Το επαναστατικό ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ της περικύκλωσης του Ισπανικού κοινοβουλίου (25-9-2012) – Προσέξτε τη φρασεολογία…

Αναδημοσιεύει και σχολιάζει ο Παύλος

Εδώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις ισπανικές (και πορτογαλικές) κινητοποιήσεις:

«Βούλιαξε» η Λισαβόνα από τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας-Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας παίρνει πίσω τα νέα μέτρα που είχε σκοπό να επιβάλλει στη χώρα / Στους δρόμους ξανά και οι Ισπανοί – Ραχόι: Δε θα δεχτώ να μου υπαγορεύουν περικοπές- Μαδρίτη, Ισπανία 25S (περικύκλωση & κατάληψη του Κοινοβουλίου)

Οι κινητοποιήσεις στην Ιβηρική ίσως αποδειχθούν κομβικής σημασίας.

Αναδημοσιεύω το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ (επαναστατικό πολιτικό μανιφέστο) με το οποίο καλούνται οι Ισπανοί πολίτες σε ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ του κοινοβουλίου τους! Σας προτείνω να προσέξετε τη φρασεολογία του μανιφέστου, που δεν έχει καθόλου επαναστατικοφανή κλισέ! Απευθύνεται σε όλη την κοινωνία με πραγματική φιλοδοξία για μια μεγάλη αλλαγή και δεν αποτελεί κείμενο προορισμένο για λίγους ομοιδεάτες.

«

Προσοχή! Αυτή μπορεί να είναι η επόμενη και καθοριστική κίνηση των πολιτών, με την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία της αλλαγής, που θα αφήσει πίσω το ισχύον καθεστώς και θα θέσει τις βάσεις μιας πραγματικής δημοκρατίας.

Το κίνημα είναι αποφασιστικό και ξεκάθαρο:

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα φτάσει στη Μαδρίτη, μαζικά, απ’ όλες τις γωνιές της Ισπανίας, με σκοπό ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟΥ και την επ’ αόριστον παραμονή του εκεί, μέχρι να επιτευχθεί η διάλυση των Κοινοβουλίων και να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε ένα νέο Σύνταγμα, αυτή τη φορά, Σύνταγμα ενός δημοκρατικού κράτους.

Όλοι οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν, είτε ανεξάρτητα, είτε μέσω συνελεύσεων ή ομάδων πολιτών κλπ. Η αλλαγή είναι αναγκαία και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο λαός.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Εμείς, καθημερινοί άνθρωποι, που δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς, ενωνόμαστε για να συντάξουμε αυτό το μανιφέστο και καλούμε όλους τους πολίτες του κράτους να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις μας που διατυπώνονται εδώ.

Θεωρούμε ότι η παρούσα κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, ότι είμαστε θύματα μιας επίθεσης χωρίς προηγούμενο, που, χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόφαση, καταστρέφει τις ζωές μας και ότι οι υπέυθυνοι είναι αυτοί που έχουν διαμορφώσει μια ολιγαρχία που βρίσκεται στο απυρόβλητο, με την συνενοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, που χειραγωγεί όλες τις εξουσίες του κράτους για να διατηρήσει τα προνόμια και τον υπέρμετρο και παράνομο πλούτο της. Είναι πια ολοφάνερο ότι ζούμε σε μια γιγάντια κοινωνική απάτη, με κυβερνήσεις που ψεύδονται συστηματικά, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που δήλωναν προεκλογικά και ότι δεν υπάρχει κανενός είδους δικαιοσύνη για τους τραπεζίτες, τους πολιτικούς και για τους επιχειρηματίες, τους ενόχους αυτής της κατάστασης.

Απλά παρατηρούμε το πώς αυτή η κάστα δημιουργεί πολιτικές που καταστρέφουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας και το πόσο είμαστε θύματα μιας αδικαιολόγητης καταπίεσης, όταν ζητάμε μια αλλαγή της κατάστασης αυτής. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα μεγάλης ευρύτητας και πλέον η λύση του δεν περνά από τους συνηθισμένους μηχανισμούς του πολιτικού συστήματος, που αυτή η κάστα θεμελίωσε για να κάνει ό,τι νομίζει μ’ εμάς, τους πολίτες. Κατά συνέπεια, απαιτούμε:

 • Την πλήρη παραίτηση της κυβέρνησης λόγω εξαπάτησης της χώρας, με ασύλληπτο τρόπο και λόγω της καταστροφής στην αποία μας οδήγησε, καθώς και την διάλυση των Κοινοβουλίων και την άμεση προκήρυξη γενικών εκλογών.
 • Μια συνέλευση με εκλογικά δικαιώματα πρέπει να προκηρύξει αυτές τις γενικές εκλογές με σκοπό την δημιουργία ενός νέου Συντάγματος, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, καθώς δεν αναγνωρίζουμε κανένα κύρος στο ισχύον Σύνταγμα, που έχει συνταχθεί από μια κλίκα, πίσω απ’ την πλάτη του λαού και προστατεύει την κυριαρχία των κληρονόμων του φρανκισμού και όσων συνεργάστηκαν μαζί τους. Πρέπει να είναι ο λαός αυτός που καθορίσει το πρότυπο του κράτους στο οποίο θέλει να ζήσει, κάτι που δεν συμβαίνει με το σημερινό, έτσι όπως το διαμόρφωσε αυτή η κλίκα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντά της.
 • Έλεγχο για το δημόσιο χρέος της Ισπανίας, με μια αναστολή εξόφλησης του χρέους, μέχρι να ορισθούν με σαφήνεια τα ποσά που η χώρα δεν πρέπει να πληρώσει και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα – και χρησιμοποιούν την χώρα για δικούς τους σκοπούς – και όχι το σύνολο των Ισπανών πολιτών. Επίσης, απαιτούμε τον έλεγχο όλων των ύποπτων προσώπων για τέτοια εγχειρήματα και να δεσμευτούν οι περιουσίες τους, αν βρεθούν ένοχοι.
 • Την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με σκοπό να αντιπροσωπεύει πραγματικά την βούληση του κυρίαρχου λαού, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει με τον σημερινό.
 • Την άμεση ανάκληση όλων των μεταρρυθμίσεων του Λαϊκού Κόμματος (Partido Popular), οι οποίες, δεν συνιστούν καταστροφή μόνο για τη χωρά, αλλά και για την δημοκρατική βούληση του λαού.
 • Μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα πληρώνουν περισσότερο όσοι έχουν περισσότερα. Επίσης, απαιτούμε την αναστολή της φορολογικής αμνηστίας που θέσπισε η κυβέρνηση και της οποίας η αδικία είναι μια πραγματική απάτη για τους έντιμους πολίτες.
 • Την κατάργηση όλων των προνομίων όσων έχουν πολιτικές ευθύνες και την δημιουργία μηχανισμών αυστηρού ελέγχου στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 • Την άμεση παύση όλων των εξώσεων και την διάθεση προς ενοικίαση, σε χαμηλή τιμή, όλων των ακινήτων που ανήκουν σε τράπεζες και ταμεία και δέχθηκαν βοήθεια από δημόσια ταμεία.
 • Την διανομή των διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε όλους. Είναι μια μεγάλη πλάνη το ότι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο, πλάνη που στηρίζεται στην φιλαργυρία των μεγάλων συμφερόντων και στρέφεται κατά των απλών πολιτών.

Για τους παραπάνω λόγους συγκαλούμε τους πολίτες στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 να διαδηλώσουν επ’ αόριστον στην είσοδο του Κονγκρέσσου, μέχρι να επιτευχθεί η παραίτηση της κυβέρνησης και η έναρξη της διαδικασίας για νέο Σύνταγμα, κάνοντας έτσι μια έκκληση για μια μαζική συγκέντρωση, για μια κοινωνία πιο δίκαιη.

* To άρθρο στα Ισπανικά

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Πηγή: http://eagainst.com/articles/25-09/

Το είδαμε εδώ: http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2012/09/25-2012-occupy-congress_302.html

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-eMb

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

18 σκέψεις σχετικά με το “Το επαναστατικό ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ της περικύκλωσης του Ισπανικού κοινοβουλίου (25-9-2012) – Προσέξτε τη φρασεολογία…

 1. Εμεις εδω ασχολουμαστε με τα μπιχλιμπδια των παρανομων μικροπολητών και τον γεροντα παστιτσιο.Οπως ειπε και ο φωτοπουλος η μπουλντοζα της τροικας σταματα μονο με ρουκετες στις ερπυστριες.

  • @salamandras

   Οχι σύντροφε-πατριώτη.

   Εμείς εδώ ακόμα φωνάζουμε αυτό που φωνάζαμε και πριν τριάντα χρόνια: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

   Και οι ισπανοί ξεκάθαρα μας λένε: «νόμος ειναι η θέληση του λαού και της κοινωνίας», «νέο σύνταγμα και νέο πολίτευμα».

   Εχει διαφορά.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Οι ολιγαρχικοί των κομμάτων και των σωματείων ΔΕΝ θέλουνε τέτοια κόλπα. Διότι άμα αρχίσει να ζητάει τέτοια ο λαός για το πολίτευμα, θα κάνει το ίδιο και για την εσωτερική οργάνωση των κομμάτων και των σωματείων. Και θα χάσουν την εξουσία τους οι κύριοι.

   • ναι σιγουρα, αλλα η υλικη βαση του πολιτευματος ειναι η ολιγαρχια του πλουτου(καπιταλισμος) και οποιος το αγνοει αυτο ειναι σαν να χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο(δες και ιστορικα πως αναδυθηκε)! δεν μπορουμε να λεμε ο καπιταλισμος(δομες και φαντασιακο) δεν φταιει σε τιποτα και ειναι μονο η ολιγαρχικη πολιτεια(να δουμε και πως προκυπτει αυτη, ειναι αποτελεσμα κοινωνικων επιλογων η μη). οποτε καταλογιζω το μανιφεστο ως ευχολογιο! αυτα περι ρουκετων και ερπυστριων απο φωτοπουλο μονο γελιο προκαλουν!

    • @biafra : «ναι σιγουρα, αλλα η υλικη βαση του πολιτευματος ειναι η ολιγαρχια του πλουτου(καπιταλισμος) και οποιος το αγνοει αυτο ειναι σαν να χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο(δες και ιστορικα πως αναδυθηκε)!»

     Δηλαδή μου λες πως αν η κοινωνία του μεσαίωνα σε μια χώρα, οι δουλοπάροικοι δηλαδή, είχαν συγκροτήσει ΘΕΣΜΙΚΑ δήμο στο πολίτευμα της χώρας τους, θα παρέμεναν δουλοπάροικοι με την θέλησή τους και οικονομικά εξαθλιωμένοι, επειδή κάποιοι είχαν τον πλούτο στα χέρια τους και επειδη «ο πλούτος είναι η υλική βάση του πολιτεύματος».

     Πως τα λέτε αυτά ρε παιδιά και δεν σας πιάνουν τα γέλια;

     Είναι πράγματι για να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.

     Η πολιτική ανισότητα δημιουργεί την οικονομική ανισότητα.

     Το ανάποδο ΔΕΝ ισχύει.

     Αν ο λαός μας καταφέρει και γίνει ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, όπως η βουλή, η δικαιοσύνη κλπ, δηλαδή γίνει ΘΕΣΜΟΣ του πολιτεύματος, εσύ περίπου υποστηρίζεις πως ΔΕΝ θα τον πειράξει τον καπιταλισμό («η υλικη βαση του πολιτευματος ειναι η ολιγαρχια του πλουτου(καπιταλισμος) «), κι εγώ λέω πως θα του αλλάξει τα φώτα.

     Σιγά άμα έχει ο λαός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την εξουσία στα χέρια του ως ΘΕΣΜΟΣ και ΔΗΜΟΣ, μην κάτσει να του ρυθμίζουνε το κατώτατο μεροκάματο στα 540 ευρώ, και να αφήσει την ολιγαρχία του πλούτου χωρίς άγρια φορολόγηση.

     Κι εσύ κι εγώ τι δουλειά νομίζεις οτι θα κάνουμε στις γενικές συνελεύσεις και τι προτάσεις νομίζεις οτι θα κατεβάζουμε;

     Να φέρω τον τοίχο;

     Θραξ Αναρμόδιος

     • »Η πολιτική ανισότητα δημιουργεί την οικονομική ανισότητα!οχι το αναποδο!» πως καταληγεις σε αυτο το συμπερασμα? αποψη σου και οχι αντικειμενικος νομος! ιστορικα αν το δουμε αυτο στην αρχαια αθηνα που ειχαν εναν αιωνα δημοκρατια, μεταξυ των πολιτων υπηρχε πληρης πολιτικη ισοτητα αλλα οικονομικη ανισοτητα. η οικονομικη ανισοτητα ειναι αποτελεσμα της μη βουλησης των πολιτων για οικονομικη ισοτητα(απλα)! αν εγκαθιδρυαμε δημοκρατια (απαλλοτριωναμε την πολιτικη εξουσια με ορους ισοτητας)θα του γα…..με τα πρεκια του καπιταλισμου! συμφωνω σε αυτο! απλα πρεπει να γινεται σαφες πως τις πολιτικες αποφασεις τις παιρνουν τα αφεντικα(προς συμφερον τους) και δεν εχουμε ουτε χουντα ουτε κατοχη αλλα καπιταλισμο! απλα λαικη κυριαρχια δεν ειχαμε ποτε και τωρα αυτο ειναι πολυ εντονο, αλλα να αποσαφηνιζεται συνεχως γιατι ο λαικισμος κ η συνωμοσιολογια κατ’ επεκταση ο εθνικισμος και ο ρατσισμος εχουν βαρεσει κοκκινο!

 2. Απ τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τον συγκεκριμένο αναρτητή .Επιτέλους απουσιάζουν τα εύκολα κλισέ όπως «μας πίνει το αίμα το 4ο ράιχ»,»προδότες του έθνους»,»εθνική αντίσταση»,»οι 300 του Λεωνίδα» κ.τ.λ

 3. Αστικοσημοκρατικά αιτήματα που δεν ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα της κρίσης.Η κρίση είναι καπιταλιστική και μόνο με ανάτροπή του καπιταλισμού λύνεται προς όφελος του λαού.

 4. Κι έτσι μετά την όμορφη βόλτα και την καθιερωμένη απεργία(άχρηστη,καθώς οι στόχοι της περιορίζονται σε παρακάλια και χλιαρές διαμαρτυρίες και διάφορα άλλα…)μπορούμε επιτέλους να σχολιάσουμε και μιά άκρως επίκαιρη και χρήσιμη ανάρτηση.
  Δέν γνωρίζω πραγματικά άν υπάρχει όντως κάποιο κίνημα στην Ισπανία που να στοχεύει στην παραίτηση της κυρίαρχης πολιτικής τάξης και στην δημιουργία νέου Συντάγματος σε πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά οφείλω να πώ ότι και μόνο σάν σκέψη κάποιων ατόμων,-πόσο μάλλον κάποιου μαζικού κινήματος-αναδεικνύει ένα ιδιαίτερο βήμα και μιά σοβαρή πολιτική εξέλιξη για τους απανταχού καταπιεσμένους ανθρώπους.
  Κι αν μή τι άλλο,είναι το καλύτερο νέο που διάβασα τον τελευταίο καιρό,όσον αφορά την πολιτικοκοινωνική κατάσταση της Ε.Ε.
  Ωστόσο,θα πρέπει να επισημάνω- μέσω της προσωπικής μου άποψης πάντα-και σε σύγκριση με ένα παρόμοιο εγχείρημα που πιστεύω πως πλέον επιβάλλεται στην παρούσα εγχώρια κατάσταση τα εξής:
  -Aκόμα κι άν παραιτηθεί η δωσίλογη κυβέρνηση και προκηρυχθούν εκλογές,αυτό σε καμμία περίπτωση δέν εξασφαλίζει στους ανθρώπους την αυτονομία τους και την κυρίαρχη κι ελεύθερη βούλησή τους,πάνω στα κοινά του εκάστοτε τόπου και χώρου.Είναι γνωστό ότι οι εκλογές στο παρόν σύστημα και με τον τρόπο που γίνονται, αποτελούν την μεγάλη δημοκρατική απάτη και την συντήρηση των εκάστοτε αστικών κομμάτων,που αργά ή γρήγορα θα περάσουν με τη σειρά τους στο άρμα του δωσιλογισμού.
  Επίσης,για μιά ακόμη φορά ο λαός θα παραδώσει σε κάποιους υποτίθεται πιό ικανούς και γνώστες της πραγματικότητας,τις τύχες του στα χέρια τους.Ακόμη μία εξάρτηση αμφιβόλου εώς και απαγορευτικής λύσης δηλαδή.
  Είναι γνωστό το αποτέλεσμα στην μεταβολή των κυβερνήσεων που ανέλαβαν την εξουσία ύστερα απο τις λεγόμενες «δημοκρατικές διαδικασίες».
  Μοναδική λυση στο ζήτημα της διακυβέρνησης είναι η εξουσία που πηγάζει απ’ευθείας απο τον λαό,και φυσικά μέσω των αμιγώς λαϊκών συνελεύσεων και των αυτονομημένων εργασιακών ομοσπονδιών,σωματείων κ.ο.κ.,όπου και οι αποφάσεις θα είναι προς συζήτηση καθώς και τα πρόσωπα που θα έχουν ή θα ασκούν τύποις εξουσία,άμεσα ανακλητέα.
  Για να γίνουν όμως τα παραπάνω,απαιτείται μιά λαϊκή βάση με κοινούς στόχους και πολιτικούς ορίζοντες,μακριά απο κομματικά ή συντεχνιακά ακόμη και προσωπικά συμφέροντα.
  Το δεύτερο και σημαντικότατο επίσης είναι,πως πρέπει να κατανοήσουμε πως οι υπεύθυνοι της τραγικής κατάστασης,οι πολιτικοί σε πρώτο βαθμό και ύστερα τα μεγάλα γρανάζια του απάνθρωπου μηχανισμού καθώς και οι συντεχνιακές ομάδες που έχουν δούναι και λαβείν με τους κυρίαρχους,δέν πρόκειται να φύγουν με παρακάλια,συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες.Και σίγουρα δέν πρόκειται να σταματήσουν το εγκληματικό τους έργο.
  Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν όλοι μας ότι έφτασε η στιγμή να περάσουμε στην δράση.Είτε με την μορφή της ανυπακοής στους άδικους και ελεεινούς νόμους τους ή με τα κατα τόπους σαμποτάζ που μπορούν να πλήξουν τα εκάστοτε συμφέροντα της κυρίαρχης ελίτ.
  Επίσης σάν απώτερο στόχο και σκοπό,ο καταπιεσμένος άνθρωπος πρέπει να έχει πρώτα τον διωγμό,την τιμωρία και την καταδίκη των πολιτικών ενόχων παράλληλα με την καθαίρεσή τους απο τα έδρανα του κυνοβουλίου και της βουλευτικής ασυλίας τους και ύστερα την κατάληψη της εξουσίας με σκοπό την μεταβολή του πολιτεύματος σε άμεση και πραγματική δημοκρατία.Με κάθε μέσον!
  Κι αυτό δέν είναι μόνο απαίτηση,αλλά μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη.

  Πάρτε κι ένα ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ έτσι προς συζήτηση.

  -Να κηρυχθούν άμεσα παράνομα τα δύο κύρια κόμματα της μεταπολίτευσης,καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που συνεργάστηκαν στην εξαθλίωση των ανθρώπων.
  -Την ακύρωση όλων των άδικων μέτρων,των μνημονίων και των επιλεκτικών νόμων.
  -Να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη του Λαού όλοι οι υπεύθυνοι που καταχράσθηκαν τα αξιώματά τους σε όλες τις κρατικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.
  -Να κατασχεθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ και οι ακίνητες περιουσίες των απατεώνων και των εκμεταλλευτών του ληστρικού συστήματος.
  -Να ανακληθούν άμεσα όσοι απο τα σώματα ασφαλείας και του στρατού βρίσκονται στις λίστες των αλισβερισιών των δύο κομμάτων και τα σωματεία τους να κηρύξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στο κοινωνικό ζήτημα και στα λαϊκά κινήματα,αλλιώς θα ανακηρυχθούν υπερασπιστές των απατεώνων και εχθροί του λαού.
  -Να λογοδοτήσουν άμεσα οι παραπληροφοριοδότες του συστήματος και να συλληφθούν τα αφεντικά τους που συνεργάζονται με τους δωσίλογους καταπιεστές.
  -Ανάληψη της εξουσίας απο τις αυτόνομες επιτροπές του λαού,των δρόμων και της γειτονιάς,θέσπιση καινούριων νόμων,θέσπιση καινούριου Συντάγματος καθώς και πληθώρα μέτρων πάντα μέσα απο ανοιχτές συνελεύσεις και ψηφίσματα απο όλους τους εργασιακούς κλάδους.
  -Διάλυση των σωμάτων ασφαλείας όσον αφορά την σημερινή μορφή τους.Δημιουργία πολιτοφυλακής.
  -Καθαίρεση του δικαστικού κυκλώματος.Παράδοση της δικαστικής εξουσίας,όπως και της νομοθετικής και εκτελεστικής στις λαϊκές επιτροπές.
  -Τα απαλλοτριωμένα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για το οποιοδήποτε εξωτερικό χρέος της χώρας,καθώς και για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας,και ίσης- κοινής εκμετάλλευσης της γής.
  -Καμμία διάκριση σε αφεντικά και εργάτες ή υπαλλήλους.Όλοι συνεργάτες, με δίκαιες απολαβές ανάλογα με το κέρδος.
  -Κανένας άστεγος,κανένας πεινασμένος.Άμεση παράδοση απαλλοτριωμένων κατοικιών ή δημιουργία αυτών σε ευπαθή άτομα ή ομάδες.Δημιουργία ταμείου πρόνοιας με υποχρεωτικές εισφορές.
  -Δωρεάν υγεία για όλους.
  -Δωρεάν παιδεία και πανεπιστημιακή μόρφωση για όλους.
  -Δημιουργία ταμείου για την στήριξη του κράτους με εισφορές ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα.
  -Κοινωνικοποίηση των τραπεζών,και όλων των πηγών πλούτου δημοσίου συμφέροντος που θα τεθούν υποχρεωτικά στην υπηρεσία των πολιτών.
  -Κατάργηση της φτώχειας.
  -Θέσπιση ανθρώπινων μισθών και συντάξεων.

  Για ό,τι άλλο γουστάρετε και θέλετε,και για ό,τι άλλο ξέχασα,πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να το συζητήσουμε και κάποια στιγμή να το θεσπίσουμε

  ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

 5. Δεν ήμουν ποτέ σίγουρος Αναρμόδιε για το δικό σου «Working Hypothesis» (που το θεωρείς σίγουρο) περί πολιτικής ανισότητας που γεννάει την οικονομική (προσωπικά πιστεύω ότι σαν την κότα με το αυγό το θέμα -χεχε) αλλά χαίρομαι που με συνέπεια ακολούθησες έναν δρόμο που φέρνει τα σωστά _συμπεράσματα_…

  Και ως γνωστόν υπάρχουν τώρα δύο δρόμοι.
  Ο δρόμος του… Κασιδιάρη (που μας καραφλιάζει)]
  και ο δρόμος του ρητού «το αποτέλεσμα μετράει»…. χαχαχα

  ή φασισμός ή δημοκρατία (σε όλα τα επίπεδα) δηλαδή.

  Και φυσικά ξέρουν ΤΙ λένε οι Ισπανοί. Εχουν και κάτι ρέστα από τον εμφύλιό τους να λαβαίνουν…
  Κάτι… παγιέλλες και παστίτσια «No Pasaran».

  • @Omadeon

   Η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ θέλει φυσικά δημοκρατία. Αλλά προσπαθεί να το κρύψει. Μέχρι να πάρει μέρος στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας (πράγμα που κάποιοι κύκλοι φαίνεται να σχεδιάζουν).

   Η ΧΑ δήλωσε πως «Θα είμαστε αμείλικτοι». Δεν μιλάει φυσικά ανοιχτά κατά της δημοκρατίας, διότι τώρα δεν την συμφέρει. Ομως αυτό που πράγματι θέλει είναι να γίνουμε όλοι πιστοί και φοβισμένοι ακόλουθοι του φύρερ της. Και να βαράμε προσοχές.

   Κακώς κανείς μας δεν ανέδειξε όπως και όσο θα έπρεπε, αυτή της την πλευρά, την σχέση δηλαδή της Χρυσής Αυγής με τη δημοκρατία, και δεν πήρε σαν παράδειγμα την απαίτηση να σηκωθούν όρθιοι οι πολίτες (δημοσιογράφοι) μπροστά στον αρχηγό της. Διότι αυτό είναι η Χρυσή Αυγή και η κάθε Χρυσή Αυγή. Ενα ολοκληρωτικό πολιτικό κόμμα. Που ο πιο μεγάλος του εχθρός είναι η δημοκρατία. Ο λαός. Ο λαός που ΔΕΝ βαράει προσοχή στον «αρχηγό» παρά θέλει να αποφασίζει αυτός. Ο δήμος. Γι’ αυτό η ΧΑ ζητάει από τους πολίτες και τον λαό να στέκονται προσοχή μπροστά στον αρχηγό της. Και να βαράνε προσοχές ως ένδειξη υποταγής. Σαν στρατιώτες.

   Τώρα η Χρυσή Αυγή υποδύεται το «δημοκρατικό» κόμμα, όπως υποδύεται και το «πατριωτικό» κόμμα. Ενώ τα μέλη και τα στελέχη της φορούν με περηφάνεια την νεκροκεφαλή-σήμα των Waffen SS και έχουν χτυπημένα τατουάζ που δεν σηκώνουν παρερμηνείες.

   Η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ έχει σχέση ούτε με την δημοκρατία, ούτε με την ελλάδα. Είναι αντίπαλος και των δύο.

   Θραξ Αναρμόδιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s