ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς – Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

«Να δώσει εξηγήσεις και να μην κρύβεται» κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, αναφερόμενος στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο».

 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αγωνιστεί για να αντιστρέψει αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων στην ΑΤΕ.
 
Σημείωσε ότι οι επικεφαλής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος διεκδικούν βραβείο Γκίνες, για την εκποίηση μιας κερδοφόρας τράπεζας σε μια ιδιωτική, «που έχει παθητικό και είναι μη βιώσιμη».


 
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πτωχευμένη τραπεζοκρατία που κυβερνά τον τόπο και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να σπάσει το «πέπλο σιωπής και συγκάλυψης» σχετικά με «αποφάσεις που λαμβάνονται όχι στη Βουλή, αλλά στη σκιά».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα περί «χαριστικής μεταβίβασης» της τράπεζας.

« Όλα τα έγγραφα που ζήτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας θα του δοθούν άμεσα», διαβεβαίωσε ο κ. Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας ότι «τα υπόλοιπα θα απαντηθούν ασφαλώς στη Βουλή». Εκεί, πρόσθεσε, «θα φανεί ποιοι ασκούν πολιτική υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και ποιοι δημαγωγούν και υπηρετούν άλλα συμφέροντα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τέλος ότι η υπόθεση της ΑΤΕ είναι αποτέλεσμα «της έλλειψης βιωσιμότητας της» και υπενθύμισε ότι με την τελευταία ρύθμιση οι θέσεις εργασίας της τράπεζας «εξασφαλίστηκαν πλήρως» και ότι οι αγροτικές γαίες «δεν κινδυνεύουν και θα ρυθμιστούν με νόμο», ενώ οι θυγατρικές της επιχείρησης περιέρχονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών εν όψει των επικείμενων αγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των τραπεζών. Ειδικότερα ζητά:
 
1. Tην κοινοποίηση της έκθεσης της Black Rock από την ΤτΕ, ως επόπτη του τραπεζικού συστήματος.
 
2. Την κοινοποίηση των κριτηρίων με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, καθώς και τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας.
 
3. Την κοινοποίηση των εκθέσεων των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα επιχειρησιακά σχέδια (business plans) και τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης (capital plans) των τραπεζών που έχουν υποβληθεί στην ΤτΕ και στο ΤΧΣ, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα (Βασιλεία ΙΙ).
 
Την ίδια στιγμή, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για «το μέγα σκάνδαλο της χαριστικής μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζας Πειραιώς», ζητώντας να ενημερωθούν για το ποσό που κατέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για να αποκτήσει το «καλό» τμήμα της ΑΤΕ, αλλά και το συνολικό ποσό που θα καταβάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να καλύψει το κενό στον ισολογισμό της «καλής» ΑΤΕ.
 
Ζητούν επιπλέον να ενημερωθούν ποιο θα είναι το συνολικό ποσό που θα έχει καταβάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αρχική ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, την ανακεφαλαιοποίηση του νέου σχήματος την κάλυψη του κενού στον ισολογισμό της «καλής» ΑΤΕ, αλλά και για οποιοδήποτε άλλον λόγο. Αντίστοιχα, ζητούν να μάθουν ποιο θα ήταν το ποσό που θα δαπανούσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αν απλώς ανακεφαλαιοποιούσε την ΑΤΕ.
 
Καλούν επίσης τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ, όπως είχε δεσμευτεί μετά τις απώλειες από τη συμμετοχή της Τράπεζας στο PSI, όπως έγινε με τις ιδιωτικές τράπεζες, ποιες ήταν οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα σχετικά με την ΑΤΕ κι αν έχει λάβει υπόψη της τις καταγγελίες στο Reuters, σχετικά «με παράνομες πράξεις κορυφαίου διοικητικού στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς».
 
Τέλος, ζητούν να μάθουν πώς θα προστατευθεί η αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη στην ΑΤΕ, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και πώς θα προστατευθούν τα συμφέροντα των μικρομετόχων.
 
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσουν την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.
 
Εν τω μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Τρίτη ανοιχτή συζήτηση-διαβούλευση με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων από το χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων και των αγροτών, των εργαζομένων στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ καθώς και ενώσεων προστασίας καταναλωτών.
 
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην αίθουσα της Γερουσίας στον 1ο όροφο της Βουλής. Στόχος όπως αναφέρεται είναι «η ακύρωση της διάσπασης της ΑΤΕ σε «κακή» και «καλή» τράπεζα, με τη χαριστική παραχώρηση της τελευταίας στην Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT]  και η διατήρησή της ως ενιαίας δημόσιας Τράπεζας.
 
Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα παρέμβει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Οι εργαζόμρνοι στην ΑΤΕ προχωρούν από σήμερα (31-7-12) σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Πηγή: http://tvxs.gr/news/ellada/tsipras-tha-agonistoyme-gia-na-antistrepsoyme-tin-polisi-tis-ate

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-eoq

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

15 σκέψεις σχετικά με το “ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς – Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

 1. Φυσικά και πρέπει, για οικονομικούς λόγους, να φύγουν οι αστυνομικοί από την φρούρηση βουλευτών, αλλά δείτε παρακάτω με ποιό τρόπο θα μειωσουν άλλα 300 ευρώ τους μισθούς μας….
  ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!
  ΤΩΡΑ, Ο ΚΑΘΕ Λ/Μ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΟΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΑΡΙΑ!… ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ!! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

  Ε ΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΠ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ, ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΑΚΟΣΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.
  …ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΤΟ ΤΡΙΑΚΟΣΑΡΙ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.

  ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΛΛΑ 300 ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΑΡΙΑ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

  • Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ»; Η ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

   Για διάβασε εδώ και ξαναέλα με τον κηδεμόνα σου, γιατί όχι τρακοσάρι δεν σε βλέπω να παίρνεις, Ελληνόπαιδα, ούτε την τάξη να περνάς σε βλέπω:

   «Οι βουλευτές συγκυβέρνησης και Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την Αγροτική

   Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

   Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση – σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

   Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.
   Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.
   Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.
   Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.»

   Γράψε τώρα μια έκθεση με θέμα «τι πάει να πει ξεβρώμισμα». Πρόσεχε να τεκμηριώνεις τις απόψεις σου, δεν φτάνουν τα φτηνά συνθήματα.

   Να σου πω ακόμα ότι στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο τελευταίες απογραφές, ο πληθυσμός της Ελλάδας ΜΕΙΩΘΗΚΕ.

 2. κοντευουν 50μερες και η η κρυμμενη κατω απ τα σκεπασματα, πολιτικη συμφωνια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καθε μερα, καθε ωρα και σε ολο και περισσοτερο κοσμο γινεται και πιο φανερη

  δεν κουνιεται φυλλο,σε σημειο που να δικαιολογειται οποιαδηποτε σκεψη περι συστηματικης, συστημικης υπονομευσης

  οι συριζαιοι του 30% τα μελη, οι φιλοι, οι νεοκοποι οπαδοι του ροζ, οι φαν της οπαδικοτητας, απηυδισμενες δευτερατζες που διψασαν για πρωταθλητισμο, αφελεις αναλυτες, φοβικοι τουριστες, βαρεμενοι ποιητες, βρεγμενες γατες , υπνωτισμενoi υπαληλισκοι , απογοητευμενες Loverdikes κομμωτριες που ανακαλυψαν τον Ale3is, αναλφαβητοι ΔΕΗτζηδες που μπερδευτηκαν με τη ΔΕΑ, ρεφορμιστες απο πεποιθηση, αρνητες της Βιας απ οπου κι αν προερχεται, αρνητες της Δευτερης Σκεψης επειδη προκαλει πονοκεφαλο, οι ελα μανα, ελα γιοκα μου , βαζελοι που λατρεψαν την Ελινα τους, προδομενοι πασοκοι, θιγμενοι πατριωτες, αποτυχημενοι golden boys κλπ κλπ κλπ ομονοησαν πανω σε 2 σημεια

  1) η ΛΥΣΗ βρισκεται ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ και
  2) αποκτιεται ΜΟΝΟ, μεσω αναθεσης σε ειδικους και αυθεντιες

  κατοπιν ολων τουτων, η αναμονη βαφτιζεται ρεαλισμος, η υπομονη πολιτικη αρετη, η απουσια ταχτικη αναγκαιοτητα,η αποαθαρυνση ενθαρυνση και το κρεας ψαρι
  δεν εμφανιζονται πουθενα μην και κακοχαραχτηριστουν, μην και ραγισει κανα τζαμι και ηταν παροντες, μην και τους μαλωσει ο Μπρεντεντερης και η Τρεμει για τις συναναστροφες τους , μη και χαλασουν το κλιμα της ομοουσιας προς το Θειο πατριδας
  αποντες … απουσιες … δεν τους βρισκεις πουθενα
  τι απεργιες, τι συγκεντρωσεις, τι αντιφασιστικα, τι συνελευσεις … αγνωστα γραμματα

  το συστημα κατηγαγε την μεγαλυτερη νικη του απο το 74
  καταφερε να συγκεντρωσει, εγκλωβισει, καναλιζαρει και εντελει αφομοιωσει την αγαναχτηση, την επιθυμια αντιστασης και εξεγερσης , σε ενα συστημικο παραμαγαζο, αποδιδοντας θεσμικο ρολο στη διαχειρηση της ΟΡΓΗΣ

  καταφερε να συγκεντρωσει τον οποιν αερα δροσιας και αντιστασης φυσηξε και να τον πουλαει πλεον στα ραφια των ενναλακτικων σουπερμαρκετ, σαν «φρεσκο O3 πλατειων του 2011» σε συσκευασιες κονσερβων των 250ml προσιτες για καθε βαλαντιο και καθε αγαναχτηση

  απο κει και περα,ολα τ αλλα ειναι λογια,λογια λογια και παλι λογια

  ολα ΔΙΚΑ τους πλεον, λουστειτε τους, η για την ακριβεια ας τους λουστουμε …

  • Χαχαχαχαχαχα
   Ορε! Μη ντα βλεπεις όλα μαυρα. Τα υπογεια ρευματα υπαρχουν και οσονουπω θαρθουν στην επιφανεια. “UBUNTU”. 😉

   Υπάρχω γιατί υπάρχουμε

   Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ’ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα. Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί. Ύστερα κάθισαν σ’ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα. Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν “UBUNTU” που σημαίνει «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!» Η λέξη “UBUNTU”στην γλώσσα τους σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε». 😉

   http://www.open.ypoga.net/node/1343

  • Φίλε, θα μπορούσα να συμφωνήσω ίσως μαζί σου, αλλά ελικρινά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τη στάση του συριζα.

   Στο τώρα, οι ευθύνες που βλέπω είναι ατομικές. Ωραία όλα, αλλά ο λαός είναι εκείνος που δεν έχει διάθεση να κάνει το παραμικρό, για διάφορους προφανώς λόγους.

   Να σου πω τους δικούς μου:
   Γιατί νιώθω μαλάκας να κάνω το οτιδήποτε για μια απρόσωπη μάζα, όταν αυτή η ίδια με κοντά στο 49% έβγαλε την τρικομματική κυβέρνηση και όλον τον καιρό που εμείς ξημεροβραδιαζόμασταν στους δρόμους μας περιγελούσε. Και, προσωπικά, ήμουν στους δρόμους ενώ θεωρητικά δεν ανήκα σε καμία από τις άμεσα θιγόμενες ομάδες: ούτε μισθωτή είμαι, ούτε συνταξιούχος, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε ιδιωτική, ούτε σπίτι έχω να μου βάζουν χαράτσια, ούτε βλέπω το μέλλον μου σε αυτήν εδώ τη χώρα. Έχω αποφασίσει πλέον ότι το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη μου θα εκφράζεται προσωπικά και επιλεκτικά. Οι άλλοι ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Θα τρέξουν να σβήσουν τη φωτιά μόνο όταν θα καίγεται ο δικός τους κώλος; Ε, περιμένω να το δω αυτό.

   Για μένα, την ευθύνη δεν την έχει κανένας συριζα/κκε/χρυσή αυγή. Αν ο κόσμος επιλέγει να είναι πρόβατο, η ευθύνη είναι δική του. Το 30% του συριζα έχει πέσει στο 16. Τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές, εκτός ίσως από τα ποσοστά της χρυσής αυγής, του κκε και ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, δεν αντιστοιχούν στους βαμμένους υποστηρικτές τους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μιλάμε για άτομα που περιμένουν από τον Τσίπρα να τα καθοδηγήσει. Είτε δρουν είτε αδρανούν, η απόφαση και –σίγουρα– η ευθύνη είναι δική τους.

   Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι το σύστημα πέτυχε μια τεράστια νίκη με τις εκλογές: αυτή είναι η ηττοπάθεια όσων είχαν μαζέψει κάποιο στοιχειώδες κουράγιο (μεταξύ τους κι εγώ). Ακόμα δεν έχει απαγορευτεί επισήμως κάτι από αυτά που περιγράφεις. Ούτε χρειάζονται «φωτεινοί ηγέτες» για να τα διοργανώσουν. Χρειάζεται πίστη στην αποτελεσματικότητά τους και διάθεση. Αυτά τα δύο είναι που λείπουν.

 3. δεν εχω καμμια απαιτηση να συμφωνησεις μαζι μου, αλλα μη μου λες δεν ασχολουμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ

  μπορει πραγματι να μην ασχολεισαι με τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλα δεν παυει να αποτελει μερος και αιτια του προβληματος που εχεις/εχω /εχουμε, ειδικα που ο κοσμος ΕΠΕΝΔΥΣΕ πανω του ελπιδες και του ΑΝΑΘΕΣΕ την λυση του προβληματος

  αυτην την ΕΠΕΝΔΥΣΗ ομως και την ΑΝΑΘΕΣΗ και οι εξ αυτων προκαλουμενη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ οχι μονο την επιδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα καλιεργηθηκε ως προσδοκια και απο χωρο εκτος αυθεντικα κινηματικο

  τωρα λοιπον αντι να αγαναχτειτε και να κλαιγεστε (διοτι κλαιγεστε) με τον κοσμο που αδρανει, καλυτερα να δουμε ολοι μαζι που οδηγησαν οι απο μερια μας αβολοντε και αυθερετα καθορισμοι του υψους του πηχη για τους αγωνες και εν συνεχεια η καλιεργεια της αφελους σωτηριολογικη Συριζαικης προσδοκιας

  αν εμεις (οι ντεμεκ ξυπνιοι) ειμαστε αυτοχειρες δεν μας φταιει ο κοσμος

  ο κοσμος , ο λαος ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ και ηταν ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ
  δεν επιλεγει να ειναι προβατο,επιλεγει απλως που του φαινεται ως πιο προσφορο και εδω ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ του πρηξανε τα αρχιδια (του μαλακα του λαου … η οτι αλλο θες) οτι

  1) η ΛΥΣΗ βρισκεται ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ και
  2) αποκτιεται ΜΟΝΟ, μεσω αναθεσης σε ειδικους και αυθεντιες

  τι ηθελες δλδ να κανει ?????

  • φυσικα μπορεις και να την δεις «ληστης»

   Θα υπάρχει μια διέξοδος,
   είπε ο παλιάτσος στο ληστή
   Κι αν σου ‘χει μείνει μια σταλιά ντροπή,
   δώσε λιγάκι προσοχή

   Εμπόροι πίνουν το κρασί μας,
   και κλέβουνε τη γη
   Εσύ είσαι η μόνη μας ελπίδα,
   σε περιμένουμε να ‘ρθεις

   Τα παίρνεις όλα πολύ στα σοβαρά,
   ήταν τα λόγια του ληστή
   Έχουν περάσει όλα αυτά
   πάει καιρός πολύς

   Εδώ απάνω στα βουνά
   δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή
   Για ό,τι έχει κερδηθεί
   για ό,τι έχει πια χαθεί

   ….

  • Δεν ξέρω αν φαίνεται σαν να κλαίγομαι –για να το λες, προφανώς αυτό βλέπεις κι επομένως κατά μια έννοια έτσι είναι– εγώ νιώθω απλώς αδιάφορη για τον κόσμο που αδρανεί. Ούτε αγανακτισμένη ούτε τίποτα.

   Για το τι ήθελα να κάνει θα σου αναφέρω το τι θα περίμενα και θα θεωρούσα αξιοπρεπές να κάνουν ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι:
   οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ, οι αγρότες και όλοι αυτοί που έχουν υποθηκεύσει χωράφια και λοιπές ιδιοκτησίες αμφιβόλου προέλευσης (γιατί αμφισβητώ το κληρονομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία γης, αν δεν ισχύει για όλους, συμφωνώ με το δικαίωμα χρήσης της), αυτοί λοιπόν που θίγονται άμεσα από τη διάλυση και τη μεταβίβασή της θα περίμενα να ξεσηκωθούν με όποιον τρόπο τους έρθει. Αντ’ αυτού: σιωπή.

   Δεν λυπάμαι εκείνον που δεν λυπάται τον εαυτό του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s