ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ

Η πορσελάνινη κούκλα απέναντι στο μολυβένιο στρατιωτάκι ξεχνάει τα λόγια του Θεού και έτσι αόριστα, αμυδρά και δυσδιάκριτα ανασαίνει την σιωπή της ποιητικής πρόζας.

Ο νούς της δαίμονας χωρίς κόλαση παραμένει στο παρελθόν ψάχνοντας και αναπολώντας την απουσία των ήχων και των λέξεων. Τα άπειρα σχήματα και η θλίψη του φθινοπωρινού απογεύματος της ψιθυρίζουν λόγια αγάπης κι ανοιξιάτικους βίους ποιητών. Το ανθρώπινο επάνω στο τυχαίο και το ακατανόητο διεγείρεται σπαταλώντας το μηδέν της ύπαρξης μήπως κι έτσι καταφέρει να καταργήσει την παραφροσύνη και την ομορφιά του κενού. Η γλώσσα περήφανη κόρη της εξέλιξης καλλιεργεί την ωραιότητα της αμφιβολίας αφήνοντας τον πολιτισμό του ομηρικού Οδυσσέα αιχμάλωτου ενός μύθου που στη σάρκα του η ανάγνωση με ευλάβεια προσεύχεται.

΄Ακουσέ με: Πριν σβήσεις το κερί πριν κοιταχτείς για τελευταία φορά στον παλιό καθρέπτη της μοναξιάς πριν το ανθρώπινο σώμα σου γευτεί τον έρωτα του άλλου σώματος να ξέρεις το Άγιο το Ιερό και το Αιώνιο θα βρίσκεται πάντα στα άπειρα λιγοστά παιχνίδια της σκιάς και του φωτός.

http://www.filoxenoumenospoiitis.wordpress.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s