Πορεία ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 29 Mάη στο Αιγάλεω

από το blog της λαϊκής συνέλευσης αιγάλεω


Image scaled down

Μετά την ενημέρωση που έγινε από μετανάστες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Δευτέρας -και αφορούσε σε επίθεση από ομάδα φασιστών που δέχτηκαν μετανάστες που ζουν στις γειτονιές μας δέκα χρόνια διατηρώντας μαγαζί ψιλικών- συγκεντρωθήκαμε χθες στις 18:00, περίπου 70 άτομα, ντόπιοι και μετανάστες, στο σημείο της επίθεσης (Ιερολοχιτών 10).
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολλούς μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο σε μια πρώτη προσπάθεια κατοχύρωσης σχέσεων αλληλεγγύης και μελλοντικής σύμπραξης τόσο απέναντι στον θεσμισμένο ρατσισμό όσο και απέναντι σε φασιστοειδή καθάρματα.

 

Με κεντρικό πανώ «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» και τη διακριτική «συνοδεία» δύο περιπολικών, βγήκαμε στη Θηβών (με κατεύθυνση προς πειραιά) με σκοπό να διαδηλώσουμε στα πέριξ της γειτονιάς. Πορευτήκαμε στη Θηβών, ανεβήκαμε τη Δημοκρατίας, στρίψαμε δεξιά στην οδό Ξανθίππης για να βγούμε στην Κώστα Βάρναλη από όπου και καταλήξαμε, μέσω της Αθηνάς, στο σημείο συγκέντρωσης.

 

Παρ’ ότι η πορεία δεν είχε καλεστεί (παρά μόνο μέσα από τα πρακτικά στο blog όπου ανέβηκαν την ίδια ημέρα) χαρακτηρίστηκε από δυνατό παλμό. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα, σε μια πρώτη αντανακλαστική αυθόρμητη κίνηση γνωστοποίησης του γεγονότος, ενώ υπήρχε ιδαίτερα θετική ανταπόκριση από τη γειτονιά∙ μια γειτονιά που για πολλά χρόνια κατοικείται από ντόπιους και μετανάστες χωρίς να έχουν εμφανιστεί δείγματα ρατσισμού. Οι συγκεκριμένοι υπάνθρωποι φασίστες (που τριγυρνούν στις περιοχές χτυπώντας μετανάστες) είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν από το παράθυρο όσα οι κοινότητές μας έχουν πετάξει από την πόρτα εδώ και χρόνια.

 

Το Αιγάλεω ξέρει πολύ καλά τί σημαίνει φασισμός… Και θα τον τσακίσει!

 

Συνεχίζουμε…
 
 
Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω

2 σκέψεις σχετικά με το “Πορεία ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 29 Mάη στο Αιγάλεω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s