Έκθεση Μπίλντερμπεργκ 2012 (Mέρος Γ’): Υποδεχθείτε το ευρωδολάριο.

wp.me/pPn6Y-ecy

(ΒΜΡ: Σχόλια μέσα στο κείμενο)

Το Γ’ μέρος της έκθεσης γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών της φετινής σύνοδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Σύνδεσμοι με τα πρώτα δύο μέρη της έκθεσης υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης.

Του Daniel Estulin
15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση-Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε, αφού μελετήσουμε όσα συζητήθηκαν στη φετινή σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι το γεγονός ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ θα προωθήσουν τηνυποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του κινεζικού γιουάν. Το σκεπτικό είναι ότι με ένα υποτιμημένο δολάριο θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, πράγμα που μακροπρόθεσμα θα μειώσει την πραγματική αξία του αμερικανικού χρέους, αλλά το μεσοπρόθεσμο τίμημα θα είναι η μείωση της αγοραστικής ισχύος των εισοδημάτων των Αμερικανών.

Η Μπίλντερμπεργκ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι ο αμερικανικός λαός θα γίνει πειραματόζωο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτό που θα θυσιαστεί είναι η αγοραστική δύναμη του αμερικανικού δολαρίου.

Το όλο σχέδιο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑκαι της Κίνας, η οποία αποσκοπεί στο να βοηθηθεί η Ουάσιγκτον να μειώσει την πραγματική αξία του χρέους της μέσω του πληθωρισμού, πράγμα που αναπόφευκτα θα δώσει στο Πεκίνο μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ying Fu, υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ήταν προσκεκλημένος στη φετινή σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο Yiping Huang, καθηγητής Οικονομικών στο Κινεζικό Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει την σύνοδο Μπίλντερμπεργκ 2012.

Η σύμπραξη μεταξύ αμερικανικής και κινεζικής κυβέρνησης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Άλλοι σύνεδροι που συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση για την καταστροφή του δολαρίου ΗΠΑ μέσω της υποτίμησής του έναντι του κινεζικού γιουάν ήταν ο Cheng Li, Διευθυντής Έρευνας και επίτιμο μέλος του John L. Thornton China Center και του Ινστιτούτου Brookings, και ο Robert Rubin, πρόεδρος του πανίσχυρου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων* (Council on Foreign Affairs/Relations, CFR) και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

*[ΒΜΡ: Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σχετικά άρθρα & ντοκιμαντέρ -που σύντομα θα παραθέσουμε σε αναρτήσεις- οι Λέσχες/Οργανώσεις που καθορίζουν τα τεκταινόμενα στον πλανήτη, είναι οι ακόλουθες>>>

-Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Comission)

-Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

-Λέσχη της Ρώμης

-Ηνωμένα Έθνη (το πώς & γιατί πραγματικά δημιουργήθηκαν, σε επόμενη ανάρτηση∙ ωστόσο, το γεγονός ότι συνήθως ηγούνται «ανδρείκελα» του εν λόγω Διεθνούς Οργανισμού, καθιστά προφανή το σκοπό δημιουργίας του, ακόμη και για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες).

-Ινστιτούτο Διεθνών Ζητημάτων (Institute of International Affairs), με 2 παρακλάδια>>

Παρακλάδι 1: Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations, CFR), πανίσχυρο στις ΗΠΑ, κανονίζει τα πάντα∙ από το 1934 που ιδρύθηκε η FED, σχεδόν κάθε Υπουργός Εξωτερικών, Άμυνας, Προεδρικός Υποψήφιος, αρχηγός CIA, ήταν μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations, CFR)∙ όλοι αυτοί στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά πόστα τοποθετήθηκαν παρασκηνιακά από τους οργανισμούς που δημιούργησε το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ

Παρακλάδι 2: Chatham House

~ Όλες οι παραπάνω Λέσχες (Groups)/ Mυστικές Eταιρείες σχηματίζουν την «Στρογγυλή Τράπεζα» (Round Table) που αναπτύχθηκε από τον Cecil Rhodes (ποιός ήταν αυτός: σε προσεχή ανάρτηση∙ καταλάβατε πάντως…), όπου και συμμετέχουν μέλη των Λεσχών Bohemian, Skull & Bones (Yale Univ.) κλπ.

Στρατηγική  &  Μυστικότητα:

1. Υπομονή

2. Αίσθηση του Χρόνου

3. Επίγνωση του Αντιπάλου

4. Προθυμία για οποιαδήποτε θυσία 

…  …  …  …  …  … ]

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελείται από πρώην μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Καναδά και των ισχυρών της Δυτικής Ευρώπης. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τα πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας πλην της Ρωσίας ενσωματώθηκαν στην ισχυρή αυτή οργάνωση. Στη δεκαετία του 1950, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των ολιγαρχικών δομών της ψυχροπολεμικής περιόδου, αφού ήταν ένα όχημα μέσω του οποίου τα ιδιωτικά συμφέροντα της ολιγαρχίας των εταιρειών ήταν σε θέση να επιβάλλουν τις πολιτικές τους σε κυβερνήσεις χωρών που μόνο στα χαρτιά είναι κυρίαρχα κράτη.

Σήμερα, η Μπίλντερμπεργκ αποτελεί όχημα σύγκλισης μεταξύ διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα πιο ισχυρά και επιθετικά οικονομικά συμφέροντα στον κόσμο. Και αυτή τη στιγμή, αυτός ακριβώς ο συνδυασμός έχει καταστεί ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας.

Έτσι, η παρουσία των ηγετών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην φετινή σύνοδο είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό μέσω του σκεπτικού μιας μυστικής σύμπραξης ΗΠΑ και Κίνας, η οποία αποσκοπεί μεσοπρόθεσμα στην μείωση της αγοραστικής αξίας του αμερικανικού δολαρίου και μακροπρόθεσμα στη μείωση του αμερικανικού χρέους.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι θέμα χρόνου να χάσει το αμερικανικό δολάριο το ρόλο του ως του «αποθεματικού νομίσματος του κόσμου». Η Μπίλντερμπεργκ γνωρίζει ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει επίσης ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Και ο συμβατικός Τύπος, σε γενικές γραμμές, επίσης το γνωρίζει. Επιθυμούν την υποτίμηση του δολαρίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση η αμερικανική κυβέρνηση να επιχειρήσει να κηρύξει χρεοκοπία και άρνηση εκπλήρωσης των εγχώριων και τις διεθνών υποχρεώσεών της με πρόφαση τον πληθωρισμό.*

*[ΒΜΡ: Πέρσι, τέτοια εποχή περίπου, μου εξηγούσε ο Παύλος-Ormithiella -που είναι εξαιρετικός Οικονομολόγος- πιθανές λύσεις για διεξόδους από την κρίση, στο «big (global) plan» & μου ανέφερε την πιθανή άνοδο του βιοτικού επιπέδου της μέσης τάξης της Κίνας (→ενδυνάμωση αγοραστικής δύναμης της μέσης τάξης της Κίνας→ αύξηση ζήτησης προϊόντων →δημιουργία περισσότερων προϊόντων →δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και περισσότερα κέρδη εταιριών, αφού αυξάνεται η ζήτηση & η παραγωγή, η οποία παραγωγή μπορεί οπωσδήποτε να απορροφηθεί & το χρήμα θα αρχίσει και πάλι να κινείται / και κατά συνέπεια την προώθησή του όλου θέματος, με τρόπο ώστε να επιτευχθεί ο εν λόγω σκοπός). Τότε μου φαινόταν ακόμη περίεργο ως ακατανόητο μεν, λογικό δε. Τώρα το βλέπω πια να ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά μπροστά στα μάτια μου, αναγνωρίζοντας, φυσικά, επιπλέον λόγους για να συμβεί αυτό, όπως ο προαναφερόμενος. Και οπωσδήποτε, οι ΗΠΑ δεν χάνουν ποτέ, ακόμη κι αν τα φαινόμενα απατούν σε πρώτη φάση…]Το άλλο μείζον θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η Μπίλντερμπεργκ φέτος είναι η επόμενη μεγάλη «έκρηξη» τύπου Lehman Βrothers, δηλ. η άμεση πιθανότητα μαζικών αναλήψεων από τράπεζες της ΕΕ. Όπως μου είπε ένα μέλος της λέσχης:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια δεύτερη γιγαντιαία έκρηξη τύπου Lehman«.

Ένας Ευρωπαίος τραπεζίτης που παραβρέθηκε στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ μου δήλωσε: 

«Αν νομίζετε ότι η κρίση της ΕΕ και του αποπληθωρισμένου νομίσματός της θα συμβάλει στη στήριξη του δολαρίου ΗΠΑ, ξανασκεφτείτε το«.

Στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ υπήρξε συναίνεση και συμφωνία να κληθεί η Federal Reserve (FED) των ΗΠΑ να διασώσει το αποτυχημένο σύστημα της «ενωμένης Ευρώπης» μέσω της εκτύπωσης ακόμα περισσότερου χρήματος, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το δολάριο μεσοπρόθεσμα.

Ας μην ξεχνάμε την σοκαριστική δήλωση του Πρόεδρου της Ισπανίας, Mariano Rajoy:

«Ή θα σώσει η Ευρώπη την Ισπανία ή ετοιμαστείτε να βρείτε 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της Ισπανίας και άλλα 700 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ιταλίας«.

Ασύλληπτα πράγματα…

Η Ιταλία, ωστόσο, δεν είναι Ισπανία.

Πρώτον, η Ιταλία δεν είχε ποτέ βιώσει το φαινόμενο μιας τεράστιας φούσκας της αγοράς ακινήτων, όπως η Ισπανία.

 

Δεύτερον, η Ιταλία, σε αντίθεση με την Ισπανία, έχει πολύ μικρό χρέος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, το McKinsey Global Institute, η καθαρή άμεση έκθεση της Ισπανίας στο χρέος από τράπεζες που συμμετέχουν στο «τεστ κόπωσης» («stress test») της ΕΚΤ είναι 140 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 35, Δημόσιος: 105). Αντίθετα, η έκθεση της Ιταλίας είναι μόλις 15 μονάδες (Ιδιωτικός τομέας: 14, Δημόσιος: 1).

 

Τρίτον, η Ιταλία είναι το λίκνο της ενετικής αριστοκρατικής γραμμής αίματος (της λεγόμενης «Μαύρης Αριστοκρατίας» της Ευρώπης) και του εκτεταμένου και πανίσχυρου τραπεζικού συστήματος που χρονολογείται εδώ και 750 περίπου χρόνια. Η Ιταλία διαθέτει επίσης εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες με ασφαλείς θέσεις στις παγκόσμιες αγορές εξαγωγών. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, όπως η Assicurazioni Generali SpA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ιταλία, διαθέτουν μια σημαντική μερίδα εκπροσώπησης σε μερικές από τις ισχυρότερες μυστικές εταιρείες και λέσχες του κόσμου, όπως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

 

Eπιπλέον, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της Μαφίας, του κράτους, του επιχειρηματικού κόσμου και του κλήρου, γεγονός που απομονώνει και ασφαλίζει την Ιταλία από οποιαδήποτε επικείμενη κρίση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η έδρα ενός πανίσχυρου αλλά καλά κρυμμένου θεσμού, που ονομάζεται Βατικανό.

Η Ιταλία δεν είναι Ισπανία.

Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που λέγεται ότι δόθηκαν πριν από λίγες μέρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην Ισπανία είναι το πρώτο βήμα για την ανάληψη της πλήρους κυριότητας και αυτοδιαχείρισης της Ισπανίας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.

Η Ισπανία δεν υφίσταται πλέον ως κυρίαρχο έθνος.

Τα προηγούμενα μέρη του αφιερώματος:

– Έκθεση Μπίλντερμπεργκ 2012 (Mέρος Α’): Η Ισπανία θα θυσιαστεί;

– Έκθεση Μπίλντερμπεργκ 2012 (Μέρος Β’): Πούτιν, η μεγάλη απειλή

 Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ προωθεί υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα διαδικτυακής  πλοήγησης (=παρακολούθησης) για τους πολίτες της ΕΕ;

*

2 σκέψεις σχετικά με το “Έκθεση Μπίλντερμπεργκ 2012 (Mέρος Γ’): Υποδεχθείτε το ευρωδολάριο.

  1. Τελικά η συμμαχία με την ΧΑ είναι σιγουρα η χρυσή τομή. Ας της δώσουν το ΥΔΤ. Να αναλάβει και ευθύνες. Να έχει και πολιτικό κόστος και φθορά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s