Ο νεκρός της Πάρου, η ανάληψη ευθύνης μιας αναρχικής ομάδας για εμπρησμό σε εταιρία, και η απάντηση ενός αναρχικού.

Η προκήρυξη της ομάδας FAI-IRF δημοσιεύτηκε στο indymedia και περιλαμβάνει ένα υστερόγραφο, μνημείο ασέβειας στην ανθρώπινη ζωή και κακίας. Στο υστερόγραφο αυτό και στην εν γένει πρακτική και τις αντιλήψεις της FAI-IRF, απαντά ένας αναρχικός σχολιαστής στο indymedia, o Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν), αντικρούοντας και την πρακτική και τις αντιλήψεις αυτές. Τα δύο κείμενα αναδημοσιεύονται στη σειρά. Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

Αξίζει οπωσδήποτε να διαβάσετε την απάντηση του Παπαδόπουλου Παναγιώτη (Κάϊν), το δεύτερο δηλαδή κείμενο.

Η προκήρυξη της FAI-IRF

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό εταιρείας
από FAI-IRF 21:11, Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
θεματικές: Πολιτική Βία/Αντι-βία

εμπρησμός σε εταιρεία.

Είμαστε μάρτυρες των ποιο ακραίων αντιφάσεων που γεννιούνται και πεθαίνουν σε αυτό τον σκατόκοσμο. Στην Συρία ενώ τα κομπιουτεράκια των μαθητευόμενων μάγων της οικονομικής στατιστικής μετράνε 23.000 νεκρούς, δισεκατομμύρια κόσμος παρακολουθεί αποβλακωμένος τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, η απόσταση μεταξύ της Ολυμπιακής και «πρακτικής» σκοποβολής στο πεδίο των επιχειρήσεων, ένα απλό πάτημα κουμπιού στο τηλεκοντρόλ. Μόνο να γινότανε… όλα αυτά τα ποτάμια από αίμα να γίνουν ορμητικός χείμαρος που θα πνίξει αθλητές και θεατές. Μόνο να γινότανε… Είτε μιλάμε για τους χιλιάδες άστεγους που «βρωμίζουν» την εικόνα της άθλιας πόλης, την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι απολαμβάνουν τις πολυτελείς ανέσεις τους στους κήπους της Εκάλης και της Κηφισιάς.

Κοινωνίες που παρ’ όλες τις αντιφάσεις τους καταφέρνουν να αναπαράγουν την δυσωδία που εκπέμπουν, κατακερματίζοντας τους πάντες και τα πάντα, κατασκευάζοντας εκατοντάδες μικρόκοσμους.

Η εξουσία δεν είναι μια συμπαγής δομή αλλά ένα διάχυτο οικοδόμημα, βρίσκεται στις συστημικές δομές (οικονομικές, θεσμικές κλπ) και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο διαρκής κατακερματισμός αρχίζοντας από τον τεμαχισμό της κοινωνίας σε ανταγωνιστικά μεταξύ τους υποσύνολα, συνεχίζεται στην καθημερινή ζωή του ατόμου μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο. Σε κάθε πτυχή της ζωής του, σε κάθε πεδίο έκφρασης του.

Σε αυτό το σημείο το σύστημα ολοκληρώνει την «παντοδυναμία του», στο σημείο που υψώνει τα τείχη της απομόνωσης ακόμα και στις πιο ασήμαντες διεργασίες της καθημερινότητας. Στο σημείο που τα παραβάν της παραίτησης και της αδιαφορίας πέφτουν, και υψώνεται η σήψη τις πιο πούστικης ιδιοτέλειας, του πιο μικροπρεπή εγώ, η εξύψωση του παθητικού μηδενισμού. Πάρτι μου, Πάρτι μου, Πάρτι μου. Εγώ, εγώ, εγώ.

Η πρακτική αποτύπωση της παραπάνω διαπίστωσης βρίσκεται είτε στην υλική απόκτηση ψευδαισθήσεων την εποχή της καπιταλιστικής ευημερίας (σπίτι, αμάξι, ραγδαία άνοδος της «μικροιδιοκτισίας»), είτε στην μετανάστευση για εργασία στο εξωτερικό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ακριβώς ιδεολόγημα του σύγχρονου τρόπου ζωής με τροποποιημένες μεταβλητές. Από την ψευδαίσθησεις της ιδιοκτησιακής επέλασης στην άτακτη φυγή.

«Όταν, στο τέλος της ζωής τους, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν προς τα πίσω, ανακαλύπτουν ότι έζησαν όλη τους τη ζωή εν αναμονή. Με έκπληξη θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που άφησαν να τους διαφύγει χωρίς να το εκτιμήσουν και να το απολαύσουν, δεν ήταν άλλο από τη ζωή τους. Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος, ξεγελασμένος από την ελπίδα, χορεύει προς την αγκαλιά του θανάτου.»

Αποτέλεσμα της έντασης που παρατηρείτε στην κοινωνική μηχανή είναι και η αυξανόμενη δυναμική των φασιστών. Ένα γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο. Μιλάμε για μια γενικότερη στροφή της κοινωνίας και του κράτους προς ρατσιστικές/φασιστικές/εθνικιστικές κατευθύνσεις. Είτε μιλάμε για τα σώματα των οροθετικών γυναικών που ξεφτιλίστηκαν από την συνεργασία μπάτσων, KEEΛΠΝΟ, Μ.Μ.Ε., είτε για τα συνεχόμενα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον τους. «Νόμιμες» και «παράνομες» επιχειρήσεις γίνονται ένα υπό την ειρωνικά αλιγορική ονομασία Ξένιος Ζευς. Αποκορύφωμα της δημοκρατικής επιχείρησης ήταν η δολοφονία του Ιρανικού μετανάστη από τους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως οι κινήσεις του κρατικού μηχανισμού εναντίον των μεταναστών αντανακλούν ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ, δίπλα στο αίτημα της ασφάλειας προστίθεται το ρατσιστικό μίσος του κάθε σκατόψυχου ελληναρα. . Δίπλα στις κλούβες της αστυνομίας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, βρίσκεται το μαχαίρι του θιγμένου ψευτο-εγωισμού του ελληνόψυχου μαλάκα που με την πρώτη ευκαιρία θα καρφωθεί στα πλευρά κάποιου τυχαίου μετανάστη εφαρμόζοντας την λογική της συλλογικής ευθύνης.

Σε καμία περίπτωση δεν προβάλουμε αυτά τα γεγονότα από μια θυματοποιημένη οπτική, ούτε θα δηλώσουμε ποτέ αυτόκλητοι προστάτες του οποιοδήποτε (μακριά από μια ρητορική που αγιοποιεί όλους τους μετανάστες και τους μετατρέπει σε ένα ενιαίο σύνολο εμείς πιστεύουμε σε ανθρώπους, στάσεις, και επιλογές και βάση αυτών κρίνουμε και κρινόμαστε)

Είμαστε σε πόλεμο με το σύστημα και οι φασίστες δεν είναι παρά ένα κομμάτι του που εμφανίζεται πάντα σε συγκεκριμένες ιστορικές εποχές με πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις και διακριτούς ρόλους. Για αυτό και η επίθεση στους φασίστες δεν πρέπει να εκληφθεί ως ένα χτύπημα προς την «αντιδημοκρατική» εκτροπή (με εκφράσεις όπως συμμορία ή επικλήσεις για να κηρυχθεί η Χ.Α παράνομη) αλλά μια επίθεση προς το σύνολο της δημοκρατίας, και προφανώς και τους αριστερούς παπαρολόγους κάθε είδους, και τάσης που συναινούν σαν μωρές παρθένες και μετά συναντιούνται με τον σφαγέα των Παλαιστινίων Πέρες.

Το πρόταγμα μας λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να είναι η ολομέτωπη σύγκρουση και με τους φασίστες όπως και με κάθε μέτωπο του εξουσιαστικού συμπλέγματος. Με τα δικά μας μαχαίρια να κεντάνε τα σώματα τους, τα όπλα μας να σημαδεύουν τα κεφάλια τους, τα γκαζάκια και τα εκρηκτικά μας να τοποθετούνται στα γραφεία τους και στα σπίτια τους.

Ταξιδεύοντας νοητά στα μπουρδέλα των φυλακών που βρίσκονται αιχμάλωτα τα αδέρφια μας. Το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό των ελληνικών φυλακών έχει ξεκινήσει ένας πολύ σημαντικός αγώνας από αναρχικούς αιχμαλώτους. Ένας αγώνας ο οποίος έχει ως κεντρικό άξονα την άρνηση σωματικού ελέγχου (δηλαδή την απόπειρα προσβολής της αξιοπρέπειας του κρατούμενου)

Οι αναρχικοί αιχμάλωτοι που αρνούνται να υποστούν αυτή την προσβλητική διαδικασία σέρνονται στο σωματικό και ψυχικό βασανιστήριο της απομόνωσης με αποκορύφωμα την συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού μεταξύ των ανθρωποφυλάκων και των συντρόφων Π. Αργυρού και Μ. Τσάκαλου μέλη της Ε.Ο Σ.Π.Φ και πιο πρόσφατα γεγονότα αυτά του αναρχικού Ράμι Συριανού(ο οποίος και κατάφερε την έξοδο του μετά από νικηφόρα απεργία πείνας), και της αναρχικής και μέλος της Ε.Ο.Σ.Π.Φ Όλγας Οικονομίδου. Και οι δύο τους πλήρωσαν την επιλογή ρήξης με το «σωφρονιστικό» αυτό μέτρο με δεκάδες μέρες στην απομόνωση. Τελευταίο περιστατικό αυτό του αναρχικού συντρόφου Σωκράτη Τζίφκα ο οποίος μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο στο οποίο είχε βρεθεί για λόγους υγείας αρνήθηκε τον σωματικό έλεγχο και βασανίστηκε για 10 μέρες στην απομόνωση από τα γουρούνια των φυλακών Διαβατών σε άθλιες συνθήκες. Έχει την σημασία του να αναφέρουμε πως στις ίδιες φυλακές είχε βασανιστεί και η συντρόφισσα μας Όλγα Οικονομίδου για 54 μέρες.

Σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αναρχικό Σωκράτη Τζίφκα, καθώς και σε όλους τους αναρχικούς αιχμαλώτους που έχουν βασανιστεί πρόσφατα στο καθεστώς της απομόνωσης τοποθετήσαμε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Αυγούστου εμπρηστικό μηχανισμό στην εταιρεία TRASTOR(θυγατρική της Πειραιώς), στον 5ο όροφο κτιρίου στην οδό Δαβάκη 1 και Κηφισίας, μια εταιρεία που επενδύει ακίνητη περιουσία και συμμετέχει σε λοιπά οικονομικά αλισβερίσια(αγορές, επενδύσεις κλπ), εν’ ολίγης μια εταιρία στόχο όπως και κάθε άλλη.

Αλληλεγγύη στους επαναστάτες αιχμαλώτους των φυλακών.
Δύναμη στους καταζητούμενους συντρόφους ανά τον κόσμο.

Μια υψωμένη γροθιά στον Λουτσιάνο Τορτούγκα. Η τελευταία σου επιστολή άγγιξε την καρδιά μας.

Συνεχίζουμε με λύσσα για τις καινούριες μάχες που έρχονται με τον εχθρό και τις αδύναμες πτυχές του εαυτού μας.

Πόλεμος στον πολιτισμό!
Ζήτω η Αναρχία!
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο
Μονάδα: ¨Φωτιά στα κάτεργα»

Υ.Γ. Και ίσως από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη την στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα.

Η απάντηση στην προκήρυξη από τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη (Κάϊν)

Ωστε, τό «καλύτερο νέο» τού καλοκαιριού είναι ο «ψόφιος βλάκας» τής Πάρου?
από Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν) 2:57, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
θεματικές: Καμμία θεματική

σέ πρώτο τίτλο άς διαβασθεί σάν μιά ακόμη προσωπική μου κριτική επίθεση στήν επιμόλυνση τού Αναρχισμού(και τού εδώ αναρχικού χώρου ιδιαίτερα) απ΄τόν θανατηφόρο ιό τού πολιτικού μηδενισμού.Σάν δεύτερος τίτλος άς διαβασθεί ως τα ελάχιστα λόγια συμπάθειας και αλληλεγγύης στήν οικογένεια τού δολοφονημένου ταξιτζή κατά τήν διάρκεια ληστείας στήν Πάρο….

ΩΣΤΕ,ΤΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο «ΨΟΦΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ?

(ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ)

Οι χειρότεροι εχθροί τού Aναρχισμού και τής Aντιεξουσίας δέν είναι η «μικρή οικογένεια» πού κυβερνά καί οι στενοί της φίλοι καί ακόλουθοι-προστάτες καί γλύφτες γύρω από τίς καθεστωτικές επαύλεις.

Οι χειρότεροι εχθροί τού Aναρχισμού είναι μέσα σέ αυτόν και στήν αδυναμία τους να τόν κατανοήσουν καί να τόν εκφράσουν, συμβάλλουν τά μέγιστα για τήν συκοφάντιση τής Aναρχικής ιδεολογίας, τήν όλο καί πιό ακραία φασιστικοποίηση τής πολιτικής δράσης, τήν παράδοση τής κοινωνίας στόν ρατσισμό, στήν σιωπή και στόν φόβο, τήν ανανέωση τού χρόνου βασιλείας τής εξουσιαστικής τάξης.

Στήν πραγματικότητα τό να γράφεις πώς η δολοφονία ενός πολίτη κατά τήν διάρκεια τής ληστείας τραπέζης στήν Πάρο είναι τό πιό «ευχάριστο γεγονός» τού καλοκαιριού ή πώς τό λουτρό αίματος τού εξεγερμένου λαού τής Συρίας ενάντια στόν τύραννο ΄Ασαντ «ξεπλένεται» μέ ένα άλλο λουτρό αίματος από θεατές και αθλητές(και τηλεθεατές ίσως?)στήν Ολυμπιάδα τού «χορτασμένου» Κόσμου…..,τότε είσαι η πιό ξεκάθαρη και πειστικότερη επιβεβαίωση τής εξουσιαστικής βαρβαρότητας και κυριαρχίας.

Οτι σιχαινόμουνα πάντα μέσα σέ έναν Εξουσιαστικό Κόσμο, τό βρήκα στά γραφτά σας!

Ποτέ το ψευτοαναρχικό φασισταριό, ποτέ ο φαιοκόκκινος τυχοδιωκτισμός και χουλιγκανισμός, ποτέ μά ποτέ η περιφρόνηση και η απαξίωση τής ανθρώπινης ζωής δέν βρήκε συνταξιδιώτες, συναγωνιστές και συντρόφους στόν Αναρχισμό.

Ποτέ οι Αναρχικοί δέν είχαν επιλεκτικές ευαισθησίες, δύο μέτρα και δύο σταθμά μπροστά στήν «χαριστική βολή» τής Βίας πού χαίρεται με τό αίμα και το πτώμα τού «άλλου»,τού διπλανού μας, ντόπιου ή μετανάστη…..

Αλλη μιά φορά ΄Ατυπες μα Τυπικές Μηδενιστικές Ψόφιες Βλακείες ενός ψόφιου βλακώδη λόγου σε αποσύνθεση, ανέβηκαν μέσα σέ ένα κείμενο στό διαδίκτυο, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1417170 αναλαμβάνοντας τήν ευθύνη γιά τόν εμπρησμό εταιρείας.

Εδώ δεν μιλάμε για Aναρχισμό, αλλά για ωδή στην Bαρβαρότητα. Η συνείδηση αυτής τής μηδενιστικής σας οργής , τυφλά, ωμά και με λύσσα γιά όλους (δέν είναι η πρώτη φορά) , τοποθετεί τήν Κοινωνία στόν Εχθρό (Κράτος και Εξουσία), τήν καταδικάζει ως «ίδια, συνυπεύθυνη και συνένοχη» και τήν «εκτελεί» Μαζί του.

Πολύ σύντομα, αυτή η «αναρχική επιχειρηματολογία» θα διαπιστώσει (άν βρεί το ελάχιστο θάρρος να τό κάνει) πως τό «πνεύμα» και η δράση της συμμετείχε σέ πρώτο ρόλο μαζί μέ λούμπεν γκρουπούσκουλα και ακροδεξιούς τραμπούκους στήν αύξηση του πολιτικού φασισμού και τής κοινωνικής βίας πού (καί)η ίδια αναπαράγει! Οι «φλόγες αντάρτικου» φωτίζουν μόνο τά αδιεξοδά του καί όχι τίς Νύχτες τών «προσκυνημένων» ……Καί στό Αδιέξοδο πάλι ,σβήνουν!

Αλλη μια φορά δέν έχουμε να κάνουμε με Αναρχικό λόγο αλλά με έναν πολιτικό μηδενισμό πού γεννιέται στίς «καλύτερες συνθήκες»(στήν μήτρα τού γενικότερου κοινωνικού μηδενισμού πού σαρώνει σήμερα τόν ανθρώπινο πολιτισμό ), υψώνοντας κι από τήν μεριά του Τείχη από τό ίδιο «Εγώ» πού είναι η ταυτότητα κάθε εξουσιαστικής, καθεστωτικής καί «ανώτερης» τάξης καί ομάδας!

ΑΤΥΠΕΣ μά ΤΥΠΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΨΟΦΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ,Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ

Εχετε χρόνια ξεκινήσει έναν «πόλεμο» μπροστά στά κομπιουτεράκια σας πού μόνο εσείς τόν βλέπετε και τόν κάνετε μέσα στήν φαντασιακή σας οθόνη , δέν βγάζει πουθενά παρά μόνο θά φθάσει τούς φασίστες στό 20% καί βάλε, μέ ότι συνέπειες έχει αυτό γιά μιά κοινωνία πού κοντά της ως «παρελθόν» είναι τά πέτρινα χρόνια και τά σημάδια από τήν Κατοχή,τόν Εμφύλιο,τήν Χούντα,τα ξερονήσια……

Μια κοινωνία πού έχει σκόπιμα και μεθοδευμένα διασπασθεί ως σώμα και ενότητα απ τούς εξουσιαστές καί τό μόνο πού έχουμε νά κάνουμε είναι αντί να τήν βάζουμε στό ίδιο «τσουβάλι» με τούς δυνάστες της όπως κάνετε εσείς (ακολουθώντας πιστά τήν φύση τού ναζισμού,τό δόγμα τής «συλλογικής ευθύνης»),είναι να μείνουμε κοντά της στά δύσκολα,να τής «ξυπνήσουμε» αισθήματα πού έχει ξεχάσει ή δέν έχει γνωρίσει, τήν αντίσταση,τήν φιλία και τήν αλληλεγγύη πού «κοιμάται» κάτω από τόν παρασιτισμό τού ατομικισμού και τήν αρρώστεια τού εθνοφασισμού πού καννιβαλίζουν τήν ψυχή καί έχουν κάνει αρένα τήν καθημερινότητα.

Στόν «πόλεμο» αυτό πού κηρύξατε με μίσος σέ όλους,μά όλους αδιάκριτα,καταπιεστές και καταπιεσμένους,άρχοντες και σκλάβους,εργάτες και «νοικοκυραίους», τό μόνο πού ανάληψη τήν ανάληψη σταδιακά καταφέρατε είναι ο Αναρχισμός να ξεπέσει από ελπίδα σε βρισιά καί η κοινωνία να γεμίσει από εχθρικά αισθήματα για τούς Αναρχικούς!

Παντού Λάθος κάνετε…..

Η εξουσία είναι τόσο συμπαγής , συσπειρωμένη,ύπουλη και αποτελεσματική πού η παντοδυναμία της εισχωρεί παντού,ακόμα και μέσα στά δικά μας τα κεφάλια και γίνεται μισανθρωπισμός και ναζισμός.

Στό μυαλό είναι ο στόχος,τό νού σου ρέ ,έλεγε κάπου κάποτε η Γώγου……

Δέν υπάρχει και δέν θα υπάρξει πουθενά Αναρχικός αγωνιστής πού εύχεται ποταμούς αίματος απο αθλητές και θεατές καί δέν θα υπάρξει ποτέ και πουθενά καί γιά κανένα στόχο ή σκοπό ικανοποίηση,εγκωμιασμός ή χαρά από Αναρχικούς γιά τό όποιο έγκλημα, τήν εκτέλεση ενός απλού πολίτη πού έπεσε νεκρός στήν Πάρο κατά τήν διάρκεια ληστείας……

Αυτά είναι «ιδεώδη» μιάς Αθλιότητας πού υψώνουν κι άλλο τά Τείχη ενός ανελεύθερου Κόσμου πού έχει κτισθεί με πρώτα υλικά τόν Τρόμο και τόν Φόβο μεταξύ όλων, τήν «συμβίωση» και τήν ανοχή στήν κτηνωδία και στον εκφασισμό.

Ο Αναρχισμός δέν σας «χρωστά» τίποτα, ούτε σας ζήτησε τίς «τιμές» σας…..

Θά είναι απεναντί σας……

Γιατί τόν συκοφαντείτε και τού κάνετε κακό με τούς λεκέδες τής υπογραφής σας ,με τό ΑΛΦΑΔΙ πού τό κλέψατε απο τήν ιστορία του καί ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ,

Γιατί κλέβετε το «μελάνι» του πού δέν είναι άλλο απ τό αίμα τού αγώνα του για μια ζωή χωρίς σκοτωμένους στα μέτωπα τών χρημάτων,χωρίς τα χρήματα πού σκλαβώνουν καί σκοτώνουν …….

Χάσουμε ή νικήσουμε,μόνοι μας ή μέ όλους τούς άλλους,μία καί μόνο μία η Αλήθεια μας μέχρι το Τέλος!…..Δέν θά γίνουμε ποτέ η ορχήστρα καί η συνοδεία τού Κτήνους!

(όταν όλοι μπαίνουν στόν ίδιο τσουβάλι με τούς εξουσιαστές, αλήθεια,με ποιούς θα γίνει ο αγώνας για λευτεριά και δικαιοσύνη? Θα μείνει κανένας τελικά δίπλα μας εκτός από «γεννημένους επαναστάτες» και «σωτήρες αντάρτες» από τόν σούπερ-ουρανό τής γαμημένης σας πρωτοπορίας?…..)

21/8/2012

Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)

μεμονωμένο άτομο απ τό Αναρχικό Κίνημα
————————

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

http://wp.me/pPn6Y-ey7

32 σκέψεις σχετικά με το “Ο νεκρός της Πάρου, η ανάληψη ευθύνης μιας αναρχικής ομάδας για εμπρησμό σε εταιρία, και η απάντηση ενός αναρχικού.

 1. Ακούω και διαβάζω πολλές φορές αναρχικούς να επιτίθενται γενικά στην ιδέα της ηθικής. Αναρωτιέμαι τότε αν έχουν διαβάσει το βιβλίο του Κροπότκιν ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΗΘΙΚΗ. Πρόκειται για ένα, κατά τη γνώμη μου, σημαντικό και κλασικό βιβλίο περί ηθικής. Και όποιος το διαβάσει και το συγκρίνει για παράδειγμα με τις απόψεις του Τρότσκι περί ηθικής που παράθεσε εδώ μέσα ο kom, καταλαβαίνει τι εννοώ μιλώντας για «κλασικό» βιβλίο.
  Σε αυτό το βιβλίο ο Κροπότκιν, που έχει τη σημασία του να μάθει κανείς και ποιά ήταν η αφορμή για να το γράψει, δεν υπερασπίζεται απλώς την ιδέα της ηθικής, αλλά μιλά και για «ανώτερη ηθική», που – τι έκπληξη – δεν την συνδέει όμως με κανένα ταξικό αγώνα. Αναζητά μια αξία της ηθικής δηλαδή πέρα από τους πολιτικούς αγώνες – και γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό θα είναι πάντα κλασικό.
  Το βιβλίο αυτό θα έπρεπε να μοιράζεται δωρεάν και μαζικά από τους αναρχικούς σε αυτούς ιδίως που ισχυρίζονται ότι είναι αναρχικοί. Πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να αναφερθώ περισσότερο σε αυτό το βιβλίο στο μέλλον.
  Θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι είναι πιθανό ότι τον σκοτωμένο ταξιτζή της Πάρου ο Κροπότκιν δεν θα τον έβλεπε αρνητικά – σαν ένα «βλάκα» δηλαδή, όπως τον παρουσιάζουν -, μάλλον το αντίθετο, αν και νομίζω ότι θα διαφωνούσε με την ενέργεια του. Ίσως γι’ αυτό αξίζει ξεχωριστό θέμα…. .

  • @ παύλος

   Ο «χώρος» έχει αλωθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδέες που είναι παντελώς ξένες με αυτόν. Τουλάχιστον με βάση αυτά που γνώριζα εγώ όταν ήμουν πιο νέος. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι αναρχικοί. Είναι κάτι εντελώς άλλο κι αχαρακτήριστο. Νετσαγεφικό εντελώς. Λατρεία της βίας και λατρεία της δια της βίας επιβαλλόμενης εξουσίας. Εξουσία με το σιδερικό. Η λατρεία της τελεσίδικης εξουσίας. Του θανάτου. Οχι της ζωής. Μίσος για όλους και για όλα. Και ιδίως για τον τόπο που τους γέννησε και τους συμπατριώτες τους, τους έλληνες («ελληνίλα», Νοσότρος κλπ κλπ).

   Δεν μπορώ να ξέρω σε τι βαθμό έχει προχωρήσει αυτή η θλιβερή σήψη στον «χώρο». Εναν χώρο που πάντα ένιωθα πιο κοντινό και συγγενή μου λόγω του ότι έχει παρόμοια με εμένα περί αυτο-κυβέρνησης και δημοκρατίας αιτήματα. Και συγγενής οικονομικές σκέψεις, περί αυτοδιαχειριζόμενων οικονομικών μονάδων και τα παρόμοια. Περί έρωτα ακόμα κλπ κλπ.

   Αυτό που ξέρω είναι πως για να συμβεί μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια μια τέτοια μεταστροφή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ. Και πολύ πρακτοριλίκι. Δεν γίνονται τυχαία αυτά τα πράγματα σε τέτοια έκταση. Ο εχθρός βρήκε ανοιχτές πόρτες και μπήκε. Και πολλούς κοκορόμυαλους, απαίδευτους και θερμοκέφαλους. Και διαπαιδαγώγησε ήδη δυο-τρεις γενιές αναρχόπουλων, από τα πιο δυναμικά τμήματα της ελληνικής νεολαίας, κατά τα συμφέροντά του. Κακά μαντάτα. Πολύ κακά μαντάτα.

   Και καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας, μια και μας πάνε για εμφύλιο ακροδεξιών-ακροαριστερών. Ωστε να ρθει το καθεστώς να «εγγυηθεί την τάξη».

   Και στο τέλος πάλι οι φουκαράδες οι «νοικοκυραιοι» θα την πληρώσουνε.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • «….έχει αλωθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδέες που είναι παντελώς ξένες με αυτόν. Τουλάχιστον με βάση αυτά που γνώριζα εγώ όταν ήμουν πιο νέος»…ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ

    Για την στροφή προς τον «κωλοπαιδισμό» (γιατί περί αυτού πρόκειται), τα φράγκα και τα πρακτοριλίκια ήρθαν μετά, βρήκαν ανοιχτή πόρτα και μπήκαν, το θέμα είναι ποιος άνοιξε την πόρτα και κατά την ταπεινή μου γνώμη την πόρτα την άνοιξε ένα τμήμα της αριστεράς,, αυτής που πόνταρε το μέλλον της στην απαξίωση-αποδόμηση των πάντων…ακόμη και της κοινής λογικής !

  • …και ποια ηθική βρε Παύλε;

   Εδώ σε διπλανή ανάρτηση βρέθηκε άνθρωπος να μου επιχειρηματολογήσει πως ο άοπλος που πάει να σταματήσει τον ένοπλο που ληστεύει τράπεζα «κρύβει μέσα του τον μπάτσο, δηλαδή την εξουσία».

   Και ούτε καν μπορεί να δει το ΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑ οτι ο ένοπλος που σκοτώνει τον άοπλο αντιπροσωπεύει την ειδεχθέστερη μορφή εξουσίας. Την απόλυτη εξουσία. Τον απόλυτο φασισμό. Τον ίδιο τον θάνατο.

   Αλλά βλέπεις ο ένοπλος δολοφόνος του ταξιτζή κρίνεται ως επαναστάτης προφανώς…

   Ποια ηθική Παύλε μου; Ο «χώρος» έχει πάρει ήδη διαζύγιο από την λογική. Εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά.

   Για την ηθική θα λέμε τώρα!

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Δεν είναι ούτε τα πραχτοριλίκια ούτε τα χρήματα «που έχουν πέσει», που έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη σημαντική ιστορική αφήγηση και τα αντίστοιχα κινήματα στη σημερινή ιστορική περιθωριοποίηση. Αρνούμαι να ερμηνεύσω την ιστορία πραχτορικά και συνωμοσιολογικά. Αντίθετα πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τι πήγε στραβά, μάλλον από την αρχή. Το θέμα της αναρχίας, σαν ριζικό ερώτημα πάνω στην εξουσία και στην αντιμετώπιση των αρνητικών αποτελεσμάτων της, είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε να εξαρτάται από την πορεία του ιστορικού αναρχισμού. Γι’ αυτό και η δική μου πολιτική και ιδεολογική πρόταση είναι αυτή: Να πάρουμε την αναρχία από την αρχή!

 2. Από σχόλιο που έκανε κάποιος στο ιστολόγιο του Αναρμόδιου, στην ίδια αυτή ανάρτηση. Εδώ η παραπομπή: anarmodios.wordpress.com/2012/08/26/1-529/#comment-4509

  ———————
  Ανωνυμος says:

  Αναρχικοί είμαστε, πολύ ή λίγο, όλοι μέσα μας. Δέν χρειαζόμαστε μανιπουλαριστές γιά να συνειδητοποιήσουμε την ενστικτώδικη επιθυμία μας γιά απόλυτη ελευθερία, που είναι το πρόταγμα κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπου.

  Η υποταγή, στην όποια οργανωτική “αρχή”, γίνεται επειδή η απόλυτη ελευθερία βασίζεται στην απόλυτη αυτάρκεια και κανείς δεν είναι απολύτως αυτάρκης, κάνοντας έτσι τους πρώτους αλλά καθοριστικούς κρίσιμους συμβιβασμούς.

  Όλοι έχουμε ανάγκη όλους γιά να διατηρήσουμε ή να επιτύχουμε τον τεχνοκρατικό τρόπο ζωής του σήμερα, όσο δε καλλίτερα περνάμε τόσο περισσότερο κοροιδεύουμε τους άλλους, αφού όπως είπε και ο μεγάλος Μαχάτμα “ότι κερδίζει ο ένας το χάνει ο άλλος”- προσθέτω πως ίσως και με την θέληση του… και εκεί αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα που ανοίγει την όρεξη των αρπακτικών ορέξεων…άρα αναρχικοί δεν μπορούμε να είμαστε κυριολεκτικά αλλά μόνο ψευδεπίγραφα ή και αυτοεξαπατητικά ίσως.

  Ο απόλυτος Αναρχικός είναι ένας απολύτως υπερήφανος άνθρωπος (γεννημένος έτσι και όχι “κατασκευασμένος”), που γνωρίζοντας πως πολλά από αυτά τα οποία χρησιμοποιεί και νέμεται (ακόμη και τα πλέον απλά πράγματα) δεν του ανήκουν κατά φύσιν, αλλά μόνο κατά έθος και αναγκαστικό νόμο, αναγνωρίζοντας πως δεν συμμετέχει αποφασιστικά και άμεσα στην παραγωγή τους, θλίβεται που δεν έχει την δύναμη να πάρει τα βουνά με δέκα βιβλία παραμάσχαλα και να βιώσει την απόλυτη αναρχοελευθερία του χωρίς να βαρύνει και να αδικεί κανένα, ούτε με τις πράξεις, ούτε με τους ωφελιμιστικούς του υπολογισμούς, δεδομένου πως οποιαδήποτε ένταξή του στην συστημική παραγωγή επιφέρει απώλειες ελευθερίας που δεν ανέχεται να υποστή.

  Ο Αναρχικός είναι υπεράνθρωπος, μία ιδεατή οντότητα και αναγκαστικά “παράσιτο” μόνο της φύσης και της προσωπικής εργασίας του, αλλά όχι των άλλων συνανθρώπων του.

  Ο Αναρχικός οφείλει να νικήσει πρώτα τον απαιτητικό εαυτό του και μετά, καθαρός και δίκαιος, να αποτελέσει πρότυπο ζωής και φάρος γιά τους ευεπίφορους συνοδοιπόρους του.

  Αυτός ο άνθρωπος είναι άξιος σεβασμού, αγάπης και αφοσίωσης από τους πιστούς του φίλους.
  ———————

  Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

 3. συμφωνω απολυτα σε ολα. η καταντια του χωρου (που ηταν μερικως διατρητος αλλα εγινε σουρωτηρι μετα το 2008) σε συνδυασμο με την περα βρεχει πραγματικοτητα της επαναστατικης αριστερας ειναι μαθηματικα βεβαιο πως εκει οδηγει – σε εμφυλια συρραξη μεταξυ γηπεδικων τραμπουκων που θα αυτοχαρακτηριζονται αναρχικοι ή εθνικιστές – και οι μεν και οι δε, τρεφονται απο τα ιδια κεντρα παρακρατικης εξουσιας.
  Κι ενω ο χωρος της ακροδεξιας παραδοσιακα ενισχυοταν κυριως απο αφελεις/μπραβους/τραμπουκους και λιγους πνευματικα δυνατους ηγετες, οσο περναει ο καιρος, αυτο το χαρακτηρα δειχνει να παιρνει και ο «χωρος», καθως ελκει ολο και περισσοτερο κοσμο με μηδενικο πολιτικο προταγμα και στοχευση, ευκολα χειραγωγησιμο.

  τρανο παραδειγμα η «αντιφα», ενα ημι-πρακτορικο μορφωμα με εξοφθαλμα αντικοινωνικα χαρακτηριστικα και τελικο στοχο (λεω εγω…) τον αντιθετο απο τον διακυρηγμενο: να ερεθισει λουμπεν στοιχεια ή το ανήλικο κοινο σε γυμνασια και λυκεια, και να τα στειλει στην αγκαλια των (τοτε) ανυπαρκτων ΧΑ, οπως και ακριβως εγινε, μια διαδικασια πωρωσης της κοινωνιας σε πληρη εξελιξη.

  τρανο παραδειγμα το (επισης διατρητο) ιντιμιντια, μια σχεδον χαζοζαρουμενη ΜΚΟ σε αλλες δυτικες χωρες, που σε εμας συστηματικα ενω κοβει κριτικα κειμενα που καλουν σε περισκεψη, δημοσιευει αναληψεις ληστειων τραπεζων και τα περι αυτων (!)… και εστιαζει στο μισος – μισος για το μισος, βια για την βια, χωρις πως και γιατι, και παντα τα ιδια ασυναρτητα, μοχθηρα και ξυλινα κειμενα-προκυρηξεις πολιτικα καθυστερημενων ή ασφαλιτων, με διαλειμματα παρτι με φερμες, χαπια και φωτια σε καναν καδο.

  το αμεσο μελλον προβλεπεται πολυ βραχυκυκλωμενο, με τον υγιη «χωρο» (αυτον που εκπροσωπουν φωνες σαν του Καιν) να δυσκολευεται παρα πολυ απεναντι στην εσωτερικη δολιοφθορα και την εξωτερικη κρατικη και παρακρατικη αντεπιθεση που θα ενταθει.

   • τι εννοεις αναρμοδιε? δεν νομιζω πως ειναι ΜΚΟ (με την εννοια του κρατικα/ διεθνως επιδοτουμενου οργανισμου) ολα αυτα. το οτι τα διαχειριζονται λιγοι ανθρωποι ειναι γεγονος – αν και δεν ξερω ποιοι και ποσοι, καθως δεν ειχα ποτε ιδιαιτερες σχεσεις. θα μου πεις «καλα και που τα βρισκουν τα λεφτα να κινουνται, να τυπωνουν αφισες κι εφημεριδες, να νοικιαζουν χωρους αμα ειναι ολιγομελεις ομαδες» και ισως να μην εχεις αδικο – αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες.

    • @Κατμαν

     Το δημοσίευμα λέει πως δυο άνθρωποι έχουν φτιάξει καμμιά 10ρια ΜΚΟ. Μου φαίνεται τερατώδες κι έλεγα μήπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για την υπόθεση και τους ανθρώπους που εμπλέκει το δημοσίευμα σχετικά με τον υπερβολικό αριθμό των ΜΚΟ που έχουν φτιάξει.

     Αυτό το «…καλα και που τα βρισκουν τα λεφτα να κινουνται, να τυπωνουν αφισες κι εφημεριδες…» μ’ έχει προβληματίσει κι εμένα στο παρελθόν, χρόνια πριν, καθώς έβλεπα πολλές φορές να έχουν γεμισει οι τοίχοι της Θεσσαλονίκης από αφίσσες μιας τουλάχιστον οργάνωσης, ενώ ΔΕΝ μου έτυχε τα χρόνια εκείνα που ήμουνα και ιδιαίτερα ενεργός στους χώρους γενικά, να γνωρίσω ΠΟΤΕ κανένα μέλος της (λολ). Για να γεμίσει μια πόλη αφίσσες σ’ ένα βράδυ θέλει ή μηχανισμό με δικούς σου ανθρώπους ή πολλά λεφτά για να προσλαμβάνεις αφισσοκολητές. Πάντα μου έκανε εντύπωση αλλά δεν κατάφερα να μάθω κάτι παραπάνω. Η κι αν έμαθα το ξέχασα (λολ), μια και όσο πάει χάνω και περισσότερα λάδια.

     Τελικά ή όντως δεν παρατηρώ την πραγματικότητα όσο προσεκτικά πρέπει ή ζω-ζούμε σε έναν …μυστηριώδη κόσμο (ξανα-λόλ). Δεν βαριέσαι, όπως και νάχει, έχει ενδιαφέρον. Μπορεί να μην …ευημερήσαμε ως κοινωνία, αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε πλήξει.

     Θραξ Αναρμόδιος

   • ο Σορος τους χρηματοδοτει που θελει να αλωσει την ομορφη πατριδα μας
    και αυτους και το ιντιμιντια και τους αναρχικους και το συριζα και ολουςτους ανθελληνες νεφελιμ 🙄

    καλα ρε τοση αδυναμια φιλτραρισματος «ειδησης», δεν την παλευω
    ρε σεις οτι αναρτειτε το Νετι δεν ειναι και αληθεια

    ρε τους φασιστες αναπαραγετε διχως καμμια κριση ?

    δε παμε καθολου καλα …

    • «…ο Σορος τους χρηματοδοτει που θελει να αλωσει την ομορφη πατριδα μας…»

     Τον έχεις δηλαδή για άλλα κι άλλα ικανό τον καπιταλισμό, για ένα σωρό εγκλήματα, εκτός από αυτό; Τον έχεις δηλαδή ικανό τον καπιταλισμό να φτιάνει μπαταρίες στην Ινδία χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας στο εργοστάσιο και με την πρώτη έκρηξη να τυφλώνονται χιλιάδες, και δεν τον έχεις ικανό να χρηματοδοτήσει οργανώσεις για να περάσει τα σχέδιά του; Και το θεωρείς και πολιτική σοφία αυτό;

     Και μόλις κάποιος πει κάτι, ωωωωπ! να η ειρωνία. Ειδικά δε αν κάποιος μιλήσει για νέα τάξη και τα παρόμοια, τότε εξαπολύουμε και το υπερόπλο του εξευτελισμού: τα νεφιλίμ.

     Τι λε ρε μεγάλε!

     Και ο Σόρος πιστεύεις πως θα εξαιρούσε την όμορφη πατρίδα μας (να χαρώ ειρωνεία ρε πατριώτη) από ότι τέλος πάντων κάνει ο άνθρωπος; Ο Σόρος δηλαδή θα εξαιρούσε την «όμορφη πατρίδα μας» από τις αγαθοεργίες που έχει τάξει σκοπό της ζωής του;

     Και όλοι όσοι λένε τις υποψίες τους για όλα αυτά, είναι και φασίστες ε; Σε βολεύει αυτό;

     Μιλήστε μωρέ και οι άλλοι. Δεν υπάρχουν πια αναρχικοί κι αντιεξουσιαστές στη χώρα αυτή με μια στοιχειώδη λογική; Τι φοβόσαστε; Μη σας πούνε κι εσάς φασίστες; Λιακοπουλικούς; Ας σας πουν, και τι έγινε! Αντε βγείτε από το καβούκι σας που κάθεστε φοβισμένοι όσο τούτη δω η φουρνιά του «όλοι εκτός από μας είναι φασίστες κι οτι λέμε είναι έτσι όπως το λέμε» απλώνουν τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ τους.

     Σε χάλασε η όμορφη πατρίδα μας εσένα! Γράφεις τέτοιες επαναστατικές εξυπνάδες και περιμενεις μετά να πέσει και η Χρυσή Αυγή!

     Δεν είναι οτι «δεν πάμε καθόλου καλά». Το έχουμε παραχέσει λέω εγώ.

     Θραξ Αναρμόδιος

 4. εχεις ξεφυγει εντελως
  ειδικα το καλεσμα σου για ξεσηκωμο αναρχικων και αντεξουσιαστων με την στοιχειωδη λογικη εναντια σε αυτους με την καμμια, ειναι ντελιριο καισαρισμου

  η ομορφη πατριδα μας,δεν ειναι ειρωνια προς την πατριδα, αλλα προς τα ψωνια που θεωρουν την πατριδα τους πιο ομορφη,βλογημενη,αγια και περιουσια των υπολοιπων πατριδων και εσυ τσιμπησες … για δες

  οσο για τοπως θα πεσει η ΧΑ, το μονο που εχω να πω ειναι πως δεν θα πεσει με την επαναληψη και οικειοπηση της ρητορικης της περι συνομωσιων των ξενων κατα της ομορφης πατριδας, αυτα που κανεις/ετε το μονο αποτελεσμα που εχουν ειναι να διευρυνουν τον τοπο αποδοχης της ρητορικης τους … για σκεψου του

  τελος κανενας Σορος δεν ασχολειται με την ομορφη πατριδα μας, για τον λογο οτι ο Σορος και ο καθε Σορος ασχολουνται μονο με το να αναπαραγουν και να διευρυνουν το κεφαλαιο τους και αυτο δεν σημαινει οτι εχουν προσωπικα ουτε με την ομορφη πατριδα μας ,ουτε με τις ασχημες πατριδες των αλλων
  ο Σορος σημερα παιζει με την Ελλαδα, χθες επαιξε με την αγγλιακαι αυριο θα παιξει με την τουρκια και οπου βρει και οπου τον παιρνει … αλλα μαλλον τον καπιταλισμο τον εχεις υποστασιοποιηση …προβλημα σου

  οσο για τοπως κινουνται αφισες/κειμενα/γραφεια/ κλπ ,δεν ξερω τι κανει το ΣΕΚ και ο Κωνσταντινου,αλλα αποσο ξερω απο αλλους κι αλλους ,πεφτει πολυ χερι στη τσεπη, πολλη δουλεια ,θυσια και χρονος … αλλαδεν θελει μυαλο αυτο για να το καταλαβεις, καλη διαθεση θελει καρδια και ματια ανοιχτα

  κοιτα στα ματια τους ανθρωπους που κολανε τις αφισες και θα καταλαβεις την διαφορα απ τους «επαγγελματιες»

  πραγματικα τοεχουμε παραχεσει …

  • @Καθηγητης Αλεξης Βρωμογλωσσας

   «ειδικα το καλεσμα σου για ξεσηκωμο αναρχικων και αντεξουσιαστων με την στοιχειωδη λογικη εναντια σε αυτους με την καμμια, ειναι ντελιριο καισαρισμου »

   Δεν βγάζω νόημα. Και θα θελα να ξέρω τι κατάλαβες για το σχετικό που έγραψα. Και το ντελίριο καισαρισμού δεν το κατάλαβα. Εννοείς πως εγώ παίζω τον καίσαρα;

   Ωστε είναι ειρωνεία για τα ψώνια κι εγώ τσίμπησα; Και όχι ρατσιστικός μισελληνισμός; Με έπεισες. Οπως με έπεισες πως (με εκείνο το «των υπολοιπων πατριδων «) πως αναγνωρίζεις σε άλλους να έχουν πατρίδα.

   Το πρόβλημά σου είναι δηλαδή να αναγνωρίσω πως ο Σόρος κι ο καπιταλισμός που αντιπροσωπεύει, δεν έχει «προσωπικά» με » ομορφη πατριδα μας,»; Αλλά ότι κάνει το κάνει από επαγγελματισμό; Λες και είπα εγώ οτι έχει προσωπικά ο Σόρος με την ελλάδα.

   «αλλα μαλλον τον καπιταλισμο τον εχεις υποστασιοποιηση …προβλημα σου»

   Δηλαδή ο καπιταλισμός είναι κάτι σαν τα Νεφιλίμ; Δεν έχει υπόσταση και επιφανείς εκπροσώπους; Αερικο κάτι;

   Κι άμα θες το πιστεύεις, δεν έχω ιδέα τι είναι το ΣΕΚ και το όνομα Κωνσταντίνου το έμαθα χθες. Και μάλλον αύριο θα το ξεχάσω.

   «πραγματικα τοεχουμε παραχεσει …»

   Αυτό είναι μέχρι στιγμής και το μοναδικό σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία.

   Κατά τα άλλα το ότι πιστεύεις πως φταίει ΜΟΝΟ ο καπιταλισμός και μάλιστα ένας μη-υποστασιοποιημένος καπιταλισμός, κι ότι μάλιστα αυτός ο Νεφιλίμ-Καπιταλισμός ενεργεί χωρις καν ένα γενικό πλάνο και σχέδιο όπως αυτό της παγκόσμιας κυριαρχίας, παρά μόνο ενεργεί απλώς σύμφωνα με την φύση και τον χαρακτήρα του σαν κάποιο φυσικό φαινόμενο, τα θεωρώ πολιτική αφέλεια και ιστορική άγνοια. Στην καλύτερη περίπτωση.

   Κι όσο πιστεύεις πως φταίει ΜΟΝΟ ο καπιταλισμός και όχι το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, πρωτευόντως το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, το οποίο είναι εκείνο που επιτρέπει σε αυτό το οικονομικό σύστημα όπως και σε κάθε άλλο οικονομικό σύστημα, να κάνει ότι κάνει στις ανθρώπινες κοινωνίες, δεν υπάρχει περίπτωση να συμπέσουμε σε πολλά.

   Οι «δυνάμεις της αγοράς» έχουν όνομα, επώνυμο και διεύθυνση. Γι’ αυτό και δικαιολογείς ληστείες τραπεζών. Και δεν πολεμάς φαντάσματα, νεφιλίμ, και μη-υποστασιοποιημένους καπιταλισμούς. Αλλά απτά πράγματα. Το hardware.

   Αλλά τέτοιο διαζύγιο με τη λογική που έχεις πάρει κι εσύ κι ορισμένοι…

   Σου φταιξε που κάνω και επίκληση στην λογική των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών κιόλας. Που όποιος τολμήσει και πάει κόντρα στις αντιλήψεις και στην ερμηνεία της πραγματικοτητας που εσύ κι άλλοι παρόμοιοι αντιπροσωπεύετε αμέσως Νεφιλίμ και φασίστας και δεν ξέρω γω.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • φιλαρακι, μαλλον δεν το εχεις οποτε χαμενα λογια, αλλα το να λες :

    «Μιλήστε μωρέ και οι άλλοι. Δεν υπάρχουν πια αναρχικοί κι αντιεξουσιαστές στη χώρα αυτή με μια στοιχειώδη λογική; Τι φοβόσαστε; Μη σας πούνε κι εσάς φασίστες; Λιακοπουλικούς; Ας σας πουν, και τι έγινε! Αντε βγείτε από το καβούκι σας που κάθεστε φοβισμένοι όσο τούτη δω η φουρνιά του “όλοι εκτός από μας είναι φασίστες κι οτι λέμε είναι έτσι όπως το λέμε” απλώνουν τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ τους.»

    ειναι για να χουμε να λεμε
    ποιος εισαι συ ρε που καλεις τους αναρχικους και αντεξουσιαστες,αυτης της χωρας, να σηκωσουν το αναστημα τους ???
    και να πουνε τι ???
    αυτα που θες να ακουσεις …
    αυτα που λενε κατα παραδοση οι «πατριωτες» καπηλοι της αγαπης του κοσμου για το χωριο και τη πατριδα του, οτι δλδ οσοι δεν προσκυνανε των κεινων ρημασι , ειναι ξενοφερτοι και υποκινουμενοι εαμοβουλγαροι (τοτε) και πραχτορες υπαλιλισκοι του Σορος τωρα

    ναι ρε, οποιος τα λεει αυτα κινειται στην ρητορικη , οχι μονο του φαιδρου Λιακοπουλου, αλλα του φασισμου

    και δεν σε λεω φασιστα, (κανεναν δεν χαριζω στους φασιστες),αλλα ανοητο που αναπαραγει αυτη τη ρητορικη και επιχειρηματολογια

    – που τα βρισκουν τα λεφτα … ε που τα βρισκουν ?
    – τι δουλεια κανουν ,,, σε ποιο γραφειο … μαλλον της ασφαλειας θα ειναι
    – ποιος κολαει τις αφισες και ποσα παιρνει?
    – πως πληρωνουν νοικια σε χωρους ?… ε δεν μπορει , σιγουρα πραχτορες ειναι

    Οσο για τον ολοκληρωτισμο που υφιστασαι, το αφηνω ασχολιαστο,αφου ο μονος ολοκληρωτισμος που σε χαλαει ειναι των αναρχικων , μαλλον θα εισαι πολυ ευτυχισμενος και τυχερος ανθρωπος…

    Τελος και οτι καταλαβεις, η υποστασιοποιηση ειναι προγλωσσικη φαση συλληψης της πραγματικοτητας, οταν ο ανθρωπος δεν αντιλαμβανοταν το φυσικο φαινομενο η την εννοια,της απεδιδε μορφη (ουσια) , την υποστασιοποιουσε
    Η αγαπη γινοταν Αφροδιτη
    Ο πολεμος Αρης
    Ο κεραυνος Διας
    Η ταραγμενη θαλασσα,θυμωμενος Ποσειδωνας κλπ

    σημερα οσοι αδυνατουν να αντιληφθουν τις εννοιες της ΔΟΜΗΣ , δεν μπορουν να αντιληφθουν τον καπιταλισμο σαν ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΔΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, που αναπαραγεται και αναπτυσσεται ΑΥΤΟΝΟΜΑ , αλλα βλεπουν τον Φορντ, τον Σορος, τον Ροκφελερ, για τους οποιους δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι ειναι υπαρκτικες οντοτητες, οτι εχουν κρεας και κοκαλα, περπατανε και μιλανε , αλλα τα περι … γενικων πλάνων,συνομωσιων και σχεδιων παγκόσμιας κυριαρχίας, ανηκουν στον κοσμο της αφελειας

    φυσικα και ο καπιταλισμος διεκδικει την εξαπλωση,διαιωνιση,αναπαραγωγη και κυριαρχια του, αλλα αυτο ακριβως ειναι η ΦΥΣΗ του, ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της ΔΟΜΗΣ … η «δομη αυτοριζεται – αυτοκαθοριζεται-εξελισσεται- αναπαραγεται- και αναπαραγει τις σχεσεις ιεραρχιας και κυριαρχιας»

    σε ενα καραβι με ενα καπετανιο , ενα υποπλοιαρχο, δυο τιμονια, ενα λοστρομο, τρεις ναυτες και δυο μουτσους, μπορεις να δεις ενα συνολο 10 ναυτικων (καπετανιος, υποπλοιαρχος, δυο τιμονιεριδες, λοστρομος, τρεις ναυτες και δυο μουτσοι), μπορεις να δεις επισης ενα συνολο 4 ονοματων ( δυο γιωργηδες, τρεις νικοι , ενας θανασης και τεσσερεις μανωληδες) , αν θες ομως να καταλαβεις την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα δεις την ΔΟΜΗ , την σχεση , τον κανονα, την ιεραρχια που ειναι ανεξαρτητη απο τους γιωργηδες και ανεξαρτητη απο την ηλικια του καπετανιου, το βαρος του υποπλοιαρχου, το υψος του λοστρομου και την καταγωγη του μουτσου

    αυτα και οτι καταλαβες, δεν εχει αλλα και κοιτα να εισαι ευγενικος ,οπως πρεπει δλδ στους ευ-γενεις αυτου του πλανητη , τους Ελ 🙂

   • ο καπιταλισμος ως φαντασιακο θεσμιζει την πολιτεια και τις κοινωνικες μας σχεσεις! ο σορος υπηρετει εξισου το κεφαλαιο και το επιβεβαιωνει καθημερινα οπως και ενας εργατης ή ενα αφεντικο κοιτωντας το προσωπικο του συμφερον! δεν διαχωριζεται το πολιτευμα απο την ανισοτητα την ιδιωτεια την κερδοσκοπια των πολιτων κτλ

    • Tα αρπάζουν απ τον Σόρος τελικά οι ανάρχες……καλά τα λέγαν όσοι τα λέγαν……
     Πρέπει επομένως να «εξοντωθούν»-αποδυναμωθούν-εξουδετερωθούν (πολιτικά πάντα) απ τις υγιείς δυνάμεις, πριν το δηλητήριο τους διαχυθεί

 5. βρωμογλωσσα εκτρεπεις τη φαση και λες τα δικα σου… εκει που καποιοι (εγω πχ) βλεπουν μια αναντιστοιχια και εκφραζουν μια απορια, εσυ βλεπεις λιακοπουλικους – εχει πηξει το δικο σου μυαλο απο τον πολυ λιακο? στο κατω κατω συ ειπας – δεν αφησα υπονοουμενα για σορους και νεφελιμ.

  αλλα χαριν της κουβεντας > ηξερα κι εγω σεκιτες (για κατι φεγγαρια, κι εφυγα με ελαφρα) και λειτουργουν με αυτοθυσια και εθελοντισμο, αυτο το αναγνωριζω! Αλλα αυτα δε σημαινουν τιποτα απολυτως! Γιατι και οι νεαροι κοστουμαρισμενοι παραχριστιανοι που σε σταματουν και σου μιλουν για τον χριστο, με παρομοια αυτοθυσια και εθελοντισμο λειτουργουν.. τι να λεει, σαμπως ξέρουν τι κανουν? δεν ειναι προφανες πως προκειται για παντελως βλαμμενους, θυματα καποιων που τους κινουν απο πισω?
  Και στο κατω κατω, επι 20 (νομιζω, μπορει και περισσοτερα) ετη δραστηριοποιησης, ποιο ειναι το αποτελεσμα? ως μια εκ των διαφορων συνιστωσων της Ανταρσυας, στις προσφατες εκλογες το σεκ εβγαλε γυρω στο 0,1%, αν επιμερισουμε συνιστωσες (και πολυ λεω). Ακομα και τα τρολλ της ΟΑΚΚΕ περισσοτερο ποσοστο πηραν. Τι να συμπερανω εγω δηλαδη? > (Α) οι σεκιτες δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα και ειναι ηλιθιοι οσο και οι χριστιανοι που προανεφερα (=δεν μπορουν) (Β) οι σεκιτες δεν ενδιαφερονται (=δεν θελουν) και αρα εχουν καποιον απροσδιοριστο σε μενα ρολο, δεδομενης της επικοινωνιακης υπερπροσπαθειας που καταβαλλουν (εκδοσεις, πανω, πλακατ, φυλλαδια, ντουντουκες, εφημεριδα και τα σχετικα) και η οποια καποια € κοστιζει, οπως και να το κανουμε.

  Ο,τι απ΄τα δυο κι αν ισχυει, σε καθε περιπτωση δεν θελω να σχετιζομαι μαζι τους και μαλιστα μου ειναι αδιαφορο το να τις εξηγησω περαιτερω, καθ οτι δεν αναζητω Σορους, μασωνους ή υπερβατισμους – γραφω και βγαζω συμπερασματα με βαση όσα ξερω και μπορω να καταλαβω με την λογικη μου.

  Και στο κατω κατω παρτο κι αντιστροφα> ολοι οσοι απο παλια ημασταν πεπεισμενοι για τις διασυνδεσεις ΧΑ με μπατσους και μαφιες που τη συντηρουσαν (τωρα δεν εχει αναγκη, πληρωνουμε επισημα ως φορολογουμενοι), τι ημασταν? συνομωσιολαγνοι? ή μηπως απλα λογικοι ανθρωποι που δεν κλειναμε τα ματια μας στο παρακρατος? Γιατι λοιπον εγω που διερωτωμαι τωρα και για το (καθε) σεκ να μπαινω στην κατηγορια νεφελιμ? ποσα αλματα λογικης εκανες για να το συμπερανεις αυτο?
  αν θες να συνεχισεις τη συζητηση, κανε το πολιτισμενα και ψυχραιμα, αλλιως τσαμπα θα τα γραψεις.

  • στη Πανια και γρηγορα που θα φερνεις το παραδειγμα της ΧΑ, σαν αναλογο των ΣΕΚιτων και θα κανεις και συστασεις για πολιτισμους και ψυχραιμιες απο πανω

   ανεδαιστατε

 6. πωπω τσαμπα γραφω νυχτιατικα…
  αυτο καταλαβες εσυ βρε ? αχου το μωρε, τοσο χαζουλι εισαι? μηπως εισαι και σεκιτης ?

 7. …. ολοι οσοι απο παλια ημασταν πεπεισμενοι για τις διασυνδεσεις ΧΑ με μπατσους και μαφιες που τη συντηρουσαν ,τι ημασταν? συνομωσιολαγνοι? ή μηπως απλα λογικοι ανθρωποι που δεν κλειναμε τα ματια μας στο παρακρατος?
  Γιατι λοιπον εγω που διερωτωμαι τωρα και για το (καθε) σεκ να μπαινω στην κατηγορια νεφελιμ?

  ____________________________

  ουτε για τρολλ κανεις
  γρηγορα στη Πανια, μπας και βρεις εκει κανενα που να αναδειξει το ταλεντο σου και ξες πολιτισμενα και ψυχραιμα ωστε να σε εκτιμησουν

 8. Νομίζω ότι στο ΣΕΚ και το κάθε ΣΕΚ μπορεί να ασκηθεί καταρχήν πολιτική κριτική. Και ίσως αυτό να φτάνει. Γιατί αν αρχίσουμε τις άλλες σκέψεις, νομίζω ότι αυτές δεν θα τελειώσουν ποτέ και δεν θα σταματήσουν μπροστά σε κανένα. Και τελικά προτιμώ να θεωρηθώ αφελής παρά να αδικήσω ανθρώπους που μπορεί να ματώνουν με προσωπικό κόπο και περιουσία (μπορεί να έχουν και οι αριστεροί περιουσία και έχω γνωρίσει αριστερούς που την ξόδεψαν για να φτιάξουν κάτι στο χώρο της Αριστεράς). Με λίγα λόγια προτιμώ να αδικήσω τη σκέψη μου, παρά η σκέψη μου να αδικήσει άλλους ανθρώπους…

 9. βρωμερε, ξερω τι εγραψα… αν δεν εγινε σαφες, να το πω αλλιως, για οσους μπορει να διαβαζουν:

  για μενα η ΧΑ ειναι τραμπουκοι που αναδυονται απο τον σημερινο πολιτισμικο-πολιτικο βοθρο / στο σεκ ειναι πολιτικα αφελεις / η αφελεια οργανωσεων σαν το σεκ εχει στειλει κοσμο στη ΧΑ. τοσο απλα. και τσεκαρισμενο στην πιατσα και σε random search σε σχολια σε youtube κλπ.
  μια και πλεον μας τελειωσαν τα ψεματα και οι ψευδαισθησεις λοιπον, θα κρινω το καθε σεκ και την καθε γενοβα, πολιτικα, και επιπλεον: εκ των (1+2+3), πιστευω πως εχω καθε δικαιωμα να αναρωτηθω τι σκατα ρολο βαραει το σεκ εδω και τοσα χρονια περα απο το να επιστρατευει γυμνασια και λυκεια στις πορειες, με τις απεριγραπτες κονκαρδες «δουλειες οχι βομβες» (London calling κανείς?) και που στα late 90s εριχνε γραμμη για ψηφο στο πασοκ (οι παλιοτεροι ξερουν) στον βαθμο που μου επιτρεπει η κριση μου και τα οσα ξερω.
  ειναι σαφη νομιζω αυτα

 10. Παυλο,
  με προβληματισε το σχολιο σου – αφ΄ενος πιστευω πως οι αλλες σκεψεις ακριβως δεν πρεπει να σταματησουν, γιατι η κατασταση εχει διεθνεις παραμετρους που ισως δε διακρινουμε – ιστορικα τσεκαρισμενο απο το παρελθον.
  επισης, που σταματαει η κριτικη? εγω πχ, και για να γυρισουμε στην αρχη, συμφωνω πως η προκηρυξη στο ιντυ βρωμαει. Δε θα μπω σε σκεψεις? μηπως καλυτερα να πω πως αυτη η προκυρηξη απλα δεν υπηρξε ποτε και δεν αντιπροσωπευει κανεναν? συνεπακολουθα ομως, δεν οφειλω να ασκησω κριτικη στις πολιτικες του ιντιμυντια?
  Κι αν εδω ειναι ευκολο να παρω θεση, ειναι δυσκολο να υποπτευθω μια υπαρκτη οργανωση με υπαρκτα, πραγματικα μελη με τα οποια μπορω να συζητησω, ο,τι κι αν πιστευω για την πολιτικη τους πρακτικη. και συχνα κακοπροαιρετοι αυτοι που το κανουν. γι αυτο και συμφωνω πως κινδυνευει κανεις να μπει σε συζητησεις και παρεξηγησεις χωρις καταληξη ή να αδικησει ανθρωπους ταγμενους ειλικρινα. τι να πω, δεν εχω ξεκαθαρη αποψη. παντως προτιμω να σκεφτομαι με βαση τα περισσοτερα δυνατα χειροπιαστα στοιχεια – κι ελπιζω πως ετσι τελικα δεν αδικω κανεναν.

  • Κατμαν
   το συγκεκριμένο «αναρχικό» κείμενο είναι κατάπτυστο. Το αν βρωμάει δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η πολιτική αντιμετώπιση του. Δεν θέλω να μπω σε άλλου είδους συζητήσεις χωρίς αποφασιστικά στοιχεία γιατί η κατηγορία πραχτορισμού και χρηματισμού είναι μια κατηγορία που με ευκολία έχει εξαπολυθεί στο παρελθόν για κάθε είδους διαφωνούντα. Αυτά λοιπόν που καταδικάζω δεν θέλω να τα υποστηρίξω ο ίδιος σαν όπλο σε σφοδρή διαφωνία μου. Πιστεύω βαθιά ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι το γκρέμισμα κάθε ηθικής. Είναι επαναστατικό καθήκον 🙂 να μιλήσουμε πάλι για ηθική. Έτσι

   θέλω ο ίδιος να κρατώ πραγματικά «ηθική στάση».
   Επίσης δεν βλέπω γιατί το ιντιμίντια δεν έπρεπε να δημοσιεύσει το συγκεκριμένο κείμενο. Αρκεί να μην κόβει άλλα.
   Πάντως έκανες τις συζητήσεις περισσότερο ενδιαφέρουσες… 🙂

 11. από https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1418461
  οι υπογραμμίσεις δικές μου.

  ——————————————-
  Η τακτική του ΣΕΚ είναι λάθος
  από Αγ.Αρ. 15:00, Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

  μια προσπάθεια ανάλυσης για τα αποτελέσματα που έχουν πορείες σαν τη χτεσινοβραδυνή

  Η τακτική του ΣΕΚ που οδηγεί σε πορείες μεταναστών όπως η σημερινή είναι εντελώς λάθος.

  Το ζήτημα δεν είναι να μαζευτούν 5.000 ή παραπάνω Πακιστανοί να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής. Το ξέρουν οι πάντες ότι οι Πακιστανοί είναι εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπως και το αντίστροφο. Το ζήτημα είναι να κατέβουν Έλληνες να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής.

  Επίσης το ζήτημα δεν είναι να εμφανιστεί ένας όχλος ο οποίος να ουρλιάζει συνθήματα θρησκευτικού φανατισμού (και μάλιστα μιας θρησκείας ξένης προς αυτήν των ντόπιων). Ακόμα και αν δεν υπήρχε κανένα απολύτως παρατράγουδο (που υπήρξαν, όπως υπήρξαν και στη Νίκαια…), πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι ο οποιοσδήποτε παραέξω είδε τη σημερινή πορεία, είτε δια ζώσης, είτε σε βίντεο και φωτογραφίες (ιδιαίτερα σε βίντεο…) πλησίασε προς τις θέσεις μας; Ή πλησίασε προς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής;

  Πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος, ότι αυτοί οι λίγοι σύντροφοι που ήταν απόψε στην πορεία, θα ξανακατέβουν όλοι (και ιδιαίτερα όλες…) σε μια τέτοια πορεία; Ή μήπως κάποιοι και κάποιες μετά από αυτά που είδαν και ένιωσαν δεν πρόκειται να ξανακατέβουν;

  Θα μου πείτε, οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν; Σαφώς και έχουν.

  Δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν ό,τι σύνθημα γουστάρουν, ακόμα και αν τα 9 στα 10 είναι για τον Αλλάχ; Σαφώς και έχουν.

  Αλλά εδώ δεν τίθεται θέμα δικαιώματος, τίθεται θέμα τακτικής.

  Εδώ έχουμε να κάνουμε πλέον με μια κατάσταση στα πρόθυρα πολέμου, και κάθε κίνηση που γίνεται πρέπει να γίνεται με κάποιο σκεπτικό και όχι απλά για εκτόνωση.

  Αν οι σύντροφοι του ΣΕΚ είναι εγκληματικά αφελείς – όχι μόνο για τον χώρο τους που στις επόμενες εκλογές δε θα πάρει ούτε όσα κουκιά πήρε σε αυτές του Ιουνίου, αλλά και για όλη την αριστερά – τότε ας βρεθούν κάποιοι στοιχειωδώς σοβαροί άνθρωποι μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τους μαζέψουν.

  Επίσης κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στην ηγεσία των μεταναστών, πολιτική και θρησκευτική, ότι τέτοιες πορείες, με τέτοιο χαρακτήρα μόνο κακή εντύπωση δίνουν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι και οι ηγεσίες των μεταναστών παίζουν τα δικά τους εσωτερικά παιχνίδια εξουσίας και λίγο τους ενδιαφέρει τι εντύπωση δίνουν παραέξω.

  Βεβαίως θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι χρειάζεται μια επίδειξη δύναμης. Επίδειξη δύναμης όμως προς ποιόν; Προς τους Χρυσαυγίτες για να τους αποτρέψει από περαιτέρω επιθέσεις; Δε νομίζω ότι πρόκειται να φοβηθούν, και αντίθετα τέτοιες εκδηλώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο τους.

  Επίδειξη δύναμης προς το κράτος ή την κυβέρνηση; Ότι τι; Ότι αν συνεχίσουν οι ξένιες «σκούπες» και οι επιθέσεις στα τζαμιά, θα εξεγερθούν; Καταρχήν δε νομίζω ότι φοβάται το πάνοπλο κράτος μερικές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες μεταναστών, που μάλιστα βρίσκονται στο στόχαστρο της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, όταν τα τελευταία χρόνια τα έχει βγάλει πέρα με εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια, ελλήνων πολιτών, που μάλιστα είναι και ψηφοφόροι. Πέρα από αυτό όμως, άλλο που δε θέλει η κυβέρνηση, να βρει αφορμή για ακόμα περισσότερη καταστολή.

  Άρα τελικά η επίδειξη δύναμης των μεταναστών γίνεται μόνο προς την ελληνική κοινωνία. Αυτήν την κοινωνία που υποτίθεται θέλουμε να κερδίσουμε οι αντιρατσιστές απέναντι στους νεοναζί.

  Επίσης κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τέτοιες διαμαρτυρίες χρειάζονται για να τονωθεί το ηθικό των μεταναστών. Να τονωθεί όμως με τι σκοπό; Να μπούνε με καλύτερο ηθικό στη σύγκρουση; Μα το ζήτημα είναι να αποφευχθεί η σύγκρουση, τουλάχιστον η σύγκρουση με συμμετοχή τους, γιατί αν αυτή συμβεί τότε κράτος και νεοναζί, με τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας που είναι έτσι κι αλλιώς ρατσιστική θα τους λιώσουν.

  Επίσης αν είναι κάθε φορά για να ανέβει το ηθικό των μεταναστών, να γίνονται πράγματα που θα δίνουν κανα-δυο ποσοστιαίες μονάδες στη Χρυσή Αυγή, τότε να λείπει το βύσσινο…

  Και τι πρέπει να γίνει;

  Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Ούτε υπάρχουν μαγικές λύσεις για το μεταναστευτικό, το ρατσισμό κ.λπ. Τα υπαρκτά προβλήματα είναι η συμπύκνωση της αντίθεσης του πλούσιου βορρά ή δύσης με τον φτωχό νότο ή ανατολή, κι εμείς απλώς έχουμε την ατυχία να βρισκόμαστε γεωγραφικά στο όριο δύο κόσμων.

  Είναι υποκριτής όποιος υποστηρίζει ότι μπορούν τα προβλήματα να λυθούν εδώ και επιφανειακά αν δεν λυθούν εκεί και συνολικά. Όσο ο πλούσιος βορράς εκμεταλλεύεται το φτωχό νότο, του απομυζά τον πλούτο, τους φυσικούς πόρους και την εργατική δύναμη, και τον ποτίζει φτώχεια, πολέμους και απόβλητα, τόσο ο φτωχός νότος, θα εξάγει την εξαθλίωσή του προς τον πλούσιο βορρά, διαμέσου των μεταναστευτικών ρευμάτων.

  Παρόλα αυτά, ένα ζήτημα είναι να έχουμε επίγνωση ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί πλήρως αν δεν ανατραπεί αυτό το σύστημα, (δηλαδή στο απώτερο μέλλον και σε παγκόσμιο επίπεδο) και άλλο ζήτημα είναι να μην κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις στο εδώ και στο τώρα. Πόσο μάλλον να κάνουμε τραγικά λάθη…

  Καταρχήν η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα του ρατσισμού δε αντιμετωπίζεται με πορείες – όσο κι αν κατεβαίνω σε αυτές – αλλά με δουλειά στις γειτονιές, αυτοοργάνωση, δίκτυα αλληλεγγύης κ.λπ.

  Ακόμα όμως και αν γίνονται πορείες, αυτό που χρειάζεται είναι στις αντιρατσιστικές πορείες να κατέβουν οι Έλληνες. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται καταρχήν συνεννόηση ΟΛΩΝ των χώρων και όχι τα τραγελαφικά καλέσματα του ΣΕΚ, συγνώμη της ΚΕΕΡΦΑ ήθελα να πω…

  Επίσης οι πορείες αυτές θα πρέπει να γίνονται με περιφρούρηση, για να αντιμετωπίσουν τυχόν επίθεση από φασίστες ή από την αστυνομία.

  Και βέβαια η περιφρούρηση θα πρέπει να είναι και σοβαρή ώστε να αποφεύγονται τα «άκυρα πεσίματα».

  Από εκεί και πέρα, επειδή τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, το όποιο αντιρατσιστικό κίνημα θα πρέπει

  – αφενός να δώσει όλες του τις δυνάμεις εναντίον της Ε.Ε. και των συνθηκών της, τύπου Δουβλίνου ΙΙ κ.λπ. Αν δεν ματώσουμε στην κυριολεξία, αν δεν κάνουμε γης μαδιάμ τα γραφεία της Ε.Ε. και τις πρεσβείες τους, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα.

  – και αφετέρου πρέπει να οργανωθεί «στρατιωτικά» και να μεταφέρει τον πόλεμο από το επίπεδο νεοναζί εναντίων μεταναστών, σε επίπεδο αντιρατσιστών εναντίον νεοναζί ή και κράτους. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος: ή θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο (σσ. !!! ???) ή θα πάρει χαρακτηριστικά εθνικά και τότε είναι από χέρι κερδισμένος από τους νεοναζί. Ή θα βγούμε εμείς να χτυπηθούμε με τους νεοναζί, ή θα σκοτωθούν με τους μετανάστες, και θα έχουν την υποστήριξη σχεδόν όλης της κοινωνίας.

  Επίσης σε ότι αφορά την αυτοοργάνωση των μεταναστών: θεωρώ την αυτοοργάνωση αναγκαία, και σε επίπεδο άμυνας, ιδιαίτερα για την αυτοπροστασία των ίδιων στις γειτονιές τους, στα σπίτια τους, στα τζαμιά τους, στα μαγαζιά τους, στις δουλειές τους. Κανείς δεν πρόκειται να πει τίποτα, ή έστω δεν πρόκειται να γίνουν πολλά, αν αφήσουν στον τόπο έναν Χρυσαυγίτη (σσ. !!! ???) που τους επιτέθηκε μέσα στο σπίτι τους ή στο τζαμί τους.

  Όμως μια αυτοοργάνωση που καταλήγει σε διαμαρτυρίες που δίνουν την εντύπωση στους παραέξω ότι η πρωτεύουσα της χώρας έχει καταληφθεί από φανατικούς ισλαμιστές, και μάλιστα βίαιους, θεωρώ πως είναι άκρως αντιπαραγωγική.

  Ή θα αλλάξουμε όλοι – αντιρατσιστές και μετανάστες – άμεσα τις τακτικές μας, ή η ήττα θα έρθει αγκαζέ με τη φρίκη…

  http://aganaktismenosaristeros.wordpress.com/2012/08/24/%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82/

  http://aganaktismenosaristeros.wordpress.com/
  ———————–

  Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

  ΥΓ. Υποτίθεται τώρα πως αυτός είναι από τους λογικώτερους μάλλον και παρόλα αυτά μιλάει για εμφύλιο και για θανάσιμα ξεκαθαρίσματα. Ετσι θα γλυτώσουμε την φρίκη; Εγώ νομίζω πως ότι και να κάνουμε πια δεν την γλυτώνουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s