Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΤΕ – ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ!!

Δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Είναι και το τι θα κάνουμε ο καθένας από εμάς. Αυτό που σίγουρα περνάει από το χέρι μας είναι να μεταβιβάσουμε όπου μπορούμε τις πληροφορίες που συνιστούν το ξεπούλημα – σκάνδαλο της ΑΤΕ, μιας ιστορικής τράπεζας που ιδρύθηκε για συγκεκριμένους κοινωνικούς σκοπούς και που το ξεπούλημα της είναι τεράστιων συμβολικών και ουσιαστικών διαστάσεων. ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΜΜΕ!!

Ακολουθεί το σύντομο αλλά διαφωτιστικό κείμενο του Θ. Καρτερού (http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/h-agrotiki-kai-o-orgoyel-toy-thanasi-karteroy

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΟΥΕΛ

Πού ζούμε ρε γαμώτο; Πώς θάφτηκε μεταξύ του μηδέν και των επίσημων δελτίων τύπου μια συγκλονιστική υπόθεση όπως αυτή της μεταβίβασης της ΑΤΕ στον Σάλα; Γιατί το κάνουν γαργάρα το θέμα όλες οι μεγάλες εφημερίδες, δεξιές και «δημοκρατικές», τα μεγάλα κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα ενημερωτικά sites, με ορισμένες μόνο τιμητικές εξαιρέσεις;

Ποιος έκλεισε στόματα και εξαφάνισε ακόμα και τη στοιχειώδη δημοσιογραφική «περιέργεια» από την ελληνική δημοκρατία των μνημονίων;

 • Η ΑΤΕ συσκευάστηκε για ξεπούλημα όταν δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε (σ.σ. ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούνθα διασωθούν δηλ. με κρατικό χρήμα) με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου και με βάση ένα νόμο που εισηγήθηκε ο Βενιζέλος.
 • Η ΑΤΕ χωρίστηκε σε «καλή» και «κακή» από τους τεχνικούς των φιλέτων, χωρίς η ελληνική Βουλή να έχει ούτε καν γνώση ενός τόσο σοβαρού θέματος.
 • Η ΑΤΕ τώρα αγοράζεται μπαμ και κάτω από τον Σάλα με κάτι λίγα χρήματα που κι αυτά προέρχονται από την ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς, είναι δηλαδή λεφτά δικά μας που τα δίνουν σε έναν τραπεζίτη για να αγοράσει μια περιουσία πάλι δικιά μας.
 • Ο Προβόπουλος που αποφασίζει και διατάζει για την τύχη της Αγροτικής είναι πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς.
 • Στην ΑΤΕ είναι υποθηκευμένο το 40% περίπου της αγροτικής γης. Και αυτό το εθνικό αγροτικό κεφάλαιο περνάει τώρα στα χέρια ενός τραπεζίτη με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.
 • Στην «κακή» ΑΤΕ μένουν επισφαλείς απαιτήσεις και δάνεια, μεταξύ των οποίων τα 200 εκατομμύρια ευρώ δανεικά κι αγύριστα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που όσοι έσπρωξαν την ΑΤΕ στον Σάλα μας τα αφήνουν προς δόξα των κορόιδων.

Και μόνον αυτά, που επιγραμματικά αναφέρονται, θα αρκούσαν για να γίνεται της κακομοίρας στα ΜΜΕ.
 
Αντ’ αυτού η δημοσιότητα είναι ακόμα πιο αναιμική από το ποσό που έδωσε η Πειραιώς για να καταβροχθίσει την ΑΤΕ.
 
Συμπέρασμα: Το ξέραμε ότι ζούμε στην επικράτεια των τραπεζιτών οι οποίοι με την αμέριστη συνδρομή της τρόικας κοινωνικοποιούν τις ζημιές και κρατούν για πάρτη τους τα κέρδη.
 
Μήπως όμως περάσαμε για χάρη τους και σε καθεστώς Όργουελ; Μήπως η δημοκρατία χάνει την ψυχή της, τη δημοσιότητα, και το χρώμα του χρήματος γίνεται φαιό;

(Σ. σ. Μας αρέσει που αναρωτιέσαι φίλε μετά απ’ όλα αυτά…)

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-eov

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

7 σκέψεις σχετικά με το “Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΤΕ – ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ!!

  • Η γνώμη μας είναι ότι δεν κυριάρχησε αυτό στην απόφαση τους. Αλλά μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται ασφαλώς και η γλάστρα…
   Αν δηλαδή το έκαναν μόνο για να γλυτώσουν αυτά που χρωστούν, τότε δεν υπήρχε λόγος να παραχωρηθεί – χαριστεί η τράπεζα σε ιδιώτη. Θα την χώριζαν και πάλι σε «καλή – κακή», με σκοπό την εξυγίανση, αλλά θα παρέμενε κρατική και θα γλύτωναν το τεράστιο σκάνδαλο…
   Επιπλέον, το γεγονός ότι τα χρωστιμέικα τους πηγαίνουν στη κακή τράπεζα, νομίζω ότι νομικά δεν τους απαλάσσει

   • Δηλαδή Παύλο ποιος πιστεύεις ότι θα ζητήσει από τα κόμματα όσα χρωστάνε;
    Η Πειραιώς ή η bad bank;
    Και όχι μόνο αυτό.
    Η Αγροτική ήταν ένας πολύ μεγάλος κάτοχος αγροτικής γης. Λες να μην μοιραστεί σε δικά μας παιδιά;

    Το πολιτικό σύστημα με την Αγροτική έκανε Hat-trick, δώρισε την Τράπεζα στην Πειραιώς, απέφυγε (για πόσο δεν ξέρω) την κατάσχεση, και έχει να δώσει και πέντε κομμάτια γης σε κάποιους ημέτερους.
    Το θεωρείς λίγο;

 1. Οι βουλευτές συγκυβέρνησης και Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τη σύγκληση της Επιτροπής Οικ.Υποθέσεων για την Αγροτική

  Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

  Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση – σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

  Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

  Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.

  Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.

  Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.

  http://www.left.gr/article.php?id=5153#.UBf6E2pILos.twitter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s