Για την επίθεση συκοφαντίας κατά της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα

Υπεύθυνος για την κατάληψη της Αγοράς της Κυψέλης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κάτοικοι έπαιρναν μαθήματα  από έλληνες τρομοκράτες και υποστήριζαν τα Καράβια που πάνε στη Γάζα για να βοηθήσουν τη Χαμάς,  προετοιμάζοντας έτσι τον κόσμο να δεχτεί την ακροδεξιά βία της Χρυσής Αυγής.
(όλα αυτά στο -πραγματικά «τρικυμία εν κρανίω»-άρθρο του Δ. Γουσέτη στην Καθημερινή)

                                                                                                                                                                                                                  filistinα

Για την επίθεση συκοφαντίας κατά της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα

6/9/2012

Τρικυμία εν κρανίω το πρόσφατο άρθρο του Δ. Γουσέτη, στην Καθημερινή, ο οποίος για να υποστηρίξει την καταστροφή ενός αυτοδιαχειριζόμενου χώρου πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης-όπως είχαν διαμορφώσει το χώρο της Αγοράς της Κυψέλης ομάδα κατοίκων της -συνθέτει έναν αχταρμά που αποτελείται από   κατηγορίες, από τις οποίες  κάποιες πιθανόν στηρίζονται στην άγνοιά του αλλά κάποιες άλλες προφανέστατα χρησιμοποιούνται μόνο  ως λασπολογίες και βεβαίως χωρίς να στηρίζονται σε επιχειρήματα.

Κάνει λοιπόν ό,τι μπορεί ο κ. Γουσέτης για να εντυπωσιάσει, αφού μπλέκει μέσα στο άρθρο,  τον  ΣΥΡΙΖΑ (ως υποκινητή) , τους «τρομοκράτες» της Χαμάς (αυτό πάντα τραβάει την προσοχή), τους «τρομοκράτες» της Ελλάδας (αυτό πάντα τρομοκρατεί), σε μια ατμόσφαιρα μιζέριας, βρωμιάς, εξαθλίωσης και γκράφιτι, πίσω από την οποία παραμονεύει και η Χρυσή Αυγή (είναι και της μόδας) και όλα αυτά εναντίον νομοταγών ευυπόληπτων πολιτών, που όπως ο κ. Γουσέτης, γνωρίζουν και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα (όπως π.χ. το Άρθρο 17 της Οικουμενικής Διακήρυξης του ΟΗΕ).

Εμείς, ως Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, θεωρούμε απαράδεκτη την αστήριχτη επίθεση του δημοσιογράφου κ. Γουσέτη, επίθεση που ένας από τους κύριους στόχους της είναι και μία οργάνωση που ασχολείται με τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα με τον παράνομο θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.

Και βεβαίως μας προκαλεί έκπληξη, πώς γίνεται  ο κ. Γουσέτης να υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια στιγμή να φαίνεται πως αγνοεί  τα ανθρώπινα δικαιώματα του αποκλεισμένου λαού της Γάζας.

Μας προκαλεί έκπληξη ότι αγνοεί π.χ. την έκθεση του  Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) ,  η οποία περιγράφει την επίδραση των πέντε ετών της πολιορκίας στη Λωρίδα της Γάζας, με γεγονότα και αποδείξεις.
Ή ότι μπορεί ο κ. Γουσέτης να αγνοεί την τελευταία έκθεση ( Αύγουστος 2012) του ΟΗΕ, που παρουσιάζει με στοιχεία την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και προειδοποιεί για επιδείνωση των προβλημάτων της Γάζας στο νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, την εκπαίδευση και την υγεία, μέσα στα επόμενα χρόνια, αν δεν λήξει ο παράνομος αποκλεισμός;

Ή επίσης ότι μπορεί να αγνοεί έκθεση της επιτροπής  πέντε ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2011,  σύμφωνα με την οποία ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας   υποβάλλει τους κατοίκους της Γάζας σε μαζική τιμωρία και συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου».

Συγκεκριμένα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρίτσαρντ Φολκ αναφέρει στην έκθεση  ότι το Ισραήλ έχει επιβάλλει ένα ναυτικό αποκλεισμό, εμποδίζοντας κάθε πλοίο να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Γάζας να ζουν υπό κατοχή σε   σε μια υπαίθρια φυλακή. Ένας τέτοιος αποκλεισμός είναι   παράδειγμα συλλογικής τιμωρίας και σαφώς απαγορεύεται από το άρθρο 33 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης. Ο κύριος στόχος του στολίσκου ήταν να μεταφέρει κυρίως ιατρικό εξοπλισμό, σε νοσοκομεία και κλινικές της Γάζας. Αλλά ο  δεύτερος σημαντικός στόχος ήταν να αμφισβητήσει τον παράνομο αποκλεισμό, να τερματιστεί η πολιορκία και να προστατευτούν τα δικαιώματα του λαού της Γάζας. Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας τόσο εντός όσο και μεταξύ όλων των χωρών,  αλλά για περισσότερα από πεντε χρόνια η πολιορκία του Ισραήλ αρνείται στους  κατοίκους της Γάζας το δικαίωμά τους να φύγουν ή να δεχτούν ξένους επισκέπτες.

Ή μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω κ Γουσέτη που εμείς δεν το ξέρουμε? Μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω και από τον δημοσιογράφο της (Ισραηλινής ) Haaretz, Zvi Bar’el,  που σε σημερινό του άρθρο (5/9/2012) γράφει πως επιτέλους,

«έχει έρθει η στιγμή  να σταματήσει το Ισραήλ να μπλοφάρει  και να προσποιείται ότι ο αποκλεισμός της Γάζας τιμωρεί τη Χαμάς, ότι εμποδίζει τη ρίψη πυραύλων και ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ.  Η   “καταστροφή της υποδομής της τρομοκρατίας» – δηλαδή, η «καταστροφή  της ηγεσίας της Χαμάς”- βρίσκεται μόνο στην φαντασία του Ισραήλ που σταδιακά φθίνει, και  είναι καιρός να τερματιστεί πια αυτή η ψευδαίσθηση.»

Κατά τ’ άλλα, τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα πλοίο του Στολίσκου για την Ελευθερία ΙΙΙ, ένα ξύλινο ιστιοφόρο το Estelle, έχει ξεκινήσει από τη Σουηδία και πλέει προς τη Γάζα με φορτίο του την αλληλεγγύη στον αποκλεισμένο λαό της Γάζας .

Κι εμείς, θα πλέουμε μαζί του και θα συνεχίσουμε να πλέουμε προς τη Γάζα μέχρι ο  παράνομος αυτός αποκλεισμός να σταματήσει να υπάρχει.

Το Estelle, το ξύλινο ιστιοφόρο του Στολίσκου της Ελευθερίας III, που κατυεθύνεται προς τη Γάζα

photo: Joseba Barrenetxea Altuna

http://www.shiptogaza.gr/

4 σκέψεις σχετικά με το “Για την επίθεση συκοφαντίας κατά της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα

  1. εκτος απο τις επιθεσεις συκοφαντιας, εχουμε και τις επιχειρησης αποσιωπησης των δρασεων μας

    εμεις , ειμαστε στο δρομο μπροσταρηδες και αγωνιζομαστε για την ανατροπη και σεις το αποσιωπατε οπως και ολα τα καθεστωτικα ΜΜΕ

    http://www.open.ypoga.net/node/1355

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s