Ποινικοποίηση διαδηλώσεων και ιδεών στο Κεμπέκ του Καναδά. Ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός ρίχνει τις μάσκες και εγκαθιδρεί φασιστικά καθεστώτα σε όλον τον κόσμο.

Μια μια πέφτουν οι μάσκες των δημοκρατιών τους παγκοσμίως.Μετά τις εγκαθίδρυση τραπεζικών δικτατοριών σε Ελλάδα και Ιταλία ο νεοφιλελεύθερος ολοκληρωτισμός χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να εξαφανίσει κάθε αντίδραση στο φασιστικό του πρόγραμμα που επιβάλλεται πλέον παγκοσμίως. Στο Κεμπέκ, εν μέσω της 15ης εβδομάδας γενικής απεργίας από μέρους των φοιτητών οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της αύξησης κατά 120% (σε 6 χρόνια) των διδάκτρων των πανεπιστημίων, σε μια συντονισμένη επίθεση στις ελευθερίες της έκφρασης, του λόγου, του συνδικαλισμού, του συνέρχεσθαι  και της διαμαρτυρίας από όλα τα επίπεδα κυβερνήσεων (ομοσπονδιακό, επαρχιακό και τοπικής αυτοδιοίκησης) μέσα σε 2 ημέρες πέρασαν 3 νόμοι τέρατα. Και οι 3 παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών

.Image

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περνά νόμο που τιμωρεί με 10 χρόνια φυλάκιση την κάλυψη του προσώπου διαδηλωτών, είτε είναι με μάσκα, είτε με φουλάρι, είτε με ιατρική μάσκα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 10 χρόνια φυλάκιση.

Η επαρχιακή κυβέρνηση περνά νόμο όπου:

Υποχρεώνει τους φοιτητές να επιστρέψουν στην τάξη με την απειλή φυλάκισης και εξαντλητικών προστίμων,

Ποινικοποιεί την συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν «εγκριθεί» απο την αστυνομία και τιμωρεί τους οργανωτές (ακόμη και μέσω Facebook) με 150 χιλιάδες $ πρόστιμο εάν είναι συνδικάτα ή ενώσεις και με 35000$ εάν είναι φυσικά πρόσωπα. Οι συμμετέχοντες τιμωρούνται με πρόστιμα έως 5000$.

Ταυτοχρόνως ποινικοποιείται και το να δείχνεις ότι «συμπαραστέκεσαι» σε διαδηλωτές. Π.χ. εάν έχεις διακριτικά επάνω σου που είναι τα ίδια με αυτά ανθρώπων που συμμετέχουν σε συγκεκριμένη διαδήλωση, τότε μπορείς να τιμωρηθείς ακόμη κι αν δεν συμμετείχες απευθείας σε αυτήν. Στο Κεμπέκ ας πούμε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου φορά στο πέτο ένα κόκκινο τετράγωνο/καρφίτσα το οποίο είναι το σύμβολο της φοιτητικής κινητοποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι θα θεωρούνται στο εξής συμμετέχοντες σε παράνομες κινητοποιήσεις.

Επίσης οι καθηγητές και οι διδάσκοντες απαγορεύεται να παρακινούν τους φοιτητές τους σε «παράνομες δραστηριότητες» ή να υπακούν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τους και υποχρεώνονται υπό την απειλή ποινών να συνεχίζουν τα μαθήματά τους.

Απαγορεύεται η συνάθροιση πάνω από 9 άτομα χωρίς άδεια από την αστυνομία. Εάν 50 άτομα μαζευτούν για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να τους ενημερώσουν για το που θα βρίσκονται και ποια στιγμή.

Η δημοτική αρχή του Μόντρεαλ πέρασε σήμερα νόμο που ποινικοποιεί την κάλυψη του προσώπου, την συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν ενημερώσει για την πορεία τους την αστυνομία και την χρήση μάσκας σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Η δικτατορίες με δημοκρατικά προσωπεία όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με πραγματικές απειλές για την επιβίωσή τους αναγκάζονται να βγάλουν τα προσωπεία και να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Εδώ στο Κεμπέκ οι φοιτητές ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ρίξουν τις μάσκες και να δείξουν το πραγματικό τους ολοκληρωτικό, φασιστικό πρόσωπο. Ταυτοχρόνως ανάγκασαν με τις δράσεις τους πολλούς πολίτες να βγάλουν στην επιφάνεια τα φασιστικά πιστεύω τους καλώντας την κυβέρνηση να στείλει τον στρατό για να σταματήσει η απεργία και να απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση και απεργία.

Η παγκόσμια μετωπική σύγκρουση φασισμού-ανθρώπισμού έχει ξεκινήσει και κανείς δεν θα μείνει αλώβητος.

Νικόλαος Γρυσπολάκης

19 σκέψεις σχετικά με το “Ποινικοποίηση διαδηλώσεων και ιδεών στο Κεμπέκ του Καναδά. Ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός ρίχνει τις μάσκες και εγκαθιδρεί φασιστικά καθεστώτα σε όλον τον κόσμο.

  • Δεν είναι οι ιδέες του κυρίου Τζήμερου. Είναι ο δογματισμός του νεοφιλελευθερισμού, ενός από τα πιο μισανθρωπιστικά δόγματα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, το ζενίθ του ατομικισμού.

   Αυτός ο δογματισμός έχει κατακτήσει την εξουσία και μας οδηγεί στον γκρεμό.

 1. Φοβερή χώρα ο Καναδάς !!!
  Ώρες ώρες σκέφτομαι πως ευχαρίστως πήγαινα να ζήσω εκεί….και να ρίξω πίσω μαύρη πέτρα!
  Τώρα που μαθαίνω πως πάταξαν και τους αριστεροκάγκουρες ίσως το κάνω !

  • Έλα, θα περάσεις καλά. Έχει κι άλλες δικτατορίες πάντως άμα θες να φοβάσαι να συγκεντρωθείς με άλλους ανθρώπους ή να γράψεις την γνώμη σου για το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Αν έχεις βίτσιο να σου ελέγχει κάποιος την ζωή και να σε καταπιέζει μένεις και στην Ελλάδα..μην ξενιτεύεσαι

   • Ωραία θα ναι όμως….χωρίς ανεργία ,χωρίς αβεβαιότητα ,χωρίς μπαχαλάκιδες και αναρχοχούλιγκανους, χωρις Σύριζα !
    Μια χαρά ακούγεται!

    • Προφανώς δεν διάβασες το άρθρο. Η ανεργία μεταξύ των νέων έχει τριπλασιαστεί στο 21% και το κόστος των πανεπιστημίων και της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται ραγδαία. Οι μπαχαλάκηδες είναι σύμπτωμα μιας κοινωνίας που καταστρέφεται από τον άκρατο δογματισμό και την καταπίεση. Δες τι συμβαίνει στο Κεμπέκ και θα δεις ότι εμφανίζονται σιγά σιγά κι εδώ «μπαχαλάκηδες»…και δεν είναι εξωγήινοι

     • Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως απ τα 7000000000 των κατοίκων της γης τα 6500000000 πως και τι θα καναν να παν να ζήσουν στον Καναδά
      Αν τώρα μερικοί απ τα 30μυρια κωλόφαρδους που τους «έκατσε» τέτοια χώρα γκρινιάζουν για καταπίεση και ανελευθερία δεν έχει να κάνει με την κοινωνική πραγματικότητα αλλά μάλλον με την ψυχιατρική

      • Προφανώς λίγη επαφή έχεις με την πραγματικότητα. Είναι εκπληκτική η λογική του «υπάρχουν και χειρότερα αρα μην παραπονιέσαι». Και η Ζιμπαμπουε είναι χειρότερη από την Ελλάδα. Άρα μην παραπονιέσαι. Κάτσε να μάθεις τι συμβαίνει στην Β.Αμερική και τι εφιαλτική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχει.

       • Δεν είμαι της λογικής «καλά είμαστε, υπάρχουν και χειρότερα»…κάθε άλλο
        Μόνο που σε σχέση με τον Καναδά όλος ο κόσμος είναι χειρότερα !
        (η σχεδόν όλος -ίσως λίγο καλύτερα να ναι σε καμμιά σκανδιναβική χώρα ή σε καμμιά Ελβετία)

        Αλλά τι στα λέω…εσύ (και πολλοί άλλοι εδώ μέσα) προφανώς θεωρείς χώρες πρότυπα την Κούβα, την Β.Κορέα…..άντε και καμμιά Τσιάπας !

        • Αφού έχεις στοιχεία από όλο τον κόσμο και ο Καναδάς είναι ίσως το καλύτερο μέρος του, τι κάθεσαι; Προφανώς θα είναι και εύκολο να βρεις δουλειά, καλό σπίτι, ιδανικές συνθήκες… Ειλικρινά στο εύχομαι, πρόσεχε μόνο μην περάσεις κοντά σε καμμιά διαδήλωση και φας κανα πρόστιμο αδίκως.

         Άσε μας εμάς τους …Κουβανούς και Βορειοκορεάτες! (ό,τι να ‘ναι…)

     • «χωρίς μπαχαλάκιδες και αναρχοχούλιγκανους, χωρις Σύριζα !»

      ❤ ❤ ❤

      😀 😀 😀 😀 😀

      mi fugeis re gourounakiiiii!!!!!! i nea dimokratia tha vgei etsi ki alliws stis ekloges kai de tha ginoume voreia korea 😉 (isws…notia 😀 😀 )

 2. Καλά, μιλάμε έχετε πάθει παροξυσμό. Σαν κάτι μ@λ@κ3ς που ξέρω, που βλέπουν παντού Μασώνους και Σατανιστές.
  Τι δουλειά έχουν τα παραπάνω με τον φιλελευθερισμό (ή τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό); Ο φιλελευθερισμός αντίθετα υποστηρίζει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην έκφραση της γνώμης (εξ’ου και το όνομα).
  Και μια λεπτομέρεια: Η κυβέρνηση του Καναδά είναι συντηρητική. Οι φιλελεύθεροι είναι τρίτο κόμμα.
  Αλλά όπου δει αριστερός κάτι που είναι στραβό αρχίζει τις φωνές «ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ».
  Σαν τους δεξιούς για τους οποίους, για όλα τα στραβά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έχετε καταντήσει!!!

  • εξυπνε liberal για να μπορέσει ο κόσμος να γίνει ο παράδεισος της ελευθερίας που ονειρεύεσαι πρέπει κάποιους να τους φάει η αρκούδα. Βαρέθηκα να βλέπω τα φιλελε να προσπαθούν να μας παρουσίασουν το laissez faire και το ατομικό κέρδος σαν περίπου χίπικο κίνημα.

  • Μια ερώτηση προς γνήσιους νεοφιλελεύθερους: Το καθεστώς Παπανδρέου και το καθεστώς Παπαδήμου ήταν δημοκρατικά καθεστώτα;
   Ερώτηση δεύτερη: Πως μπορεί να εφαρμοστεί το δόγμα του γνήσιου νεοφιλελευθερισμού όταν υπάρχουν αυταρχικά ή και ολοκληρωτικά καθεστώτα, π.χ. Κίνα, που απαγορεύουν τις απεργίες και κρατάνε τεχνητά χαμηλά τις αμοιβές;

  • Το συνθετικό ελεύθερος της λέξης φιλελεύθερος, αναφέρεται κυρίως στην ελευθερία των αγορών, της διακίνησης των προϊόντων και των κεφαλαίων.
   Τώρα ο φιλελευθερισμός παλιός η νέος δεν είναι πολίτευμα αλλά πολιτικοοικονομικό σύστημα.
   Τα πολιτεύματα χωρίζονται σε απολυταρχικά και μη και στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανές ότι μιλάμε για απολυταρχία.

  • Καλά είσαι μιλάμε αλλού 🙂 Έχεις μπερδέψει λίγο τα μπούτια σου μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού ως οικονομική θεωρία (που τον έχουν επιβάλει από δικτατορίες και «σοσιαλιστές» μέχρι συντηρητικοί και ακροδεξιοί), με τον φιλελευθερισμό ως πολιτική θεωρία, τα φιλελευθερα κόμματα, τις επαρχιακές κυβερνήσεις στον Καναδά με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κάτσε να διαβάσεις λίγο διότι έτσι δεν βγάζεις άκρη.

   Η Συντηρητική κυβέρνηση του Καναδά που ιδιωτικοποιεί τις φυλακές και θέλει να απελευθερώσει στις αγορές ακόμη και τις επιθεωρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων, είναι νεοφιλελεύθερη ή όχι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s