Κουβέντες απλού κόσμου για το καθεστώς και τις 12 Γενάρη 2013

Τo έστειλαν στο μέηλ των σχολιαστών με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε. Με χαρά το δημοσιεύω! Όπως μας έγραψαν θα βγάλουν κι άλλα βίντεο και καλούν όλους να συμβάλουν στην προώθηση της κινητοποίησης της 12 Γενάρη.

Είναι μια συνομιλία απλών ανθρώπων για την κατάσταση σήμερα και την σημασία της κινητοποίησης της 12 Γενάρη για τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και την καταστολή που δέχονται. Είναι ιδιαίτερα καυστική για τα κανάλια και τους μεγαλοδημοσιογράφους και βγάζει ένα αγωνιστικό πνεύμα αντεπίθεσης.

Όπως φαίνεται πολύς κόσμος θέλει να ανακατευτεί στην προετοιμασία της συγκέντρωσης της 12 Γενάρη και αυτό είναι πολύ καλό! Δείχνει ότι η επίθεση του καθεστώτος στο πιο ζωντανό, ανθρώπινο και μαχητικό κομμάτι της κοινωνίας θα συναντήσει λυσσασμένη αντίσταση και τα πιο απρόβλεπτα εμπόδια.

Η εποχή μας παρέχοντας τα πιο εξελιγμένα μέσα επικοινωνίας και πληροφορίας προσφέρεται για καινοτόμους τρόπους κοινωνικής απεύθυνσης που συμπληρώνουν και δεν υποκαθιστούν την δράση στον έξω κόσμο.

Η 12 Γενάρη μπορεί και πρέπει να είναι μια ιστορική μέρα και μπορεί και πρέπει να πλαισιωθεί από ευρύτερο κόσμο που έχει αηδιάσει με το σημερινό καθεστώς, τις μεθοδεύσεις και τις στοχεύσεις του. Η κατασκευή ενός εσωτερικού εχθρού από ένα καθεστώς που εξαθλιώνει και υπηρετεί ξεδιαντροπα χρεοκοπημένους τραπεζίτες και βαφτίζει  ‘άνομα’ την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την ελευθερία δεν μπορεί παρά να ξεσηκώσει τεράστια οργή και αντίδραση!

Το βίντεο  έχει μια αγγλική περιγραφή που γράφει:

This is an emergency broadcast from Greece by ordinary people.
Greece is on the grip of totalitarianism.
Basic constitutional rights are raped by the banksters IMF dictatorship.
Even the very basic freedom of speech is under threat!

Self-organized places that are bastions of antiracism and antifascism in Greece are under police and state attack.
The state supports and covers the crimes of the neonazis of golden dawn.
TV is the most corrupt and totalitarian of the world!
THIS HAS TO BE STOPPED!
Join the international effort for a regime change in Greece that will put on trial the corrupted bankers, their wealthy journalists and the fascists.
Greece can be a free prosperous country only if we fight for this passionately and against a fascist neo liberal state.

12 JANUARY 2013 IS A DAY OF RESISTANCE IN GREECE!

που με τον τρόπο της  διεθνοποιεί την Ελληνική τραγωδία και φανερώνει σε τι κατάντι ολοκληρωτισμού βυθίζεται η Ελλάδα…

Η 12 Γενάρη είναι μια κινητοποίηση που αφορά όλους μας και είναι στο χέρι μας να ξεπεράσει και τις πιο τρελές μας προσδοκίες!Όλες οι μέρες που έχουμε μπροστά μας αξίζει να αφιερωθούν για την καλύτερη προετοιμασία και προώθηση της.

 

Εδώ βάζω πληροφορίες για τις 12 Γενάρη και το κάλεσμα που έχει γίνει:

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια, ενάντια στην κατασταλτική στρατηγική του κράτους.


Image scaled down

 

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ,
ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

είναι κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, αξιοπρέπειας, συντροφικότητας, δημιουργικότητας, κοινοκτημοσύνης

“…Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…”

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

– στην κατάληψη Villa Amalias που δέχτηκε αστυνομική εισβολή στις 20/12/12, με 8 συντρόφισσες και συντρόφους να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν έξω από το κτίριο και τον Δήμο Αθηναίων να δρομολογεί διαδικασίες κατάσχεσης, ανάμεσα στα υπόλοιπα (υποδομές υπολογιστών, στούντιο και συναυλιών) και του εξοπλισμού της τυπογραφικής κολεκτίβας Rotta

– στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu στην Ξάνθη που δέχτηκε φασιστική-παρακρατική εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της 22/12/12

– στον αυτοοργανωμένο ραδιοσταθμό “98fm – Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης” που κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ που δέχτηκε αστυνομική εισβολή όπως και τα υπόλοιπα πολιτικά στέκια της σχολής, στους 16 μετανάστες μικροπωλητές που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση «πάταξης» άλλης μιας «εστίας ανομίας» στις 28/12/12
Σάββατο 12 Γενάρη, 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

καταλήψεις, στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι, συλλογικότητες, συντρόφισσες, σύντροφοι

 

* Επόμενη συνέλευση σχετικά με την εβδομάδα δράσεων αλλλεγγύης (5-12/1/13) και τα οργανωτικά ζητήματα της πορείας: Δευτέρα 7/1, 7.00μμ, ΑΣΟΕΕ.

«Τη Δευτέρα 7 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΟΕΕ στις 19.00 Συνέλευση για τη διοργάνωση της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Γενάρη καθώς και για τη διοργάνωση και άλλων δράσεων.

 

Το συγκεκριμένο κάλεσμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Εβδομάδας (από 5 ως 12 Γενάρη 2013) Πανελλαδικών Δράσεων Αλληλεγγύης ενάντια στη καταστολή της Κατάληψης Villa Amalias, την αστυνομική-μηντιακή επιχείρηση στη Ασοεε ενάντια στον 98 Fm, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και τους μετανάστες μικροπωλητές στην Αθήνα, ενάντια στην φασιστική-παρακρατική επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Xanadu στην Ξάνθη, ενάντια στην επέλαση του κοινωνικού εκφασισμού και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

καλούν: Καταλήψεις, Στέκια, Συλλογικότητες, Αυτοοργανωμένοι Χώροι, Σύντροφοι-Συντρόφισσες.»

Αυτό το κεντρικό είναι συνέχεια αυτού εδώ: https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/12/20/%CF%84%CE%B7-villa-amalias-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%83/

 

8 σκέψεις σχετικά με το “Κουβέντες απλού κόσμου για το καθεστώς και τις 12 Γενάρη 2013

  1. Ήταν μια απογευματινή χειμωνιάτικη μέρα που πήγαμε με μια φίλη σε μια θεατρική παράσταση μιας ανεξάρτητης σκηνής που δυστυχώς ήταν απογοητευτική κατ’ αρχήν λόγω του επαγγελματισμού των ηθοποιών…που παίζανε τον ρόλο τους παθητικά … Παρά το οτι κόστος το χρηματικό ήταν δυσβάσταχτο για την οικονομική μας θέση…, εκείνο που μας κόστισε πιο πολύ ήταν οι δύο κενές ουσίας ώρες που χάθηκαν μέσα σε εκείνη τη μέρα…Φεύγοντας απο το θέατρο περάσαμε κάτω απο μια στοά και είδαμε την αφίσα για την παράσταση που παιζόταν ην ίδια μέρα στη Βίλα Αμαλίας , ήταν «Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο και άλλα μονόπρακτα με ελεύερη είσοδο. Πήγαμε με την διάθεση να ρεφάρουμε με μια ερασιτεχνική παράσταση που θα μας απάλλασε απο την ανάμνηση της απογοήτευσης της προηγούμενης εμπειρίας… Και πραγματικά, η εμπειρία της συμμετοχής μας ως θεατές ηταν μια απο τις σπουδαιότερες εμπειρίες που βιώσαμε ανακαλύπτοντας οτι σε αυτό το χώρο της «Βίλας Αμαλίας» υπήρχαν ακόμα άνθρωποι – άτομα (παρά την επιβολή της εμπορευματοποίησης των αξιών και στην «πολιτιστική» ανάπτυξη της κοινωνίας) που δουλεύανε συλλογικά προσφέροντας με σκληρή δουλειά μέσα απο την ψυχή τους στο βωμό της αγάπης για το ουσιαστικό θέατρο…και ήταν μόνο ερασιτέχνες και ήταν χωρίς λεφτά!
    Αυτή ηταν η ανομία τους…Πως τολμούν τέτοιες ανομίες σε αυτό το χώρο αψηφώντας τους νόμους και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς…Αντί να βάλουν είσοδο 2 ευρώ για να αυξήσουν τα έσοδα του Δήμου, προσφέροντας πλαστικές ιδέες στους πλαστικούς ανθρώπους που θα το επισκέπτονται για να αγοράσουν πλαστικές καρδούλες made in china…με ένα ευρώ. Άσε που τώρα που το σκέφτομαι, σαν πιτσαρία θα είχε μεγαλύτερο τζίρο…Λοιπόν τέρμα τα αστεία, όλες οι καταλήψεις πρέπει να γίνουν πιτσαρίες…τώρα που έχουμε και τον κατάλληλο μάνατζερ. Μη χαθεί κι αυτή η ευκαιρία για ανάπτυξη αδέρφια!!!

  2. Ανακατάληψη του σπιτιού από δεκάδες συντρόφισσες και συντρόφους.
    Η αστυνομία έχει σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έλαβε χώρα νωρίτερα, ενώ έχουν προσέλθει έξω από το σπίτι γαλονάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν διαπραγματεύσεις.
    Καλείτε κόσμος να κατέβει άμεσα για συμπαράσταση.
    Αν μπορείτε παιδιά ανεβάστε ένα κεντρικό στην σελίδα σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s