«Χάσαμε»(;)

Πράγματι. Μπορεί να “χάσαμε”. Για τώρα.

Μα δεν είναι και σίγουρο το κατά πόσον η άλλη πλευρά «κέρδισε». Και τι ακριβώς «κέρδισε» από αυτή την ήττα μας, ως λαού. Διότι η νίκη τους φαίνεται Πύρρειος.

Τώρα έχουν να διαχειριστούν αυτή την καυτή “νίκη”. Θα μαλλιοτραβηχτούν και λίγο μεταξύ τους βέβαια, μέχρι να μοιράσουν τα οφίτσια και τους θώκους. Προς τέρψιν ημών, του πάντα φιλοθεάμονος κοινού.

Θα μαλλιοτραβηχτούν διότι έχουν να μοιράσουν και τα …μελλοντικά κέρδη που προσδοκούν πως θα έχουν από τα οφίτσια και τους θώκους. Νόμιμα και άνομα κέρδη. Πολιτικά και οικονομικά κέρδη. Φανερά και κρυφά κέρδη. Πάντα έχουν κέρδη. Το κέρδος έχει αντικαταστήσει κάθε ηδονή μέσα στην ψυχή τους εξάλλου.

Μα είναι τόση η βουλιμία τους, και η αλαζονική σιγουριά τους, που γρήγορα θα δείξουν τις προθέσεις τους: να μας τα πάρουν όλα. Ισως και τις ζωές μας ακόμα. Αν υποθέσουμε οτι έχουμε ζωές τώρα.

Μα η σιγουριά και η αλαζονεία, στη μέση μιας μάχης, στη μέση του πολέμου καλύτερα, είναι μειονέκτημα. Βαρύ μειονέκτημα. Ετσι λειτουργεί. Παλαιόθεν.

Θα φανεί βέβαια μέχρι που έχουν διάθεση να το πάνε, από το πόσο θα εκφασίσουν το σύστημα και την πολιτική τους συμπεριφορά. Οτι είναι ανάλγητοι το ξέρουμε σίγουρα. Ομως όταν τα μέτρα τους φέρουν αντιδράσεις, μέχρι που είναι αποφασισμένοι άραγε να φτάσουν; Διότι όταν σου κάνουν κατάσχεση στο σπίτι ή δεν έχεις να ταίσεις τα παιδιά σου ή να πληρώσεις το νοίκι και σου κάνουν έξωση, θα αντιδράσεις. Θες δεν θες θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Μέχρι που λοιπόν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν;
Στρατιωτικό νόμο;
Μακρύτερα;

Θα ονομάσουν άραγε τους πεινασμένους, εξαθλιωμένους, οργισμένους και απελπισμένους που θα φέρει το Φθινόπωρο, κι ο τρομερός Χειμώνας που μας περιμένει, ως “τρομοκράτες” ή “ταραχοποιούς” ή “ανθέλληνες πορτοκαλλί επαναστάτες”; Θα βγάλουν ερπυστριοφόρα ή θα αρκεστούν στην πέμπτη τους φάλαγγα; Θα δούμε κι άλλους “αποσταθεροποιητικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς”; Και πως θα απαντήσουν στους …”εμπρηστές”;

Ηδη μετράμε τρεις νεκρούς τη μέρα. Κι ανεβαίνει. Επισήμως. Χώρια οι παράπλευρες απώλειες λόγω “ελλείψεων” στα νοσοκομεία.

Είναι πόλεμος. Κανονικός. Αν και χωρίς στολές. Ο εχθρικός στρατός φοράει κουστούμια. Και βγαίνει και καμαρώνει κάθε βράδυ στα δελτία των οχτώ. Πως “σώζει την πατρίδα μας”.

Μα κι εμείς όμως, κι εμείς ΔΕΝ ήμασταν προετοιμασμένοι όπως έπρεπε.

Πρώτα πρώτα έπρεπε να το περιμένουμε πως θα ‘χουμε πολλούς “προσκυνημένους”. Από τον φόβο; Από την ανάγκη; Από την ανοησία; Από την διαφθορά;

Επειτα, δεν καταφέραμε να παρατάξουμε και καμμιά σοβαρή …φάλαγγα. Η επιτομή της διαίρεσης και του διχασμού είμαστε. Από δω ο Σύριζα, από κει το ΚΚΕ, από την άλλη οι ΑΝΕΛ. Και μη χάσει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ψιχίο του. Αν όλα τούτα τα μαγαζιά και μαγαζάκια βρίσκαν κοινό τόπο και σκοπό, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, τώρα θα ήμασταν αλλού. Αλλά δεν είμαστε.

Ισως όμως τελικά ο λαός, στο σύνολό του, να λειτουργεί πράγματι έξυπνα και πονηρά. Είναι μια σκέψη κι αυτή.

Από τη μια έδειξε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στους αντι-μνημονιακούς και εγώ τουλάχιστον δεν τον πολυ-κατηγορώ.

Κι από την άλλη έδωσε στους μνημονιακούς αυτό που τόσο πολύ θέλανε. Αφού βέβαια τους εξευτέλισε πρώτα, στην προηγούμενη εκλογή. Κι αυτούς και τα επιχειρήματά τους. Και τις πολιτικές τους.

Τώρα τους λέει: “Θέλετε να με κυβερνήσετε τόσο πολύ; Και με τρομοκρατείτε πως αν δεν σας δώσω την κυβέρνηση θα καταστραφώ; Οκ ρε μάγκες, πάρτε την. Και βλέπουμε ποιος και τι θα …καταστραφεί, στη συνέχεια”.

Εχασε ο λαός. Ναι. Για τώρα. Κι αυτό θα μας στοιχίσει κι άλλους νεκρούς. Αλλά ίσως να προτίμησε να ΜΗΝ δώσει ακόμα την τελική μάχη. Διότι αυτούς που είχε να παρατάξει, δεν του πολυ-γεμίζανε και το μάτι. Μεταξύ μας τώρα, κι εκείνοι δεν φαινότανε να το πολυθέλουνε να συγκρουστούνε.

Οπότε η μάχη …ανεβλήθη.

Μα θα δοθεί. Είναι σίγουρο.

Θραξ Αναρμόδιος

http://wp.me/pPn6Y-ecY

3 σκέψεις σχετικά με το “«Χάσαμε»(;)

 1. Φίλε αναρμόδιε ,αν και πολύ όμορφο το κείμενο σου , θεωρώ ότι είναι αρκετά ρομαντικό…
  Η δεξιά , ο φασισμός και η συντήρηση είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι…
  Και κέρδισαν όχι γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ,το ΚΚΕ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,οι Α/Α τα κινήματα κ.λ.π
  Κέρδισαν γιατί στην δεξιά ,τον φασισμό και την συντήρηση πιστεύει η πλειοψηφία του λαού…
  Όχι μόνο τώρα που η τρομοκρατία από μέσα και από έξω ήταν αδυσώπητη, αλλά εδώ και δεκαετίες …
  Θα το παλέψουμε ξανά… θα κυνηγηθούμε , θα ματώσουμε , θα υποφέρουμε….
  Θα το παλέψουμε ξανά και ξανά μέχρι να το αλλάξουμε ή μέχρι να μας αλλάξει…

 2. Το έχω ξαναγράψει ότι το Αναρχικό κίνημα εν ώρα μάχης βρίσκεται ακόμη σε εκείνο το πρωτόγονο στάδιο το οποίο καλείται »’δια των προμάχων»(βλέπε arsenelupin φασίστας-πολιτικό ζώο).Έτσι και σε τούτη την μάχη δεν παρουσίασε τίποτε άλλο από την απόδοση του τίτλου »πρόμαχος» στον Αλέξη Τσίπρα και συντασσόμενο εν μέρει με αυτόν περίμενε τον δικό του ηρωισμό ως εάν να ήταν ο Αλέξης ικανός να τα βάλλει με τα θηρία.
  Το έχω ξαναγράψει ότι μοιραία οι τακτικοί νικούν τους άτακτους(βλέπε φασίστας-πολιτικό ζώο).Ως εκ τούτου προκύπτει η ανάγκη σύνταξης και οργάνωσης του κινήματος πάνω σε σταθερές βάσεις.Αντί αυτού παρατηρώ μία πολυδιάσπαση στην οποία ο ένας λέει »περιμένω να βγει ο Αλέξης να δημιουργήσει θέσεις εργασίας΄΄ ο άλλος »καλά να πάθετε» ο τρίτος »άντε ρε προδότες» και εν τέλλει κανείς να μην θέλει να δει το πράγμα σοβαρά παρά μόνο να επιρίψει ευθύνες αλλού προτιμώντας την ήττα από την δράση.
  Το έχω ξαναγράψει ότι η επανάσταση δεν γίνεται με σχόλια και ψηφίσματα αλλά με αίματα και κλάματα (βλέπε erendira νίκησε η επανάσταση) και παρείχα από θεωρητική υποδομή μέχρι τενχνικές μάχης εκ του συστάδην αμυντικό οπλισμό καθώς και οπλισμό επίθεσης χειρός ή εκρηκτικά (υλικό το οποίο συλλέγω από μικρό παιδί διότι εγώ τριάντα χρόνια δεν γυρίζω στον δρόμο να τρώω ξύλο από τους φασίστες αλλά εργάζομαι με σχέδιο και όραμα)και όσοι το διαβάσαν φοβούμενοι την πιθανότητα της πραγματικής αντιπαράθεσης προτίμησαν να κάνουν το κορόιδο άλλοι βρίζοντας αλλήλους άλλοι δήθεν επαναπροσδιορίζοντας τις θεωρητικές βάσεις του αναρχισμού και άλλοι κλαψουρίζοντας για το ότι δεν θα τους σώσει ο Αλέξης.
  Με δύο λόγια είσαστε μόνο για να τρέχετε σε τίποτε φεστιβάλ και αντιρατσιστικές και να τρώτε ξύλο από τα ΜΑΤ ώστε μετά να περιφέρετε τα τραύματά σας ζητώντας τον οίκτο.Δεν σας αξίζει ούτε και αυτός, Διότι αναρχικοί δεν είστε. Κοινά κουμμούνια είστε που το παίζετε κάπως πως ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρετε
  Ούτε μία θεωρία .μη όντας ικανοί να διατυπώσετε περιορίζεστε μόνον στην αναδημοσίευση άρθρων γραμμένων από κάποιους άλλους οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν στην ζωή τους ήταν να χάσουν τον αγώνα-όσοι τον έδωσαν και από εκεί και πέραν το μόνο που λέτε είναι »κατά Μπακούνιν» ή »σύμφωνα με την Αλτουσεριανή θεώρηση» και διάφορα άλλα τέτοια κουραφέξαλα σαν εκείνα τα δήθεν ειρηνιστικά άρθρα που σας έγραφα τότε που θέλατε »ήπιες και νηφάλιες φωνές σαν την δική μου»(λόγια δικά σας).
  Και τώρα ρωτάτε εάν χάσατε?
  Και βέβαια χάσατε και ξέρετε γιατί?
  Διότι είστε εκ φύσεως εξ ιδεολογίας και εκ πεποιθήσεως άνθρωποι που πάντα θα χάνουν.
  Ακόμα και αν κάποιος σας δώσει την νίκη έτοιμη θα την απορρίψετε μόνο και μόνο για να μπορείτε μετά να κλαίγεστε.
  Όταν διαβάσετε αυτό οι μισοί θα με βρίσετε και οι άλλοι μισοί θα σκύψετε στα βιβλία σας ζητώντας παρηγοριά όπως οι χριστιανοί στα ευαγγέλια τρίτον δεν υφίσταται διότι δεν είστε ικανοί για κάτι άλλο΄
  Το έχω ξαναγράψει θα συνεχίσετε να υπάρχετε είτε σαν ηττημένοι είτε σαν βυθισμένοι στην λήθη tertium non datur.

  • Ρε συ ΑΚΜΩΝ είσαι μια περίπτωση μόνος σου και διαβάζοντας σε ούτε θέλω να σε βρίσω ούτε να βρω παρηγοριά στα βιβλία.Είσαι βέβαια απλοϊκός, χοντροκομμένος και λιγάκι αφελής.

   Αν δεν είσαι βαλτός που θεωρώ ότι δεν είσαι τότε είσαι δείγμα της υπόγειας ωρίμανσης που γίνεται σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.
   Θέλεις πραγματική μάχη,θέλεις πραγματική αλλαγή, αγωνιάς για το ότι η άλλη πλευρά καταφέρνει πάντα να κερδίζει εις βάρος όλων μας, αγανακτείς με την δική μας πλευρά που δεν παλεύει όσο σοβαρά πρεπει και απαιτείται.

   Επειδή η δική μου εκτίμηση είναι ότι μετά από αυτα που έγιναν στις 17 μόνο η ανεξέλεγκτη ακηδεμόνευτη και καλά συντονισμένη εξέγερση της κοινωνίας μπορεί να ανατρέψει τα συμφέροντα που της κάθισαν στο σβέρκο να ετοιμάζεσαι όπως ετοιμάζεσαι. Δεν θα πάνει στράφι οι ετοιμασίες σου. Αυτοί που απογοητεύονται δεν ετοιμάζονται…Αυτοί που ετοιμάζονται δεν απογοητεύονται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s