Κώστας Γαβράς: Αντισταθείτε!

http://wp.me/pPn6Y-fyd

Τελευταία ενημέρωση: 17:30 (προσθήκη 2 συνεντεύξεων)

«Αντισταθείτε,

αντισταθείτε σε αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα,

αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα,

αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας,

αντισταθείτε σε ό,τι πλήττει την αισθητική σας,

μην υποκλινόσαστε σε ό,τι δεν σας αρέσει,

αντισταθείτε -όχι απαραίτητα στην πολιτική,

αλλά στην καθημερινότητα-

αυτή είναι περισσότερο πολιτική,

αντισταθείτε στους καθηγητές σας,

αντισταθείτε και δράστε…»

Από την ομιλία του-Aναγορεύτηκε χθες Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ-Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η νέα πολύ ενδιαφέρουσα ταινία του (δείτε trailer & ομιλία του), που αποτυπώνει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η ανθρωπότητα με τους στυγνούς κερδοσκόπους τραπεζίτες, οικονομικούς δολοφόνους & ξιπασμένα κατευθυνόμενα σιχαμερά υποκείμενα golden boys της συμφοράς, που δρουν ανά την Υφήλιο.

ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ

Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ αναγορεύτηκε ο Κώστας Γαβράς

Επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύτηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος, με την ομιλία του, έστειλε μηνύματα στη νέα γενιά να αμφισβητήσουν τα πάντα και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, με πράξεις.

Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ αναγορεύτηκε ο Κώστας Γαβράς
«Αντισταθείτε, αντισταθείτε σε αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα, αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα, αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας, αντισταθείτε σε ό,τι πλήττει την αισθητική σας, μην υποκλινόσαστε σε ό,τι δεν σας αρέσει, αντισταθείτε -όχι απαραίτητα στην πολιτική, αλλά στην καθημερινότητα- αυτή είναι περισσότερο πολιτική, αντισταθείτε στους καθηγητές σας, αντισταθείτε και δράστε…»
Θα μπορούσε να είναι μια παράφραση του ομότιτλου ποιήματος του Μιχάλη Κατσαρού, ήταν όμως το απαύγασμα της ομιλίας – αντιφώνησης του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά – το έργο του οποίου -σύμφωνα με το ψήφισμα του τμήματος «εκπροσωπεί τη δημιουργική Ελλάδα παγκόσμια και προβάλλει το φως της παγκόσμια».
«Είμαι άνθρωπος των εικόνων, δεν είμαι καλός στο λόγο» τόλμησε να πει στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος και μετέτρεψε την τυπική τελετή αναγόρευσης σε συζήτηση.
Ζήτησε ερωτήσεις από τους νέους του ακροατηρίου, τους «παρηγόρησε» πως… «η καινούργια ανθρωπότητα γεννιέται μετά από μεγάλες κρίσεις», τους ζήτησε να αρνηθούν τον εύκολο πλουτισμό, τους ζήτησε να πιστέψουν την ουτοπία.
«Κι εγώ άρχισα με μικρά όνειρα αλλά με ξεπέρασαν», είπε.
Και επέμεινε πως «η δουλειά κι όχι η δουλεία είναι το 100% του μυστικού για την επιτυχία. Το 10% ίσως είναι το ταλέντο», συμπλήρωσε.
Η αποψινή τελετή στην αίθουσα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ήταν απόλυτα διαφορετική απ’ οποιαδήποτε. Σε ότι τουλάχιστον αφορούσε το τελετουργικό. Διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες και μετατράπηκε – στο δεύτερο μέρος της που αφορούσε τον τιμώμενο- σε μια ανοιχτή, ειλικρινή συζήτηση-μάθημα για τους παριστάμενους -λιγοστούς φοιτητές και περισσότερους σινεφίλ.
Στο πρώτο μέρος της τελετής ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο αντιπρύτανης και πρόεδρος του τμήματος κινηματογράφου, Γιάννης Παντής προσφώνησαν τον κ. Γαβρά, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος κινηματογράφου Δέσποινα Μουζάκη εκφώνησε τον έπαινο αναφερόμενη στο φιλμογραφικό βιογραφικό του Κώστα Γαβρά και ο ίδιος, αφού ενδύθηκε την πανεπιστημιακή τήβεννο, ευχαρίστησε τους «αγράμματους» όπως είπε, γονείς του από τα ορεινά της Αρκαδίας για την προτροπή τους «να μάθετε γράμματα»…
Κι ύστερα, καθισμένος, αρνούμενος να τηρήσει το επίσημο πρωτόκολλο συζήτησε σα νάταν σε ένα καφενείο της Αρκαδίας, εκεί απ όπου ξεκίνησε 80 χρόνια παρά… 15 μέρες πριν (γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1933)…
Το τριήμερο του Κώστα Γαβρά στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται αύριο στις 11 το πρωί με το masterclass που θα παραδώσει στους φοιτητές του τμήματος κινηματογράφου για θέματα που αφορούν στην τρόπο δουλειάς, την προσωπική του μεθοδολογία και την κινηματογραφική του γλώσσα.
Πηγή: ethnos.gr
(Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

*

«Le Capital»: το trailer της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά

 Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2012
Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο «Κεφάλαιο», έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο και πήρε ήδη διανομή στις αμερικανικές αίθουσες.
Ο Κώστας Γαβράς που μάς έχει συνηθίσει στο πολιτικό σχόλιο, αυτή τη φορά αναλύει από διαφορετική σκοπιά, αυτήν της οικονομίας, την διαφθορά και την παντοδυναμία του χρήματος παγκοσμίως, βασιζόμενος στην άποψη που κυκλοφορεί, ότι μια ολιγομελής ομάδα μετόχων ελέγχει την παγκόσμια οικονομία.
Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Στεφάν Οσμάν με τίτλο «Capital», γυρίστηκε στο Παρίσι, Λονδίνο, Τόκιο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πατά επί πτωμάτων προκειμένου να ανελιχθεί και να επιβιώσει στο χρηματιστηριακό στερέωμα.Λιμουζίνες, πανάκριβες πτήσεις, ακριβά ρούχα, σμόκιν, υπερπολυτελή διαμερίσματα. Αυτός είναι ο κόσμος των σύγχρονων τεχνοκρατών οι οποίοι κυνηγώντας το χρήμα, δολοπλοκούν, στήνουν παγίδες, «καταβροχθίζουν», εξαπατούν και εξαπατώνται, με κόστος την απέραντη υπαρξιακή μοναξιά.Στον κεντρικό ρόλο είναι ο Γκαντ Ελμαλέχ, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Γκάμπριελ Μπερν, Νατάσα Ρενιέ και Ιπολίτ Ζιραρντό.

*

Camera Stylo Web TV

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡEΜΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΑΝΑΟ

μιλάει για την πιο πρόσφατη ταινία του «Το Κεφάλαιο» & για τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η ανθρωπότητα με τους στυγνούς κερδοσκόπους τραπεζίτες, οικονομικούς δολοφόνους & ξιπασμένα κατευθυνόμενα σιχαμερά υποκείμενα golden boys της συμφοράς, που δρουν ανά την Υφήλιο.

*

Παρουσίαση ταινίας Capital, του Κώστα Γαβρά,

στο 53ο φεστιβάλ κινηματογραφου Θεσσαλονίκης 2012

Βίντεο από τη θριαμβευτική υποδοχή της ταινίας Capital του Κώστα Γαβρά, στο Ολύμπιον. 

Η ιστορία της ραγδαίας ανόδου του Μαρκ Τουρνέιγ, ενός αναλώσιμου υπηρέτη του Κεφαλαίου που έγινε ο αδιαφιλονίκητος αφέντης του.

Όπως λέει ο σκηνοθέτης:

«Είμαστε σκλάβοι του κεφαλαίου. Τρέμουμε όταν τρέμει. Γιορτάζουμε όταν μεγαλώνει και θριαμβεύει. Ποιος θα μας ελευθερώσει; Θα έπρεπε να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας; Θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρουμε ποιοι το εξυπηρετούν και πώς το κάνουν».

Πηγή: kulturosupa Kulturosupa-You Tube

*

MASTERCLASS ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ

PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 8 10 2010  

βίντεο 1/2

*

Εκπομπή:»Η ζωή είναι αλλού»

(Κείμενα-Παρουσίαση: Εύη Κυριακοπούλου)

– Κώστας Γαβράς – 

*

 

9 σκέψεις σχετικά με το “Κώστας Γαβράς: Αντισταθείτε!

 1. Σπουδαίος άνθρωπος και σημαντικότατο το έργο του, αλλά….

  κλασικές αερολογίες βολεμένου ανθρώπου- όπου βολεμένος= αυτός που έχει ζήσει την ζωή του ΜΙΑ ΧΑΡΑ και πλέον δεν έχει κανένα πρόβλημα.

  Αντισταθείτε έτσι γενικά και αόριστα. Πιασάρικη φρασεολογία, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

  • @Θύμιος
   Ιανουαρίου 29, 2013 στις 18:19

   Τις συνεντεύξεις του στο τέλος της ανάρτησης τις άκουσες/είδες;

   Δες τες & το ξανασυζητάμε.

   ΥΓ: Ποιός είναι ο βολεμένος; 80 χρονών και αντί να την αράξει να παριστάνει τον συνταξιούχο, όπως πολλοί άλλοι, τρέχει από ΄δω κι από ΄κει & κάνει ταινίες. Σφύζει από ενέργεια & ζωή.
   +
   Μπορεί τώρα να μοιάζει «βολεμένος», όπως λες, όμως δεν ξεκίνησε έτσι.
   Μες στην Κατοχή & το Εμφύλιο, που έζησε τα παιδικά & εφηβικά του χρόνια, με πατέρα αντιστασιακό-αριστερό, συχνά βόσκοντας γίδες στο χωριό, δε το κόβω για «βολεμένος».
   *
   Πρόσεξες τι λέει;
   …»αντισταθείτε σε αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα,

   αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα,

   αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας»…

   “…Κι εγώ άρχισα με μικρά όνειρα αλλά με ξεπέρασαν…”

   Τι λέει:
   Να παλέψουμε για τα όνειρά μας,
   σε μια ζωή που μας την έχουνε διαλύσει.

   Αυτό λέει.
   Αυτό κρατάω από όλα τα παραπάνω.

 2. Χαίρομαι που ξεκινάμε διάλογο και ειλικρινά δεν έχω την λογική «ότι λέω είναι σωστό» . Μπορεί να πειστώ και να αλλάξω γνώμη.
  1. «Να παλέψουμε για τα όνειρά μας,
  σε μια ζωή που μας την έχουνε διαλύσει.»

  Δεν μου λέει τίποτα. Για γενικόλογη αοριστία. Δεν μου προσφέρει λύση, δεν μου προσφέρει διέξοδο. Θέλω συγκεκριμένη λύση ή έστω διέξοδο. Και δεν με ενδιαφέρει να παλέψω ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ για τα όνειρά μου, γιατί ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ. Και αυτά τα άλλα είναι πολλά και γιαυτό θα γράψω το πιο σημαντικό: να πειστεί ο κόσμος να ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ για να διασωθεί (όχι ο καθένας ατομικά) η κοινωνία μας από την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται. Μετά όλα τα άλλα.

  2. Για το βολεμένος, δεν το εννοώ σε καμία περίπτωση με την κομματική λογική που επικρατεί στην χώρα μας. Γιαυτό και το τόνισα. Αγωνίστηκε, αλλά πέτυχε και πλέον δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που σχετίζεται με την επιβίωση, άρα μιλάει εκ του ασφαλούς. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει την θέση του ανθρώπου που βιώνει την απίστευτη ανασφάλεια που ζούμε οι περισσότεροι στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Δεν τον κατηγορώ γιαυτό. Το διαπιστώνω, γιατί έτσι γίνεται συνήθως (περιπτώσεις όπως ο Τολστόι είναι εξαίρεση στον κανόνα). Ας πουλήσει την περιουσία του και να την μοιράσει στους φτωχούς. Ε;

  3. Σκέψου ότι τα μεγαλύτερα ταλέντα σε όλους τους τομείς της τέχνης σε ποσοστό 99% προέρχονται από τον απλό λαό και στην εποχή μας είναι τυχερά, γιατί αναγνωρίζεται το ταλέντο τους και πετυχαίνουν και κερδίζουν αμύθητες περιουσίες. Γλυκαίνονται όμως στην μεγάλη ζωή και απλά οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς λένε και μερικά καλά λογάκια, ίσως δώσουν και κανένα ψίχουλο για βοήθεια. Κάνουν ποτέ αντίσταση; Και ο Γαβράς τι είδους αντίσταση κάνει ώστε να μας παρακινεί κιόλας;

  • ”αντισταθείτε σε αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα,
   αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα,
   αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας”

   TA ΠΕ ΟΛΑ Ο ΓΑΒΡΑΣ μ αυτή του τη φράση !
   θα προσέθετα….»αντισταθείτε στη μιζέρια της λογικής του Θύμιος»…την οποία θεωρώ την αιτία όλων μας των δεινών !
   Και λέγοντας «λογική του Θύμιος» δεν εννοώ βέβαια τον ίδιο τον συν-σχολιαστή αλλά την επικρατούσα λογική σύσσωμης της Ελληνικής αριστεράς (για να μη μιλήσω για τον ,ανεκδιήγητο «χώρο») που-δυστυχώς-επικράτησε σε μεγάλο μέρος του λαού, αριστερών και μη.
   Μιας λογικής….κάτι ανάμεσα στο ‘κακούργα κοινωνία’ του Καζαντζίδη και του «φταίει ο θεός που μας μισεί» του Βάρναλη….μιας λογικής που μετέτρεψε έναν ολόκληρο λαό σε «μοιραίους»
   Σε άβουλα όντα που, για να δράσουν, περιμένουν τις τέλειες συνθήκες….αγνοώντας πως ποτέ οι συνθήκες δε είναι τέλειες και πως μόνοι μας πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες κάνοντάς τες ,έστω. ανεκτές
   Να το θέσω κι αλλιώς…. Πολεμάς σ ένα πεδίο που δεν επέλεξες….σ αυτό θα πρέπει να δώσεις τη μάχη σου

   Σταχυολογώ απ τα λεγόμενα Θύμιου:

   «Δεν μου προσφέρει λύση…..Θέλω συγκεκριμένη λύση»…..και τι είναι ο Γαβράς να μας πει τη λύση και μάλιστα συγκεκριμένη…θεός?
   Να ταν βουλευτής η δήμαρχος να σου προσφέρει τη λύση του διορισμού…αλλά δυστυχώς δεν είναι !
   Βρες λύση για σένα όπως αυτός βρήκε για τον εαυτό του

   «ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ»….πάντα θα προηγούνται τα γαμημένα τα «άλλα»….αυτά τα «άλλα» σε κρατούν σε εγρήγορση, σε κάνουν δημιουργικό (αρκεί να μη τ αφήσεις να σε καταβάλλουν)…τι θα κάναμε αλήθεια χωρίς τα «άλλα» μας?
   (υποψιάζομαι πως αυτά τα «άλλα» εννοεί ο Γαβράς όταν λέει «αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας» )

   «όχι ο καθένας ατομικά» …το αιώνιο πρόβλημα της αριστεράς με το άτομο…με την μονάδα.
   Μα μονάδες αποτελούν το σύνολο…στο μέρος που ονομάζεται «ζωή» κατά βάση ο καθένας είναι μόνος του!
   Στο κάτω -κάτω τα πιο σπουδαία απ τα ανθρώπινα επιτεύγματα (αν όχι όλα) είναι έργα ατόμων…ούτε συνελεύσεων…ούτε επιτροπών…ούτε κομμάτων…..ΑΤΟΜΩΝ

   «η κοινωνία μας από την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται»…..συμφωνώ απολύτως…..η κοινωνία μας δέχεται επίθεση…αλλά ούτε απ τα Νεφελίμ….ούτε απ τον Σόρος…ούτε απ τους Εβραίους. Δέχεται επίθεση απ τον εαυτό της

   «δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που σχετίζεται με την επιβίωση»…άπειροι δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης (στην Ελλάδα ίσως οι περισσότεροι)…να μην έχουν λόγο αυτοί? Όποιος δεν λιμοκτονεί δεν δικαιούται δια να ομιλεί?

   «… να την μοιράσει στους φτωχούς»…και τι θα γίνει? Άντε να ζήσουν οι φτωχοί καλύτερα για κάναν μήνα…μετά?
   Εξάλλου Γαβράς σκέτο λέγεται ο άνθρωπος…όχι Άγιος Γαβράς…ακόμα δεν Αγίασε

   » τα μεγαλύτερα ταλέντα……99% προέρχονται από τον απλό λαό»….Αφού ο απλός λαός 99% του συνόλου είναι, από ποιόν να προέρχονταν τα ταλέντα? Εξωγήινοι θα ταν

   ΥΓ Αυτό που εγώ καταλαβαίνω απ τα λεγόμενα Γαβρά είναι η προτροπή του για δράση έξω από λογικές βολέματος και ήσσονος προσπάθειας
   «Κυνήγα το όνειρο σου με επιμονή, ήθος και πείσμα και θα βρεις τη λύση σου»……
   αυτό εισπράττω απ τα λεγόμενα του

   • εχει δικιο σε πολλα το γουρουνοτρολλ

    απλως δεν ευθυνεται σε Ολα η αριστερα, αν και κουβαλαει μεγαλο μερος ευθυνης,κυριως επειδη με τον οικονομισμο και συντεχνιασμο της, αντι να καλιεργησει μια δημιουργικη και αντικαταναλωτικη κουλτουρα, μια κουλτουρα αντιστασης στον απανθρωπισμο και την αλλοτριωση,περιοριστηκε στα εργασιακα και τελικα ενεδωσε ακριτα στο «δικαιωμα» στο καταναλωτικο μοντελο

    επρεπε χρονια πολλα πριν, να δημιουργησει μετωπα αντιστασης, να ετοιμασει τον κοσμο, να μην ενδωσει στην ευκολια, να μη χαιδευει ταπεινα αισθηματα, να αντιπαραταθει στη κουλτουρα του λαιφ σταιλ των τηλεαστερων, στην λογικη των διακοπογαμοβαφτισιοδανειων, στην αισθητικη του αραχτου μαγκα πισω απ τον γκισε, στη κουλτουρα των αρμανι και των γκουτσι, στην δηθενια των Ipod, καγιεν, στην ξεφτιλα των κωλαδικων με τις πουτανες απ την ανατολικη ευρωπη κλπ κλπ

    αυτη ηταν η «δουλεια» της και ηταν το μονο που δεν εκανε

    κατα τ αλλα ατομικα οφειλουμε να βελτιωθουμε, αλλα ο αγωνας δεν μπορει παρα να ειναι συλλογικος

 3. pagal

  Είναι εντυπωσιακό ότι τελικά σου αποκαλύφθηκε η αλήθεια: » ”αντισταθείτε στη μιζέρια της λογικής του Θύμιος”…την οποία θεωρώ την αιτία όλων μας των δεινών !»

  Ακριβώς αυτή η λογική ευθύνεται βέβαια. Όχι, βέβαια, η λογική της ατομικότητας, της ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ του ατόμου, την οποία υπερασπίζεσαι με πάθος. Η οποία έχει γεννήσει τον ωφελιμισμό, τον «σταρχιδισμό» (κατά Αγγελάκα), τον ωχαδερφισμό και εντέλει την πασοκική αντίληψη περί ζωής: «έχω το δικαίωμα να κάνω ό,τι γουστάρω». Κι ας πατάω επί πτωμάτων ή «άσε τα κορόιδα και βούτα στην μαρμίτα».

  Ακριβώς εκεί είναι η διαφορά μας: δεν θεωρώ ότι προσφέρουν τίποτα τα ατομικά επιτεύγματα, αν δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό στο κοινωνικό σύνολο. Οι κοινωνίες βελτιώθηκαν (άρα βελτιώθηκε η ζωή των ανθρώπων) από συλλογικά επιτεύγματα ή ατομικά που υπηρέτησαν το σύνολο.

  «Βρες λύση για σένα όπως αυτός βρήκε για τον εαυτό του»

  Δηλαδή; Να κάνω δεήσεις στον ύψιστό; Να πουλήσω την ψυχή μου στο διάβολο; Πως θα βρω λύση εγώ και χιλιάδες άλλοι που δεν έχω ταλέντο που ξεχωρίζει και οδηγεί στην επιτυχία; ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τέτοια λύση. Θέλω λύση που να βελτιώνει την ζωή όλων όχι μόνο την δική μου.

  «Μα μονάδες αποτελούν το σύνολο…στο μέρος που ονομάζεται “ζωή” κατά βάση ο καθένας είναι μόνος του!»

  Εδώ τι να πω πια; Απλά ότι ο άνθρωπος είναι κονωνικό όν και μεγαλουργεί ΜΟΝΟ μέσα στα όρια της κοινωνίας. Είναι τόσο απίστευτο αυτό που υποστηρίζεις!

  » αλλά ούτε απ τα Νεφελίμ….ούτε απ τον Σόρος…ούτε απ τους Εβραίους»

  Όλοι ξέρουμε ποιος επιτίθεται στην κοινωνία. ΑΣΚΟΠΟ το ευφυολόγημά σου.

  «ΥΓ Αυτό που εγώ καταλαβαίνω απ τα λεγόμενα Γαβρά είναι η προτροπή του για δράση έξω από λογικές βολέματος και ήσσονος προσπάθειας
  “Κυνήγα το όνειρο σου με επιμονή, ήθος και πείσμα και θα βρεις τη λύση σου”……
  αυτό εισπράττω απ τα λεγόμενα του»

  Τα παραπάνω είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της γενικολογίας εμπλουτισμένης με όμορφες λέξεις ή φράσεις.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Υποστηρίζουμε 2 τελείως διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Εσύ την ατομοκεντρική και εγώ την κοινωνιοκεντρική. Πολλά άτομα μαζί δεν αποτελούν μια κοινωνία. Το βλέπουμε στην εποχή μας. Η κοινωνία δεν είναι ένα απλό άθροισμα μονάδων. Όταν το άτομο υπηρετεί το σύνολο, τότε υπάρχει κοινωνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s