Μεγάλη καταστροφή στη Χίο-Εύστοχες & αποκαλυπτικές δηλώσεις από την Αλέκα Παπαρήγα. Οργανωμένος εμπρησμός; 4 αποκαλυπτικά θέματα για τη Χίο.

wp.me/pPn6Y-ewL

Νέα Ενημέρωση: 23-08-2012  13:17

Στάχτη 127.400 στρέμματα στην Χίο μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ !

Θρήνος & απογοήτευση από την ανυπολόγιστη καταστροφή στο νησί

Οργανωμένος εμπρησμός;
>>>4 αποκαλυπτικά θέματα για τη Χίο>>>
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:30 την 18η Αυγούστου 2012 στην περιοχή Καρυών – Νέα Μονή σε δασική έκταση και λόγω των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές από τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χίου, όπως Ανάβατος, Αυγώνυμα, Λίθιο, Βέσσα, Έλατα, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πυργί, Όλύμποι, Καρύντα, Άγ. Γεώργιο Συκούσας, Σιδηρούντα, όπου μαίνεται για 3η μέρα, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών, στρατιωτών και κατοίκων.
Σύμφωνα με νεώτερες μετρήσεις των καμένων εκτάσεων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (E.F.F.I.S), οι συνολικά καμένες εκτάσεις από την εν λόγω πυρκαγιά ανέρχονται σε (127.400) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Ειδικότερα η σύνθεση των καμένων εκτάσεων είναι η εξής:

α) Το 4,56% δάση πλατύφυλλων

β) Το 17,58% βλάστηση σκληρόφυλλων
γ) Το 20,26% θαμνώδεις εκτάσεις
δ) Το 30,49% διάφορες φυτικές περιοχές και
ε) Το 27,12% αγροτικές εκτάσεις.

Σημείωση*: Μέχρι την 19η Αυγούστου 2012 η καταγραφείσα ζημιά ήταν 77.400 στρέμματα. Η νεώτερη καταγραφή των ζημιών έγινε την 20η Αυγούστου 2012.

Ερευνα: Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α, νομικού

*

*********************************************************

*********************************************************

Χίος: οργανωμένος εμπρησμός;

Ακολουθούν τα εξής θέματα

που μας γνωστοποιούν πολλά που δεν γνωρίζαμε

1. Η Αλέκα Παπαρήγα αποκαλύπτει

2. Η άποψη του defencenet.gr (Χίος: Οργανωμένος εμπρησμός –Βρέθηκαν μηχανισμοί, γνώριζαν έδαφος & δεδομένα meteo / Ν.Δένδιας: «Μας καίνε – Η ΕΥΠ αναλαμβάνει δράση»

3. Νέα στοιχεία «στη φόρα» από trikalagr & makeleio.gr (ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ-ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ)

4. Θυμίζουμε: «αλληλομαχαιρώματα» 40 Τούρκων Στρατηγών & ομολογία Γιλμάζ: «Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση, χρηματοδοτούμενοι από μυστικά κονδύλια των Τουρκικών Κυβερνήσεων»!

*********************************************************

*********************************************************

*

Χίος: οργανωμένος εμπρησμός;

1. Η Αλέκα Παπαρήγα αποκαλύπτει

>>>

Αποκαλυπτικές & εύστοχες

Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα για τις πυρκαγιές

(που μας γνωστοποιούν «θέματα» για το νησί, τα οποία δεν γνωρίζαμε…)

 
 
Θεωρούμε εξαιρετικά προκλητικές τις δηλώσεις του Υπ. Δημόσιας Τάξης ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και αυτές που κατατρώγουν τη Χίο είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών αλλά ο Υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ήδη από τις αρχές Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ ο Στρατής Κόρακας είχαν καταγγείλει ότι στο νησί είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, επομένως ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό κάτι που είναι δυστυχώς και ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας – πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου με το επαρκές προσωπικό. Τα στελέχη υψηλής ασφαλείας που έστειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και οι δυνάμεις οι εξωτερικές αποδείχτηκαν ανωφελείς για το νησί μιας και δεν έχουν την εικόνα των δυνατοτήτων, δεν ξέρουν καθόλου το χώρο.
Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεσα :
– Την πλήρη προστασία των μαστιχοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων και του δασικού πλούτου της περιοχής και όχι με τα συνηθισμένα υποκειμενικά και κριτήρια λιτότητας του ΕΛΓΑ, με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια.
– Ζηταμε να μην αλλάξει η χρήση γης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε μέρη που σήμερα καίγονται ακόμη στη Χίο έχουν υποβάλλει διεκδικήσεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τουριστικά συγκροτήματα, προκειμένου ν’ αλλάξει η χρήση γης, να στήσουν ανεμογεννήτριες και άλλες σχετικές με τον τουρισμό εγκαταστάσεις. Καμία αλλαγή χρήσης γης.
– Την 100% στήριξη της εγχώριας παραγωγής του νησιού. Η παραγωγή της μαστίχας είναι το βασικό έσοδο του νησιού και αν θέλετε σ’ αυτόν τον κλάδο απασχολούνται και άλλοι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

*

*********************************************************

*

Χίος: οργανωμένος εμπρησμός;

2. Η άποψη του defencenet.gr

>>>

Χίος: Οργανωμένος εμπρησμός –

Βρέθηκαν μηχανισμοί, γνώριζαν έδαφος & δεδομένα meteo

22-08-2012  03:01:29
H χθεσινή απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να εμπλέξει την ΕΥΠ και την αστυνομία σε ότι αφορά την αναζήτηση των ενόχων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, απλά επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εδώ και αρκετό καιρό:Οτι επίκειτο «ασύμμετρο» κτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή.Να σημειώσουμε ότι η Χίος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες γίνεται πεδίο δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών:Η υπόθεση της θαλαμηγού με τους Ουκρανούς που ναυάγησε στα Πρασονήσια, μεταξύ Χίου και Οινουσσών, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, για την ακρίβεια επάνω σε ελληνικό έδαφος και κάλεσε την … τουρκική ακτοφυλακή από το τηλέφωνο του σκάφους η οποία έκανε κανονική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντός ΕΧΥ και επί ελληνικού εδάφους, διακριβώθηκε ότι ήταν κλασική περίπτωση προβοκάτσιας.

 

 

Ερευνώντας το παρελθόν των Ουκρανών, διακριβώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η θαλαμηγός πριν … «προσαράξει» στα Πρασονήσια, είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή ήταν μια στημένη υπόθεση η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επεισόδιο με άγνωστες συνέπειες, αν δεν υπήρχαν αυστηρές εντολές από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας «να μην απαντώνται οι τουρκικές προκλήσεις όσο ακραίες και αν είναι».

Οι πυρκαγιές της Χίου είναι αναμφίβολα έργο εμπρηστών: Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτα υλικά καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στα δάση. Για τον μύθο των «οικοπεδοφάγων» που κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, ούτε λόγος: Ποιος να «επενδύσει» οικόπεδα μέσα σε μια κατακαμμένη περιοχή στο βουνό μακριά από την θάλασσα;

Σαφώς και υπήρχαν ισχυροί άνεμοι, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιος είχε ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα όταν προκλήθηκαν οι πρώτες εστίες σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές.

Ήξεραν ότι τα CL-215 και CL-415 δεν θα μπορούσαν να δράσουν τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Ποιος μπορεί να έχει τόσο ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα και να τοποθετεί εμπρηστικούς μηχανισμούς την στιγμή που ξεκινούν οι άνεμοι;

Οικοπεδοφάγοι ή ξένοι πράκτορες που έχουν ακριβή γνώση των μετεωρολογικών δεδομένων και της διαμόρφωσης του εδάφους της περιοχής;

 

 

Και που εκδηλώθηκε η φωτιά;

Στα πυκνά δάση της κεντρικής-νότιας Χίου που εδρεύει η κύρια δύναμη του ελληνικού Στρατού, δίπλα από τις πιθανές ακτές απόβασης. Αποψιλώθηκαν τα δάση, χάθηκε το φυσικό καμουφλάζ, εκτεθειμένο το πυροβολικό που θα επιχειρήσει να βάλλει κατά των συγκεντρώσεων της μικρασιατικής ακτής ή κατά των δυνάμεων απόβασης, εύκολος στόχος για την Αεροπορία και το πυροβολικό του εχθρού.

 

 

Ανώτερος αξιωματικός των ΕΔ σημείωνε στο defencenet.gr σχετικά με το θέμα:

«Για όποιον έχει μελετήσει το τουρκικό σχέδιο SUGA για κατάληψη των Οινουσσών ή άλλων μικρών νησιών στην περιοχή θα διαπιστώσουμε ότι η μεγάλη αγωνία τους είναι να γλυτώσουν τις βολές πυροβολικού τα αποβατικά τους είτε στα λιμάνια είτε κατά την διάρκεια του πλου τους προς τα νησιά. Πρακτικά τώρα έχει «αποκαλυφθεί» το 75% των τοποθεσιών μας στην Χίο».

Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα ζητήματα ποτ πρέπει να προσεχθούν. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εθνικό φρόνημα των κατοίκων της Χίου, αλλά και άλλων ακριτικών περιοχών, όπου η τουρκική προπαγάνδα, βοηθούντων και κάποιων Ελλήνων τοπικών αξιωματούχων εργάζεται εξαιρετικά μεθοδικά.

 

 

Το defencenet.gr έχει αποκαλύψει εγκαίρως τέτοιες προσπάθειες ειδικά στην περίπτωση της Χίου. Βοηθούσης, όχι απλά της αφασίας, αλλά και της μέχρι παρεξηγήσεως αδιαφορίας του μητροπολιτικού κέντρου, νησιά όπως η Χίος βρίσκουν πιο «ελκυστικές» τις τουρκικές «προσφορές»: 

«Μέσω… Σμύρνης συμφέρει καλύτερα να πηγαίνουμε αεροπορικώς στην Αθήνα, διαμηνύει στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου» γράφαμε στις 11/07. Δεν λέμε ότι έχει άδικο, αλλά καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις.

 

 

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην απάντηση του νομάρχη Χίου Πολύδωρα Λαμπρινούδη στις 29/04/2010 στο defencenet.gr.

Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντώντας σε δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίναμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους ανέφερε:

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.

Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».

 

 

 Ναι, σωστά καταλάβατε, ο νομάρχης ζητούσε τον εποικισμό του νησιού από μόνιμους Τούρκους κατοίκους…

 

 

Από εκεί και πέρα έχουμε τις προσφορές για «βοήθεια» από τους … Τούρκους, από αυτούς δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα κατέκαψαν το νησί και βέβαια έχουμε και κάποιες φωνές (ελπίζουμε απλά αφελείς) στο διαδίκτυο που εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε την τουρκική «βοήθεια».

Τι θέλουμε να πούμε με τα παραπάνω:

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απ’ότι φαινομενικά είναι.

Και ο εμπρησμός είναι μόνο ένα μέρος του σκηνικού που πάει να στηθεί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

*

Πως λειτούργησε το κράτος

>>>

Ν.Δένδιας: «Μας καίνε – Η ΕΥΠ αναλαμβάνει δράση»

21-08-2012   13:44:26
 

Image

*

*

Tην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πιθανότατα ξενοκίνητων εμπρηστών, υπονόησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του πριν λίγο. Κατ’αυτό τον τρόπο ζήτησε την συνδρομή της ΕΥΠ. Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις – αν όχι αποδείξεις – εμπρησμών εκ προθέσεως.

«Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πέρα από την Αστυνομία και των ειδικών υπηρεσιών της, τη συνδρομή και της ίδιας της ΕΥΠ»,είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί συνολικά 589 πυρκαγιές και ακόμα 16 σήμερα Τρίτη, γεγονός που οδηγεί το πυροσβεστικό σώμα στην απαραίτητη λήψη δραστικότερων μέτρων.

 

«Στο επίπεδο αυτό, γνωρίζουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήδη καταβάλλει προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών»,
 ενώ ευχαρίστησε προσωπικά όλες τις γυναίκες και τους άνδρες – μέλη του πυροσβεστικού σώματος που δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ  που επιτίθεται στην κυβέρνηση για παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών, λέγοντας ότι «είμαστε απόλυτα ειλικρινείς για το επίπεδο των δυνατοτήτων αυτής της χώρας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα υπερβάλλει εαυτώ».

 

 

Το defencenet.gr είχε έγκαιρα προβλέψει ότι εφέτος λόγω των μεθοδεύσεων στο τομέα της αεροπυρόσβεσης με τον «διαγωνισμό»-φιάσκο της NAMSA και της απουσίας κατάλληλων αεροσκαφών της ΠΑ (τα CL-215/-415 ότι μπορούσαν να δώσουν το έχουν δώσει και πλέον είναι τεχνολογικά ξεπερασμένα) τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά.

Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Και φαίνεται ότι οι ξενοκίνητοι εμπρηστές ήταν ενημερωμένοι για την απουσία εναέριων μέσων.

Είναι τραγικό, αλλά οι ρωσικοί γίγαντες, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Mil Μi-26, που τα περασμένα χρόνα προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, βρίσκονται παραρκαρισμένα και σε ακινησία λόγω του «διαγωνισμού» της ΝΑΤΟϊκής υπηρεσίας που πρόκρινε τους … Τούρκους (!) για να επιχειρούν από τα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

*

*********************************************************

Χίος: οργανωμένος εμπρησμός;

3. Νέα στοιχεία «στη φόρα»

από trikalagr & makeleio.gr

>>>

ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris  Στις 23 Αυγούστου 2012 – 11:10.

fotia-agio-oros

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ

Καίγεται η Πατρίδα μας, καίγεται και το Βιός μας …δεν φταίει κανείς ;

Οι άσχετοι ,οι ανεύθυνοι αλλά υπόλογοι θα είναι όλοι τους απέναντι στην Πατρίδα μας που καίγεται, όλοι τους !

Διαβάζουμε πόνος, χαμός θρήνος καίγεται η Πατρίδα μας…Για ρίξτε μια ματιά στο καθρέπτη !

Ποιος φταίει ; δεν φταίει κανείς ; Κανείς σας δεν έχει τύψεις ;

Πέρυσι Αύγουστο μήνα κάηκε ο ΄Εβρος κάηκαν στρέμματα δασώδους γης

χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τους εμπρηστές, χωρίς να υπάρχει η δικαιολογία των Οικισμών των παραθαλάσσιων εκτάσεων και τα γνωστά και τετριμμένα … Χέρσα η γή πουθενά να μπορείς να κρυφτείς να λουφάξεις ..Καμένος τόπος 24 -25 Αυγούστου του 2011 είχε και τότε αέρηδες είχε και τότε μελτέμια !

Σχεδόν όλες οι εναλλακτικές θέσεις του Στρατού μας σε κοινή θέα ούτε φλογοβόλα επιλαρχία δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια αποψίλωση ,το φωνάζαμε τότε άκουγε κανείς ; Έγινε κάτι, κάποιοι πονηρεύτηκαν, κάποιοι είπαν, μα καλά στον Κάλαμο Αττικής, μα στον Έβρο;

Να περάσει ο καιρός να ξεχαστεί η ζημιά, κάποιοι είπαν, να βγει και καινούργιο χορτάρι και κάποιοι να παραγγείλουν δίκτυα παραλλαγής για τον στρατό μας.

 

Σήμερα καίγεται η Χίος εχθές κάηκε η Κορινθία και συνελήφθησαν Βούλγαροι και Ρουμάνοι οι εμπρηστές …Κάποιοι έτρεξαν να τους υπερασπιστούν !

Κατά λάθος η φωτιά, λένε, ποινές για εμπρησμός εξ αμελείας και να ζήσουμε να το θυμόμαστε το δάσος !

Η Χίος καταστράφηκε, η Χίος χάθηκε , πόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί κάηκε η Χίος και το κυριότερο πώς κάηκε η Χίος !

 

Πρίν από μερικούς μήνες μαζεύτηκαν οι προύχοντες του τόπου στα παράλια της Μικράς Ασίας και αφού έφαγαν και ήπιαν αποφάσισαν και εισηγήθηκαν στην τότε Κυβέρνηση την επίσκεψη Τούρκων στα νησιά μας.

Πρώτα Κω και Ρόδο και μετέπειτα Σάμο και Χίο, την επίσκεψη Τουριστών απο την Τουρκία χωρίς την απαραίτητη βίζα !

Να φέρουμε Τουρίστες βρε, να γεμίσουμε τα μαγαζιά μας ,τις μαρίνες μας με σκάφη, μπροστά στους παράδες δεν μετράμε τίποτε !

 

Ήταν η ημέρα που οι »μπουνταλάδες» Τούρκοι ξεσάλωναν στην Θράκη και τα όργανα τους αποθρασύνονταν ….

Εμείς και το κέρδος μας μάς νοιάζει, τίποτε άλλο … Γλέντια και φαΐ με τους Τουρκαλάδες !

 

Τώρα κάηκε η Χίος, ένα νησί με τεράστια στρατηγική σημασία για την Ελλάδα, κάποιος τοπικός Άρχοντας είπε να μας έρθουν νέοι κάτοικοι στο νησί γιατί εμείς γερνάμε …Θα έρθουν μπάρμπα, εσύ κοίτα τους Παράδες σου !

 

Οταν καήκε η Πελλοπόνησος και 70 άνθρωποι, η ΕΥΠ σε έκθεση της έκανε λόγο για σκοπιανούς με αλβανικά διαβατήρια, για τις φωτιές ο Γιλμάζ -υπουργός αμύνης της Τουρκίας- μίλησε ότι ήταν έργο εμπρησμού Τούρκων πρακτόρων, κάνοντας λόγο για παρακράτος μέσα στις Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας !

 

Μίλησαν και έγραψαν ότι η Χίος υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή μετά την σφαγή το 1822 ! Μέγα λάθος …Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή: θα ρημάξει ο τόπος, θα ρημάξουν τα πάντα, τα δένδρα που έδιναν αυτό το μοναδικό προϊόν την μαστίχα, πάνε, θα φύγουν οι νέοι, θα μείνουν τα γερόντια και χωρίς Παράδες …

 

Κάποιοι μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο και μάλιστα αυτοί που έχουν την ευθύνη …

Βγήκε στα κανάλια ο Υπουργός και μας γνωστοποίησε οτι η ετοιμότητα των Πυροσβεστικών αεροσκαφών απο 22 είναι μόλις 11, βγήκε και μας είπε οτι δεν έχει μέσα. Πότε ; Μόλις ανέλαβε. Κάποτε αυτό θα ήταν πληροφόρηση του εχθρού και τιμωρούνταν ανάλογα …

 

Τώρα έχει, λέει, ενδείξεις και ζητάει την συνδρομή της ΕΥΠ, πάλι από τα κανάλια. ΕΛΕΟΣ βρε άσχετοι !

Όσο οι πολιτικοί λειτουργούν για τους ψήφους και το «κατόπιν των ενεργειών», είμαστε χαμένοι από χέρι …

Δυστυχώς η Πατρίδα χάνεται, χάνεται και το Βιός μας, γιατί αν δεν υπάρχει Βιός θα φύγουν και τα παιδιά μας …μαζί με τα κόκαλα μας και τα κονίσματά μας.

Βετεράνος

trikalagr.blogspot.com, makeleio.gr

*

*********************************************************

Χίος: οργανωμένος εμπρησμός;

4. Θυμίζουμε:

«αλληλομαχαιρώματα» 40 Τούρκων Στρατηγών

&

ομολογία Γιλμάζ:

«Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση,

χρηματοδοτούμενοι από μυστικά κονδύλια

των Τουρκικών Κυβερνήσεων»!

>>>

Υποθέσεις Εργκενεκόν, Βαριοπούλα

Στην αποστρατεία 40 τούρκοι στρατηγοί που κατηγορούνται για συνωμοσία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 05 Αυγούστου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2012 13:22
Web-Only

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποστράτευσαν και τους 40 στρατηγούς και ναυάρχους που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι συνωμότησαν εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ ενέκρινε την απόφαση στο τέλος των τετραήμερων εργασιών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) να αποστρατευτούν συνολικά 55 στρατηγοί και ναύαρχοι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι 40 ανώτατοι αξιωματικοί που έχουν προφυλακιστεί στις δίκες για τις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλα, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Η εξέλιξη είναι πολύ διαφορετική από εκείνη στην προηγούμενη σύνοδο του YAS, όταν οι τέταρτοι αρχηγοί των Όπλων είχαν παραιτηθεί πριν καν από την έναρξή της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση εκατοντάδων στρατιωτικών.

Στις φυλακές έχουν οδηγηθεί επίσης δημοσιογράφοι, νομικοί και πολιτικοί, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι προσπαθούσαν να ανατρέψουν την ισλαμιστικών καταβολών κυβέρνηση. Επικριτές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών.

Το YAS, το οποίο συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο υπό την προεδρία του Ερντογάν, διόρισε επίσης νέο διοικητή της Δεύτερης Στρατιάς, που έχει την ευθύνη για την αποτροπή επιθέσεων από τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ.

Ο Ερντογάν έχει προειδοποιήσει τους Κούρδους στη Συρία ότι ο στρατός της χώρας του μπορεί να επέμβει εάν θεωρήσει ότι δημιουργείται μια «απειλή» για την Τουρκία, ενώ οι μάχες των τουρκικών δυνάμεων με κούρδους αντάρτες αναζωπυρώνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: tanea.gr

*

*

Απίστευτες αποκαλύψεις από τον Μεσούτ Γιλμάζ

Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!

25/12/2011  13:02

75

Σε αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, παραδεχόμενος ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ, το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιργκιούν», το οποίο επικαλούνται τα εξειδικευμένα σε αμυντικά και ελληνοτουρκικά θέματα, onalert.gr και defencenet.gr, ο Μεσούτ Γιλμάζ, μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια της εποχής, αναφέρει:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί, όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά το διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.

Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου, πέρα των μυστικών κονδυλίων, όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.

Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό».

Πηγή: protothema.gr

*

ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΣΟΚ

Αναψε φωτιές ο Γιλμάζ

Ποιες περιοχές είχαν καεί την επίμαχη περίοδο

ΕΘΝΟΣ
«E» 27/12/2011

Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε πως μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους δόθηκαν επί Τσιλέρ για «αντίποινα με εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα»

Ο Μ. Γιλμάζ δήλωσε πως η Τ. Τσιλέρ δεν τον ενημέρωσε για το πού πήγαν τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους που αφορούσαν και τους εμπρησμούς σε ελληνικά δάση, όταν τη διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία
*
Ο Μ. Γιλμάζ δήλωσε πως η Τ. Τσιλέρ δεν τον ενημέρωσε για το πού πήγαν τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους που αφορούσαν και τους εμπρησμούς σε ελληνικά δάση, όταν τη διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία

Με μια απροσδόκητη ομολογία-σοκ ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ ήρθε σε ανύποπτο χρόνο να βγάλει στη φόρα όλο το εμπρηστικό (και άκρως ανθελληνικό) παρελθόν του «βαθέος κράτους» της Τουρκίας, ανεβάζοντας στο κόκκινο το διπλωματικό θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των ελληνικών κομμάτων.

*

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Birgun», ο 64χρονος κεντροδεξιός (ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός για κάποιους μήνες το 1991, για κάποιους μήνες το 1996, καθώς και για την περίοδο από τον Ιούνιο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 1999) δήλωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι Τούρκοι μυστικοί πράκτορες επιδίδονταν σε εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1993-1996, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ. Επικαλούμενος έκθεση για τη σκοτεινή δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επί πρωθυπουργίας Τσιλέρ, ο 64χρονος υποστηρίζει πως με κάποια από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους χρηματοδοτήθηκαν: «H απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν κατά του προέδρου Αλίγιεφ και τα αντίποινα με εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιλμάζ (ο οποίος διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία την Τσιλέρ τον Μάρτιο του 1996) δήλωσε πως σε αντίθεση με όλους τους άλλους πρωθυπουργούς της Τουρκίας, οι οποίοι όταν τελείωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχό τους σχετικά με το πού και το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κρατικά κονδύλια, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός». «Πιστεύω ότι υπήρχαν λεπτομέρειες που δεν μου γνωστοποιήθηκαν… η έκθεση περιελάμβανε όλες τις πληροφορίες εκτός από τα κρατικά απόρρητα, όπως την απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας», δήλωσε ο Γιλμάζ αναφερόμενος σε έκθεση που του είχαν παρουσιάσει σχετικά με ένα τουρκικό σκάνδαλο του 1996 (το επονομαζόμενο «Σουσουρλούκ», το οποίο έμελλε να φέρει στο φως τους δεσμούς κυβέρνησης, ενόπλων δυνάμεων και οργανωμένου εγκλήματος).

*

Αποκάλυψη το 1996 Στις 29 Νοεμβρίου 1996 το «Εθνος» αποκάλυψε την έκθεση των ελληνικών υπηρεσιών για τη δράση των Τούρκων πρακτόρων και τη σχέση τους με τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Αποκάλυψη το 1996
Στις 29 Νοεμβρίου 1996 το «Εθνος» αποκάλυψε την έκθεση των ελληνικών υπηρεσιών για τη δράση των Τούρκων πρακτόρων και τη σχέση τους με τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα
*

Με τις παραπάνω, αν μη τι άλλο, εμπρηστικές αποκαλύψεις του ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός έρχεται, με κάποια χρόνια καθυστέρηση, να επιβεβαιώσει τους ελληνικούς φόβους του παρελθόντος (τον Οκτώβριο του 1995 οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν συντάξει εμπιστευτική έκθεση για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν με στόχο την «οχύρωση» των νησιών του Αιγαίου ενάντια στις προκλήσεις της Αγκυρας) και τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί ανάμειξης Τούρκων μυστικών πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά ο επιφανής Τούρκος δημοσιογράφος της «Hurriyet» Εμίλ Τσολασάν είχε υποστηρίξει σε βιβλίο του πως μυστικός πράκτορας του είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ και ένα από τα μεγάλα ονόματα του τουρκικού παρακράτους, ο πρώην «Γκρίζος Λύκος» Χ. Κιρτζί (το άλλοτε δεξί χέρι του ακροδεξιού παρακρατικού ναρκεμπόρου Αμπντουλάχ Τσατλί), είχε -με τηλεφωνική του παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού «HBB» τον Νοέμβριο του 1996- αναφερθεί σε «εμπρησμούς δασών σε νησιά γειτονικής χώρας».

Θύελλα αντιδράσεων
Εξηγήσεις από την Αγκυρα ζητεί η ελληνική πλευρά
Στο άκουσμα των αποκαλύψεων του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού, η ελληνική πλευρά αντέδρασε εντονότατα. «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον Μεσούτ Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, ενώ περισσότερο καυστικά ήταν στις αντιδράσεις τους τα ελληνικά κόμματα.

Ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση Ερντογάν «οφείλει να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς». «Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει -εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να δεσμευτεί δημοσίως ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να εκτελούνται.

Από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ τόνισε πως οι δηλώσεις Γιλμάζ επιβεβαιώνουν τα όσα ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε υποστηρίξει στο παρελθόν, ενώ το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού έσπευσε να σημειώσει πως «οι δηλώσεις Γιλμάζ δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών» και πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις για την ισχύ των δηλώσεων». «Μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση» αποτελούν οι εν λόγω αποκαλύψεις και για την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντ. Μπακογιάννη, η οποία κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να καταγγείλει μέσω του ΥΠΕΞ το γεγονός στην ΕΕ και να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr

ΝΗΣΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ
Οι περιοχές που κάηκαν την επίμαχη περίοδο
Τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, η Αττική, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη είχαν υποστεί καταστροφικές πυρκαγιές κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρθηκε με τις δηλώσεις του ο Μ. Γιλμάζ. Την περίοδο εκείνη είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για ενδεχόμενες ευθύνες μυστικών υπηρεσιών της γείτονος χώρας, χωρίς όμως ποτέ να εξακριβωθεί διασύνδεση Τούρκων πρακτόρων. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε πρόσφατα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, στα νησιά του Αιγαίου τα έτη 1995 και 1996 παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη συχνότητα πυρκαγιών της περιόδου 1983-2005. Κατά τη δεκαετία του ’90 τα νησιά είδαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα να γίνονται στάχτη. Σοβαρές πληγές είχε δεχτεί η Σάμος, αλλά και το νησί της Ικαρίας όπου το 1993 οι φονικές πυρκαγιές αφαίρεσαν τη ζωή 13 ανθρώπων. Στη Ρόδο, το 1992 χιλιάδες στρατιώτες συμμετείχαν σε μια τιτάνια μάχη ενάντια στις φλόγες που μετέτρεψαν σε στάχτη 80.000 στρ. δάσους, ενώ μέσα στην πόλη σημειώνονταν βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς.

Πεντέλη
Το καλοκαίρι του 1993 η Αττική δέχτηκε συνολικά 40 συντονισμένα χτυπήματα εμπρηστών, με πυρκαγιές να εκδηλώνονται ταυτόχρονα σε πολλά σημεία του νομού, ενώ το 1994 στις φλόγες τυλίχτηκαν η Σταμάτα και ο Αγιος Στέφανος. Η τραγωδία συνεχίστηκε το 1995, όταν κάηκε σημαντικό τμήμα του Πεντελικού όρους. Το 1997 η πύρινη λαίλαπα εξαφάνισε μέσα σε λίγες μόλις ώρες ένα μεγάλο μέρος του δάσους του Σέιχ Σου. Ολοι τότε μιλούσαν για εμπρησμό, αφού στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονταν σε εξέλιξη άλλα έξι μέτωπα.

Κατερίνα Ροββά

Πηγή: ethnos.gr ( ΕΘΝΟΣ «E» 27/12/2011 )

*

*

Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τη φωτιά που καίει για τρίτη μέρα τη Χίο… Μεγάλη ζημιά και στα σπάνια μαστιχοχώρια.

wp.me/pPn6Y-ew7

*

3 σκέψεις σχετικά με το “Μεγάλη καταστροφή στη Χίο-Εύστοχες & αποκαλυπτικές δηλώσεις από την Αλέκα Παπαρήγα. Οργανωμένος εμπρησμός; 4 αποκαλυπτικά θέματα για τη Χίο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s