Σώπα βρε ομαντεόν που υπάρχουν προβοκάτορες!

Αναδημοσιεύει ο Παύλος από το μπλογκ του Ομαντεόν (http://omadeon.wordpress.com/2012/09/28/provocateur-in-athens-demo/)

Στη διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα (ημέρα Γενικής Απεργίας) καμμιά δεκαριά νεαροί με μαύρα και κουκούλες πέταξαν δύο μπουκάλες νερού στο… πλήθος (που είμασταν) και πολλοί διαδηλωτές τους γιουχάρανε. Η πρώτη μπουκάλα ίσως και να είχε στόχο κάποιον διαδηλωτή που (πιθανώς) ήδη έκραζε τους νεαρούς, επειδή φορούσαν κουκούλες. Οι  νεαροί  στεκόντουσαν στο αριστερό πεζοδρόμιο, επιδεικτικά… πολεμοχαρείς δίπλα από τη διαδήλωση, όπου είχε φτάσει το μπλοκ της ΟΛΜΕ εκείνη τη στιγμή (και για λίγα λεπτά ακινητοποιήθηκε). Τη δεύτερη μπουκάλα όμως, την είδα έκπληκτος να πετάγεται αστραπιαία προς την κατεύθυνση μιας ταμπέλας που έγραφε “έξω οι νεοναζί” (μόλις εμφανίστηκε) και αστόχησε. Το γιουχάϊσμα από το πλήθος εντάθηκε. Στο video που τράβηξα (και ακολουθεί) ακούγεται μια κυρία να σχολιάζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να πέταξε τη μπουκάλα γνήσιος αναρχικός, μόλις εμφανίστηκε εκείνη η συγκεκριμμένη αντι-ναζιστική ταμπέλα, άρα…  εκείνος που πέταξε την μπουκάλα πρέπει να ήταν νεοναζί ο ίδιος (όπως συμφώνησαν και άλλοι παρόντες).

Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα

Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα

Σιδηρούς Σταυρός

Σιδηρούς Σταυρός

Τελος πάντων… μετά από περισσότερα γιουχαϊσματα, ορισμένοι νεαροί δέχτηκαν να βγάλουν τις κουκούλες, απαιτώντας όμως να μη τους τραβάμε φωτό και βίντεο. Αναγκάστηκα να δεχτώ, όπως και άλλοι. Εκπληκτος όμως, τότε… είδα να περνάει καμαρωτός-καμαρωτός, κι ένας νεαρός που είχε έναν… Σιδηρού Σταυρό (γερμανικό στρατιωτικό παράσημο και έμβλημα) στο μαύρο μπλουζάκι του, ακριβώς κάτω από το λαιμό! Κανένας γνήσιος αναρχικός δεν θα είχε τέτοιο σύμβολο στο μπλουζάκι του. Ε, ίσως και του είχε “ξεφύγει” αυτό το έμβλημα, γιατί… η υπόλοιπη (μετ)αμφίεσή του ήταν “αναρχική”. Εκείνη τη στιγμή μετάνοιωσα, που δέχτηκα να μη τραβάω βίντεο (αφού άλλωστε θα κάλυπτα τα πρόσωπα έτσι κι αλλοιώς) αλλά ήταν αργά. Από όλο το σκηνικό, ανέβασα το video πιο κάτω, όπου δυστυχώς δεν κατάφερα να τραβήξω το μπλουζάκι, αλλά πολλοί άλλοι το είδαν (και αν είστε… εσείς που διαβάζετε, ψάξτε και τα δικά σας video ή φωτογραφίες, μήπως καταγράφτηκε εκεί το ίδιο άτομο). To video που ακολουθεί έχει και αγγλική αφήγηση από εικονικούς ηθοποιούς, ώστε να είναι κατανοητό και από ξένους φίλους μας. Δεν μεταφράστηκαν όμως  τα λόγια άλλων διαδηλωτών (που μερικά μόλις και ακούγονται μέσα στο θόρυβο αλλά αξίζουν προσοχή):

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ενσωματώνω δύο δικά μου σχόλια:

– Βρήκα ότι όλη η ιστορία του ομαντεόν είχε ενδιαφέρον και όχι μόνο το σημείο με το σταυρό. Η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων, ένταση που πάντα υπάρχει στις διαδηλώσεις, δεν έχει συχνά καταγραφεί και απεικονισθεί με ιδιαίτερο τρόπο. Από αυτή την άποψη η συγκεκριμένη ανάρτηση του ομαντεόν έχει και κάποιο ειδικό (αρχειακό) ενδιαφέρον.

– Το ότι υπάρχουν διατεταγμένοι προβοκάτορες, για μένα, είναι μια φανερή αλήθεια. Το κλασικότερο παράδειγμα είναι εκείνο το βίντεο που είχε καταγράψει άτομο-α να σπάνε τη τζαμαρία του μακντόναλντ στο Σύνταγμα – πέρσι το καλοκαίρι. Επεμβαίνουν ματατζήδες ρίχνουν κάτω και συλλαμβάνουν ένα από αυτά τα άτομα. Όταν αυτό το άτομο σηκώνεται κάτι τους λέει και, ώ του θαύματος, οι ματατζήδες εγκαταλείπουν τις λαβές σύλληψης και το απελευθερώνουν. Η κάμερα παρακολουθεί μετά το άτομο να φεύγει σιγά σιγά ανενόχλητο…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

Δείτε το!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος:http://wp.me/pPn6Y-eNr

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

44 σκέψεις σχετικά με το “Σώπα βρε ομαντεόν που υπάρχουν προβοκάτορες!

 1. Ευχαριστώ πάντως, πάω να φορέσω την προβιά μου τώρα, ως ανθέλλην λύκος, που συκοφαντεί τα προβατάκια τους ναζί. Δεν ήταν όμως παράκρουση αυτό που είδα…

  • Sorry, Πάντα ξεκινάμε με κάτι που θα δεις Παύλο στο «specify the width only»,
   δηλαδή μια αριστερή αγκύλη, η λέξη «Youtube», ένα σύμβολο ισότητας, μετά το URL και όσα εξήγησα πριν και τέλος μια δεξιά αγκύλη (για κλείσιμο).

   Το γουρουνάκι μπορεί να πάει να ρίξει λάσπη αλλού.
   Ο λόγος που μπήκαν οι εικονικοί ηθοποιοί είναι γιατί δεν είναι αποδοτικό να υπάρχουν δύο γλώσσες μαζί σε κείμενο, αλλά και διότι… ο μοναδικός καραγκιόζης είσαι εσύ γουρουνάκι (και φαίνεσαι).
   Κοπίασα πολύ να δώσω ζωή στον… Σωκράτη και κατάφερα να αποδώσει σαν εικονικός ομιλητής.

 2. Υ.Γ. Για να βλέπεται όμως το βίντεο, χρειάζεται λίγο μεγαλύτερο παρουσίαση.

  Η εξής παράγραφος, μιας σελίδας βοήθειας της WordPress εξηγεί τον τρόπο.
  http://en.support.wordpress.com/videos/youtube/#video-customization-options

  (πήγαινε στο «More examples», ακόμη πιο κάτω εκεί που λέει «To specify the width only»). Δηλαδή:

  Μετά τη διεύθυνση/URL του video, [κολλητά] χρειάζονταi τα σύμβολα «&w=» και [κολλητά σε όλα αυτά] το πλάτος εικόνας που επιθυμούμε (σε pixels).
  Δοκίμασε π.χ. «&w=640» (κολλητά στο URL του video) και θα αποκτήσει αρκετό πλάτος, αμέσως…

  Περιττό να θυμίσω(?) ότι πάντα ξεκινάμε με ««.
  (δεν συμφέρει η «απλή» μέθοδος που βάζουμε σκέτη τη διεύθυνση του video).

  (τα γράφω δημόσια γιατί πολύς κόσμος δεν τα ξέρει, ακόμη κι εγώ… στην αρχή όταν έφτιαξα blog).

 3. Σε τέτοιου μεγέθους και τέτοιας κρισιμότητας(?) πορείες-διαδηλώσεις υπάρχουν κάθε λογής ¨μπουμπούκια»….παντού στον κόσμο!
  Από αυτούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία (προβοκάτορες, ασφαλίτες, ρουφιάνοι, καταγραφείς κ.λ.π)
  μέχρι ποινικούς και ψυχανώμαλους (πορτοφολάδες, εφαψίες, καμακόβιοι, κολητιριτζήδες κ.α.)
  Στη σημερινή όμως Ελληνική πραγματικότητα ειδικά οι προβοκάτορες ίσως και να μην υπάρχουν (ή να μένουν ανενεργοί).
  Και δεν υπάρχουν επειδή, απλά, δε χρειάζονται Αφού φρόντισαν να τους αντικαταστήσουν (κατά πως φαίνεται επάξια) οι χρήσιμοι ηλίθιοι του «χώρου» και μάλιστα δωρεάν !
  Και δεν εννοώ τους ανθρώπους που δηλώνουν αναρχικοί έχοντας και κάποια ιδέα για το τι θέλουν και για το που βαδίζουν…αλλά την μάζα των υπερεπαναστατών πιτσιρικάδων που έχουν μπερδέψει την π@@τσα με τη βούρτσα.Μια τσογλαναρία -καρπός του «Δεκέμβρη»- που θεωρεί τους πάντες «φασίστες» και που δύσκολα διακρίνεται πλέον απ τον συρφετό των χουλιγκάνων και των ποινικών.
  Οι απίθανοι αυτοί κακόψυχοι μηδενιστές, φετιχιστές της βίας και του μπάχαλου, όχι Σιδηρούν Σταυρό θα μπορούσαν να φοράν αλλα και με στολή των κου-κλουξ-κλαν να τους έβλεπα δε θα μου φαινόταν παράξενο….μια και είναι τελείως μα τελείως αστοιχείωτοι.(το πολυ-πολύ να γνωρίζουν τον αγκυλωτό με τίποτα τον σιδηρούν)
  Οι άνθρωποι έδειραν ανθρώπους επειδή φορούσαν κουστούμι ή είχαν κοντό μαλλί…θα κωλώσουν να ρίξουν νερό στην ΟΛΜΕ ?
  Μάλλον ο Σουργελοντεόν δε διαβάζει αρκετά το Σταλινμίντια* γιατί αν το διάβαζε θα ήξερε για του τι είδους κόσμο πρόκειται και δε θα έψαχνε να βρει απαντήσεις απ τα σταυρουδάκια ή τα χαϊμαλιά που φοράν

  * Δεν εννοώ όλο τον κόσμο του Σταλινμίντια, ασφαλώς υπάρχουν και οι «παραδοσιακοί» αναρχικοί εκεί (που μάλλον ασφυκτιούν)

  • Σώωπα βρε βρωμογούρουνο που μας το παίζεις και ιντιμηντιολόγος, πρώην ΛΑΟΣίτη, γεμάτε ΣΚΑΤΑ.
   Ακριβώς έτσι είναι, ΕΔΩ στα μπλογκ. Δεν χρειάζονται προβοκάτορες και ρουφιάνοι όταν έχουμε γεμίσει ΒΟΘΡΟτρόλια σαν κι εσένα εδώ…

 4. Δεν χρειάζεται παραπάνω από 1-2 συνειδητά μέλη του «Μαύρου Κρίνου» (στρασσεριστές που το παίζουν και αριστερο-ναζί θεωρώντας τη Χρυσή Αυγή ξενέρωτη)… για να διαβρώσει και να επηρεάσει πολύ σοβαρά όλο αυτό το πλήθος των τρελλαμένων χουλιγκανο-πιτσιρικάρων που παριστάνει το βρωμογούρουνο ότι έχει και ντοκτορά στα δικά τους σκατά, ενώ δεν κοιτάει τη ΜΟΥΡΗ του.

  Χαιρόπουλος.
  ΤΙ είπα στο βίντεο? Είπα «έστρεψα την κάμερα στον ουρανό για να μη δημοσιοποιήσω τη φάτσα κανενός… αναρχο-μαλάκα«. Τους μπαχαλο-χουλιγκάνους χωρίς ιδεολογία έτσι τους χαρακτηρίζω.

  Επομένως, αλλού οι πονηριές και οι γουρουνο-ξερολισμοί του ΚΩΛΟΥ.

  Λυπάμαι όμως, η ψυχοπαθική θεωρία ότι οι χαζοί πολεμοχαρείς πιτσιρικάδες θα φόραγαν «ακόμη και σιδηρού σταυρό» επειδή «δεν ξέρουν ΤΙ είναι» είναι εκτός θέματος. Ισα-ίσα, επειδή δεν ξέρουν πιθανώς ΤΙ είναι γι’ αυτό και πέρασε απαρατήρητο το σύμβολο. Εκείνος που το φοράει ΞΕΡΕΙ όμως. Εξάλλου…

  Ολα τους τα σύμβολα είναι συνεπή, ακόμη και μέσα στην ψευτο-αναρχίλα τους. Γιατί? -Διότι ειναι μιμητικά ζώα και ξέρουν να αντιγράφουν σωστά…

 5. «ΤΙ είπα στο βίντεο? Είπα ……………..αναρχο-μαλάκα“
  Το πες ναι (το πρόσεξα γιατί με παραξένεψε)…μ αυτό, και μ αυτά που λες τώρα, συνάγεται πως μάλλον έχεις μια -επιφανειακή έστω- επίγνωση του προβλήματος στο οποίο αναφέρθηκα
  Τώρα το γιατί, ενώ έχεις ψιλιαστεί το τι περίπου παίζεται, επιμένεις να ασχολείσαι με σταυρουδάκια και άλλες ελάσσονος σημασίας λεπτομέρειες, ισως έχει να κάνει με την συνωμοσιολαγνεία που σε χαρακτηρίζει γενικότερα (και που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ διακρίναμε εδώ και κάτι αιώνες)

  Στο χωριό μου Ομαντεόν λέμε πως όταν βλέπουμε τον λύκο δε ψάχνουμε τον τορό
  Δες και συ τον λύκο λοιπόν, πριν σε φάει, γιατί η ιχνηλασία δεν είναι το δυνατό σου σημείο

 6. Είπεν ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα. Κοίτα ποιος μιλάει.
  Κάποιος που έχει κατα-βρωμίσει συστηματικά με μοχθηρή λάσπη κάθετι «μη-πατριωτικό» σαν όργανο του Σόρος ή της Νέας Τάξης έρχεται τώρα να διεκδικήσει ρόλο κριτή… συνωμοσιολόγων (με μένα σαν στόχο)!.

  Ε, ντάξει, σε μια σουρεαλιστική χώρα καταντήσατε… σουρεαλιστές χωρίς σύνορα, μου φαίνεται.

  Σοβαρά ρε Παύλο, έχετε ΓΕΜΙΣΕΙ μοχθηρούς ηλίθιους, no kidding.

  Αν πάντως συμφωνείς τελικά με το βρωμογούρουνο πές το (αν και χλωμό το βλέπω) και ΜΗΝ ξανα-αναπαράγεις ποτέ ξανά δικό μου ποστ. Να χαίρεσαι τα γουρούνια σου, έχω κι άλλα πράματα να ασχοληθώ.
  Αν πάλι δεν συμφωνείς, να είσαι σαφής.

  Εγώ έκανα ένα ποστ γεμάτο και με άλλα πράματα πάντως, που ΔΕΝ φαίνονται εδώ. Και το βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινό στα λίγα που προσφέρει. Κυρίως τόφτιαξα για ενημερωτικό σκοπό για ΞΕΝΟΥΣ, ώστε να δουν καθαρά μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ΤΙ είναι το κύριο πρόβλημα των διαδηλώσεων στο Ελλαδιστάν.

  Αλλά μάλλον δεν αξίζει και τον κόπο, το θέμα. Η χώρα μας πάσχει από…. τον ίδιο τον πληθυσμό της.

  Ερευνώ τα σύμβολα με ιδιαίτερη σχολαστικότητα πάντως, και δεν θεωρώ ασήμαντο το γεγονός που ανάφερα (άσχετα αν κατάντησε… γουρουνο-τροφή). Στη χειρότερη περίπτωση, εκείνος που ΕΠΕΛΕΞΕ να φορέσει στο μπλουζάκι Σιδηρού Σταυρό ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ σοβαρά, κάπου, από κάποιο είδος φασισμού. Δεν είπα ότι τα βρηκα όλα. Χρειάζεται και ψάξιμο από άλλους (γι’ αυτό κι έκανα έκκληση μήπως κάποιος άλλος κατέγραψε το εύρημα).

  Βέβαια, θεωρώ πολύ σημαντικότερο το ποστ για τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής
  http://omadeon.wordpress.com/2012/09/23/greek-nazi-symbols/
  …αλλά κι αυτό το λιγότερο σημαντικό ποστ έχει τη σημασία του.

  ΚΑΝΕΝΑ σύμβολο που φοράει ο άνθρωπος (ιδίως πολιτικό ή εθνικό) δεν είναι ασήμαντο. ΟΛΑ μιλούν ΠΟΛΥ.

 7. Y.Γ. Απαντώ και στη… γουρουνο-κορώνα εδώ:

  Στο χωριό μου Ομαντεόν λέμε πως όταν βλέπουμε τον λύκο δε ψάχνουμε τον τορό
  Δες και συ τον λύκο λοιπόν, πριν σε φάει, γιατί η ιχνηλασία δεν είναι το δυνατό σου σημείο.

  ΤΙ μας λες? Εσείς οι… καράβλαχοι από το εθνικασταράδικο «αντι-εθνομηδενιστικό» σας κωλοχώρι, ξέεερετε τον λύκο που δεν ξέρουμε εμείς? Για ακούμπα τα λερωμένα με ΤΟΝΟΥΣ συνωμοσιολογιας ΚΑΜΜΕΝΑ χαρτιά σου στο τραπέζι, και… τράβα να μασουλήσεις κάνα χαρούπι, αντί να προβάλλεις αλλου τον κάλο του κεφαλιού σου.

  • «με μένα σαν στόχο»
   Δε σε στοχοποίησε κανένας (εξάλλου περισσότερο σε βλήμα φέρνεις παρά σε στόχο)
   Δε το χρειάζεσαι κιόλας….μια χαρά τα καταφέρνεις και χωρίς έξωθεν βοήθεια , όχι βέβαια να αυτο-στοχοποιείσαι αλλά να αυτο-φαιδροποιεισαι

   Παράτα μας τώρα….με τις μαλακίες σου μας πήρε το πρωί

   • Ποιος είναι ο κακός λύκος, για πες μας γουρουνάκι?

    Εεεελα τώρα, μην αφήνεις σε αγωνία τον κόσμο αύριο το πρωί που θα ρωτάει…

    «Λύκε, λύκε, είσαι εδώ?»

   • Κάατι μας κρύβεις τελικά, εσύ γουρουνάκι μου.

    Μπας και ανησύχησες μην τυχόν και λερωθούν τα αγαπημένα σου… χρυσά αυγουλάκια?

    Πρέπει να μελετήσω όλα εκείνα το σχόλιά σου που… συχαινόμουν τόσον καιρό και ΔΕΝ διάβαζα.
    (κατά κανόνα διαβάζω μόνο όσα δικά σου απευθύνονται σε μένα).

    Γιατί… κάτι δεν πάει καλά με την λυσσαλέα επίθεση λάσπης σε ΟΛΑ τα επίπεδα εδώ μέσα.

    Μια λερώνεις του εικονικούς ηθοποιούς που φτιάνω, επειδή σου φάνηκαν «καραγκιοζάκια».
    Μια αμφισβητείς το θέμα του σιδηρού σταυρού (αλήθεια, παράξενο να ΜΗΝ ξεκινήσεις από εκεί).

    Μετά… πετάς λάσπη για δήθεν συνωμοσιολογία (εσύ ο… Γνώστης του Μεγάλου Κακού Λύκου).

    Πιο παλιά πάντως στήριζες με υποχθόνιο τρόπο την ακροδεξιά σε άλλη μορφή.
    Δεν βλέπω γιατί να μη τη στηρίζεις ΚΑΙ τώρα, σε άλλη μορφή….

 8. Επίσης Παύλο, άλλη φορά να ΜΗΝ αναπαράγετε ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΑ τα δικά μου ποστ.
  Να τα αναπαράγετε ΟΛΟΚΛΗΡΑ γιατί όπως βλέπεις… τάχει ανάγκη το γουρούνι (τα θέλει ο κώλος του).

  • Το ότι υπάρχουν διατεταγμένοι προβοκάτορες, για μένα, είναι μια φανερή αλήθεια. Το κλασικότερο παράδειγμα είναι εκείνο το βίντεο που είχε καταγράψει άτομο-α να σπάνε τη τζαμαρία του μακντόναλντ στο Σύνταγμα – πέρσι το καλοκαίρι. Επεμβαίνουν ματατζήδες ρίχνουν κάτω και συλλαμβάνουν ένα από αυτά τα άτομα. Όταν αυτό το άτομο σηκώνεται κάτι τους λέει και ώ του θαύματος οι ματατζήδες εγκαταλείπουν τις λαβές σύλληψης και το απελευθερώνουν. Η κάμερα παρακολουθεί μετά το άτομο να φεύγει σιγά σιγά ανενόχλητο…

  • «να ΜΗΝ αναπαράγετε ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΑ τα δικά μου ποστ»
   Αυτό που λες ότι πετσόκοψα, πριν δω την ανάρτηση σου είχα αποφασίσει να το κάνω δική μου ανάρτηση, σαν ξεχωριστό θέμα. Επομένως, αφού το ανέβασα ξεχωριστά, θεώρησα ότι ήταν πολύ να επαναληφθεί και σε σένα…

 9. Πάντως βρήκα ότι ολόκληρη η ιστορία του ομαντεόν είχε ενδιαφέρον και όχι μόνο το σημείο με το σταυρουδάκι. Η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων, ένταση που πάντα υπάρχει στις διαδηλώσεις, δεν έχει συχνά καταγραφεί και απεικονισθεί με ιδιαίτερο τρόπο. Από αυτή την άποψη η συγκεκριμένη ανάρτηση του ομαντεόν έχει κάποιο ειδικό (αρχειακό) ενδιαφέρον.

 10. Ομαντεόν, νομίζω ότι είσαι πολλές φορές υπερβολικά εύθικτος… Ο pagal δεν είπε κάτι που να χρειάζεται τέτοια έντονη αντίδραση προσωπικού χαρακτήρα… Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ…

 11. Ο κανόνας Παύλο, είναι ότι εσείς οι σουρεαλιστές χωρίς σύνορα δεν μαθαίνετε ποτέ και τίποτα.
  Οπως δεν έμαθες να βάζεις σωστά τα βίντεο. Επαναλαμβάνω τις οδηγίες εδώ

  Η εξής παράγραφος, μιας σελίδας βοήθειας της WordPress εξηγεί τον τρόπο.
  http://en.support.wordpress.com/videos/youtube/#video-customization-options

  (πήγαινε στο “More examples”, ακόμη πιο κάτω εκεί που λέει “To specify the width only”). Δηλαδή:

  Μετά τη διεύθυνση/URL του video, [κολλητά] χρειάζονταi τα σύμβολα “&w=” και [κολλητά σε όλα αυτά] το πλάτος εικόνας που επιθυμούμε (σε pixels).
  Δοκίμασε π.χ. “&w=640″ (κολλητά στο URL του video) και θα αποκτήσει αρκετό πλάτος, αμέσως…

  __________
  ΔΕΝ θέλω να αναπαράγονται δικά μου βίντεο… σε ΤΟΣΟ μικρό σχήμα που δεν βλέπονται. ΟΥΤΕ αντέχω να βλέπω βίντεο άλλων ανθρώπων τόσο πολύ μικρά. Δεν ξέρω, μπορεί να φαίνονται καλύτερα σε i-phone, έτσι όπως τα αναπαράγεις, αλλά και πάλι χλωμό.

  Αντί να τα ρίξεις στην «ευθιξία μου» θάπρεπε να πάρεις ΘΕΣΗ, όχι να καλύπτεις τα γουρουνάκια σου.

  Δεν είναι θέμα ευθιξίας. Αυτό το ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ είναι πραγματικός διαδικτυακός προβοκάτορας που εκπέμπει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ και κάνει αντικειμενική ζημιά.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοια το βρωμογούρουνο. Αλλά… άμα έχεις συνηθίσει να σε φτύνουν και να λες ότι βρέχει, με τα ίδια μέτρα και σταθμά θα κρίνεις και άλλους. Η ζημιά ΗΔΗ έγινε, από πολύ παλιά.

  Δεν υφίσταται διάλογος κάτω από τέτοιες συνθήκες, γίνεται πανηγύρι τρολιάς και λάσπης.

  • Ως προς το βίντεο: Αν πατήσει κάποιος πάνω στο βίντεο το κουμπί yoytube βγαίνει κατευθείαν στο ίδιο το yoytube και βλέπει το βίντεο κανονικά! 🙂
   «Δεν υφίσταται διάλογος κάτω από τέτοιες συνθήκες, γίνεται πανηγύρι τρολιάς και λάσπης»
   Επισημαίνεις ένα υπαρκτό γενικά πρόβλημα. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση εδώ, τι ακριβώς θεωρείς τρολιά και πως θα αντιδρούσες εσύ; Δεν έχεις να κάνεις με έναν ισχυρογνώμονα, οπότε ιδού, πείσε με… 🙂
   Να πω ακόμη ότι πράγματι θεωρώ τα βίντεο σου εξαιρετικά και επαγγελματικού επιπέδου!!

 12. ΔΕΝ σας νοιάζει ΚΑΝ ο διάλογος, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.

  ΠΟΣΑ χρόνια λέω και ξαναλέω ότι το δέντρο του διαλόγου ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ?
  -ότι χάνεται η αιτία και το αποτέλεσμα μέσα στο διάλογο διότι δεν φαίνεται σε ΠΟΙΟ σχόλιο απαντάει κάποιο άλλο σχόλιο. Οσες φορες μπαίνω εδώ μέσα στραβώνομαι να καταλάβω ποια σχόλια απαντούν σε ποια.

  Ε, προφανώς δεν σας ενδιαφέρει. Αλλοιώς θα υποφέρατε και θα είχατε κάνει κάτι για να διορθώσετε το πρόβλημα. Και προφανώς δεν σας ενδιαφέρει διότι δεν θέλετε ΚΑΝ να βρείτε την άκρη σε ένα διάλογο. Θέλετε μόνο να απορροφάτε «Εντυπώσεις» που ερεθίζουν τον εγκέφαλο σε βάθος 0. Οπως στην τηλεόραση.

  Γι’ αυτό κι είστε παχύδερμα και στις αδικίες. Εχετε βρει μια λύση, άρρωστη μεν, αλλά λύση.

 13. Καταρχήν το βίντεο του Omadeon είναι φτιαγμένο με ιδιαίτερη τέχνη – εικονικοί ηθοποιοί, απόδοση παράλληλα σε δυο γλώσσες – όπως και όλες οι δουλειές του.

  Το σημαντικότερο όμως είναι πως αποτελεί ντοκουμέντο όχι και τόσο συνηθισμένο, μια και κατά κανόνα βλέπουμε τις γνωστές εικόνες από μακριά, ενώ εδώ η κάμερα κινείται μέσα στους διαδηλωτές, την ώρα που συμβαίνει το γεγονός της εμφάνισης των κουκουλοφόρων και καταγράφει διαλόγους. Το τι λέει αυτός ο κόσμος αυθόρμητα εκείνη την ώρα, σίγουρα δεν είναι προμελετημένο και με σκοπιμότητα, αλλά καταγράφει αυτό που βλέπει και την αίσθηση που αποκομίζει. Ακόμα δηλαδή κι αν εξαιρέσουμε τη μαρτυρία του Omadeon για τον Σιδηρού Σταυρό, πρόκειται για ντοκουμέντο. Μακάρι να είχαμε κι άλλα τέτοια.

  Να προσθέσω πως αυτοί οι τύποι είχανε εχθρικές διαθέσεις προς τους διαδηλωτές, τόσο τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους προσπάθησαν πρώτα να μπουν, όσο και προς τους Δεητζίδες που ήταν το αμέσως επόμενο πιο μπροστά μπλοκ, στο οποίο επιχείρησαν να μπουν όταν δεν τα κατάφεραν με την ΟΛΜΕ. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι «συναγωνιστική» μια συμπεριφορά που θέλει να επιβληθεί με το ζόρι. Εφόσον είδαν αντιδράσεις από τα μπλοκ, έπρεπε να φύγουν και όχι να επιμένουν να εισχωρήσουν, κάτι που συνιστά καθαρή βία. Ουσιαστικά τρομοκρατούσαν με την παρουσία, το παρουσιαστικό και τις κινήσεις τους, τους διαδηλωτές.

 14. θα καταγραφουν μια μερα σαν σπανια διαμαντια της παγκοσμιας φιλμογραφιας
  απιστευτα ντοκουμεντα
  κατεγραψε διαδηλωτες να αποκαλουν τους πυργκαβλους ναζι και προβοκατορες και αυτο συνιστα αποδειξη,αφου το λενε τοσοι ανθρωποι δεν μπορει παρα να ειναι αληθινο
  ασε που το ευρημα με τον σωκρατη απογειωσε το ντοκυμαντερ
  ο μιστερ “εν οιδα οτι ουδεν οιδα” προσδιδει εγκυροτητα στο εγχειρημα και αφηνει αναυδο τον ξενο θεατη που βλεπει πως η παραδοση συνεχιζει να ζει στην χωρα που γεννησε τον Λογο
  τι να σου πω ακομη …
  ξερω θα ακολουθησει η συνηθης υβριστικη επιθεση, αλλα εστω και ειρωνικα καπου καπου να ακουγεται και η αντιθετη γνωμη …δεν ειναι ετσι παιδια των σχολιαστων ??? … αν δεν σας κανει κλειστε το και καντε το γιαχου γκρουπ να μην υποχρεωνεστε ουτε να μπαναρετε ανθρωπους (και να γελαει ΟΛΟΣ ο κοσμος με την καταντια καποιων εξ υμων) ουτε να χαλατε την καρδια σας
  – ναι αγορινες μου, προβοκατορες υπαρχουν και υπηρχαν και θα υπαρχουν
  – ναι και μας γαμανε τον αδοξαστο,ημων που ειμαστε στον δρομο και δεν ζουμε την εμπειρια μεσω γιουτουμπ σαν καποιους …. πιθανον , εξ υμων και το μεγαλο κριμα ειναι που πολλες φορες παρασερνουν στο διαβα τους και κοσμο (παιδακια κυριως) που η τεστοστερονη βραζει και η αδρεναλινη τους χτυπαει κοκκινο
  – ομως ο συγκεκριμμενο “ντοκουμεντο” δεν προσφερει τι-πο-τα στην αναδειξη του προβληματος, παρα μονο συνιστα μια καταγραφη καποιων που μιλωντας μεταξυ τους αποκαλουν καποιους αλλους ναζι… αμα ηταν τετοιες οι αποδειξεις θα ειχε καταρευσει καθε εννοια δικονομιας

  επιπλεον ο σκηνοθετης καλο θα ειναι να μαθει να ακουει και οταν του λενε πως το πονημα του εδεν ειναι και τοσο σπουδαιο

  τελος να επισημανω πως με τον τροπο του, την επιθετικοτητα, τις βρισιες και την εν γενει αρογκαν συμπεριφορα καταφερνει (περι επιτευγματος προκειται) να κανει το φασιστοτρολλ παγκαλ να μοιαζει θυμα !!!!

  δεν με ενδιαφερει να του πω να το κοιταξει,δεν ειναι και φιλος μου στη τελικη … απλως το καταγραφω ως ντοκουμεντο για τους βιογραφους του μελλοντος

  • «να μην υποχρεωνεστε ουτε να μπαναρετε ανθρωπους»
   Το έχεις πει 500 φορές. Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει μπαναριστεί, ούτε βέβαια εσένα, αλλιώς δεν θα εμφανιζόντουσαν τα σχόλια σου!
   Τελικά ποιός έχει μπαναριστεί;

   • εχω μπαναριστει απ τον αναρμοδιο
    και μην το συνεχιζεις,δεν μπαινω σε διαλογο για τετοια θεματα

    • Ο αναρμόδιος και να ήθελε να σε μπανάρει τεχνικά δεν μπορεί γιατί δεν είναι ο διαχειριστής του μπλογκ. Και απ’ ότι ξέρω δεν είναι δυνατό να μπανάρεσαι σε μερικές αναρτήσεις και σε άλλες όχι. Δεν έχεις μπαναριστεί λοιπόν – νομίζεις ότι είσαι μπαναρισμένος 🙂
     Αλλά για να το τσεκάρουμε πήγαινε σε ανάρτηση του αναρμόδιου και κάνε σχόλιο, να δούμε τελικά τι συμβαίνει 🙂

     • σου ειπα δεν θελω να το κουβεντιασω παραπερα διοτι θα εκτραπω,θα χαλασω τη μερα σας και δεν υπαρχει κανενας λογος για κατι τετοιο

  • Η κριτική είναι πάντα εύκολο πράγμα. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φτιάξω ένα τέτοιο βίντεο, ούτε έκανα τον κόπο να καταγράψω γεγονότα.

   Τώρα, όταν όλα τα media, ντόπια και διεθνή μας δείχνουν τα εντυπωσιακά πλάνα τραβηγμένα από το Κινγκ Τζώρτζ, με τις δήθεν μάχες μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, αυτό το θεατράκι συνιστά ντοκουμέντο, και το παίζουν όλοι και παντου, ενώ το τι ακριβώς γίνεται στο σημείο που πάει να στηθεί το σκηνικό, μέσα στον κόσμο, δεν συνιστά; Εγώ εμπιστεύομαι τους απλόύς διαδηλωτές και έναν κινηματογραφιστή που δεν παίζει παιχνίδια, και όχι ότι μου δείχνει το Μέγκα, ως και καλά ειδησάρα!

  • Παρά το εριστικό και ειρωνικό στυλ σου, αποδέχομαι την κριτική σου σαν απόλυτα _θεμιτή_.

   Διότι (τουλάχιστον) αποπειράσαι να την τεκμηριώσεις με κάποια επιχειρήματα.

   Και μάλιστα… ΔΕΝ έχεις σε όλα άδικο !
   ΟΧΙ, έχεις και κάποια δίκια (που βαριέμαι να εξηγήσω).

   Το μοναδικό σου σοβαρό λάθος, κατ’ εμέ είναι ότι… προβάλλεις πάνω στο βίντεο (και σε μένα) μια λάθος εντύπωση… ξιππασμού (που είναι όμως… ΚΑΙ πρακτικά ωφέλιμη για να μην… καβαλλήσω κάνα καλάμι).
   χαχαχα ¨-)

   Τέτοια βίντεο έχω κάνει πάνω από… 80. ΔΕΝ θεωρώ το συγκεκριμμένο ιδιαίτερα σπουδαίο (ίσα-ίσα είναι ΚΑΙ βιαστικά φτιαγμένο ΚΑΙ ελλιπές εκ των πραγμάτων).

   ΠΟΣΕΣ φορές θα εξηγήσω ότι ΔΕΝ βρήκα όλη την αλήθεια, ότι ΔΕΝ θεωρώ τα στοιχεία μου σημαντικά, κλπ?

   Αν δεν μάθουμε όμως να δεχόμαστε και την πληροφορία που είναι ακατέργαστη ή ελλιπής, θα χάσουμε και τον μπούσουλα στο τέλος ζώντας ΜΟΝΟ στην κοσμάρα των ιδεοληψιών μας.

   Το βίντεο είναι κάτι σαν «ρεπορτάζ με ελλιπή στοιχεία» και βεβαίως βασίζεται σε μια προσωπική εμπειρία που δεν μπορώ να αποδείξω, αλλά κάνω έκκληση μήπως έχει στοιχεία για διασταύρωση κάποιος άλλος.

   ΤΙ τραβάτε τώρα της ουρά της γάτας, αφού… κανείς δεν το παίζει «γάτα» ? χαχαχα

   • ΝΑΤΑ μας πάαααλι….
    ΑΝΤΕ να καταλάβει τώρα ο αναγνώστης, ότι απαντούσα στον «σχολιαστή της στέγης».
    ΞΑΝΑΛΕΩ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΤΣΙ, το (τεχνικό) πρόβλημα του δέντρου είναι τεράστιο.
    ΠΩΣ τα καταφέρατε τόσα πολλά άτομα να μην μπορείτε να λύσετε ένα ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

 15. Από τα λιγα που διάβασα θεωρώ ότι ο Παύλος με ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟΛΥΤΑ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά μου.

  ΔΕΝ μου αρέσουν ούτε εμένα τα μπαναρίσματα, πολύ σπάνια αποκλείσαμε άτομο και στο δικό μας μπλογκ. Αλλά καλλιεργήσαμε άλλη τακτική [1] Μηδενική ανοχή στη λάσπη [2] στήριξη αδικούμενων [2] να ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ το βρισίδι και το «στρίμωγμα» των τρολ, με αποτέλεσμα να… παίρνουν δρόμο και να μην ξανα-ενοχλούν! 🙂

  Πάντως Παύλο κοίτα σε παρακαλώ αυτό ΕΔΩ το σχόλιο, μήπως το βρεις ενδιαφέρον γιατί η ανακοίνωση της «Αντι-Ναζιστικής Πρωτοβουλίας» είναι καταπέλτης αληθειών (παρά το εν μέρει εριστικό και λάθος στυλ της)

  http://omadeon.wordpress.com/2012/09/23/greek-nazi-symbols/#comment-92822

 16. Μια και ξαναείδα το αριστούργημά σου Σουργελοντεόν, θα τολμήσω να κάνω μια δυο παρατηρήσεις αστυνομικής φύσεως (παρόλο τον κίνδυνο λιντσαρίσματος που διατρέχω)
  Και ερωτώ….είναι λογικό ο προβοκάτορας που εντόπισες να πήγε να εκτελέσει την προβοκατόρικη αποστολή του φορώντας τον Σιδηρούν Σταυρό(!), το σύμβολο της (εν προκειμένω φασιστικής) ιδεολογίας του ?
  Είναι σαν να λες πως ένας πράκτορας της Μοσάντ πήγε να κάνει την βρομοδουλειά του φορώντας το αστέρι του Δαυίδ ή ένας κατάσκοπος της Κα-Γκε-Μπε κυκλοφορούσε με το σφυροδρέπανο των Σοβιετικών στο μέτωπο !
  Απαντάω μόνος μου…….Μπορεί να συμβαίνουν δύο τινά…. Ή πρόκειται για προβοκάτορα ηλίθιο…ή (κατ εμέ το πιθανότερο) για άσχετο αναρχοχουλιγκάνο που απλά φορούσε το σταυρουδάκι της νονάς του !
  Ερώτημα δεύτερο….Πόσο προβοκατόρικο είναι το να πετάξεις ένα μπουκάλι νερό στους συριζαίους της ΟΛΜΕ?
  Ρωτάω γιατί εγώ, αν έκανα αυτή τη δουλεία θα διάλεγα άλλο τρόπο για να μπαχαλέψω την πορεία….θα πετούσα καμμιά μπόμπα…θα έβαζα καμμια φωτιά σε κτήριο…κάτι τέλος πάντων που θα έκανε αίσθηση και θα προκαλούσε φόβο και αγανάκτηση
  Φυσικά όταν σώνει και καλά προσπαθούμε να βρούμε προβοκάτορες όλο και κάποιος θα φοράει κάνα σταυρό…κανα χαϊμαλί…κάνα φο μπιζού…κάτι που θα επιτρέπει την σύνδεση με φασίστες, με ασφαλίτες κ.τ.λ

  Όσο για τα τους εικονικούς ηθοποιούς, πράγματι εξυπηρετούν, αφού όπως λες δυο γλώσσες στο κείμενο δεν λειτουργούν σωστά. Απ τη στιγμή όμως που οι εικονικοί ηθοποιοί απευθύνονται σε ξένο κοινό νομίζω πως κακώς διάλεξες το Σωκράτη, κι αυτό γιατί υπάρχουν άλλες φιγούρες πολύ πιο οικίες στους ξένους….Ντοναλντ Ντακ….Μπαγκς Μπανυ….παπαστρουμφ ….Μάγια η μέλισσα κ. α. θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιες απ αυτές

  .

  • δεν εχει και αδικο το γουρουνοτρολλ

   οσο για κατι που ανεφερε ο » Κεράσια και Κρίνοι» καλα κανει και εμπιστεύεται τους απλόύς διαδηλωτές και όχι ότι δείχνει το Μέγκα, ως και καλά ειδησάρα, αλλα και εγω τι κανω δλδ, επικαλεστηκα το Μεγκα μηπως ?

   απλως εκρινα το βιντεο και καλο ειναι να γνωριζουμε πως οτι ΑΝΗΚΕΙ στη δημοσια σφαιρα ειναι ανοιχτο και στη δημοσια κριτικη, δεν εκρινα το πως το κανει ο Ομαντεον στο κρεβατι, το βιντεο του σχολιασα

  • «που απλά φορούσε το σταυρουδάκι της νονάς του !»

   ΟΥΤΕ να διαβάζει σωστά δεν ξέρει, το φασιστο-τρολ.

   Οποιος έχει διαβάσει καλά το ποστ ξέρει ότι δεν ήταν «σταυρουδάκι», ΔΕΝ ανάφερα κάτι τέτοιο πουθενά

   ΔΕΝ μίλησα για «σταυρουδάκι» αλλα΄ευκρινώς για Σιδηρού Σταυρό ζωγραφισμένο στο πάνω μέρος του T-shirt.
   Και μάλιστα αρκετά μεγάλου σχήματος, πάνω από όλα τα άλλα… σουρεαλιστικά σχέδια που είδα.

   Εδωσα και λινκ και σχέδια (όλα τζάμπα)?

   Η παρουσία ενός τέτοιου συμβόλου είναι τουλάχιστον περίεργη, αλλά… όχι τοσο περίεργη αν τη συγκρίνει κανείς με την εμφάνιση π.χ. των «Αυτόνομων Εθνικιστών» νεοναζί που ανήκουν στη στρασσερική πτέρυγα του ναζισμού. (οι δύο αδελφοί Strasser = ηγέτες τους, ο ένας σκοτώθηκε από τους «ορθόδοξους ναζί» μόλις ανέβηκε στην εξουσία ο Χίτλερ και ο άλλος διέφυγε στο εξωτερικό όπου οργάνωσε μέρος του διεθνούς νεο-ναζιστικού κινήματος -εκείνο όπου πρόσκειται και το blog / ομάδα «Μαύρος Κρίνος»). Και πάλι βέβαια αυτό είναι μια απλή υπόθεση. ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε ΤΙ ακριβώς ήταν εκείνος που φορούσε το Σιδηρού Σταυρό, αλλά σίγουρα δεν ήταν αναρχικός και σίγουρα είχε κάποια φασιστικού τύπου επιρροή.

   Πέραν αυτου… ουδέν. Μπορεί π.χ. κάλλιστα να ήταν ένα χαζόπαιδο που δεν ξέρει από πολιτική κι έχει φίλους χουλιγκάνους και φόρεσε το μπλουζάκι του… αδελφού του.

   Δεν είπα ότι στοιχειοθετήθηκε και έγκλημα κιόλας. Ομως η φασιτικού τύπου επιρροή στο ρούχο παραμένει. (Οπως και το γεγονός ότι το δεύτερο μπουκάλι πετάχτηκε πάνω σε μικρή ταμπέλα-πανώ που έγραψε «έξω οι νεοναζί»).

 17. Επίσης από κακοπροαίρετους ΔΕΝ δέχομαι… καλλιτεχνικές υποδείξεις.

  Μετέτρεψα ένα άψυχο άγαλμα του Σωκράτη σε… ομιλώντα Εικονικό Ηθοποιό και θεωρώ επιτυχές το πείραμα. Επειδή βίντεο από την Ελλάδα βλέποντια από ξένους ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτό ότι θα τα διανθίσω με… Ντόναλντ Ντακ και άλλους χαρακτήρες που ΗΔΗ ξέρουν καλά. Δεν έχει κανένα νόημα να προτιμήσω «δημοφιλείς» φιγούρες αντί του Σωκράτη. Αντίθετα η ομιλούσα προτομή του Σωκράτη έχει και κάτι ελληνικό αλλά και κάτι… χιουμοριστικό, γιατί δεν είναι κανείς συνηθισμένος να βλέπει αρχαίες προτομές να μιλούν.και να κάνουν ζωνταές γκριμάτσες…

 18. αντε ομαδεόν, την αλλη φορά προσπάθησε καλύτερα να διαφημίσεις το συριζα της Ολμε.
  Τι είπαμε οτι κανουμε;; ολοι μαζι με μια πορδή ΣΣΣυριζζα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s