Δηλώσεις του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Στάθη σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι έρευνες που διατάχτηκαν. Ελπίζουμε ν΄αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ._

http://wp.me/pPn6Y-fDH   08-02-2013

Τελευταία Ενημέρωση 20:15: Η ανακοίνωση & οι ερωτήσεις που θέτει προς την ΕΛ.ΑΣ. ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οι έρευνες που διατάχτηκαν:

1. Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατατέθηκε με εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών & της Κοζάνης, η έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης (01-02-2013), γιατί σύμφωνα με καταγγελίες οικείων των συλληφθέντων & ανακοινώσεις, οι συλληφθέντες φέρεται ότι κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

2. Παράλληλα με την Προδικαστική έρευνα, ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με εντολή του Αρχηγού, άμεση αστυνομική, διοικητική, προκαταρκτική διερεύνηση για συλλογή & αξιοποίηση στοιχείων & πληροφοριών, που αφορούν την υπόθεση & περαιτέρω εκτίμηση λήψης απόφασης για διοικητικά μέτρα.

3. Κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ μετέβη στην Κοζάνη & στην Βέροια  για συλλογή αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων & εξακρίβωση της αλήθειας.

*

Αναμένουμε την εξακρίβωση της Αλήθειας.

Της Αλήθειας.

Είμαστε ένα εξαιρετικά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας που παρακολουθούμε το θέμα, γιατί το θεωρούμε πολύ ΣΟΒΑΡΟ: πρόκειται για ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Ελπίζουμε να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Τα πορίσματα των εν λόγω ερευνών θα αποδείξουν σε τι είδους πολίτευμα & τί είδους χώρα κατοικούμε._

*ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

Το σύνολο της ανακοίνωσης & οι ερωτήσεις που θέτει προς την ΕΛ.ΑΣ. ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ >>>

«Το πόρισμα της έρευνας της ΕΛΑΣ σχετικά με τις καταγγελίες για βασανισμούς των συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη, δημιουργεί ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις.

1. Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;

2. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

3. Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

4. Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;»

*

2 σκέψεις σχετικά με το “Δηλώσεις του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Στάθη σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι έρευνες που διατάχτηκαν. Ελπίζουμε ν΄αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ._

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.