Ντόρα Μπακογιάννη: Ο μάρτυρας υπεράσπισης είναι εν δυνάμει «τρομοκράτης»!

Στο κομματικό πανηγυράκι της Νέας Δημοκρατίας, που ονομάσανε Εθνική Συνδιάσκεψη, η πρόσφατα επανακάμψασα Κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο μένος της ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι 5 από τα 19 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν. Το σημείο αυτό της ομιλίας το προβάλανε όλα τα ΜΜΕ, με «ευαισθησία» λόγω «του προσωπικού της προβλήματος».

Η διαφαινόμενη ταύτιση του μάρτυρα με τον κατηγορούμενο και πολύ περισσότερο η απειλή ότι αν πας για μάρτυρας υπεράσπισης μπορεί να ταυτιστείς με την κατηγορία, ή ακόμα ότι σε αυτές τις δίκες δεν πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες υπεράσπισης και το κράτος να αποφασίζει μόνο του καταδικάζοντας όποιον θεωρήσει ως ύποπτο, όλα αυτά θεωρήθηκαν αυτονόητα και δημοκρατικά! Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κα Μπακογιάννη μαζί με τον πατέρα της, τον Χρυσοχοϊδη, την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ κ.α, το καλοκαίρι του 2002, ήταν οι οργανωτές της ενορχηστρωμένης επίθεσης, με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», ενάντια σε όποιον αμφισβητούσε την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο εργατικό κίνημα ακόμα και η αντιχουντική πάλη μπήκαν στο στόχαστρο του κράτους οργανώνοντας, ένα τρομοκρατικό κυνήγι μαγισσών, ενοχοποιώντας και ποινικοποιώντας κάθε δράση. Το κράτος σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», με τα ειδικά δικαστήρια, τους τρομοκρατικούς «αντιτρομοκρατικούς νόμους» προσπάθησε τότε να υποτάξει το κίνημα με τον φόβο και την απειλή της κατηγορίας. Το κλίμα ζόφου και καχυποψίας μαζί και οι συνωμοσίες του κράτους ανατράπηκαν με τις μαζικές κινητοποίησεις στους δρόμους. Αποφασιστική σημασία, για το σπάσιμο του κλίματος, ήταν η μαζική παρουσία μαρτύρων υπεράσπισης. Πάνω από 300 μάρτυρες υπεράσπισης , συνδικαλιστές, αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος, διανοούμενοι, καθηγητές Πανεπιστημίων και μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, μαζί και του ΕΕΚ, έδωσαν το παρόν. Αυτοί συγκέντρωσαν το μίσος του κράτους, προσπάθησαν να τους τρομοκρατήσουν με απειλές και παρακολουθήσεις. Αυτό το μίσος εκφράζει και τώρα η Κα Μπακογιάννη με την επίθεση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση αυτή δεν εκφράζει μόνο τις παρούσες ανάγκες της Ν.Δ για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μια προσπάθεια να πάρει «το αίμα της πίσω» από το παρελθόν, αλλά μια προετοιμασιά για το μέλλον. Το αστικό κράτος, στο όνομα μιας νέας τρισχειρότερης «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σε συνθήκες χρεοκοπίας, έχει ανάγκη να απειλήσει, να τρομοκρατήσει τον λαό ώστε να αποδεχτεί μέσα σε κλίμα φόβου την έλλειψη και των πιο στοιχειωδών όρων επιβίωσης. Αυτές τις ανάγκες εξυπηρετεί και η αναφορά της Μπακογιάννη και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το κίνημα της εργατικής τάξης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανικά ανίκανος να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις, το επαναστατικό κίνημα πρέπει να προετοιμαστεί να δώσει τις απαντήσεις πολιτικά, μαζικά και στους δρόμους.

Γρ. Δαφνής

http://www.eek.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=935:-lr&catid=38:politics&Itemid=72

Για δες ποιος μιλάει!
Σχόλιο για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τη δίκη της 17 Νοέμβρη
Πριν τολμήσει να στοχοποιήσει την αριστερά και τη δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη οφείλει πρώτα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τις σχέσεις της με τη Ζίμενς, τον κο Χριστοφοράκο, τα τηλεφωνικά κέντρα και πολλές άλλες υποθέσεις που ποτέ δεν έφτασαν ως την πόρτα των δικαστηρίων.
Η επιχείρηση «εξάρθρωσης της τρομοκρατίας» συνέβαλε στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, με την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος όσων συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Οι δίκες που έγιναν σε εφαρμογή της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, η οποία είχε καταδικαστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο, ήταν μνημείο αυθαιρεσίας, καταπάτησης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και προπομπός του αυταρχικού κατήφορου που ακολούθησε.
Η συμμετοχή στελεχών της Αριστεράς ως μαρτύρων υπεράσπισης στις συγκεκριμένες δίκες δεν ήταν «παρέκκλιση» αλλά πολιτική παρέμβαση. Για να καταδικαστεί η αντιτρομοκρατική υστερία. Για να καταγγελθούν οι χουντικές πρακτικές του Χρυσοχοΐδη και των Αμερικάνων. Για να υπερασπιστούν το αντιδικτατορικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Για να αναδείξουν τον πολιτικό χαρακτήρα των διωκώμενων πράξεων.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1403626

8 σκέψεις σχετικά με το “Ντόρα Μπακογιάννη: Ο μάρτυρας υπεράσπισης είναι εν δυνάμει «τρομοκράτης»!

 1. Θα γίνω αιρετικός.
  Πιστεύω πως η Μπακογιάννη καλώς το ανέφερε το θέμα. Είναι θέμα ιδεολογικό, ηθικό και όχι νομικό.
  Δε ζήτησε να φυλακιστεί ο μάρτυρας υπεράσπισης του Γιωτόπουλου ή του Σερίφη.
  Απλά ανέφερε στο δεξιό ακρατήριο ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που εγείρεται αφού κάποια (λίγα) απ τα κατηγορούμενα τότε ως μέλη της 17Ν είχαν προσωπικές και ίσως και πολιτικές σχέσεις με ανθρώπους απ το χώρο της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε εδώ πως τον Γιάννη Σερίφη τον υπερασπίστηκε εκτός του χώρου του Συνασπισμού και σύσσωμο το παλιοπαπανδρεικό ΠΑΣΟΚ.

  Επειδή δε μου αρέσει η υποκρισία θα σας ρωτήσω απλά:
  Αν 5 μέλη της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του Περίανδρου της Χρυσής Αυγής όταν δικαζόταν για τη δολοφονία του Κουσουρή, τότε δε θα επροκαλείτο μείζον πολιτικό θέμα για εμάς που είμαστε από την «εδώ» μεριά;
  Δε θα φωνάζαμε; Δε θα χαλάγαμε τον κόσμο για τους φασίστες που ξανάρχονται;
  Δε θα βγαινε κι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ντουντούκα να λέει «ορίστε ποια είναι η ΝΔ! Υπερασπίστρια των δολοφόνων φασιστών!»;;;

  Επομένως είναι πολιτικό και ιδεολογικό το θέμα.
  Ό,τι ήταν η 17Ν για τους αριστερούς, το ίδιο αντιστοίχως ήταν η Χρυσή Αυγή (του παλιού καιρού) για τους δεξιούς.

  Μπορεί ο αριστερός να μην συμφωνούσε με τη 17Ν, να μη γούσταρε τις μεθόδους της, αλλά δεν τράβαγε και κάνα μεγάλο ζόρι ποτέ με την οργάνωση.
  Έλεγε «κρίμα μωρέ για 2-3 αθώους που σκοτώθηκαν» αλλά σε γενικές γραμμές δε σηκωνόταν κι η τρίχα του στη θέα της 17Ν.
  Όταν άκουγε όμως για έγκλημα της Χρυσής Αυγής πάντοτε σηκωνόταν η τρίχα του και εξεγειρόταν η συνείδησή του ενάντια στο άδικο.

  Αντιστοίχως ο μεσος δεξιός μπορεί να μη συμφωνούσε με τις ακρότητες της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν τράβαγε μεγάλο ζόρι όταν άκουγε πως Χρυσαυγίτες έδειραν ή μαχαίρωσαν κάποιον αριστερό φοιτητή ή κανένα μετανάστη.
  Όταν πάλι άκουγε για κάποιο κατόρθωμα της 17Ν, σηκωνόταν η τρίχα του και έλεγε «μα επιτέλους, κάποιος να συλλάβει αυτα τα καθαρματα και να τους κρεμάσει»!

  Με τα παραπάνω θέλω να πω πως είναι φυσιολογική και θεμιτή η αναφορά της Ντόρας στε κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης κάποιων κατηγορούμενων ως μέλη της 17Ν , όπως επίσης φυσιολογικη θα ηταν αντιστοίχως η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχο ενδεχόμενο περιστατικό με εμπλοκή μελών της ΝΔ με φασιστικές οργανωσεις ή με ένορκη υπεράσπιση κάποιων φερόμενων ως μέλη τους. Ας μην ξεχνάμε και τον πόλεμο στη ΝΔ για τον άλλοτε τσεκουροφόρο Βορίδη. Πάνω στην ίδια λογική στηρίχθηκε και η πολεμική στη ΝΔ για τον Βορίδη ή και για τους «Rangers» της ΟΝΝΕΔ παλιότερα.

  Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν συμφωνεί μαζί μου, δεν μπορεί να πει αυτά που λέω εγώ τώρα για προφανείς λόγους, αλλά νομίζω πως έτσι έχουν τα πράγματα.

  • ΥΓ.: Είμαι αντίθετος με τις πράξεις και τις πρακτικές της 17Ν.
   Αλλά δεν ένιωσα το ίδιο πράγμα στην είδηση της δολοφονίας του Κουσουρή και την ΄διια στην είδηση της δοοφονίας του Σώντερς.
   Άνθρωπος ο μεν άνθρωπος κι ο δε.
   Αν ήμουν εγώ δε θα τον σκότωνα τον Σώντερς γιατί δε μου πάει το χέρι να σκοτώσω άνθρωπο και θεωρώ πως όποιυ του πάει το χέρι δεν έχει θέση κοντά μου.
   Αλλά όταν έγινε το χτύπημα είπα κι εγώ αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή «γεια στα χέρια τους».

 2. eee mazestix.

  γενικα μιλας λογικα. τι επαθες τωρα. καλη η αιρετικοτητα γενικα, …αλλα…αυτο…???!!!!…
  αδυνατο να σου απαντησω κανονικα. και τι να σου πω δηλαδη…
  και μονο που εβαλες διπλα διπλα στο ιδιο σχολιο τους αγωνιστες της 17Ν και τα νεοναζι και μπακογιαννοειδη καθαρματα???!!!…

  «»Άνθρωπος ο μεν άνθρωπος κι ο δε.»» ???????? 😯

  σκεψου το λιγο

 3. Το… παράκανα, ε;;;
  🙂

  Να διευκρινίσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

  Δεν εννοώ ότι εξισώνονται σε καμία περίπτωση στο μυαλό μου και στη συνείδηση μου η 17Ν και η Χρυση Αυγη.

  Μίλησα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε εμείς τη 17Ν και τη ΧΑ που είναι αντίστροφος προς τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο δεξιός.

  Όπως εμείς θεωρούμε πολιτική πράξη (ακόμη κι αν δε συμφωνούμε με την πρακτική) τη δράση της 17Ν ενώ αντιθέτως θεωρούμε στυγερές δολοφονίες του κοινού ποινικού εγκλήματος τις δολοφονίες των φασιστών της ΧΑ..
  έτσι και οι δεξιοί θεωρούν είτε πολιτικές πράξεις είτε… ατυχή περιστατικά τις δολοφονίες της ΧΑ, ενώ αντίθετα αντιμετωπίζουν ως στυγερές δολοφονίες τη δράση της 17Ν.

  Εγώ προφανώς τάσσομαι με τη μία πλευρά.

  Αλλά προσπαθώ να ερμηνεύσω την οπτική των δεξιών και το πώς επηρεάζονται συναισθηματικά από αναφορές όπως αυτή της Μπακογιάννη.
  Προσπαθώ να «μπω στο μυαλό τους» δηλαδή και φυσικά δεν ενστερνίζομαι οποιαδήποτε αντιστοιχία των δύο οργανώσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s