Έκθεση Μπίλντερμπεργκ 2012 (Μέρος Β’): Πούτιν, η μεγάλη απειλή

wp.me/pPn6Y-e9v

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Σύντομα θα μάθουμε αν όλα αυτά όντως συμβαίνουν.

Απλώς παραθέτω. Πάντως, αυτό το Β΄μέρος της Έκθεσης στέκεται λογικά. Θα δείξει.

Ρωσία: η υπ’ αριθμόν 1 απειλή

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στo προσεχές μέλλον εξακολουθεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικοί παράγοντες που συντείνουν στην ανησυχία της λέσχης των ισχυρών είναι η αντίθεση της Ρωσίας σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, άσχετα από το εάν ο πόλεμος αυτός θα έχει τη μορφή «ανθρωπιστικού βομβαρδισμού» ή «χρωματιστής επανάστασης». Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Μπίλντερμπεργκ είναι η εμμονή της Ρωσίας στη διατήρηση της «εθνικής κυριαρχίας των χωρών», τη σημασία της οποίας έχει τονίσει ήδη ο Πούτιν.


Μια άλλη ανησυχία για την Bilderberg είναι το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η «πατριωτική διάθεση» της Ρωσίας όσον αφορά:

1) τις βάσεις των ΗΠΑ που έχουν περικυκλώσει την Ρωσία,
2) την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα, οι κεφαλές της οποίας είναι στραμμένες προς τη Μόσχα.

Το κατηγορηματικό «αποκλείεται» του Πούτιν ανέβασε τον πυρετό αρκετά ψηλότερα. Όπως μου δήλωσε ένα μέλος της Μπίλντερμπεργκ από τις ΗΠΑ, «μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κίνηση που θα σοκάρει τον Πούτιν«.

Η Ρωσία μπορεί να μην είναι η στρατιωτική υπερδύναμη που ήταν κάποτε, αλλά δεν παύει να διαθέτει πυρηνικά και συμβατικά στρατηγικά όπλα που ενεργούν ως αμυντικό αντικίνητρο, για να μην αναφέρουμε την θέση της χώρας ως ενεργειακής υπερδύναμης, αφού το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν τα 2/3 των εξαγωγών της Ρωσίας.

Ο «επικίνδυνα ρεαλιστής και πατριώτης» Πούτιν και μια «εφιαλτική» ανάμνηση

Ακόμη νωπή στη μνήμη των συνέδρων της Μπίλντερμπεργκ είναι η ομιλία του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, το 2007, όταν κατακεραύνωσε τη Δύση, ασκώντας δριμεία κριτική στην εμμονή του Τζορτζ Μπους σε μια μονοπολική ηγεμονική ατζέντα «μέσω ενός συστήματος που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία«.

Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι «οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που υπερβαίνει τα εθνικά του σύνορα με κάθε τρόπο. Αυτό είναι ορατό στις οικονομικές, κυβερνητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πολιτικές που επιβάλλει σε άλλες χώρες«.

(Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πούτιν περιέχονται στο βίντεο μετά το άρθρο.)

Καθώς ο Πούτιν αναμένεται να συμμετάσχει σε ένα νέο γύρο άσκησης σκληροπυρηνικής γεωπολιτικής, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι εξαιρετικά ανήσυχη, αφού, όπως ένα ευρωπαϊκό μέλος της Λέσχης παραδέχθηκε ανοιχτά, «ο Πούτιν είναι μακράν ο πιο απειλητικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή όσον αφορά τα σχέδιά μας«.

Αυτό που δυσχεραίνει τη θέση της Μπίλντερμπεργκ ακόμη περισσότερο είναι η ηθική θέση του Πούτιν που αφορά στην «προστασία και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας«. Ένα άλλο μέλος της Μπίλντερμπεργκ (Αμερικανός) δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι και «επικίνδυνα έμπειρος» και «ρεαλιστής«στην επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων της χώρας του, ενώ ένας Ευρωπαίος, επίσης μέλος της λέσχης, δήλωσε με φιλοσοφική διάθεση ότι στο σημερινό κόσμο, η «οικονομική και στρατιωτική υπεροχή είναι άμεσα συνυφασμένη με την ηθική και πραγματιστική στάση των εθνών«.

Οι αγωγοί και η δόμηση ενός ισχυρού ευρασιατικού μπλοκ

Η ισχύς της Ρωσίας οφείλεται στα ενεργειακά αποθέματά της και η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αγωγό South Stream, ένα τεράστιο έργο προϋπολογσμού 20 δισ. δολαρίων. Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream σχεδιάστηκε αρχικά προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιας οδού, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το νότιο τμήμα της ΕΕ, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας, στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία και Αυστρία, με παροχή 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Η Μπίλντερμπεργκ ανησυχεί ότι ο South Stream θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία, εις βάρος του αγωγού Nabucco, που υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο αγωγός ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και καταλήγει στην Αυστρία μέσω Τουρκίας.

Ακόμα μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την Μπίλντερμπεργκ αποτελεί η προσπάθεια του Πούτιν να εντάξει την Ασία σε ένα συνεκτικό ευρασιατικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Η Μπίλντερμπεργκ είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία και η Κίνα θα προκαταλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες της, με το να αναγάγουν το Πακιστάν και το Ιράν σε πλήρη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). «Οι επιπτώσεις θα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας«,παραδέχθηκε ένας Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας και μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Επιπλέον, με τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Ιράν να ελέγχουν το 50% των παγκόσμιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα το Ιράν και το Πακιστάν είναι ήδη εικονικά μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η Ευρασιατική Ένωση (CSTO) και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) μετατρέπονται σε μια αποτελεσματική γροθιά εναντίον των σκοτεινών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Ασία.

Ο πανικός των Δυτικών εκδηλώθηκε έντονα μέσω των βεβιασμένων προσπαθειών συγκεκριμένων κέντρων αγγλοαμερικανικής προέλευσης να αποσταθεροποιήσουν και να κηρύξουν παράνομες τις εκλογές της Ρωσίας, οργανώνοντας διαδηλώσεις «αγανακτισμένων» μέσα στη Μόσχα. Προς απογοήτευση και οργή τους, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Πούτιν.

Πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τη θέση της Ρωσίας στο συριακό ζήτημα

Mέλος της Μπίλντερμπεργκ μου δήλωσε ότι τα μέλη της λέσχης συμφωνούν ως προς το ότι η παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική. Αυτό που θα ήθελε πραγματικά η Μπίλντερμπεργκ είναι η κατάργηση της ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Συρία και η απομάκρυνση του ρωσικού ναυτικού από το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Αλλά όπως μου διευκρίνισε ο Ευρωπαίος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, πολύ πιο ανησυχητική θεωρεί η λέσχη την έμφαση που δόθηκε από τον Πούτιν στην ένταξη της Συρίας στην Ευρασιατική Ένωση. Η ιδέα του Πούτιν συνδυάζει, όπως μου είπε ο ειδικός και μέλος της λέσχης, «μια ισχυρή υπερεθνική ένωση μεταξύ της Ευρώπης και τη δυναμικής περιοχής Ασίας-Ειρηνικού«.

To μόνο θετικό, για την Μπίλντερμπεργκ, σημείο  -όσον αφορά τη θέση της Ρωσίας στo συριακό πρόβλημα είναι το ότι οι επιλογές του Πούτιν, ο οποίος αντιτίθενται στην αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, εγκυμονούν κινδύνους. Τα μέλη της λέσχης συμφώνησαν ότι η άκαμπτη θέση του Πούτιν υπέρ του Άσαντ είναι πιθανό να αφήσει τη Ρωσία έξω από κάθε διεθνή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το μέλλον της Συρίας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση υψηλά ιστάμενου Αμερικανού διπλωμάτη που παρακολούθησε το συνέδριο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. «Η Ρωσία αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και δεν θα θελήσει να διακινδυνεύσει και δεύτερο διπλωματικό αποκλεισμό, στην περίπτωση του συριακού«. Η λέσχη είναι πεπεισμένη ότι «ο Πούτιν θα προτιμήσει να μοιράσει, σε διπλωματικό επίπεδο, τη Συρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να έχει λόγο στη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας«.

Στην φετινή σύνοδο εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές δυνατότητες ως προς την εύρεση ενός τρόπου να αναγκαστεί η Ρωσία να συνεργαστεί με ΗΠΑ και ΕΕ στην εξεύρεση λύσης στο συριακό. Σε αντίθεση με την σκληροπυρηνική δεξιά πτέρυγα των Αμερικανών εκπροσώπων στην Σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ, όπως η Marie Josée Kravis, oι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφώνησαν ότι η Ρωσία μπορεί να αλλάξει θέση στο συριακό, εάν της δοθούν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει «μέρος της λύσης στη Συρία«.

Σε αναζήτηση νέων «δούρειων ίππων»

Αυτό που έγινε σαφές από τις άτυπες συζητήσεις κατά τα διαλείμματα και τα γεύματα της φετινής συνόδου είναι ότι η Μπίλντερμπεργκ έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ήδη υπάρχουσα αντιπολίτευση κατά του Πούτιν μέσα στη Ρωσία.

Ο Γκάρι Κασπάροφ, ένας από τους φετινούς προσκεκλημένους στη σύνοδο και γνωστός για τις δηλώσεις του εναντίον του Πούτιν, ήταν κάποτε πρωταθλητής σκακιού στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με πηγές της λέσχης, «οι εξυπνάδες του κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε κάτι ουσιαστικό«. Όπως δήλωσε ένας Αμερικανός σύνεδρος της φετινής συνόδου: «Αν αυτό ήταν αγώνας πυγμαχίας, τότε θα πρέπει να μιλάμε για τον χειρότερο αγώνα αυτού του αιώνα«.
Επομένως, τέρμα στην παρωδία «Κασπάροβ εναντίον Πούτιν». Και ενώ η Μπίλντερμπεργκ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το «Ενωμένο Πολιτικό Μέτωπο» που ίδρυσε ο Κασπάροβ, με την ελπίδα να αναμοχλεύσει τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία, η μυστικοπαθής κλίκα της λέσχης δεν έχει πάψει να αναζητεί άλλες, πιο ευφυείς και χαρισματικές προσωπικότητες, που θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εκτέλεση των σχεδίων του Πούτιν.

Υποτιτλισμένο απόσπασμα της ιστορικής σημασίας ομιλίας του Πούτιν στη Σύνοδο Ασφαλείας 2007 στο Μόναχο, οι λεπτομέρειες της οποίας αγνοήθηκαν από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.

*

Του Daniel Estulin

6 σκέψεις σχετικά με το “Έκθεση Μπίλντερμπεργκ 2012 (Μέρος Β’): Πούτιν, η μεγάλη απειλή

 1. uperepeigon-diadwste to! 😯

  avrio paraskevi 16 iouniou, 8 to apogevma, i MEGALI proeklogiki sugkentrwsi tou antwni samara stin plateia suntagmatos.
  den prepei na leipsei kaneis mas, na gemisoun oi dromoi tis athinas mas apo ekatommuria enthousiwdeis pathiasmenous neodimokrates!!!!!!!.
  o kurios samaras, o avrianos prwthupourgos mas, deixnei oti de fovatai ton kosmo. tha milisei dimosia sto suntagma! oles oi krufes dimoskopiseis deixnoun prwti ti nea dimokratia!!!!!!!!!!

  na eimaste oloi ekei, na panigurisoume gia ti megali niki tis megalis neofilelevtheris parataksis pou erxetai!!!!!!!

  (prosoxi: na min tolmisoune na emfanistoune tipota «aganaktismenoi» ftwxoi, eksathliwmenoi i anarxokoummounistes tou syriza i twn eksarxeiwn me ntomates giaourtia klp, gia na koroidepsoun tous fans tis ND i ton kurio proedro, giati pantou tha peripoloun mat, astunomikoi me politika, mpravoi diaforoi, onnedites me maxairia klp. o swtiras mas o kurios samaras de tha anextei kamia vlakeia. tha ginontai kai proliptikoi elegxoi stis tsantes)

  zoume stin omorfoteri xwra tou kosmou 🙄
  mono i nea dimokratia mporei na swsei tin omorfi xwra mas ki emas mazi:
  anaptuksi
  antagwnistikotita
  epixeirimatikotita
  stiriksi twn trapezwn
  ependuseis
  ksana anaptuxi
  kai ola tha pane kala

  edw einai i pio prosfati proeklogiki diafimisi tis megalis neofilelevtheris parataksis, ena ergo texnis, ena mnimeio eufuias, ithous kai kalou goustou. avti einai i nea dimokratia:

 2. Ψάχνουμε να βρούμε δουλειά σε κανένα βενζινάδικο, κανένα χωράφι, καμμιά αποθήκη και ΟΛΕΣ τις έχουν κλέψει οι λ/μ. Γι αυτό ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή. Για ΑΜΕΣΗ απέλαση όλων των λ/μ, πράγμα που ΔΕΝ το υπόσχεται ο Σαμαράς. Χρυσή Αυγή, για να ξαναβρούμε δουλειά.

  • Loo
   Ο λαθρομετανάστης σου φταίει. Ο αφεντικός που τον προσλαμβάνει, δεν βλέπω να σε ενοχλεί.
   Και μάλλον ούτε ο μετανάστης λαθραίος ή όχι σ ενοχλούσε όσο τον είχες υπηρέτη, σου καθάριζε το σπίτι, σου μάζευε την παραγωγή κι όταν ήταν να τον πληρώσεις τον κατέδιδες και στα τέτοια σου. Άσε που άμα λάχει του πηδούσες και τη γυναίκα μόλις δεν έβλεπε η δικιά σου.
   Ο σαμαράς σου κακοφαίνεται που δεν υπόσχεται να τους διώξει. Όταν τους καλούσε κατά χιλιάδες για να σου σαμποτάρει τα εργασιακά σου δικαιώματα, καλός ήταν;
   Πρέπει κάποτε ν αποφασίσεις πως στο κεφάλι έχεις μυαλό. Η μπουγάτσα πάει στο πιάτο.

 3. Πολύ -πολύ ενδιαφέρον ΒlackΜediterraneanPirate !
  Μακάρι να βλέπουμε συχνότερα (και)εδώ τέτοια άρθρα μπας και ξεστραβωθούμε για το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s