, είτε ανοιχτά και κατά μέτωπο, με όποιο τρόπο ο καθένας εκτιμά ότι είναι πιο γόνιμο και αποτελεσματικό, με όποιο τρόπο διατίθεται και γουστάρει κάθε άτομο και κάθε συλλογικότητα που συμβάλει στον αγώνα. Πάντα στόχος κάθε μας κίνησης, κάθε αντάρτικης επίθεσης είναι η εξάπλωση της επαναστατικής συνείδησης. Για να σταθούμε συνειδητά απέναντι στον κόσμο της καθολικής υποδούλωσης, απέναντι σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο εχθρό που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, η μάχη για την ελευθερία και η προσπάθεια να προσδώσουμε μαχητικά χαρακτηριστικά σε κάθε πτυχή του αναρχικού αγώνα είναι γόνιμη και αναγκαία.

Γιατί η αναρχία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ευχάριστη ιδέα μέσα στον καθολικό κόσμο της υποταγής, παρά βρίσκεται σε αδιάκοπη σύγκρουση μαζί του.Δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε σε ακίνδυνες και δημοκρατικά αποδεκτές εκδηλώσεις, ούτε σε φετιχισμούς των μέσων, αλλά συνιστά μία αδιαίρετη ολότητα κάθε μορφής αγώνα. Το κάθε άτομο ή ομάδα, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις διαθέσεις και το σκεπτικό του,  συμβαλει με όποιον τρόπο γίνεται στη συνέχιση του αγώνα.Αναρχία είναι ο τρόπος μας να οργανωνόμαστε, να ζούμε και να παλέυουμε. Είναι η οργάνωση χωρίς περιορισμούς, είναι η αδιάκοπη πάλη. Είναι η ακραία συντροφικότητα που βιώνουμε στις εξεγερμένες κοινότητες απέναντι στο σάπιο κοινωνικό οικοδόμημα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να χαιρετίσουμε όλους τους συντρόφους που δραστηριοποιήθηκαν. Κολλώντας αφίσες, φωνάζοντας συνθήματα, οργανώνοντας συγκεντρώσεις, βγάζοντας κείμενα αλληλεγγύης (μέσα και έξω από τη φυλακή). Σε αυτούς που αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους.

Υ.Γ.1 Θέλουμε ακόμα να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Σπύρο Δραβίλα ο οποίος δίνει μία επίπονη και σκληρή μάχη για μία ανάσα ελευθερίας. Καλή δύναμη.

Υ.Γ.2 Πριν λίγο καιρό σκοτώθηκε σε μία τυχαία συμπλοκή ο σύντροφος Riyano στην Ινδονησία. Ο Ryo ήταν αναρχικός που μέσα από τη δράση του προωθούσε τη διεθνή αλληλεγγύη. Τώρα ακόμα και αν λείπει από τις εχθροπραξίες που προκαλούμε ενάντια στο υπάρχον, είμαστε σίγουροι ότι κοιτάμε πάντα προς το ίδιο αστέρι, το αστέρι της αναρχικής διαρκούς εξέγερσης. Τιμή στο σύντροφο RIYANO.

Oι αναρχικοί:

Νίκος Ρωμανός

Δημήτρης Πολίτης

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης¨

155 σκέψεις σχετικά με το “Κείμενο 4 Αναρχικών συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

 1. μου φαινεται κακως τους υποστηριξα εστω και κριτικα! πολιτικως ηλιθιοι! φετιχιστες της βιας και ουτε καν επαναστατες

  • @biafra
   Φεβρουαρίου 12, 2013 στις 19:41
   >>>
   Τον κακό σου τον καιρό!
   «Κριτικέ» του καναπέ!
   Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα & κρίσεις.
   Άντε τώρα να πληρώσεις το χαράτσι σου σαν καλό παιδί!
   Και τουμπεκί!
   Κι άμα φας κάνα βρωμόξυλο στην επόμενη πορεία
   (αν σηκωθείς απ΄τον καναπέ & τις θεωρίες σου & δεήσεις να πας),
   μην παραπονεθείς.
   Γιατί δεν θα σε ακούσει κανείς!

   ΥΓ: Λίγος σεβασμός σε κάποιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ δεν βλάπτει.

   • Δεν τους ζήτησε κανείς να παλέψουν για όλους μας…
    Και ούτε παλεύουν για όλους μας: Για τις «ουτοπικές» τους φαντασιώσεις παλεύουν, όπως λένε οι ίδιοι.
    Και οι ουτοπικές τους φαντασιώσεις στάζουν αίμα…

    • Και κάτι ακόμα: Μόνο στις ουτοπικές φαντασιώσεις τους είναι με τη μεριά της ελευθερίας. Στην πραγματικότητα, όπως την βλέπω εγώ, είναι καθαρά με τη μεριά της κυριαρχίας: Οι «μπάτσοι» του αναρχισμού…

    • οι ουτοπικες τους φαντασιωσεις σταζουν αιμα ?

     κατηγορουνται για καποιον/α και ποτε σκοτωσαν ?

     εχεις καποια ενημερωση ?

        • τι λες μωρε, οτι δεν θα συνεχισεις… σκασιλα μου μεγαλη
         δεν μπορεις ρε καημενε να ξεχωρισεις δυο λογιων αχυρα και μας μιλας για πολιτικη και νομικη διακριση !

         εσυ τους κατηγορεις οτι μυριζουν αιμα και μιλας και απο πανω

         μπορεις να καταλαβεις την διαφορα λογου πραξης?
         μπορεις να καταλαβεις οτι χιλιαδες φωναξαν να καει το μπουρδελο και κανεις δεν το εκαψε ?
         μπορεις να καταλαβεις την αποσταση που εχει μεταξυ αυτου που λεει «θα σου φαω το λαρυγγι» και αυτου που το κανουν εργο – πραξη

         αστειατορα ε αστειατορα

         πραγματι το κειμενο ειναι ανοητο / μαυρα χαλια / αφελες/ βριθει αντινομιων και οτι αλλο θελεις, αλλα απο πισω του εγω βλεπω ανθρωπους στριμωγμενους στη στενη, με ολες τη φρικη που η προοπτικη του μελλοντος τους επιβαλλει και που νιωθουν την ψυχολογικη αναγκη (δεν ειμαι ψυχαναλυτης, αλλα ετσι νομιζω) να δειξουν σε ολο το κοσμο,σ ολο τον πλανητη αν ειναι δυνατον, πως δεν ειναι κοτες και νενενκοι αλλα ατρομητοι, αφοβοι και ανυποχωρητοι απο τις αρχες τους

         αυτη κατα την γνωμη μου (δλδ η συνθηκη του κελιου), τους ωθει να μεγιστοποιουν τα παντα και να ενδυονται ρολους που πιθανον δεν τους χωρανε
         για μενα ειναι μια τραγικη εξελιξη αυτο το κειμενο, αλλα δεν μπορω να το παρω τοις μετρητοις και ουτε μπορω να ειρωνευτω εναν 20χρονο- 25χρονο που στο ονομα μιας ουτοπιας καταστρεφει την πραγματικοτητα του
         το θεωρω τουλαχιστον χυδαιοτητα να ειρωνευομαι

         εσυ παλι σαν ξερολας εβγαλες το πορισμα

         ευγε

        • τι να πω ρε πειρατη
         δεν μπορω να το παρω τοις μετρητοις
         δεν μου φαινεταισαν προιον ψυχραιμης και λογικης επεξεργασιας, αλλα βρασμου
         σαν τον βρασμο αυτου που λεει «εξω οι μπατσοι απ τον πλανητη», το λεει αλλα δεν σημαινει οτι κιολας ναυλωνει και διαστημοπλοιο για να τους φορτωσει και καποιοι τον κατηγορουν για το διαστημοπλοιο που στηνει

         δεν θελω να σταθω στο κειμενο, αλλα στην συνθηκη που γραφεται
         δεν βλεπω πολιτικο μανιφεστο, αλλα μια απελπισμενη κραυγη
         οτι προκρινουν την πολιτικη δολοφονια,δεν σημαινει οτι και την εχουν κανει
         λογια … λογια … λογια
         σαν τα λογια αυτων που σχολιαζοντας την αυτοκτονια καποιου λενε

         – τους μαλακες πανε και αυτοκτονανε αντι να ζωστουν εκρηκτικα και να παρουν και δεκα μαζι τους

         φυσικα ολοι το λενε … και κανεις δεν το κανει … και ΕΥΤΥΧΩΣ και ΟΡΘΩΣ γιατι δεν εχει δυναμη η βια του αιματος να αλλαξει
         συνειδησεις

         εδω ρε φτασαμε καποιοι να νοσταλγουνε την 17Ν επειδη λεει ειχε συγκροτημενο λογο !!!!
         ναι ετσι ελεγαν ψες στου Μπρεντεντερη … αν ειναι δυνατον !

   • μια γραμμη εγραψα πιο πανω! τοσο γκαου? αν θες ρωτα γιατι! εσυ ψαχνεις να παλεψουν για σενα? αν ναι εισαι εσυ του καναπε! ψηφισε τσιπρα και μην βγαζεις και αποψη!εγω, που δεν με ξερεις, ειμαι στο ποδι τα τελευταια δεκα χρονια και δεν ειμαι και μεγαλος! που ξερεις αν εχω σπιτι αν πληρωνω χαρατσι αν εχω φαει ξυλο ή οχι!? που γαμω το χριστο σου? και μιλαω για την απολιτικη ανακοινωση που βγαλαν!

     • @biafra
      Φεβρουαρίου 12, 2013 στις 22:16
      >

      Φίλε biafra, μόνος σου ρωτάς, μόνος σου απαντάς, μόνος σου προτείνεις.

      Καλά, άσε τα καντήλια, γιατί ξέρω κι εγώ να κατεβάζω πολλά, μην το πάμε έτσι

      «Απολιτικη ανακοινωση»; >>>εντάξει, την επόμενη φορά θα τους κάνουμε σύσταση να σταθούν στο πλευρό της Αλέκας.

      Δηλαδή, τι έπρεπε να γράφει η «ανακοίνωση»;

      Για πες μας.

      Είμαι πολύ περίεργος να μάθω…

  • Επιτέλους μικρό μου γατάκι εξανθρωπίζεσαι!

   «μου φαινεται κακως τους υποστηριξα εστω και κριτικα! πολιτικως ηλιθιοι! φετιχιστες της βιας και ουτε καν επαναστατες […] τελικά είχε δίκιο ο Very Misundrstood» – Μάκης Τζέλο Μπιάφρας

   • διαβασε υπανθρωπε της κερδοφοριας της αγορας(εκτος αν αλλαξες που χλωμο) υπο πιο πολυ σεγκεκριμενο πολιτικο πλαισιο κανω κριτικη στο ενοπλο λιγο πιο κατω. παντοτε αυτο ελεγα.

 2. Κρίνοντας αποκλειστικά το περιεχόμενο του κειμένου.
  Μεσα στην αναποφευκτη διαλεκτικη του ΕΓΩ και του κοινωνικου οντος που υπάρχει μεσα μας, δλδ απ τη μια μεριά μία στιρνερική κατασταση όπου «όλα υπάρχουν επειδή ΕΓΩ τα βλέπω και τα σημαίνω, για ΜΕΝΑ τα πάντα είναι αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένου και του άλλου, όλα αναφέρονται στο συμφέρον μου» και ταυτόχρονα της θνητότητας μας που καθιστα την κοινωνια, τη συνεργασία μεταξύ μας για το ζην, απολύτως απαραίτητη, το κείμενο των 4 ειναι μια διαζευκτικη ακροβασία αναμεσα στα δυο: ΕΓΩ θελω εδω και τωρα το βέλτιστο για ΜΕΝΑ αλλα γνωρίζω πως για να πραγματωθει αυτό στην εντέλεια, πρέπει να αλλαξει και το όλον, κοινωνια.

  Περι φετιχισμου της βιας. Η κινητηρια δυναμη της ιστοριας ειναι η παλη των ταξεων, ο αγγλικος όρος ίσως είναι καλύτερος, πιο γλαφυρος: class warfare. Η ενσταση θα μπορουσε να ειναι πως ειναι μια σταγονα στο ωκεανο τα παιδια, πως η δυναμη πυρος ειναι εξαιρετικα δυσαναλογη υπερ του συστηματος, οτι ισως εμεις-εσεις-ολοι εχουμε τις μικροαστικες φοβιες αλλα κι ελπίδες, αλλα σε ταξικες κοινωνιες με εκμεταλλευτες και εκμεταλλευομενους η συγκρουση ειναι αναποφευκτη. Αν δεν το εχετε παρει χαμπαρι, οι εκμεταλλευτες επιτιθενται εξαιρετικα βαναυσα στους εκμεταλλευομενους, τωρα.

 3. «Εμείς, φυσικά, σαν αναρχικοί, αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους βασανισμού απέναντι στους εχθρούς μας και προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών «εκτελέσεων», καθώς δε θέλουμε να αναπαράγουμε τη σαπίλα του κόσμου τους αλλά να την εξοντώσουμε»
  Τι υπέροχη αξιοπρέπεια, αυτές οι πολιτικές «εκτελέσεις»!!!!

 4. Απλή ερώτηση προς τους τέσσερις φωστήρες;
  Η Νάσιουτζικ είναι υποψήφια προς εκτέλεση ή όχι; Γιατί κατά τη γνώμη μου με τη συγκεκριμένη λογοτεχνική δημιουργία της συνεισφέρει τα μέγιστα στην αναπαραγωγή του συστήματος και περισσότερο από τον τυχάρπαστο μπάτσο. Ή επειδή είναι μητέρα του ενός των συλληφθέντων θα αρχίσει το ελληνικό σύστημα όπου οι συγγενείς, οι κολλητοί και οι γνωστοί απολαμβάνουν εξυπηρετήσεων;

 5. @ aporias
  «δεν εχει δυναμη η βια του αιματος να αλλαξει συνειδησεις». Έχει, γιατί μην ξεχνάς ότι ο Ρωμανός ήταν μπροστά στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Κατά τ’ άλλα, συμφωνώ με όσα γράφεις αλλά, με δεδομένο ότι το κείμενο δεν είναι και ούτε σκόπευε να είναι πολιτικό μανιφέστο, και με δεδομένες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε, εγώ δε θα το έκρινα τόσο αυστηρά. Μιλάει για πολυμορφία δράσεων, για τις πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την ψυχολογικοποίηση της πράξης τους, για ανακοινώσεις που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το δικό τους επιδιωκόμενο κ.λπ.

  @ iordanoglou
  Μ’ άρεσε το σχόλιό σου.

  @ biafra
  Άσε, να μη σου επαναλάβω το δικό σου μότο – ξέρεις ποιο…

   • Ό,τι και να ‘μαι, ούτε δίνω ούτε αποσύρω «στήριξη» έτσι αβασάνιστα, όπως εσύ στο πρώτο πρώτο σχόλιό σου, με βάση ταμπέλες: φετιχιστές της βίας vs επαναστάτες. Γι’ αυτό και μου άρεσε πολύ το σχόλιο του Ιορδάνογλου, παρότι καταλαβαίνω ότι ίσως σε άλλα θέματα να μη συμφωνούμε. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασία σου και στην κριτική σου ικανότητα.

    • καθολου αβασανιστα!στεναχωρηθηκα παρα πολυ! παρεβλεψα το αναρχια ρε κουφαλες και το γεγονος οτι 4,5 ατομα δεν μπορουν εκ φυσεως παρα να κανουν μια τρυπα στο νερο και πολιτικα και στρατιωτικα, εκτος του γεγονοτος οτι το ενοπλο αποτελει την ευκολη κ ανεξοδη λυση για το κρατος και το κεφαλαιο,και οτι επανασταση μπορουν να κανουν μονο τα μαζικα επαναστατικα κινηματα, εκφρασεις οπως »(δεν θα είχαμε π.χ. πρόβλημα αν είχαμε τον διευθυντή μίας τράπεζας)»,»ο κόσμος των «ουτοπικών» μας φαντασιώσεων που κατακτιέται μόνο με βία»,»προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών «εκτελέσεων»»,»Για αυτό θεωρούσαμε τη στάση των μπάτσων απέναντί μας αυτονόητη. Αν το κράτος δε μας πολεμούσε, τότε θα είχαμε ένα καλό λόγο να ανησυχήσουμε.»(αδειασμα ολων),»ανακοινώσεις τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ή Α.Κ., που συμβάλουν περισσότερο στο ρεφορμισμό παρά στη ριζοσπαστικοποίηση»(μονο »καθαρους αναρχικους» θελουν υποστηρικτες),»η ληστεία..Περιέχει…την επιθυμία να μη δεσμεύσουμε τις ζωές μας στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας. Την άρνησή μας να γίνουμε γρανάζια οικονομικών συμφερόντων.»(παρασιτικο και ελιτιστικο προταγμα),» κλπ κλπ. Την ολοθερμη αλληλεγγυη μου οσον αφορα τα βασανιστηρια και μονο! ο φετιχισμος της (μη)βιας ειναι αποδοχη του κρατους. και επειδη διεκδικουν την διαδοση των περα για περα αυτοαναφορικων πρακτικων/προταγματων τους νιωθω υπευθυνος γι’αυτο και 30 χρονια εμπειριας οσον αφορα την διαχωρισμενη ενοπλη βια ειναι υπεραρκετα για πολυ ασφαλη συμπερασματα στο κατα ποσο συμβαλλουν στην διευρυνση του αγωνα ή στην αναθεση!

 6. «Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα»
  Μπορεί να υπάρχει δικαιολόγηση ανθρώπων που επιδιώκουν διάδοση ιδεών μέχρι την τελευταία σφαίρα;
  Οι χρυσαυγίτες τι διαφορετικό θα έγραφαν; «μέχρι την τελευταία λάμα μαχαιριού»;
  Πέστε μου κάτι απλό: Τι σε όλη αυτή τη δράση τους είναι το αναρχικό; Οποιοσδήποτε κοινός εγκληματίας, ακροδεξιός, ο οποιοσδήποτε, θα μπορούσε να είχε κάνει τα ίδια ακριβώς. Η διαφορά εδώ είναι η δήλωση «ζήτω η αναρχία». Συνιστά αυτό αναρχικότητα;

  • Για τελευταια φορα θα σου απαντησω,γιατι δεν ξερω αν εισαι κακοπιστος και εμπαθης η οχι, αλλα σιγουρα εισαι κεφαλας και αδιαφορεις για το τι σου γραφει ο αλλος.

   Προσωπικα μπορω να τοποθετουμαι μονο επι του εμπραγματου, εσυ παλι τοποθετησου επι των μανιοκαταδιωξεων σου
   Ασφαλως και δεχομαι οτι στον χωρο του εμπραγματου ανηκουν και τα εργα και τα λογια, αλλα δεν παυει να υπαρχει αποσταση
   Οπως εγραψα και νωριτερα και με εγραψες στα αρχιδια σου :
   Χιλιαδες φωναξαν να καει το μπουρδελο η βουλη (αναμεσα τους και συ πιθανον, εγω παντως οχι) και κανεις δεν το εκαψε.
   Ομοιως παντου κυκλοφορουσε, λεγοταν , γραφοταν και συνεχιζει να λεγεται, να αναπαραγεται κλπκλπ περι κρεμαλων, αποσπασματων στα 6μετρα κλπ κλπ … να συληφθουν παραυτα συμφωνα με τη λογικη σου,μπλογκερς, πολιτικοι, αγαναχτησμενοι λαικοι, καφενειακοι, τρελαμενοι , απελπισμενοι κλπ κλπ … ανοιξτε γηπεδα να γινουν φυλακες … αυτο μας λες

   Εγω απ την αλλη λεω, οτι τα λογια του αγριως βασανισμενου πιτσιρικα η και ενηλικα (οπως θες παρτο) απ την στενη, τα λαμβανω υποψιν μεν ως προς το γενικο πλαισιο, δεν εγκαταλειπω ομως το δικαιωμα μου να διακρινω οτι ειναι προιοντα μιας τρελης ψυχολογικης φορτισης και ενδυση ρολου που ειναι αδυνατον να σηκωσει ο οποισδηποτε.
   Αυτοι οι ανθρωποι μπαινουν μωρα στα καγκελα και θα βγουν ποιος ξερει ποτε και συ απ την ασφαλεια των βεβαιοτητων σου το καλυτερο που βρισκεις να πεις ειναι «ας προσεχαν» η «δεν ειναι αναρχικοι» … που στα αρχιδια μου αν ειναι η οχι … και στεκεσαι σαν εισαγγελεας στο κειμενο τους, αρνουμενος ειτε απο εθελοτυφλια ειτε απο κανιβαλισμο, να δεις την ελαχιστη υπαρξιακη διασταση.
   Χεστηκα αν χαλανε την εικονα της αναρχιας που εχεις στο μυαλο σου, η εχω στο μυαλο μου,εδω μιλαμε για ανθρωπινες ζωες και ειναι οι δικες τους εν προκειμενω

   Κατα τ αλλα :

   1) Απ οτι φαινεται, μεχρι στιγμης τουλαχιστον, τη διάδοση των προταγμάτων και των πρακτικών τους, την παλέψαν μέχρι την τελευταία λέξη… ευτυχως για ολους σφαίρα δεν ειδαμε ουτε τελευταια ουτε καν πρωτη, εκτος και αν εσυ εχεις αλλη ενημερωση και ξερεις κατι που δεν ξερουμε

   2) Το τι διαφορετικο θα εγραφαν οι χρυσαυγιτες ειναι παντελως αστειο, ειναι βλακεια.
   Δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ δηλωση τους
   Στη καλυτερη περιπτωση ψελιζουν κατι σαν … οχι δεν ημουν εγω … λαθος… εγινε παρεξηγηση … μετανιωνω …
   Τι ακριβως συγκρινεις ?
   Κατι υπαρκτο με κατι που δεν υφισταται

   3) Οσον για το τι ειναι αναρχικο σε ολη τη δραση τους και τι οχι, δεν με απασχολει.
   Δεν εγκρινω η καταδικαζω ανθρωπους και ενεργηματα με αναφορα σε ιδεολογικα κουτια, ασχολησου εσυ.
   Αν θες την αποψι μου ηταν και ειναι, αφελεια, ρομαντισμος, λαθος και εντελει αυτοκαταστροφικο να σηκωνεις τους σταυρους σωτηριας των αλλων … αλλα αυτο ειναι δικη μου αποψι
   Θα αποθαρυνα τον οποιδηποτε απ το να ακολουθσησει ενα τετοιο μονοπατι, αλλα αμα το εκανε δεν θα εβγαινα και θα φωναζα απο πανω … σας τα ελεγα εγω … καλα να παθετε … μου λερωσατε την αριστερα , την αναρχια, η την οποια ιδεολογικη μαλακια

   Εξω και περα απ τις ιδεολογιες υπαρχει και ο ερωτας
   Εξω και περα απ τα κινηματα υπαρχει η ατομικη υπαρξη
   Εξω και περα απ την λογικη και την κανονικοτητα υπαρχει και το παραλογο

   Οχι δεν θα γινω ουτε δικαστης ουτε δημιος,οσο και να ΔΙΑΦΩΝΩ με τις πραξεις και το κειμενο τους

   • Καταρχήν, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς λεκτικούς χαρακτηρισμούς για εφέ.
    Κατά δεύτερον, εδώ δεν έχουμε απλά λόγια. Οι συγκεκριμένοι σήκωσαν όπλα. Με τα όπλα αυτά απείλησαν κόσμο και πήραν και όμηρο. Ήδη υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Είναι αυτά αποδεκτά σαν μορφή αγώνα;
    Κατά τρίτον, άνετα θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί κόσμος. Όταν βγαίνουν όπλα, ακόμη και αν είσαι αποφασισμένος να μην τα χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε «κακιά στιγμή» ανατρέπει το σκηνικό. Επιπλέον, αφού έχουν τη γνώμη που έχουν για τους αστυνομικούς, θα έπρεπε να ξέρουν ότι θα αρκούσε μια χοντράδα εκ μέρους των αστυνομικών (από τις γνωστές) για να γίνει χαμός και να σκοτωθεί και ο όμηρος. Απ’ αυτή την άποψη για το ξύλο που έφαγε ο όμηρος η πρωταρχική ευθύνη είναι δική τους.
    Κατά τέταρτον πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε σαν παιδάκια με ψυχολογικά αδιέξοδα; Ξεκάθαρα δεν πρόκειται γι’ αυτό. Πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική άποψη που ξεκινά από παλιά. Αν οι φορείς της έχουν ψυχοπαθολογικά προβλήματα, διπολικές διαταραχές ή οτιδήποτε άλλο ψυχολογικό ή δεν έχουν τίποτα δεν με ενδιαφέρει. Ας ασχοληθούν μαζί τους ψυχολόγοι ή ψυχίατροι. Εμένα με ενδιαφέρει ότι εφράζουν πολιτική άποψη, αδιάφορο από ψυχικές ή όχι αρρώστειες.
    Για μένα λοιπόν η συγκεκριμένη πολιτική άποψη που εκφράζουν είναι χρυσαυγίτικης χροιάς. Από καθαρή σύμπτωση και όχι από ουσία, φωνάζουν «ζήτω η αναρχία» και όχι «τιμή στο αίμα το ελληνικό»

    • Επιπλέον, σημαντική μερίδα του αναρχικού χώρου τους θεωρεί όντως αναρχικούς. Αυτό δεν είναι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα; Εδώ δηλαδή έχουμε με τις προκηρύξεις των συγκεκριμένων και με την ενθάρρυνση και ανοχή του λεγόμενου αναρχικού χώρου, σαν επίσημη πρόταση το να υπάρξει οργάνωση ένοπλου αγώνα. Είναι δυνατόν να σιωπήσω;
     Ακόμη χειρότερο, άλλη σημαντική μερίδα του αναρχικού χώρου σιωπά παρότι είναι αντίθετη με τους συγκεκριμένους και μιλά πολύ άσχημα εναντίον τους. Και ρωτώ τι σόι αναρχικός χώρος είναι αυτός που δεν μπορεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και σε άλλα, να κάνει μια ψύχραιμη και χωρίς λογοκρισίες και αυτολογοκρισίες κουβέντα;
     Η απάντηση είναι αυτή, κατά τη γνώμη μου: Ο δήθεν αναρχικός χώρος είναι απλώς δήθεν. Έχει πάψει να υπερασπίζεται και να προωθεί την αναρχία και προωθεί άλλες καταστάσεις. Ο δήθεν αναρχικός χώρος έχει γίνει ένα άλλο κράτος. Με βάση αυτή την πολιτική άποψη δεν πρόκειται να μπω στο τριπάκι για το ποιό κράτος είναι το καλύτερο: Του καθεστώτος ή το αναρχικό κράτος!

     • Αλλά ο (δήθεν) αναρχικός χώρος προσπαθεί με το προμοτάρισμα της ένοπλης βίας να κρύψει τα ουσιαστικά στρατηγικά του αδιέξοδα. Ενεργεί δηλαδή όπως ενεργούν συνήθως οι διάδορες εξουσίες. Όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο ακολουθούν τη στρατηγική της έντασης.

      • Όποιος συμμερίζεται το σύνθημα, το λέω χοντρά χοντρά, «βία στη βία της εξουσίας» γίνεται ασμένως δεκτός σαν αναρχικός. Πρόκειται για καθαρή κατάντια.

       • ρε παυλο δεν ισχυει αυτο που λες το καταλαβαινεις? ναι ή ου? ο ορισμος του δηθεν ειναι ο κραζω τους αναρχικους ολους εκτος απο εμενα που ειμαι ο σωστος αναρχικος!

 7. Εχεις πρόχειρο κάποιο κείμενο συλληφθέντων χρυσαβγιτών για να τσεκάρουμε αν όντως γράφουνε τα ίδια με μοναδική διαφορά την επωδό “μέχρι την τελευταία λάμα μαχαιριού”.
  Γιατί κάτι σου γράψανε παραπάνω αλλά εσύ συνεχίζεις να τυρβάζεις περί άλλων.
  Διαβάζεις ποτέ τι σου γράφουνε, απαντάς ποτέ σε ότι σου λένε, η είναι χούι να έχεις έτοιμες απαντήσεις και να τις κοπιάρεις τυχαίως
  Τέλος έχω μια ερώτηση, καλά αυτοί στο Βελβενδό είναι κωλόπαιδα, οι συλλογικότητες δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, οι όλοι είναι εραστες της Βίας, οι σχολιαστές του μπλογκ δεν αναγνωρίζουν την οξυδέρκεια της κρίσης σου κλπ, εντέλει υπάρχει κανένας άλλος αναρχικός σ αυτό το τόπο η είσαι ο τελευταίος σωστός αναρχικός ;

  • Δεν χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένο γραπτό κείμενο. Κείμενο φτιάχνει η ίδια η ζωή, μέσα από τις ζωές του καθενός.
   Ερώτηση: Ας υποθέσουμε ότι ένας αντικρατικός ακροδεξιός, απ’ αυτούς που αφθονούν στις ΗΠΑ κάνει ένοπλη ληστεία τράπεζας. Τι διαφορετικό θα έκανε; Με διαφορετικά λόγια: Ποιό είναι εκείνο το χαρακτηριστικό (ή τα χαρακτηριστικά), πέρα από την αναρχική ρητορική, που κάνει το εγχείρημα του Βελβενδού αναρχικό; Ας απαντήσει κάποιος. Γιατί δεν είναι δυνατόν, επειδή κάποιος, ο οποιοσδήποτε, κάνει μια ένοπλη ληστεία και ισχυρίζεται ότι είναι αναρχικός, να γίνεται και το εγχείρημα του, εξ αυτού του ισχυρισμού, αναρχικό.
   Επίσης δεν κράζω όλους τους αναρχικούς. Κράζω όμως και σαφώς τον αναρχικό χώρο σαν κατ΄επίφαση αναρχικό. Ερώτηση: Συμφωνούν όλοι αναρχικοί με την ενέργεια του Βελβενδού. Ιστορικά αν το πάρει κανείς, υπάρχει και αναφορά του Κροπότκιν σε ένοπλη ληστεία, όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει, η απάντηση είναι όχι. Που είναι επίσης η σχετική συζήτηση στον αποκαλούμενο αναρχικό χώρο; Δεν θεωρείται το θέμα σημαντικό; Γιατί αυτή η σιωπή; Εκ πείρας, άλλωστε, ασφαλώς θα ξέρετε ότι υπάρχουν αναρχικοί που διαφωνούν. Επομένως;
   Που είναι οι σηγμαντικές συζητήσεις γενικά στον αναρχικό χώρο. Μετά από 170 χρόνια αναρχικού εγχειρήματος, ο αναρχισμός έχει καταντήσει περιθώριο. Γιατί δεν ανοίγει η συζήτηση του τι φταίει. Πόσο αναρχικό είναι να συνεχίζεις αμέριμνος μέσα σε συνθήκες ολοκληρωτικής ήττας;
   Αυτά δεν λέω ότι τα σκέπτομαι μόνο εγώ. Τα σκέπτονται και άλλοι. Απλώς εγώ τα λέω δημοσίως και χωρίς υπεκφυγές. Και λυπάμαι για την εκτεταμένη αυτολογοκρισία που υπάρχει.

   • Δηλαδή αν εσείς ειρωνεύεστε εμένα, εγώ ειρωνεύομαι πλήρως και ολοκληρωτικά αυτό:
    Μετά από 170 χρόνια αναρχισμού, το κράτος κάνει ολομέτωπη επίθεση στις καταλήψεις, σημαία του υπαρκτού αναρχικού χώρου, και στη σχετική διαδήλωση μαζεύονται, ας πούμε, 10.000 άτομα. Πρώτη κατάντια.
    Δεύτερη κατάντια: Οι αναρχικοί του υπαρκτού αναρχικού χώρου, αλληλοσυγχαίρονται και δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τα 10.000 άτομα. Μετά από, επαναλαμβάνω, 170 χρόνια αναρχισμού!
    Έ, επιτρέψτε μου να πω ότι οι παραπάνω αναρχικοί δεν έχουν συναίσθηση για το τι ιστορική παράδοση υπερασπίζονται. Κανονικά, αν υπήρχε λίγο απλό φιλότιμο, θα έπρεπε, που λέει ο λόγος, να έσκιζαν τις αναρχικές τους ταυτότητες! 🙂

    • Όλα αυτά δεν τα λέω για να κάνω τον καμπόσο. Μακάρι να μην χρειαζόταν να τα έλεγα. Τα λέω γιατί η κατάσταση και γενικά και ειδικά είναι δραματική. Και δεν είναι δυνατό να συνεχίζει κανείς στις ίδιες ρότες. Και η λύση της ένοπλης πάλης είναι μια πολύ παλιά ρότα.
     Και επειδή θα με ρωτήσει κάποιος τι προτείνεις επιτέλους. Ιδού:
     Για μιαν άλλη στρατηγική μεγάλης κοινωνικής αλλαγής – 1 (http://wp.me/pPn6Y-fw1)
     και:
     Για μιαν άλλη στρατηγική μεγάλης κοινωνικής αλλαγής – 2 (http://wp.me/pPn6Y-fwd)
     Και δεν λέω βέβαια ότι έχω δίκιο οπωσδήποτε. Αλλά τουλάχιστον προσπαθώ. 🙂

 8. Ας το ξαναγράψω

  «…
  4. Φάουλ: Ο “χώρος” αντί να βρει έναν συλλογικό τρόπο να καταδικάσει την πράξη των νεαρών ένοπλων ληστών, να συζητήσει την, οπωσδήποτε και το λιγώτερο, αμφισβητούμενη “επαναστατική” ή όποια άλλη “χρησιμότητα” της πράξης τους, καθώς και κάθε πιθανή προέκτασή της (πχ ιδιοποίηση από τους ένοπλους ληστές των κλοπιμαίων που είχαν κλέψει από την κοινωνία, νομοτύπως, οι τραπεζίτες, για ίδιες ανάγκες και σκοπούς), παρουσιάζεται σχεδόν σύμφωνος με την πράξη της ληστείας, εμφανίζοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις “ιδεολογικούς” λόγους. Κι ενώ ΔΕΝ λαμβάνει χώρα αυτή η σχετική με την πράξη συζήτηση, όλη η δημόσια συζήτηση που ανοίγει, μονοπωλείται και στριφογυρνά γύρω από την αστυνομική επίδειξη βαρβαρότητας. Για άλλη μια φορά δηλαδή, ένα συμβάν που θα έπρεπε να συζητηθεί εξαντλητικά από εκείνους που θεωρούν πως πρέπει να το αναλύσουν και να το συζητήσουν ιδεολογικά, μπαίνει σε δεύτερο πλάνο. Εξαιτίας της παλαιάς σικελικού τύπου βεντέτας “χώρου”-αστυνομίας.
  …»

  Θραξ Αναρμόδιος

  • δεν υπαρχει αναρχοκομμα, κεντρικη επιτροπη, συνεδριο, γραφειο τυπου κλπ ωστε να αποφαινεται καθ εκαστη επι της εγκυροτητας και της συμφωνιας με το αναρχικο πολιτικαλ κορεκτ, της καθε πραξης

   αν γινει κατανοητο αυτο και παψουν οι παραλογες εγκλησεις για συλλογικη καταδικη απ το ανυπαρχτο αναρχοκομμα, θα μπορουσαμε οι ολοι, ατομικα να συζητησουμε περι της αξιας η του λαθους τετοιων ενεργηματων

   αλλα μεχρι τοτε ας σταθουμε και στο εξης,που δεν ελαβε χρονο στις αναλυσαρες που επεσαν εδω μεσα και αλλου

   εκαναν οτι εκαναν και αυτο εχει κοστος και απ οτι «φαινεται», δεν το αποποιουνται

   αυτο το κοστος μπορει να αποτυπωνεται σε Χ,Ψ χρονια στη στενη για τους κοινους ποινικους επι ληστεια τραπεζης, οπλοκατοχη, ομηρια κλπ αδικηματα που μπορουν να καταλογιστουν

   τα ιδια αδικηματα ακριβως, με τον τρομονομο, αποτιμονται σε 3Χ, 3Ψ και παρ ολα αυτα καποιοι, αναμεσα τους και διαφοροι αντισυστιμικοι ντεμεκ,ουρλιαζουν σαδιστικα και κακοψυχα ισοβια – ισοβια – ισοβια

   για να μη μιλησω για αυτους που θυμωσαν επειδη οι πιτσιρικαδες τους χαλασαν το image της αναρχιας και ζητουν επιμονως μια πυρα για παρτη τους

   ναι ρε,εσφαλαν ,εγκληματισαν ; να πληρωσουν … αλλα αυτο και τιποτα παραπανω
   ολα τ αλλα ειναι μικροψυχιες και ανεκλπηρωτα εγω

   εγω βλεπω σ αυτη την ιστορια μια τραγωδια, καποιοι αλλοι βλεπουν μια ευκαιρια να ορθωσουν το αναστημα του μικροψυχου, Σταλεγακια η Σταλεγαπουλου (η καταληξη αναλογως του τοπου καταγωγης πχ Σταλεγαδης – Σταλεγακος) που κρυβουν μεσα τους

   κριμα στα αληθεια κριμα

 9. Προσπάθησα (δεν τα κατάφερα όμως) να διαβάσω όλα τα σχόλια για αυτή την ανάρτηση. Με κούρασαν λίγο οι δηλώσεις υπερεπαναστατικότητας και οι αλληλοκατηγορίες (όλες στιον αέρα, αφού ούτε καν γνωριζόμαστε). Σε αυτά που διάβασα έχω να προσθέσω τα εξής.
  Καταρχάς, είναι διαφορετικό να μιλάμε για την πράξη ως καθεαυτή των τεσσάρων και διαφορετικό για τα όσα επακολούθησαν.
  Ας μιλήσουμε για την πράξη. Η πρακτική αυτή του ένοπλου, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι και ιστορικά κομμάτι του κινήματος (όχι μόνο του αναρχικού), που αν και κατά την γνώμη την δική μου (αλλά και πολλών άλλων), έχει δείξει τα όρια της, ωστόσο, όπως βλέπουμε έχει ακόμη υποστηρικτές. Το να θεωρούμε ότι επειδή διαφωνούμε εμείς, πρέπει να διαφωνούνε οι πάντες είναι απλά ανεδαφικό. ( «Η δικιά μου αναρχία είναι καλύτερη απο την δικιά σου κοκ ανευ νοήματος )
  Από την άλλη, η αλληλεγγύη δεν προϋποθέτει και την απουσία κριτικής. Η κριτική όμως, την στιγμή που έχει γίνει ήδη πολλάκις, αυτή την στιγμή, μπροστά στους βασανισμούς, μάλλον περασε σε δεύτερο επίπεδο. Με άλλα λόγια (παύλο) δεν θα καταδικάσουμε την βία από όπου και να προέρχεται δεν θα αυτομαστιγωνόμαστε πρωί μεσημέρι βράδυ, για να δείξουμε (σε ποιόν αλήθεια;) ότι δεν εφαρμόζουμε ή δεν επικροτούμε αυτές τις πρακτικές. Αυτά τα κάνει ο σύριζα, απο εμάς κανείς δεν το ζητάει και καλώς δεν επιτρέπουμε να το ζητήσει. (περιττό να σου πω ότι οι αναγωγές που κάνεις σε χα χα και άλλες μαλακείες είναι εμετικές. Η θεωρία των δύο άκρων είναι μια καλοστημένη μπαρούφα)
  Το κείμενο των 4, ταιριάζει κατά την γνώμη μου με τις πράξεις τους. Είναι πολιτικά όντα (όχι παιδια), τα οποία μπορούν να συνδέσουν τον λόγο τους με την πράξη τους, και είναι οι ίδιοι υπέυθυνοι να βάζουν τα όρια τους και γιατί όχι, να ασκούν κριτική.
  Όπως κάνουμε όλοι/ες υπεύθυνα και επώνυμα, μέσα από τις συλλογικότητες μας.

 10. «Η κριτική όμως, την στιγμή που έχει γίνει ήδη πολλάκις, αυτή την στιγμή, μπροστά στους βασανισμούς, μάλλον περασε σε δεύτερο επίπεδο»
  Κακώς κατά τη γνώμη μου πέρασε σε δεύτερο επίπεδο. Γιατί γι’ αυτούς που υφίστανται την απειλή των όπλων και γι’ αυτόν που παίρνεται μαζί με τους τέσσερις είναι μια μορφή βασανισμού. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά αυτή η αίσθηση, ότι η επαναστατική βία στο βαθμό που δηλώνει επαναστατική έχει περισσότερα δικαιώματα, βρίσκεται στη βάση, μαζί με άλλες τέτοιες παρόμοιες θεωρήσεις, αυτού που αποκαλώ «σοβαρή διείσδυση μορφών κυριαρχίας μέσα στον αναρχισμό».
  «Όπως κάνουμε όλοι/ες υπεύθυνα και επώνυμα, μέσα από τις συλλογικότητες μας»
  Δεν είναι δυνατό να κάνεις εσύ την όποια κριτική σχεδόν ιδιωτικά, μέσα σε «συλλογικότητες», αλά ΚΚΕ – κριτική μόνο μέσα στις οργανώσεις και από την άλλη να ζητάς δημόσια συμπαράσταση από τους πολίτες. Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
  Λέω λοιπόν, ότι αυτή η πολιτική – εμείς είμαστε οι φοβεροί επαναστάτες και έχουμε περισσότερα δικαιώματα – πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά.

 11. «οι αναγωγές που κάνεις σε χα χα και άλλες μαλακείες είναι εμετικές»
  Ενώ δεν είναι εμετικά αυτά:
  “Εμείς, φυσικά, σαν αναρχικοί, αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους βασανισμού απέναντι στους εχθρούς μας και προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών «εκτελέσεων», καθώς δε θέλουμε να αναπαράγουμε τη σαπίλα του κόσμου τους αλλά να την εξοντώσουμε”
  “Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα”
  Βρίσκω τα εμετικά σου ανακλαστικά πολύ περίεργα…

  • @ παύλος

   Υπάρχουν δύο βασικά θέματα με πολλές παραλλαγές

   1. «Ενας Στάλιν χρειάζεται»
   2. «Ενας Παπαδόπουλος χρειάζεται»

   Η χρήση γίνεται ανάλογα με την πλευρά και την ποσότητα του φανατισμού.
   Οι παραλλαγές είναι άπειρες. Μέχρι και πολύ …ψαγμένες.

   Θραξ Αναρμόδιος

 12. @aporias

  «…δεν υπαρχει αναρχοκομμα, κεντρικη επιτροπη, συνεδριο…»
  «…που δεν ελαβε χρονο στις αναλυσαρες…»
  «…καποιοι αλλοι βλεπουν μια ευκαιρια να ορθωσουν το αναστημα του μικροψυχου, Σταλεγακια η Σταλεγαπουλου…»

  «…Δεν εγκρινω η καταδικαζω ανθρωπους και ενεργηματα με αναφορα σε ιδεολογικα κουτια…»
  «…σταυρους σωτηριας των αλλων…»

  Α, καλά…

  Θραξ Αναρμόδιος

  • κακως αναγνωριζεις σε ολα τον εαυτο σου, δεν ειχα παντου εσενα υποψιν

   και εντελει καλο θα ειναι να καταλαβετε οτι καποιοι οταν τοποθετουμαστε δεν εκπροσωπουμε αλλον απ τον εαυτο μας και μαλιστα μεσα στις αντιφασεις μας

   κατ τ αλλα αν γινει κατανοητο αυτο και παψουν οι παραλογες εγκλησεις προς το ανυπαρχτο αναρχοκομμα για συλλογικη καταδικη, θα μπορουσαμε ολοι, ατομικα να συζητησουμε περι της αξιας η του λαθους τετοιων ενεργηματων

   νομιζω ημουνα σαφης

   • Βρε απορία,
    ζήτησα εγώ καμμιά συλλογική καταδίκη; Εγώ ζήτησα από αυτούς που καταδικάζουν τη συγκεκριμένη ενέργεια να την καταδικάσουν δημόσια, όπως καταδικάζουν και τα κρατικά βασανιστήρια. Αυτό ζήτησα. Και δεν το ζήτησα μόνο για να το σκεφθούν τα επόμενα εικοσάχρονα δεύτερη και τρίτη φορά πριν ξαναπιάσουν καλάσνικοφ, αλλά και γιατί πρέπει να πείσει ο αναρχικός χώρος ότι δεν λειτουργεί σαν συντεχνία, αλλά ότι υπερασπίζει αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να υπερασπισθούν αδιάφορο από το ποιός τα παραβιάζει.
    Η γνώμη μου είναι πάντως ότι ναι, ο αναρχικός χώρος λειτουργεί με συντεχνιακή νοοτροπία. Η ίδια η έννοια του «χώρου», την οποία απεχθάνομαι, κάτι τέτοιο δηλώνει…

    • »Η γνώμη μου είναι πάντως ότι ναι, ο αναρχικός χώρος λειτουργεί με συντεχνιακή νοοτροπία.» ταδε εφη παυλος. τα σχολια περιττευουν.

 13. Δεν υπάρχουν δύο βασικά θέματα, με αρκετές παραλλαγές, όπως δεν υπάρχουν και δύο άκρα. Δεν βρίσκω κανένα νόημα, και κυρίως δεν βρίσκω κανένα λόγο, στο να υιοθετήσω την λογική των ίσων αποστάσεων και να αρχίσω να μοιράζω καταδίκες, (προσπαθώντας τι ακριβώς;), για να προσδιορίσω την θέση μου δια της ατόπου απαγωγής. Η πολιτικές απόψεις και πράξεις του καθενός και της καθεμίας από εμας εκφράζονται μεσα από τις δράσεις μας. Αυτές, και μόνο αυτές, προσδιορίζουν ποιές είναι οι θέσεις μας, ποιοί είναι οι πολτικοί μας αντίπαλοι και ποιοί είναι οι εχθροί μας. Π.χ το ότι εγώ δηλώνω αναρχικη και ότι κάποιος άλλος επίσης δηλώνει αναρχικός, δεν μας κάνει ίδιους από την στιγμή που η δράση μας είναι διακριτή. Η ομογενοποίηση και το τσουβάλιασμα είναι η γλώσσα της κυριάρχιας που θέλει να εξαλείψει τις διαφορές.
  Η ευκολία με την οποία αυτή αναπαράγεται, ναι είναι εμετική.

  • @Lola

   Αν αφορά σ’ εμένα αυτό…

   …δεν είπα για άκρα. Για πλευρές είπα. Αλλά αν είναι αδόκιμο κι αυτό, θα χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λέξη, πχ επίκεντρα, συσσωματώσεις ή κάτι παρόμοιο.

   …δεν είπα επίσης ποτέ για λογική ίσων αποστάσεων, και δεν θυμάμαι να είπε και κανείς άλλος εδώ τουλάχιστον, ότι θα κρατάει ίσες αποστάσεις.

   Τσουβάλιασμα και ομογενοποίηση δεν βλέπω, σχετικά με τον «χώρο». Οτι έχει όμως έναν συλλογικό χαρακτήρα σαν χώρος, όπως και κάθε χώρος, τον έχει. Το να το διαπιστώνουμε αυτό, δεν αποτελεί τσουβάλιασμα και λογική κυριαρχίας, κλπ κλπ.

   Αυτό που είναι όμως ορατό είναι ο συντονισμός και η σχετική «ομοφωνία απόψεων»-πως-να-το-πω και γνωμών περί την επικαιρότητα, σχετικά βέβαια πάντα και όχι απόλυτα, όπως γίνεται δηλαδή και με κάθε άλλο πολιτικό χώρο. Είναι φανερό τέλος πάντων πως υπάρχει ένα main stream-κάτι, σχετικά με την διαμόρφωση γνώμης και στάσης. Οπως και κουλτούρας εξάλλου. Μα κι αυτή η διαπίστωση δεν είναι τσουβάλιασμα. Είναι απλώς μια διαπίστωση.

   Δεν είναι ο χώρος φυσικά κόμμα ή ενιαία οργάνωση αλλά ένας συντονισμός υπάρχει. Και αυτό είναι πολύ καλό και χρήσιμο για κάθε πολιτικό χώρο. Να υπάρχει δηλαδή ένας κεντρικός πυρήνας γνώμης και άποψης και γύρω από αυτόν οι παραλλαγές.

   Και δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά διότι παρά το ότι ο «χώρος» δεν διαθέτει ενιαία πολιτική οργάνωση, διαθέτει όμως κέντρα διακίνησης και διασποράς γνώμης και απόψεων, με διάφορους τρόπους (στέκια, έντυπα, ιστολόγια, indymedia, κλπ). Είναι πρώτιστα ένας κοινωνικός χώρος. Ετσι έχει έναν διακριτό συλλογικό πολιτικό χαρακτήρα, σε σχέση με άλλους χώρους, και συγκεκριμένη άποψη για την τρέχουσα πραγματικότητα, κάθε φορά.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. «Η ευκολία με την οποία αυτή αναπαράγεται, ναι είναι εμετική.» Καλά κάνεις και το λες αφού το νιώθεις έτσι…Εχω όμως να σου πω, πως εγώ τουλάχιστον έχω την γνώμη, πως στον «χώρο» κυκλοφοράει πολύ συναίσθημα, πολύ οργή, και πολύς φανατισμός και μάλιστα τα βλέπω όλα αυτά να εκφράζονται με πολύ ευκολία σε κάθε ευκαιρία. Και τα θυμωμένα λόγια όταν τα ξανασκεφτόμαστε, τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουμε πως ήταν άδικα.

 14. Προς Παύλο

  Αγαπητέ Παύλο, Θα χρησιμοποιήσω τη φράση σου που εκφράζεις το φόβο για (1):“σοβαρή διείσδυση μορφών κυριαρχίας μέσα στον αναρχισμό”, παραφράζοντάς την, για να δεις πως ερμηνεύει ο κάθε άνθρωπος την ίδια παραγματικότητα όταν την κοιτάει απο διαφορετική οπτική γωνία. Εγω θα έλεγα ότι : η κρατική και η πολιτική εξουσία του τόπου μας φοβήθηκε και εξακολουθεί να φοβάται για «τη σοβαρή διείσδυση των αναρχικών ιδεών και αξιών μέσα στην κοινωνία» , και αν το δεις έτσι με αυτή την οπτική και ακολουθήσεις τη δική μου συλλογιστική θα «κατανοήσεις» την δική μου ερμηνεία, σε αυτό που σχολιάζεις παρακάτω,
  (2)…γιατί πρέπει να πείσει ο αναρχικός χώρος ότι δεν λειτουργεί σαν συντεχνία, αλλά ότι υπερασπίζει αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να υπερασπισθούν αδιάφορο από το ποιός τα παραβιάζει.
  Η γνώμη μου είναι πάντως ότι ναι, ο αναρχικός χώρος λειτουργεί με συντεχνιακή νοοτροπία. Η ίδια η έννοια του “χώρου”, την οποία απεχθάνομαι, κάτι τέτοιο δηλώνει…
  Η δική μου ερμηνεία ειναι η εξής: η Αναρχία, ο χώρος αν θέλεις, οι διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι και οι απόψεις τους που απο «θέσει και φύσει» του αναρχικού κινήματος δεν ειναι υποχρεωτικό να ταυτίζονται μεταξύ τους (αυτό εσυ το «ορίζεις» συντεχνιακή νοοτροπία), όλοι αυτοί βρέθηκαν αμήχανοι και απροετοίμαστοι σε αυτή την συγκυρία ώστε να συντονίσουν τις ομάδες με σκοπό την διεύρυνση αυτής της διάδοσης των αναρχικών ιδεών στους απλά σκεπτόμενους ανρώπους… μια τρίτη ιστορική ευκαιρία που η Αναρχία δεν πρέπει να χάσει.

  Οι άλλες δύο ευκαιρίες που έχασε για να συμβεί αυτό ιστορικά για τον αναρχικό ελληνικό χώρο , ήταν:

  1. Η περίοδος 1981-1985, όπου τα αναρχικά συνθήματα και προτάγματα είχαν απήχηση στην κοινωνία για να ανακοπεί αυτή η πορεία του αναρχικού κινήματος με ενα γερό χτύπημα: τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά.
  2. Η περίοδος 2005-2008, όπου η εξέγερση των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων, φόβησε την καθεστηκϋια τάξη στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αριστερά κόμματα μέσα κι έξω απο τη Βουλή, και τα αρμόδια όργανα ανέλαβαν να την ανακόψουν, με ένα ξανά γερό χτύπημα: τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

  Μετά το 2008 ξεκινάει μια νέα περίοδος-ευκαιρία για την Αναρχία και την κοινωνία των ελέυθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, να γιατρέψει τις πληγές της και να σηκώσει το ανάστημά της στους εχθρούς της, φυσικούς και φανταστικούς.
  Θεωρώ οτι και τα δύο εσκεμμένα προλατασκευασμένα χτυπήματα, (εκτός απο αύξηση εγγραφής νέων μελών στην ΚΝΕ) ανέκοψαν και «εκτροχίασαν» την πορεία του αναρχικού κινήματος κι αυτό το επιδιώκανε αυτοί που το υπονομεύουν.

  Μια τελευταία ερώτηση: Πιστεύεις οτι η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν είναι και η απόδειξη για την τεράστια ευθύνη για παράλειψη δικών σου και δικών μου ενεργειών για να αποφευχθεί άλλο ενα χτύπημα στον ψυχισμό της νέας γενιάς αγωνιστών (σε όποια γειτονιά κι αν μένουν)

  Ποιός πρέπει να δικάσει ποιόν;

 15. Αφιερωμένο σε όλους απο την Αναρχία…
  (https://www.youtube.com/watch?v=CoqYzs19oEY&list=PL884C3A40AF3D7F2A)
  Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
  Μουσική: Μάνος Λοΐζος

  Θα κλείσω το παράθυρο
  την πόρτα θα καρφώσω
  τη νύχτα αυτή που ο θάνατος
  γωνιά γωνιά σε ψάχνει.

  Δε θα σε δώσω του φονιά
  πουλί κυνηγημένο
  θα βρω μαχαίρι και γωνιά
  και θα τον περιμένω.

  Χτυπάνε δυο, χτυπάνε τρεις
  ραγίζουν τα ρολόγια
  χτυπάν την πόρτα δεκατρείς
  ακούει η νύχτα, τρέμει.

  Δε θα σε δώσω του φονιά
  πουλί κυνηγημένο
  θα βρω μαχαίρι και γωνιά
  και θα τον περιμένω.

  Το αίμα σου γαρούφαλλο
  το δάκρυ μου ποτάμι…

 16. ωραιο κειμενο. ομορφο.
  αληθινο, βγαλμενο μεσα απο την ψυχη. κ τιμιο, συνεπες με τις πραξεις, αξιοπρεπες. και με τον τροπο του και ρομαντικο.
  καλο κειμενο-δεδομενων και των συνθηκων 🙂 🙂 🙂

 17. και καμια «υπερεπαναστατικοτητα».
  απλα μια εντελως ΑΓΝΗ και πηγαια -αν και καπως ακατεργαστη- διψα για ελευθερια. και ποιος δεν την εχει.
  κι εννοειται πως τα οσα γραφουν δεν εχουν καμια πρωτοτυπια, τπτ το νεο κ το καινουργιο. χιλιοειπωμενα πραγματα. αλλα αυτο (εμενα προσωπικα) δεν (με) πειραζει.

  ετσι κι αλλιως ειναι αστοχο..εμεις να κρινουμε εκεινους που ρισκαραν και ρισκαρουν τη ζωη τους καθε στιγμη 🙂

 18. και μπορει πραγματικα καποιοι (ισως eeexmmm αναμεσα τους κι εγω :?) να περιμεναν ενα φοβερο και τρομερο καταστασιακο κειμενο απο τους 4 συλληφθεντες, που θα μιλουσε για το εξεγερσιακο ονειρο, για εφοδους στον ουρανο, μαγειες του χαους και ποιητικες ουτοπιες bla bla bla, διανθισμενο και με ρομαντικοεπαναστατικους στιχους επαναστατικορομαντικων ποιητων.

  αντι γι αυτο ειχαμε ενα τελειως γειωμενο, απλο και λιτο κειμενο, γραμμενο μεσα απο την καρδια και μετα τη φρικη των βασανιστηριων της ελληνικης γκεσταπο, φουλ παθιασμενο.

  αυτο…
  και ηθελα να ξαναπω οτι τελικα μονο ενας ενοπλος ανταρτης εχει δικαιωμα να κρινει τις πραξεις και τα γραφομενα αλλου ενοπλου ανταρτη. μονο καποιος που παιζει διαρκως κορωνα γραμματα τη ζωη του, την ελευθερια και τη σωματικη του ακεραιοτητα εχει διαιωμα να κρινει καποιον που κανει το ιδιο.

  εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε, ειναι να τους θαυμαζουμε, να τους ζηλευουμε (με την καλη εννοια,οχι με αυτην του φθονου εννοειται), να τους αγαπαμε, να τους σεβομαστε και να τους στελνουμε τη σκεψη κα την αλληλεγγυη μας με οποιον τροπο μπορει και θελει ο καθενας (ειτε εκεινοι τη θελουν ειτε…οχι)
  🙂 🙂 🙂

   • @:

    αλλο να σεβεσαι καποιον κι αλλο το..τοτεμ! 😉 επισης, αυτο το «μας» ειναι ακυρο, γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινω σε ποιους αναφερεσαι. προσωπικα δεν ανηκω σε καποιο συγκεκριμενο «μας», δεν εχω πει ποτε δημοσια τι…ειμαι κ τι οχι. απ αυτα που λεω, οποιος καταλαβε..καταλαβε (αν καταλαβε δλδ, για να μου πει κι εμενα να ξερω 😛 :P)

    ο ενοπλος ανταρτης καθε ειδους (ακομα κι αυτος που βαζει απλα αθωα γκαζακια) ειναι ο απολυτος εραστης της ελευθεριας. εχει φτασει στο ανωτατο σταδιο της απογνωσης κι αυτο τον εχει κανει να περασει στην αλλη πλευρα, στην παρανομια.
    αυτο ειναι μια ΥΠΕΡΒΑΣΗ, μια αλλη κατασταση υπαρξης, σε κανει να ξεφευγεις απο τα κοινα ανθρωπινα μετρα, με ολη την απολυτη απελευθερωτικη αισθηση αλλα και το κοστος που συνεπαγεται κατι τετοιο.

    ο ενοπλος ανταρτης, ειδικα οταν ολα καταρρεουν γυρω του και δεν υπαρχει φως που θε να, δεν περιμενει να.. ωριμασουν οι συνθηκες (lol :D) ουτε να…ξυπνησουν και να βαλουν μυαλο οι…νοικοκυραιοι, αλλα επιλεγει να κανει κατι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    εστω και ματαιο, εστω και αυτοκαταστροφικο. τουλαχιστον ειναι ζω ντα νος!!!

    και kale mou aporia, ειναι τουλαχιστον αστοχος ο σοφιστικος παραλληλισμος που κανεις, το ξερεις κι εσυ καλυτερα 😉
    σε καθε περιπτωση, ειναι βλακεια εμεις απο την (οποια!) ασφαλεια του σπιτιου μας να κρινουμε εκεινους που ειναι στη ΦΥΛΑΚΗ.

    • Δεν τους κρινω σαν φυσικα προσωπα αλλα σαν πολιτικα υποκειμενα και ως τετοια θεωρω τις επιλογες τους το λιγοτερο αστοχες χωρις να παραμεριζω ωστοσο την αξιοπρεπεστατη σταση τους.

  • καλα μη λεμε και οτι θελουμε…
   απο που ως που οτι μονο ενας ενοπλος ανταρτης εχει δικαιωμα να κρινει τις πραξεις και τα γραφομενα αλλου ενοπλου ανταρτη ??????

   σε λιγο θα μας που καποιοι αλλοι, πως οτι μονο ενα στελεχος του ΔΝΤ εχει δικαιωμα να κρινει τις πραξεις και τα γραφομενα των τροικανων και οτι ολοι οι υπολοιποι μοκο 🙄

   αλλο η προσπαθεια ερμνειας, η καταοηση της ψυχολογικης πιεσης, η συμπαρασταση στα ανθρωπινα δικαιωματα των φυλακισμενων, η συμπαθεια στο νεαροτης ηλικιας, η αποδοκιμασια του αυταρχικου φασιστιζοντος κρατους κλπ κλπ και αλλο η ανοχη και αποδοχη ανευ ορων

   νομιζω χανουμε το μετρο

  • μα εσυ δεν μιλας για σεβασμο αλλα για a priori αποδοχη οποιασδηποτε πραξης απο ενοπλο ανταρτη-ες και επισης πας ακομα παραπερα λεγωντας οτι κριτικη μπορει να υποστει μονο απο καποιον ομοιο του. Το “μας” πηγαινει για τη τελευταια παραγραφο του αρχικου σχολιου σου.

   Καποιος που συμμετεχει στη συνελευση της γειτονιας του, δινει μαχες στο σωματειο του, και προσπαθει να στησει αντιδομες, για σενα δεν ερωτοτροπει με την ελευθερια αλλα ειναι πεθαμενος?

 19. Βελβενδός: αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα και οχι οι λαιονταρισμοί μερικών παιδιών που πήγαν σ’ ένα τόπο που έξεθρεψε ιδανικά ελευθερίας,αντιεξουσιασμού και εγχώριου αναρχισμού, χωρίς να πάρουν τίποτα από τους πραγματικούς θησαυρούς του.

 20. κι εννοειται οτι ειμαστε εναντια στην ψυχολογικοποίηση των συλληφθεντων («ηλικιες», «ψυχικα τραυματα», «χωρισμενοι γονεις» κλπ)..

  ολο αυτο θυμιζει απλα αυτο που εκανε το γερμανικο καθεστως με τον…εγκεφαλο της ulr.meinhof

  (που αφου την αυτοκτονησαν καλα καλα, της…αφαιρεσαν τον εγκεφαλο, τον…διατηρησαν καπου για δεκαετιες (!!) και καποια στιγμη εβαλαν κατι «επιστημονες-ερευνητες» να τον «μελετησουν» και να πουν στο τελος οτι η meinhof επασχε απο μια σπανια σοβαρη εγκεφαλικη βλαβη και γι αυτο….εκανε ο,τι εκανε. οτι δλδ και καλα τετοια πραγματα τα κανουν μονο οι τρελοι. αυτο! 😉 )

 21. προς ακμων για συνομωσιολογο alex jones. με αφορμη ενα κομενο σχολιο απο την ΒlackΜediterraneanPirate που εκοψε, εραψε, διαστρεβλωσε. η συνομωσιολογια ειναι απολιτικη και οπλο του ολοκληρωτισμου ασχετως αν χρησιμοποιει πολλες φορες καμια »αληθεια». σου ειχα παραθεσει αυτο το αρθρο http://eagainst.com/articles/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9/ ζητω συγγνωμη που γραφω κατι ασχετο

  • Biafra
   Ευχαριστώ για το άρθρο που μου παρέθεσες και επειδή εγώ έχω χαμηλό επίπεδο γνώσεως σχετικά με το διαδίκτυο κάθε παράθεση άρθρων ή κειμένων θα ήταν ευπρόσδεκτη

 22. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΑΒΕΡΤΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ‘ΠΑΡΑΣΗΜΑ’ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΦΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑΚΑΘΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…

   • ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΡΕΜΕΣΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΠΛΕΝΕΣΑΙ_.
    ‘ΑΝΑΡΧΟΓΑΜΙΟΛΗ’

     • ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΥΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΩΡΟΕΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ. ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ…!

      • στη κρεμαλα φασιστα (με ή χωρις σβαστιγκα, δεν εχει και τοσο σημασια), δουλε ως το μεδουλι, εχεις δεν εχεις συνειδηση του φασισμου σου, που ρωτας και γιατι πανηλιθιε υπανθρωπε!

       • ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΑΝΑΡΧΙΔΙ, ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΝΑΡΧΟΠΑΡΕΑ ΣΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ;
        ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΤΥΧΟΝ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ. ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ, Ε… ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ.

       • Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ…!

 23. ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ‘ΙΣΟΒΙΑ’ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ’ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ’ ΘΑ ΕΓΕΡΘΕΙ ‘ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ’, ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΝΕΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ_.

   • ΚΟΥΡΑΔΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ, ΗΛΙΘΙΕ. ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ‘ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ’ ΣΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΛΕΥΑΝΕ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΙΧΡΟΤΑΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ; ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ‘ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ’; ΓΙΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑΝΕ…!

     • BIAFRA, PAPAROUNA, BELLEVILLE, ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΑΝΑΡΧΟΠΑΧΥΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΨΩΡΑ, ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗ ΦΟΒΑΣΘΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ;;;; ΕΣΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ‘ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ’ ΜΕ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΚΑΤ’ΕΞΟΧΗΝ ΣΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ(_.).

     • ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ «ΚΥΡΙΕ» ΒΙΑFRA: EAN EΓΩ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΔΑ ΣΟΥ… ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΤΥΧΟΝ ΦΙΛΟΑΛΒΑΝΟΙ;;; ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ‘ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ’, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ…!

      • παντου τσακισμα ρε πουθεναδες φασιστες που λογω των μπατσων υπαρχετε ακομη δουλοι! αλβανοι και πακιστανοι ειμαστε και καθε μερα σας σπαμε τα μουτρα μπουχεσες που απο το ιντερνετ ειστε οι πιο γαμιαδες!

    • Αγάπη μου είμαι ήδη σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, δεν περίμενα εσένα να με στείλεις. Εσύ κάτσε να δουλεύεις σαν σκλάβος ή το πολύ πολύ σαν εργάτης του 18ου αιώνα και να ψοφήσεις από τη μόλυνση της κατεστραμμένης σου γης. Α και δεν έχω αδερφό. Να πω την αδερφή μου κουράδα ή δεν κάνει;

      • ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΕΛΟ ΣΤ’ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ…!
       ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟΣΟΪ ΣΑΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ_.

        • Ο αγαπημένος μου Μπακούνιν έλεγε :
         «Although I am a strong supporter of order, I am in the fullest sense of the term, an anarchist».
         Για αυτό παρακαλώ κύριοι να επανέλθετε στη τάξη…

         Προς αντι-αναρχικούς και μη
         Παρεμπιπτόντως η λέξη ΑΝ-ΑΡΧΙΑ -ο τόνος στο Α και όχι στο Ι είναι ελληνική, σας λέει κάτι αυτό; και συνώνυμη του έλληνας θα έλεγα εγώ…

         • ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥ ΣΙΧΑΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΦΟΥΝΤΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ, ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ, ΚΑΛΤΕΖΑ ΚΛΠ.

        • 16:30, ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ_.(βασικά ένας μοναχικός άσχημος τύπος είμαι που δεν με κάνει κανείς παρέα και ήρθα εδώ να περάσω την ώρα μου γράφοντας αηδίες…Όπως δηλαδή και όλοι οι φασίστες με προσωπικά προβλήματα…)

         • Προς αντι-αναρχικός

          Αν δεν έχεις μυρίσει άπλυτο συνταξιούχο που ψηφίζει Χρυσή Αυγή για να επιβιώσει και για να εκδικηθεί το Βενιζέλο και το Σαμαρά που του κόψανε τη σύνταξη, και δεν έχει να πληρώνει το ρεύμα για το θερμοσίφωνα, δεν έχεις δει τίποτα μεγάλε. Βάλτε και κανένα μοσχοσάπουνο μέσα στη σακούλα με τα τρόφιμα. Έλεος!!!
          Να αγιάσουν τα πεθαμένα σας που «ξεβρωμίσατε τον τόπο» (με την αμέριστη συμπαράσταση του υπόδουλου στη Μέκελ κυβερνητικού σχήματος) απο τους μετανάστες και τους άπλυτους αναρχικούς, αλλά ασχοληθείτε και λίγο με τους ψηφοφόρους σας!
          Thank you in advance.

         • Μια και συστήνεσαι: εγώ είμαι αναρχικός εβραιομασωνοτουρκαλβανοπακιστανοαφρικανοαφγανός.

          Με τη δουλειά δεν έχω πρόβλημα, οι στρατιωτικές παπαριές που γράφεις είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτά που έχω κάνει στη ζωή μου. Με τη δουλεία όμως έχω πρόβλημα, σε αντίθεση με σένα εθνικιστή ραγιαδάκιο της συμφοράς.

          • ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΣΤΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ,
           ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΦΑΛΕΣ. ΑΑΑΑ….!!!! ΡΕ, ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ…!

          • Ναι, είμαστε από τον Σείριο! Δεν το ήξερες; Εσύ, Αρβανιτόβλαχε, από πού είσαι;

         • Προς Biafra

          Αν θες τη γνώμη μου, σου πάει καλύτερα η «μάσκα» του ΑΝΤΙ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ.
          Εισαι πιο αληθινός…έρχεσαι σε επαφή με το εσώτερο ΕΓΩ σου.

          Άντε και happy birthday ANTI_ANARCHIST!

          • προς ροζα: αντε ρε βαρεμα βαλε το τονο στο α και οχι στο ι, μιλας κιολας λοβοτομημενο!
           προς paparouna: δεν εννοουσα κατι για σενα απλα βγαζει τις απαντησεις οπου να’ναι το οτι να’ναι site

         • ΕΓΩ ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΡΙΛΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ…
          ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΑΜΑΩ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΚΥΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΙΧΑΜΑ…
          ‘ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΥΧΟΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΑ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΑ…!
          ‘ΖΗΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ’…!

          • Εσύ κατ΄αρχήν είσαι οπαδός της πεοκρουσίας.
           Κόψε την κακιά συνήθεια γιατί το΄χεις κάνει λάστιχο το ματζαφλάρι σου.
           «ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΑΜΑΩ» ! Έχεις φοβερές γνώσεις , αλλά τις κρατάς αναξιοποίητες.

           «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ‘ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ’, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ…»
           Ε, ρε κονσερβοκούτι που σας χρειάζεται…Σκουριασμένο.

           υ.γ. Και κόψε τα πολλά – πολλά με τα τα σαπούνια και τις κολώνιες γιατι θα σου χαλάσει το PH (πε-χά).

 24. Προς όλους

  Σε μια πορεία που μοίραζα φυλλάδια για τη δική μου noslaverysociety , μου λέει ενας τύπος 35αρης, χαριτολογώντας :
  » και τι εννοείς(;) οτι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε δούλοι με κουστούμια για να γίνουμε εργάτες με φόρμα;;;; »

  Άλλο εργασία άλλο δουλεία…Ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει;
  Αν όμως απο την «εργασία» του δεν εξαρτάται η επιβίωσή του; Στον 21ο αιώνα ειναι ντροπή να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα ελεύερης επιλογής!

  • Από πότε έγινε ο εξαναγκασμός του καπιταλισμού από μισθωτή σκλαβιά «επιλογή»?
   Η δουλεία εξευγενίζεται και της φοράτε ένα δημοκρατικό προσωπείο, τη μετονομάζετε σε επιλογή, και καλύπτετε την αλήθεια, που είναι πως είναι δουλεία, είναι σκλαβιά, είναι κλεμμένες ώρες από τη ζωή της καθεμιάς μας, είναι χαμένη ενέργεια, κλεμμένη ευτυχία.
   Την δε ηθική της εργασίας τα φασισταριά δουλικά του κάθε συστήματος να τη βάλουν εκεί που ξέρουν. Είμαστε τεμπελόσκυλα με τη βούλα. Η επισήμανση αυτή γίνεται για να δουν κάποιες πως ο φασισμός και ο *αναρχισμός της μοδός, την ίδια γλώσσα χρησιμοποιούν όσον αφορά τον καπιταλισμό, είτε οι μεν ωρυόμενοι εναντίον της «τεμπελιάς», είτε οι δε νομιμοποιώντας την εργασία στο καπιταληστρικό καθεστώς με εισαγωγές τέτοιων όρων όπως η «επιλογή», η «ανάγκη», τι να κάνεις, που κρύβουν πως επιλογή υπάρχει, και πως αν αφήναμε τις δουλειές μας μια μέρα τα τεμπελόσκυλα, η μηχανή θα έπαυε να έχει το υλικό που την κρατάει σε κίνηση, τα ανθρώπινα δουλικά της.

 25. Κι επειδή εσείς οι εθνικιστές ενίοτε τα πάτε καλά και με την επίσημη Εκκλησία (δεν ξέρω για Βενέδικτο αλλά για Χριστόδουλο ξέρω καλά) προτείνω λαδάκι απο το Άγιο Όρος για το ξεβρώμισμα , σιμά κοντά απο το Βατοπέδιο, και απο εκεί που ο Κορκονέας είχε τη μάνα του, που σκούπιζε και καθάριζε δωρεάν τις εκκλησιές (κοντά στο μοναστήρι της Καλαμάτας) για να ανταμείψει το Θεό ….πριν ο γιός της αναγκαστεί να σκοτώσει τον εαυτό του εις το όνομα του Πατρός και του Υιού αυτού…για να σώσει το Σώμα …

 26. 19:55, ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΑΣ ΜΑΜΑΚΑΣ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΞΕΓΛΙΣΤΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΖΙΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΑΛΙΣΤΑ…(τώρα η αλήθεια είναι ότι την μπερδεύω με άλλη μάνα αλλά τι φταίει κι αυτή που έβγαλε ένα σίχαμα φασίστα σαν και μένα…) ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ‘ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΟΙΣ. (εκ γεννητής εγώ μάλλον βγήκα έτσι σαν παιδί του μίσους και του βιασμού και μου φταίνει οι άλλοι και οι αναρχικοί…)
  ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: ‘ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ’…!(τώρα μου φταίνει τα μωρά! Είπαμε! Έχω άλυτα κόμπλεξ και μίσος για όλο το ανθρώπινο γένος!)
  ΚΙ ΕΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010 ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΝΔΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΜΟΛΟΤΩΦ ΣΑΣ. βέβαια κι εγώ ξέρω ότι αν το είχαν κάνει αναρχικοί θα τους είχαν πιάσει.Είναι οι χρυσαυγίτες που έχουν ασυλία στα εγκλήματα τους και εκείνη την μέρα που είχε 500.000 είχε και τέτοιους βέβαια…)ΣΩΣΤΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ‘ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΝΔΡΟΙ’ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΝΔΡΑ (μαχόμενος μέχρι τελευταίας σφαίρας!τόσο άνανδρα!)ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΥΖΗ ΤΟ 1985, ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ… ‘ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ…!(γιατί είμαι και χριστιανός πάνω από όλα!)

 27. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ 19:55: ΚΟΨΕ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΠΑΕΙ… ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΤΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ «ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ» ΣΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΓΥΦΤΟΣ ΔΕ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΟΤΙ ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΑΤΕ ΑΠΑΙΣΙΑ…!(εγώ κάθε μέρα με το ρεξόνα είμαι αλλά πάλι βρωμάω γιατί η εσωτερική μπόχα του φασίστα δεν φεύγει όσα ρεξόνα κι αν της ψεκάσεις…Και γιαυτό έχω ένα θέμα με την βρώμα των άλλων…)

  • Αγαπούλα, ο χρόνος της δημοσιόητάς σου τελείωσε. Για «διάλογο», στον ψυχοθεραπευτή σου από δω και πέρα! Φιλάκια από τον Σείριο! :*

   • ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΑΝΕ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ,(γιαυτό οι φυλακές έχουν γεμίσει με αναρχικούς και ούτε με έναν εγκληματία χρυσαυγίτη) ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΤΡΟΦΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Π.Χ.(πότε σκοτώθηκαν εκεί αθώοι είπαμε; Α ποτέ! Αλλά αυτό δεν το λέμε!) ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ MARFIN ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ. (εκείνη την μέρα που είχε μισό εκατομμυριο στον δρόμο παραμονή του ΔΝΤ και όταν γινόταν λαϊκή εξέγερση)ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.(ενώ εγώ με όσα έγραψα απόδειξα τι χριστιανός είμαι!Βάζω φωτιά και σε τάφους!) ΔΕ ΜΕ ΓΕΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΕΝΑ…!

    • Δικοί σας ήταν και το ξέρεις αυτοί που κάψαν τη μαρφίν χρυσαυγίτη. Για αυτό τους καταζητούσαν στην αρχή και μετά το κατάπιαν. Σε λίγο θα μας πεις ότι έχουμε αναρχικό ή φιλοαναρχικό κράτος! Χρυσαυγίτες είστε στην αστυνομία, χρυσαυγίτικη και η πολιτική της κυβέρνησης και ασυλία στους χρυσαυγίτες τρομοκράτες δίνει. Πάρε τώρα λίγη ανάπτυξη να χαίρεσαι: http://www.efsyn.gr/?p=36542
     49.000 φορές πάνω από το όριο το αρσενικό στα ρέματα που γειτονεύουν με τις εγκαταστάσεις της Ελντοράντο

     • ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΜΗ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ… ‘ΔΡΑΚΟ’ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΨΕΥΤΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ‘ΔΕΝ’ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ. ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΗΤΑΝ Ο ‘ΑΝΑΝΔΡΟΣ’ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ‘ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ’ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑ… ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥΣΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ‘ΑΘΩΩΝ’ ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ‘ΔΙ.ΑΣ’, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ‘ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΜΑΜΑΚΑ ΣΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑ’, ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΦΑΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΙΑ(ΑΛΒΑΝΟΣΚΥΛΟ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΤΟ ΛΑΘΡΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΨΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΑΚΙ ΣΑΣ… ‘ΣΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΔΕΣ’ ΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ_.

    • βρε κοψτε τον, σβηστε τον λεμε τελειως να μην τον βλεπουμε καν, οχι ζουζουνισματα και σχολιακια 😉 😉 😉

     τελοσπαντων.. ξερω κ εγω?! καντε τον ο,τι καταλαβαινετε..
     δεν ξερω απ αυτα, ενα *απλο* νυχτεριδοξωτικο ειμαι ❤ 🙂 🙂 🙂

  • Θα τσακίζεσαι πάντα και παντού σιχαμερό σκουλήκι. Γι΄αυτό λυσσάς.

   «ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΟΤΙ ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΑΤΕ ΑΠΑΙΣΙΑ..»
   Είδες που έχεις κολληματάρα με τα σαπούνια και τις μυρωδιές. Πλύσου μωρη παστρικοθοδώρα να΄σαι καθαρούλα. Ερχόμαστε πάλι για κυνηγητό , κλωτσοπατινάδες και τέτΧοια..You know what i mean.

   • ΠΑΣΤΡΙΚΟΘΟΔΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ, ΡΕ ΑΝΑΡΧΙΔΙ
    ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΕΛΟ ΣΤ’ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ…!

 28. hellooooooooooooooo!!!!
  ou ouuuuuuuuuuu
  wake uuuuuup!!
  ξυπνηστε!!!!! οι διαχειριστες/οι υπευθυνοι/η σο, οποιος να ναι και σβηστε το επιτελους το τρολλ!!!
  σβηστεεεεεε τοοοοοοοοοοο!
  αντε,γιατι δεν παει αλλο. οχι αλλα παιχνιδακια, απλα σβηστε το τελειως.
  εξαφανιστε το, αντε να τελειωνουμε

 29. ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΤΕΖΑ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΕΖΑ…!
  ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ…!
  ΓΑΜΙΕΣΘΕ ΒΡΩΜΟΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΥΝΙ…!
  ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΓΑΜΙΕΣΘΕ ΣΤΟ ΧΑΜΑΜ…!

 30. @BlackMediterraneanPrivate
  Φεβρουαρίου 12, 2013 στις 20:14
  >> >>
  ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ, ΨΕΥΤΗ. ΕΑΝ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ… ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ, ΕΙΣΑΙ… ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΩΝ’ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ‘ΣΟΥΠΕΡ’ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΤΣΕΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ… ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ
  ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ‘ΚΛΕΦΤΡΑΣ’ Ε.Ρ.Τ., ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ… ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΡΩΜΕ ΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ… ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ… ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ… ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΜΕΘΑ ΣΥΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ‘ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟ’ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ… ΓΙ’ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ‘ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΧΑΒΟΥΖΑΣ’, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΧΕΙ ‘ΣΟΥΠΕΡ’ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ… ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΟΡΟΥΣ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ_.Ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης μας! Μας εξαθλίωνει αλλά μας φέρνει μαζί και φασισμό που τον γουστάρουμε και βλέποντας την ΕΡΤ να κλείνει με αυτό τον τρόπο ούρλιαξα: «τύφλα να έχεις Παπαδόπουλε! Ούτε εσύ το τόλμησες αυτό αλλά το τόλμησε ο μεγάλος ηγέτης Σαμαράς!»

 31. http://www.deathtoalbanians.gr Είμαι ένα ανθρωπάκι με άλυτα σεξουαλικά προβλήματα που έφαγα ξύλο όταν ήμουν μικρός από έναν άσπλαχνο πατέρα και τώρα μισώ τους πάντες και ονειρεύομαι σφαγές και μακελειά σε συνανθρώπους μου για να αναπληρώσω την ψυχική μου μιζέρια…Κολυμπάω στην κακία και στα φονικά ένστικτα όπως όλοι οι αμόρφωτοι κακιασμένοι φασίστες…Χρυσή αυγή να βρωμίσει ο τόπος!

 32. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥΕΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ‘ΣΚΥΛΟΒΡΩΑΜΑΕΙ’ ΑΠΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
  ΔΙΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ‘ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΠΟΛΕΩΝ’, ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ
  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ’74 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…Ενώ με τον Παπαδόουλο είχαμε ησυχία τάξη και ασφάλεια! Οι συνεργάτες των ναζί ήταν στην θέση τους τιμημένοι και αυτοί που πολέμησαν τα γερμανικά ναζιστικά μας αδέρφια κυνηγιόντουσταν σαν εαμοκομμουνιστοβούλγαροι! Η μεταπολίτευση τα χάλασε αυτά και έφερε (άκουσων άκουσων!) ελευθεροτυπία και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα! Εμείς οι συνεργάτες των ναζί πάψαμε να νιώθουμε τόσο σίγουροι. Ευτυχώς με τον μεγάλο Σαμαρά και την χρυσή αυγή παίρνουμε τώρα το αίμα μας πίσω! Κι ας κάναμε την χώρα το χειρότερο μπουρδέλο και μια ατελείωτη χαβούζα εξαθλίωσης! Ο φασισμός μας ο αγνός ο εθνοφυλετικός να είναι καλά! Ένας είναι ο εχθρός οι αναρχικοί και όσοι σηκώνουν κεφάλι! Ραγιά όμως μην φοβάσαι! Θα κάνουμε τα πάντα να μείνεις ραγιάς και πουτανάκι των τραπεζιτών και της τρόικας! Με τα υψηλά εθνοφυλετικά μας ιδεώδη θα μείνουμε καθαροί οι βλάχοι που ήρθαμε στην Αθήνα και παριστάνουμε τους απόγονους του Περικλή! Κάτω ο αναρχοκουκουεδισμός! Εμείς οι απόγονοι των δοσίλογων και αυτων που στήσαν κώλο στον έκτο στόλο είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την εθνική μας ξεφτίλα πασπαλισμένη με την ψωροπερηφάνεια του ραγιά που σκύβει το κεφάλι! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ! ΜΑΖΙ!

 33. ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ…!(ψοφάω να δω 80 εκατομμύρια νεκρούς!Τύφλα να έχει το φιλαράκι μου ο Χίτλερ!)
  ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…! (οι μισοί αρβανίτες είμαστε μπορεί κι εγώ αλλά μισούμε τους πάντες! και την ίδια την φάρα μας!)
  Ξέρω μόνο να μισώ και ονειρεύομαι εθνικα ολοκαυτώματα για τους γειτουνικούς λαούς! Όχι δεν είμαι φασίστας. Είμαι καραφασίστας. Ναζί ξεκουμπωτος. Το ξέρασμα του ανθρώπινου είδους…

  • Εντάξει τώρα,το σχόλιο του ψευδώνυμου «ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ» το θυμάμαι πολύ καλά,βλέπω έγιναν «παρεμβάσεις» από την διαχείριση!!Κατα την γνώμη μου καλύτερα να είχε λογοκριθεί όπως και όλα τα παραπάνω μιάς ο άνθρωπος φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα!!

   Προς διαχείριση!:

   Ουδείς γουστάρει 80 εκατομμύιρα νεκρούς και εκτεταμένα εθνικά ολοκαυτώματα,αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι οι γειτονικοί λαοί κάθε άλλο παρα φιλικά προσκείμενοι είναι έναντι μας και με την πρώτη ευκαιρία δεν θα διστάσουν να μας βλάψουν και αυτό όχι γιατί είναι από την φύση τους κακοί αλλά γιατί τους έχουν μάθει μέσω συστηματικής πλύσης εγκεφάλου να μας μισούν!!Συνήθως το κάθε έθνος αναζητά την επέκταση του ζωτικού του χώρου εις βάρος άλλων,ιδιώς ορισμένων «άλλων» που έχουν δώσει αφορμές να εισπράττουν καρπαζιές!!

   Καποτε είχαμε απλώσει το χέρι μας ως ένδειξη φιλίας στους τούρκους και αυτοί μας το «δαγκώσανε» άγρια!!Μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί!Οι τούρκοι την ελληνοτουρκική φιλία την αντιλαμβάνονται ως ερωτική σχέση μεταξύ ανδρός και γυναικός,αλλά στην θέση της γυναίκας να είναι η Ελλάδα!!

   • *Ουδείς ΝΟΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ γουστάρει 80 εκατομμύρια νεκρούς και εκτεταμένα εθνικά ολοκαυτώματα,αλλά….

    • >>>ΣΕ ΒΡΉΚΑ ΌΜΩΣ , ΠΑΡΑΔΈΧΕΣΑΙ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΌΦΟΙΤΟ Α΄ΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΕΩΣ ;;;…

     ΤΟ ΛΟΙΠΌΝ : : :

     ΔΙΟΝΎΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΊΟΥ Ο Εν ΟΛΎΜΠΩ. είπε

     Αυγούστου 3, 2013 στις 12:46 μμ
     >>>ΑΥΤΈΣ ΤΊΣ ΜΈΡΕΣ ,
     ΠΑΊΡΝΩ ΤΌΝ ΡΌΛΟΝ ΤΟΎ ΈΛΜΕΡ ,
     ΚΑΊ ΠΑΥΕΙ ΤΟ “what ‘s up doc?”
     ΚΙ ΑΡΧΊΖΩ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟΤΟΥφΦΈΚΙΣΜΑ ΤΏΝ ΛΑΓΏΝΕ ,
     ΓΙΑΤΡΟΎΛΗ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΣΟΥ ΈΧΩ ΘΈΣΕΙ ΤΊΣ ΕΞΉΣ 3 {ΤΡΕΊΣ} ΕΡΩΤΗΣΟΎΛΕΣΣ ,

     ΑΛΛΆ ΕΣΎ ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΡΓΑΡ ………

     >>>1} : ΠΟΙΌΣ ΣΑΣ ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ

     {ΓΑΜΏ & ΤΑ ΠΤΥΧΊΑ ΣΑΣ & ΤΟΥΣ ΤΊΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΏΝΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΆΤΕ “ΜΥΑΛΌ”}

     ΝΑ φΦΥΛΑΚΊΖΕΤΕ ΑΝΘΡΏΠΙΝΕΣ ψΨΥΧΈΣΣ ,
     ΕΠΕΜΒΑΊΝΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΌΝ Ή/ΚΑΙ ΑΥΤΌΝΟΜΟΝ ΝΕΥΡΙΚΌΝ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ , ΉΤΟΙ ΕΙΣ ΑΥΤΉΝ ΤΆΆΆφΦΤΗΝ ΤΉΝ ΨΥΧΉΝ ΤΟΥ {ΌΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΌΤΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΉΝ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΝ”} ,
     ΜΕ χΧΗΜΙΚΆ ΜΌΡΙΑ – ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΚΆ ΔΗΛΗΤΉΡΙΑ ,
     ΤΉΣ ΣΙΩΝΙΣΤΟΚΑΤΕΧΟΜΈΝΗΣ φΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ , ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; >

     >>>2) : ΚΑΤΆ ΠΌΣΟΝ

     {ΕΙΣ ΑΠΟΛΎΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΎΣ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΕΠΊ ΤΟΊΣ ΕΚΑΤΌ}

     ΈΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΊ Η ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΙΣ “ΨΥΧΟΦΑΡΜΆΆΆΚΩΝ” ΕΙΣ ΤΉΝ ΕΛΛΆΔΑΝ , ΚΑΊ >

     >>>3) : ΤΊ , ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΈΣ
     ΚΑΙ ΚΆΘΕ ΠΌΤΕ KAI sSΕ ΤΊ ΜΟΡφΦΉΝ
     “ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΤΕ” ΤΗΝ “ΠΡΟΤΊΜΗΣΊΝ” ΣΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΊΑΝ Ή ΤΗΝ ΆΛΛΗΝ “LiLLLY” ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; >

     >>>Αναμένω ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΙΝ ,ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΉΝ ΠΟΥ ΔΈΝ ΤΗΝ ΑΞΊΖΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΚΌΤΟΥΣ , ΆΡΑ ΥΠΗΡΈΤΗ ΤΟΥ ΣΚΌΤΟΥΣ
     Διονύσιος , ο του Διονυσίου , ο εν τω Όρει , τον τε ΌΛΥΜΠΟΝ επονομαζόμενον , πηλαλΏν . ->

     Υ.Γ. ΠΌΣΟΥΣ “ΨΥΧΟφΦΑΡΜΑΚΟΕΞΑΡΤΩΜΈΝΟΥΣ” ΈΛΛΗΝΕΣ , ΒΑΣΑΝΊΖΕΤΕ , ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΩ ;;;;;;;;;;;;; >>>

     • Λοοοοοοοοολλ 😆

      Προς ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ,τον εν ΟΛΎΜΠΩ & Fuck Dirty Anarchy…!!!

      Να κάνω σε εσάς τους δύο μία απλή ερώτηση;; Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;;;

      • ΑΝΑΡΧΕΣ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ,
       ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ ΓΑΜΙΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΑΜ…!

       ‘ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΙ,
       ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ’…!

  • Ρε άνθρωπε και εσύ!!Είσαι σε λάθος ιστοχώρο!!Για την περίπτωση σου μόνον ο «ΣΤΟΧΟΣ» , το «Αλλενάκι» και το paspartoy!!Εκεί μόνον ενδιαφέρονται για την γνώμη σου,τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

 34. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΣΚΥΛΙΑ’ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

  • κ εσυ κυριουλη μπαζο απο πανω εισαι τελειως pasok! PASOK!!!!! 😛 😛

   κι ευτυχως που υπαρχει κ κανας μεταναστης τριγυρω κ δεν ειμαστε μονοι μας με τους μπαζοελληναρες, γιατι θα χαμε ηδη πηδηξει απο τα μπαλκονια!!! ολοι!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s