Στην υγειά του μαλάκα! – Που είναι το λεπίδι του Ροβεσπιέρου;

Στα ξαφνικά και με μισόλογα, το «υγιές» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το «ασθενές» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας που απομένει, θα το λουστούμε εγώ κι εσύ, μαλάκα. Οι μαλάκες!

 
Ο Σάλλας και πάλι πρώτος μάγκας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας «Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». Μπερεκέτι. Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει τράπεζες.


 
Το καλύτερο; «Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών» χαρακτήρισαν το δωράκι της ΑΤΕ στον Σάλλα ως «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά».
 
Αν είναι έτσι, τότε γιατί να δώσουμε τα 50 δισ. στις Τράπεζες; Δεν τα χρειάζονται πια. Πρώτον, έγινε «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος» και δεύτερον θα βελτιωθεί η ρευστότητα στην αγορά. Με ποιον τρόπο; Μαγικό! Το ραβδάκι του Σαμαροβενιζελοκουβέλη θα κάνει πάλι το θαύμα του.
 
Θαύματα παντού! Η ΑΤΕ κρίθηκε απλώς «μη βιώσιμη». Από ποιον; Πώς; Γιατί; Τα στοιχεία, ρε παιδιά. Πώς τη βαφτίσαμε «μη βιώσιμη» την ΑΤΕ και εμφανίστηκε ο Σάλλας για να κάνει τον σωτήρα των εργαζομένων και των καταθετών; Να προσκυνήσουμε όλοι μαζί τον Σάλλα, ρε παιδιά! Να το ξαναπώ: Ο Σάλλας πήγε και έσωσε το ΥΓΙΕΣ κομμάτι της ΑΤΕ! Το κερδοφόρο, δηλαδή! Έγινε κατανοητό τώρα;
 
Το υπόλοιπο θα το πληρώσουμε εμείς! Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, Κουβέλης και η Τρόικα. Λογαριασμό θα μας δώσουν; Ποιοι είμαστε εμείς που ζητάμε εξηγήσεις; Ένα τίποτα είμαστε.
 
Κάτι περίεργοι που ούτε θυμόμαστε ότι τα τρελά χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι από δάνεια της ΑΤΕ με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν τα κόμματα. Δηλαδή, παπάρια! Άραγε αυτά τα δάνεια εκατομμυρίων, θα πάνε στο «υγιές» ή στο «νοσηρό» κομμάτι της ΑΤΕ;
 
Άλλωστε, πριν λίγο καιρό, μας έκαναν τη χάρη και μας πήγαν σε εκλογές. Ψηφίσαμε, δεν ψηφίσαμε; Ε, αυτό ψηφίσαμε, τον Σάλλα. Να τον χαιρόμαστε όλοι μαζί. Και τον Στουρνάρα και τον κάθε παπάρα που δημοσιοσχετεί υπέρ των τοκογλύφων.
 
Κι αφού ψηφίσαμε, δεν αράξαμε μετά στη μπαλκονάρα, ξύνουμε τ’ αρχίδια μας, κουνάμε τη βεντάλια και βρίζουμε τη ζέστη; Αράξαμε, τα ξύνουμε και βρίζουμε. Ωραία! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε, όλο το φαγοπότι, στην υγειά μας γίνεται. Στην υγειά του μαλάκα.
 
Α! Και ταυτόχρονα σπρώχνουν κι 1,7 δισ. ευρώ για τη διάσωση της PROTON BANK, η οποία όμως και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα σωθεί. Αντί δηλαδή να πάρει το Κράτος μετοχές των τραπεζών που σώζει με ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά, χαρίζει ρευστό και δημόσια περιουσία στις ιδιωτικές τράπεζες! Άντε, άσπρο πάτο. Εβίβα μαλάκα. Θα το τερματίσουμε το μαλακόμετρο κάποια στιγμή, πού θα μας πάει;

……………………………………………………………………………

Ακολουθεί σχόλιο αναγνώστη του κειμένου:

 

Xristos Giachos · IEK ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

ΠΕΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ…Tο 2010, τοποθετείται Διοικητής στην ΑΤΕ ο Πανταλάκης, μέχρι τότε Νο2 της Πειραιώς, αφήνοντας ετήσιο μισθό 1,4 εκ. ευρώ για να πάει με 300 χιλιάδες. Σε ερώτημα στη Βουλή, απαντάει ότι το έκανε για να προσφέρει! Αμέσως σταματάει τις χορηγήσεις, αυξάνει τα επιτόκια χορηγήσεων, μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων διώχνοντας τις προθεσμιακές, κλείνει καταστήματα, μειώνει τους μισθούς κατά 35% και γράφει τεράστιες προβλέψεις.
Εξαιτίας των τεράστιων προβλέψεων (το διαπίστωσε και η Black Rock, η ΑΤΕ είναι η μόνη που έχει πάρει περισσότερες από όσες έπρεπε – 400 ολόκληρα εκατομμύρια παραπάνω!), η Τράπεζα εμφανίζει ζημιές, όταν όλες οι άλλες εμφανίζουν ακόμα κέρδη. Το πρωτο σούσουρο γίνεται. Ο δε Πανταλάκης, αρχές 2010, κάνει δηλώσεις «η ΑΤΕ δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ». Το καλοκαίρι του 2010, ο Σάλλας κάνει τη πρώτ…η κρούση, αλλά το τίμημα είναι τόσο γελοίο που τον παίρνουν με τις πέτρες. Η Τράπεζα υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Ιούλιο του 2011, η ΑΤΕ κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,3 δις και αποκτάει δείκτη tier core 1 πάνω από 12%, υψηλότερο της Εθνικής! ¨Ένα μήνα μετά και ενώ αρχικά είχαν πει ότι δεν θα μπει στο PSI, αποφασίζουν να συμμετάσχει στο κούρεμα (αν και κατά 97% κρατική). Το ΔΣ διαβεβαιώνεται (από τον Διοικητή) ότι η Τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί όπως όλες οι άλλες. Στη συνέχεια αποφαίνονται ότι δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί γιατί είναι κρατική (!), βαπτίζεται μη συστημική χωρίς να ανακοινώνονται τα κριτήρια και λένε ότι πρέπει να κλείσει.
Παρά το ότι το μόνο πρόβλημά της είναι το ίδιο που έχουν και οι άλλες, δηλαδή το κούρεμα, και παρά το γεγονός του ότι αν εξαιρέσεις τις συνέπειες του PSI, η Τράπεζα είναι κερδοφόρα! Τελικά, παρά τις διαβεβαιώσεις του Σαμαρά, χωρίς ενημέρωση της Βουλής, η Τράπεζα σπάει.
Τα δάνεια των κομμάτων, του Αλαμανή και του Μπατατούδη θα πληρωθούν από τους φορολογούμενους και το φιλέτο χαρίζεται στην Πειραιώς, ώστε να σωθεί το σαπάκι του MEGA τραπεζίτη, οι αποκαλύψεις εναντίον του οποίου από το Reuters γίνονται γαργάρα. Η Τράπεζα που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που στο κεντρικό της έχει Ηρώο πεσόντων στους πολέμους, που τάισε τους «συνωστισμένους» της Μικρασίας, που διέμεινε το σχέδιο Μάρσαλ, που επιτέλεσε το οικονομικό θαύμα του 50 και του 60, δεν υπάρχει πια. Η ιστορία που ξεκίνησε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τερματίζει με έναν συμπατριώτη του, τον κ. Πανταλάκη. Καλοφάγωτο το bonus, κε Διοικητά!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πηγή άρθρου:  http://kartesios.com/?p=91409   

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-eoe

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για επικοινωνία: ormithiella@hotmail.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

6 σκέψεις σχετικά με το “Στην υγειά του μαλάκα! – Που είναι το λεπίδι του Ροβεσπιέρου;

 1. Είπαμε: το πολιτικό μας σύστημα δεν ανήκει πλέον στο πεδίο μελέτης των πολιτικών επιστημόνων.

  Είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

  Αρμοδιότητος εισαγγελέα και ανακριτικής έρευνας.

  Κι αν αργήσει ο επαγγελματίας εισαγγελέας, θα εμφανιστεί και ο Ροβεσπιέρος και το λεπίδι.

  Εξάλλου ο χειμώνας που έρχεται θα μοιάζει με τις διηγήσεις που ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας για τους χειμώνες της κατοχής.

  Θραξ Αναρμόδιος
  —————————–

  ΥΓ. Μας πυροβολείς με κείμενα μακρυνάρια κατά ριπάς. Στο χάλι που φθάσαμε εγώ να σου πω θα προτιμούσα κόμιξ. Κάτι πιο ψυχαγωγικό (λολ). Και σταμάτα αυτά με τον Ροβεσπιέρο και το εργαλείο του. Θα βλέπω πάλι εφιάλτες. Εχουμε αμαρτήσει αλλά όχι τόσο πολύ. Μας αξίζει κάτι καλύτερο από τους ροβεσπιέρους (και στους γάλλους άξιζε μια καλύτερη τύχη). Διότι μετά τους ροβεσπιέρους έρχονται οι ναπολέοντες.

  • Και μια και καταπιάστηκες με την γαλλική επανάσταση του 1789, δες και τις εξίσου σημαντικές επαναστάσεις, παγκοσμίως, του 1848. Εχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και νομίζω πως «διατρέχουμε τον κίνδυνο» να ξαναδούμε ένα τέτοιο παγκόσμιο ξέσπασμα. Και φυσικά κι εμείς και οι άλλοι λαοί, θα είμαστε, ως συνήθως, εντελώς απροετοίμαστοι. Οπότε ίσως ξαναξεπηδήσουν ροβεσπιέροι και ναπολέοντες που έλεγα.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Revolutions_of_1848

   Βλέπεις ακόμα δεν μπορούμε, ακόμα και οι πιο προοδευτικοί τρομάρα μας, να ξεχωρίσουμε τι είναι οικονομικό σύστημα (καπιταλισμός, σοσιαλισμός) και τι είναι πολίτευμα. Μαύρο μεσάνυχτο έχουμε, ένας ολόκληρος πλανήτης, πάνω σ’ αυτό το θέμα. Δεξιά κι αριστερά, οι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ τους ηγεσίες δηλαδή, που μας τά χουν κάνει καρπούζια με τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό, δεν πρόκειται ποτέ να μας ξεκαθαρίσουν την διαφορά μεταξύ οικονομικού συστήματος και πολιτεύματος.

   Και κυρίως να μας απαντήσουν γιατί και καπιταλισμός και σοσιαλισμός έχουν τόση καψούρα με τον κοινοβουλευτισμό.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Έχει αναλάβει η χρυσή αυγή να καθαρίσει:

   Οι βουλευτές συγκυβέρνησης και Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την Αγροτική

   Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

   Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση – σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.
   Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.
   Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.
   Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.
   Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.
   Πηγη:http://www.left.gr/article.php?id=5153

 3. Και ολίγα περί γκιλοτίνας .

  Τον χαρτοπαίκτη Γερακάρη που σκότωσε τον πρωθυπουργό Θόδωρο Δηλιγιάννη (η Ιστορία του Ελληνικού Εθνους της Εκδοτικής Αθηνών έχει κάτι πολύ ωραίες λιθογραφίες σχετικά με το συμβάν μπροστά στη βουλή νομίζω κιόλας), τον θανάτωσαν με αυτό το φοβερό όργανο, στο Ναύπλιο αν τα θυμάμαι καλά στο Παλαμήδι, κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκεί κοντά με την κρητική επανάσταση στο Θέρισο και την ένωση της Κρήτης με την ελλάδα, πριν δηλαδή από τα του Στρατιωτικού Συνδέσμου, Ζορμπάς, Γουδί και δεν συμμαζεύεται και σίγουρα πριν από την εμφάνιση του Ε. Βενιζέλου στην «κεντρική πολιτική σκηνή». Για μετά αν ξαναχρησιμοποιήθηκε δεν γνωρίζω.

  Δηλαδή η χρήση της γκιλοτίνας (ζελατίνα που την λέει ο Μακρυγιάννης) εισήχθη κανονικά και στην χώρα μας.

  Η γκιλοτίνα λοιπόν ΔΕΝ είναι εφεύρεση του γάλλου Γκιγιοτέν (Guillotin). Ούτε καν γαλλική εφεύρεση φαίνεται να είναι. Η γκιλοτίνα είναι αρκετά παλιότερη εφεύρεση από την γαλλική επανάσταση.

  O Γκιγιοτέν, στα χρόνια της γαλλικής επανάστασης, έγινε απλώς η αιτία ώστε η κατά κάποιον τρόπον «ανθρωπιστική» και «ανώδυνη» θανάτωση που επιφέρει το φοβερό αυτό εργαλείο, να πάψει να είναι προνόμιο των αριστοκρατικών μόνο τάξεων και να επεκταθεί η χρήση της και σε μελλοθάνατους από τις άλλες τάξεις. Ωστε να εξισωθούν και οι άλλες τάξεις, ως προς τον τρόπο αποκεφαλισμού, επιτέλους με τους αριστοκράτες. Ηταν κι αυτό μάλλον μια …κατάκτηση.

  Κι αυτά που λένε ορισμένοι πως τις κάνανε οι γάλλοι τις γκιλοτίνες να τα ξεχάσουν (λολ). Τις γαλλικές γκιλοτίνες τις κατασκεύαζαν γερμανικές εταιρίες (δεν ξέρω αν είχε χώσει καμμιά μίζα η Ζήμενς σε γάλλους επαναστάτες για τη δουλειά αυτή τότε, πιθανόν) και τις προμήθευαν στους γάλλους για να κόβουν ο ένας το κεφάλι του άλλου για τις διάφορες επαναστατικές διαφορές που είχανε να διευθετήσουνε οι άνθρωποι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Το site που δίνω στο link είδα πως δίνει και …κατασκευαστικές οδηγίες. Μήπως και μας χρειαστούνε λέω να τις έχουμε πρόχειρες, αχρείαστες νάναι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s